canım benim inan aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz ne kadar atlattık desek de boş hep aklımızda son üç dört gündür eşim yüzüme içli içli bakıp artık benim hayatımda hiç bi amacım kalmadı sadece seni mutlu etmek için yaşayacağım diyor bense ölmeyi bekliyorum sadece ölsemde unutulsam bite bu dert diyorum eşim kendini bıraktı artık bana acıyor bu da çok kötü kavg etse alttan almasa böyle ezik olmasa daha iyi olacak belkide bilemiyorum herşey çok kötü gidiyo sanki bende hemşireyim üç haftadır işe gitmiyorum perşembe günü gitmek zorundayım artık ama çok korkuyorum sanki alay edecekler sanki acıyacaklar gibi geliyo artık herşey daha da zorlaştı bizim için lütfen sende kendini üzme bu derdi bize veren Rabbim inşallah güneşide gösterecektir
başka bir siteye eşimin yazdığı tedavi şeklidir....
AZOSPERMİ BEN DE YENDİM !!!
« : Mart 13, 2009, 0137 ÖÖ »
--------------------------------------------------------------------------------Arkadaslar merhaba,
Öncelikle heyecanımı bağışlamanızı istirham ediyorum,çok uzunca bir yazı olacak,lütfen sabırla okuyun. Aslında bu konuyu açmak ve size bu satırları yazmak için pazartesi günü Kaan Aydos Hoca ile buluşmamızı beklemem gerekiyordu ama sabredemedim, hemen sizlerle paylaşmak istedim, Biliyorum ki bu satirlari merakla okuyacak ve bir umut ışığı görecek yüzlerce insan var. Fazla vaktinizi almadan kısaca hikayemden bahsedeyim,
Yaklaşık bir yıl önce Azosperm olduğumu öğrendim, İstanbulda bir özel tüp bebek merkezinde Mayıs 2008 de TESE operasyonu gerçekleştirildi sonuç maalesef olumsuz, Sertolly Cell ...
Operasyonu gerçekleştiren doktor hormon değerlerime bakarak muhakkak bulacağız demişti ve o nedenle de çok acele ve araştırmadan ilaç kullanmadan operasyona aldılar, Sonuç olumsuz olunca da bize evlatlık almamızı veya Sperm donasyonunu önerdi.YIKILDIK!
Biz bir müddet kendimizi toplamaya çalıştık, daha sonra ben de bu forumdan Ankarada Prof. Kaan AYDOS diye bir doktorun varlığından haberdar oldum, kendisine gittik patoloji raporumu da ona göstermeme rağmen bana herşeyin çok güzel ve normal olduğunu ilaç kullanmam ve kilo vermem gerektiğini söyledi, ilk iki ay tamoksifen ve endol kullandım daha sonra sadece tamoksifene devam ettim, bu ay tedaviye başlayalı dört ay oldu. İki ay önce Ankarada Kaan Hoca Spermiagram yaptı, sonuç gene sıfırdı ama kendisi ısrarla henuz erken biraz daha ilaçlara devam edeceğiz dedi,Mikro TESE en son çare,normalde de çıkış olabilir demişti, aslinda bu günlerde tekrar Kaan Hocaya gitmemiz gerekiyordu, o nedenle de FSH ve Totaltestesterona baktırmak için bir laboratuvara gittim, gitmişken bir de spermiagram yaptırayım dedim, sonuçta semen analizinde 600.000 tane sperm bulunduğunu söylediler, Kaan hocaya telefonda bu gelişmeden bahsettim, gözün aysın dedi ,
haftaya tekrar ankaraya gideceğiz, inşallah aynı sonuç orada da çıkar, inşallah mevla mahçup etmez.
