Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
belgincimm ne zaman ve nereye gidiyosunuz allah yolunuzu acık etsin yeni gelen PEMBE arkadasım burda azospermi olupta normal yoldan hamile kalan bile oldu yada tüp bebekle hamile kalan oldu iyi bir doktor secerek kendinize dogru tedavi uygulayın inşallah tez zamanda bu illetten kurtulursunuz

nım ctesi umut tüpbebek arkadaşım sen nasılsın ne var ne yok girmiyorsun çok fazla

belgin hadi gözün aydın direkt tüp bebegemi geciceksiniz yoksa ön görüşme içinmi gidiyosunuz

demek ctesi büyük gün inşallah bu sefer olucak belgin bence karnın yılların verdiği stresle ağrıyor üzüntüden agrıyor malum yaşadıklarımız kolay değil inşallah Rabbim busefer yüzünü güldürür inan kendimden çok istiyorum senin bebeğin olsun çok çektin Rabbim bu mutluluğu yaşatsın inşallah bizide nasip eder kök hücre gibi olmaz bir umuta bırakmasın

evet ya aynısını kullanıyo eşim .ya inşallah iyi sonuç alırız.eşimin fsh sı yüksek.acaba bu macun daha da yükseltir mi? bazı bitkiler yükseltiyomuş.

canım bizim ilk testimiz sıfırdı, temmuzda öğrendik bizde ve o zamandan bu yana 5 test yaptırdık ve sadece 1. Test sıfırdı
2. Yüz bin
3.26.6 milyon
4.52.3 milyon
5. Yaptırdık ama sonuç yok, harekete bakıldı ama 52.2 den yüksekmiş..

Temmuzdan bu yana kullandık, fiyatıda 25 tl..

canım biz tese, mtese falan olmadık, temmuzda öğrendik, fsh da 3 küsürdü sanırım..ben tam anlamıyorum ama bu fsh'dan..düşükmü olmalı yüksek mi? Test sonuçlarını yukarıda yazdım..

belgincim teşekkür ediyorum..bende çok seviniyorum valla izin işine :))

günaydın kızlar nasılsınız
melisela anladım canım sizin fsh düşükmüş genelde fshı düşük olanlarda sperm çıkışı oluyor macunnla birlikte verilen yağ da fshı yükseltiyormuş sizin azo sebebi neydi biliyomusun

günaydın kızlar. Evet melisa sizde fsh düşük bizde yüksek .sanırım karışımın bizde etkisi olmaz.Doktor zaten direk tese yaptı. tese de bulundu sperm. yani fsh yüksek olunca sperm çıkışı olmuyor öylemi.

Eşimin hormon değerleri çok yüksekti. Arkadaşlar belki çok cahilce bir soru ama bu değerleri düşürmek gibi bişey yokmu. Yani illaki tese ve tüp bebek mi.Tse de de3-5 sperm bizim başka bi çaremiz yokmu.
cahilce olur mu papatyaam doktormu bu topkteki herkes ki tabiki soracaksın. çok üzgünümki büyük mucizeler dışında mtese ve tüp bebek tek seçeneğimiz tek şansımız. hormonlara odaklanmamalısınız. sperm üretimine odaklanmalısınız. ona yönelik şeyler yapmalısınız. zaten birbirine bağlantılılar. üretim olunca hormonlar otomatikman düşüyor ve dengeye geliyor. ama üretim yoksa istenildiği kadar hormonlar azaltılıp arttırılsın bi faydası yok. hormon ve üretim ilişkisini şöyle örneklendirebilirim. vücutta mikroplar çoğalırsa insan onlarla savaş haline geçer ve ateşi yükselir. ateşin düşmesi mikropların ölüp azalmasına bağlıdır. mikroplar azalırsa ateş kendiliğinden düşer. oysa sadece ateşi düşürmeyi amaçlayıp ona yönelik ilaçlar kullanılırsa ateş düşer belki ama mikroplar gene aynı çoklukta kalır ve aslında hastalık devam eder. ilacın etkisi geçince bir süre sonra ateş yeniden yükselir. yani esas amaç mikropların azaltılması olmalıdır ateş düşürülmesi değil. bizde hormonları umursayıp önemsememeliyiz. çünkü onlar sadece üretimin ne düzeyde olup olmamasıyla ilgili fikir verebilecek göstergeler. ama bir kesinlik yok.
Fsh normal sınırların tam ortalarına yakın olmalı. genel aralık 1,5-12 arasında oluyor çoğu yerde bu durumda 4-5-6 gibi rakamlar üretimin ideal düzeyde olduğunun göstergeleri. 1-2 civarında olması hipo denilen bir hastalığa işaret 15-20-25 ve daha üzeri ise üretimde bir sorun olduğunun göstergesi olabilir. Şuna dikkat çekmeliyim ki 4-5 fsh ta üretim kesin vardır denebilirken 15-20 lerde kesin yoktur denemez. Bu bakımdan hormonu düşürmeye çalışmayın. bırakın vücut ne üretirse üretsin bir zararı yok. bazı vakalardaysa doktorlar özellikle bir miktar dışardan ilaçlarla yükseltip sonucu deneyerek görmek isterler. onun için aklınız karışmasın fsh arttırımı üretimi tetikleyebilir çünkü.

Teşekkür Ederim Demmi. Bende diyorum bu doktorlar neden hormonları düşürmüyor ve sperm çıkışı için çalışmıyorlar. Bize zaten direk tese dedi doktorumuz. Şükür ki tese de çıktı. Ama sanırım o da yeterli değil. Sadece 2 tanesi döllenmeyi gerçekleştirebildi. Ama Tutunma olmadı malisef.

amin kader arkadaşım allahım bizleride güldürsün böyle boynu bükük koymasın

belgin canım allah hafta sonu da iyi haberlerle gelmenizi nasip etsin. Sen hangi doktora gidecektin umutta, süleyman bey mi? ulun bey mi?

evet arkadaşlar demminin fsh konusunda söylediklerine katılıyorum buna kendimizi örnek göstericem fsh 2.5 iken sperm örneklerşimizi hep 0 dı ve doktor bizede fsh ı artırmayı denedi 12-13 e fırladıktan sonra ilk çıkışı yakaladık....buna odaklanmamak lazım kişiye göre değişen bir tedavi uygulanmalı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…