Uzattığımın farkındayım ama önemli bir kaç mevzuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben iki aydır Akapunktur ve lazer tedavisi görüyorum, bir doktor arkadaşımın doktor babası akapunkturu yapan, allah ondan razı olsun, zararı olmaz ama belki faydası olur diye beni akapunktura çağırdı, ve testislerime hafif şiddette lazer tedavisi uyguladı, bunun yanında iş yerimden yaklaşık iki aydır uzak kalıyorum (bilgisiyar-radyasyon), sürekli yürüyüş yaptım, bacaklarım çok kalındı biraz onlar inceldi, testislerimin ısısını sürekli düşürdüm, sürekli eşofmanla gezdim, köyden bal getirttim her gece Bal ceviz incir ve badem yedim, 2 ayda 3 kilo bal yedim , ve sonuçta ciddi bir laboratuvarda yaptırdığım sperm analizinde 600.000 adet hareketleri normal sperm bulundu,
Çok uzattım biliyorum, buradaki herkesin derdini çok iyi anlıyorum, herkese elimden geldiği kadar yardım etmek isterim, bu nedenle kendime özel bir mail adresi aldım, bana bu mail adresinden ulaşırsanız orada sizlere daha ayrıntılı anlatabilirim, Elbette duaların çok önemi var ama belki de yukarıda saydıklarımdan bir tanesi işe yaramıştır, inşallah sizlerin de derdine bunlardan bir tanesi derman olur.Amin.
Mail adresim; azosperm@gmail.com
biraz komik mail adresi ama ne yapalım gecemiz gunduzumuz azosperm oldu, inşallah mevla unutturur...
İsim vermek doğru olur mu bilmiyorum ama Memorial Hastanesine gidip tekrar örnek verdim ve 4 tüp sperm donduruldu:) dondurulmaya da devam edilecek, oradaki arkadaşlar da sağolsunlar çok ilgilendiler, şaşkınlıklarını ifade ettiler, kaliteli bir ekip, içim rahat...
Hafta içi Kaan Aydos Hoca'nın yanına daha rahat gideceğim inşallah. İlk bulunan yer bir laboratuvardı,yani dondurma imkanı olmamıştı.
Bu mutluluğu inşallah herkes yaşar,inşallah mevla tamamına da erdirir.
Özel mailden de soru soran arkadaşlarımız var,ben kendilerine de mail atmaya çalışacağım ama burada da yazmak istiyorum;
Şimdi sizinle paylaşmak istediğim bir kaç şey daha var...
Arkadaşlar Kaan Aydos Hoca'da tedaviye başlayalı henüz 4 ay oldu, Hoca; en son iki ay önce Ankara'da yaptığımız spermiogramda yine AZOSPERMİA yazdığını gördüğünde ''Henüz erken,iki ay daha ilaçlara devam edelim,sonra gelin tekrar sperm analizi yapalım'' demişti, yani sanki hormon değerlerime ve testis muayenesinde edindiği izlenimlere göre TESE ye gerek duymadan dışarıya çıkış olacağını biliyordu. Onun bu davranışı da bize güç kattı, inancımızı arttırdı,artık biz de normal çıkış olacak diye inanmaya başlamıştık. Onun verdiği ilaçlarla ve tavsiyelerle ve biraz da onun haberi olmadan yaptığımız ek tedavi yöntemleriyle birlikte büyük bir mucize gerçekleşti.
Ben size hormon değerlerimi yazmak istiyorum;
15 Kasım 2008 (Sperm Yok)
FSH:5,98
T.Testesteron:2,54
LH:7,63
Estradiol:29,32
19 Aralık 2008 (sperm yok)
FSH:14,5
T.Testesteron:6,3
LH:10,6
Estradiol:58
11 Mart 2009 (600.000 Spermin bulunduğu gün)
FSH:12,7
T.testesteron: 5,7
Daha önce geçirdiğim TESE operasyonu sonrası patoloji raporumda şöyle yazıyor;
Tanı: Sertoli cell only,inkomplet spermatositik arrest
Operasyonu gerçekleştiren doktorun söylediği: ''Bulacağımızı ümid ediyorduk,herşey çok normaldi ama bulamadik, yerinde olsam fazla uğraşmam, istersen 6 ay sonra bir TESE daha deneyebilirsin ama evlatlık alabilir veya Sperm Donasyonu da yaptırabilirsin,normal çıkış kesinlikle olmaz, olanları da duyarsan bil ki bunlar şehir efsaneleridir,Senden kesinlikle meni yoluyla çıkış olmayacak''
Peki ben ne yaptım;
1-Biraz kafa dinleyip,bu forum sayfasını okumaya devam etmek.
2-Ankara'da Prof.Kaan Aydos' a gitmek
3-Kaan Hoca' nın verdiği ilaçları kullanıp, ''TESE olmadan normalde de çıkış olabilir'' sözüne inanmak
4-İş yerindeki radyasyonlu ortamdan iki ay uzak kalmak(15 bilgisayar,sürekli oturmak,testis ısısı..)
5-Bol bol yürüyüş yapmak
6-Bal, incir ve cevizi bol bol tüketmek
7-İşin ehli bir doktorda AKUPUNKTUR ve LAZER tedavisi olmak, O'nun da ''başaracağız merak etme'' demesiyle inancı arttırmak
8-İnsanlardan çok dua almak, çok dua etmek.
Arkadaşlar uzattığımın ve çok heyecanlı olduğumun farkındayım ama istiyorum ki özellikle henüz başından bir TESE operasyonu geçmemiş kişiler ve benim yaşadıklarımı yaşamış veya yaşamaya aday kişiler bunları okuyup ibret alsınlar, işin ehli olmayan insanların elinde kobay olmasınlar, benim yaptıklarımı yapın demiyorum yanlış anlamayın ama şöyle söylüyorum; belki de bu yaptıklarımdan bir tanesi veya hepsi birden etkili olmuştur, bunları yapan birisi daha bu dertten kurtulursa ne mutlu bana, o nedenle ben size yazmaya devam edeceğim, ümidinizi yitirmemeniz gerektiğini sizlere hatırlatacağım,
hatta isteyen kişiler bana özel mail atarlarsa onlara bal getirttiğim kişinin ve AKUPUNKTUR' u yapan doktorun telefon numaralarını da verebilirim, konuşmakta fayda var, elimden şimdilik bunlar geliyor,
İnşallah birileri daha şifa bulur
SAKLAMBACC cım ilk 2 tesede tanı neydi canım? 3.de çıkmış olması umutlandırdı beni.eşimin ilknde germ hücre aplazisi yazıyodu.üretim yoktu yani.2. de elengo hücre bulundu.kaan bey yaza kadr uğraşalım dedi.olmazsa bizim de 3. tese olcak.
Günahlara kefarettir gönüldeki kederler, niyetler halis olunca ameller olmaz heder. Biraz sabreyle! ALLAH ihmal etmez, imtihan eder...
aman arkadaşım yapmayın ölmek ne demek dünyanın sonu değil ya dua edin eşinizle cennette dilediğiniz kadar evlat sahibi olabilmek için.. yaşamanın amacı sadece evlat yetiştirmek değildir. iyi bi insan olmak yardıma muhtaç olanlar ayardım etmek ibadet etmek.. bunlar da insanın gönlünü ferah eden şeylerdendir biz eşlerimizin bu durumuna merhamet edelim ki Rabbim de bize merhamet etsin. yukarıda yazdığım gibi bizim bu gönül sancımız günahlarımıza kefaret olur inşallah.. bu dünya geçici başarıyla verelim sınavımızı cennette ne dilersek bizim olacak orda gam yok keder yok bunu unutmayın ne olur
SAKLAMBACC cım ilk 2 tesede tanı neydi canım? 3.de çıkmış olması umutlandırdı beni.eşimin ilknde germ hücre aplazisi yazıyodu.üretim yoktu yani.2. de elengo hücre bulundu.kaan bey yaza kadr uğraşalım dedi.olmazsa bizim de 3. tese olcak.
kızlar mrb.yazdıklarınızı okudum adakcım ve olurmu83.bu anlattıklarınızı hepimiz yaşadık.hatta bir ara ben ayrılığı bile düşündüm mutsuzdum çünkü sürekli tartışıyoduk.sinirli ve üzgün olunca eşine duyduğun sevgi bile umrunda olmuyo.ama bu durum kısa bir zamn sonra düzeldi.bence bu sürecin normal olduğunu bilin ve sonrdan pişman olcağınız şeyler sylemeyin ve yapmayın.benden size abla tavsiyesi kızlar:)) geçicek bu günlerde zorda olsa sabredicez.hıçınlık sinir yine bize zarar veriyo.güçlü lmak zorundayız...
sağol canımcok gecmis olsun belgin kendine dikkat et
ewet canım benim buda çoğunlukla psikolojiden zaten napalım insansın takmıyorum desende takıyosun..geçmiş olsun arkadaşım...bu dert bütün fiziği kimyayı alt üst etti sanırım benimde akıl sağlığımı....yani mutlaka bu kadar düşünmemizin bir yerimizden çıkacağı belli....allah acil şifa resin ne kadar takmıyorum desende arkadaşım bu dert hayatımızda malesef....
canım yaptım onları hep yaklaşık bir yıldır kuru erik yiyorum aç karnıma suda içiyorum ama yok stresten ama şükür bugün iyiyim sanırım ilaçlar iyi geldi sen nasılsın.sigara konusuna gelincede evliliğimin ilk yıllarında bıraktım ben..canım çok geçmiş olsun bende de aynı problem vardı kk da bi forumda okumuştum sabah aç karnına bir bardak ılık su ve 3 tane kuru kayısı önermişlerdi bana iyi geldi o dönemde sigarayıda bırakmıştım gerçi sen kullanmıyorsun ama iyi gelir diye düşünüyorum iyi bak kendine canım bu hastalık bizi dert sahibi etti valla
ewet canı doğruuukızlar mrb.yazdıklarınızı okudum adakcım ve olurmu83.bu anlattıklarınızı hepimiz yaşadık.hatta bir ara ben ayrılığı bile düşündüm mutsuzdum çünkü sürekli tartışıyoduk.sinirli ve üzgün olunca eşine duyduğun sevgi bile umrunda olmuyo.ama bu durum kısa bir zamn sonra düzeldi.bence bu sürecin normal olduğunu bilin ve sonrdan pişman olcağınız şeyler sylemeyin ve yapmayın.benden size abla tavsiyesi kızlar:)) geçicek bu günlerde zorda olsa sabredicez.hıçınlık sinir yine bize zarar veriyo.güçlü lmak zorundayız...
ewet canım yaaa uzun zamandır çekiyorum ama napalım işte inşallah geçecek bu sefer..ıyı aksamlar kızlar BELGINCIM cokcok gecmıs olsun atlatamadın sen bunu ya .bıtkısel bırseyler deneseydın ya caylar fılan.dur bakalım belkı ılaclar ıse yararınsaalah. dr nasıl bıldıkı testmı yaptı ne yabtı da sendromu bıldı.benm annemınde sureklı aGRIR NEdenının bulamadılar.allahım sıfa versın tum hastalara.ADAK CIM ınankı anlattıkların ı bende yasadım hatta yıne bazen yasıyroum.allaha dua etmekten baska caremız yok.ınsaaalah huzur ve mutluluk bızımle olsun.
var canım şükür darısı bizlere.arkadaşlar larem1982 nin sonu ne oldu bilen var mı?şuan çocuğu var mı?
belgincim geçmiş olsun........Rabbim şifa versin.........tedaviye başlamana ne kadar kaldı..
NISSAN CIM saolasın guzelım be amannnn bılmıyorum ıste ust uste gelırmıs ya bazen....rabbım ıcımıze ferahlık, sonumuza hayır ve yasantımılarımıza mutluluk katsın ınsaaalah senın benım topıktekı sıkıntı yasyan herkesın.....amınnnn
rica ederim canımJKLM, BELGİN teşekkür ederim cevabınız için.Maşallah Allah nazardan saklasın. Darısı bize inşallah. Onun olduysa bizim neden olmasın..Rabbim istesin yeter ki..
OLURMU83, ADAK1985, JKLM, BELGİN bu aralar herkeste bir hüzün rüzgarı var buralarda..sıkıntılar biçoğumuzda hakim. Safer ayından dolayı olabilir mi acaba? Safer ayı hala devam ediyo haberiniz olsun. Bir arkadaşımız yazmıştı sanırım Safer ayında belaların sıkıntıların çoğaldığını. Biraz daha sabır az kaldı ayın bitmesine. Herkeste bir karamsarlık olmuş sanki..zaten biz böyleyiz,zaten şu da vardı zaten zaten.. derken sanki hiç güzel günlerimiz olmayacakmış gibi.. Allah'ın bize verdiği onca güzellikleri,güzel günleri düşünelim. Bu günler de geçici. Geçince 'oh geçti çok şükür' dicez inşallah. Allah tez zamanda hepimizin gönlünü ferahlatsın, sıkıntılarımızı gidersin,şifa versin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?