canim konustukca sizlerle biraz aciliyorum yoksa cok zor baska kimseyle konusamiyorum
kizlar nasilsiniz , cicekcigim sen nasilsin canim toparlandinmi biraz rabbim insallah ummadigin bir anda sana dogal yoldan hamilelik yasatir bayadir giremedim dugunumuz vardi arada bi bakip yazamadan cikiyordum ... kizlar 19 ocakdan beri adet olmadim cok duzensizlesdi adet sokturucu olarak ne yapmaliyim 1 haftadir goguslerim sis bekliyorum her gun olacak diye ama olmuyor acayip sisdim yardim lutfen
evet canım bizde 2007 yılında azda olsa yani 400 bin kadar çıkış vardı .benim kadan doğum dr.um tüp bebek yapabilirsiniz dedi. bizimde maddi imkanlarımız yoktu .devletten yararlanmamız için sigortamız dolmamıştı .bize ilaç felanda önermediler bizde kürler felan bilmiyorduk bilgisayarda yoktu o zamanlar.bir yıl sonra sonuçlar sıfır çıktı. o gün bu gün uğraşıyoruz işte tek değişen şey kilo ve hareketsiz yaşam .sperm cıktığı zamanlarda eşim şimdiki kilosundan 20 kilo kadar azdı ve başkasının yanında çalıştığı için çok yogun hareketli çalışıyordu .şimdi kendi işini kurdu daha az hareketli çalışıyor ve 20 25 kilo kadar fazlası var
Allah yardımcın olsun çiçek üzme artık kendini..,rabbim inşallah sıkıntılarını alır feraha çıkarır seni
harzem canim yazdiklarini okudumda cidden cok zorluklar atlatmissin ve cok uzun bir zaman dile kolay 10 yil.bence esine soyle tabiki ondan gizleyemezsin ama bence bu hissettiklerin gecicidir,kendini biraz toparladiginda hersey yoluna girer umarim.cok guzel esini cok seviyorsun ,okurken bir ara korktum acaba esiylemi problemi var diye,insaalah buu da asarsin, esine istemedigini degilde daha sonra istedigini hazir olmadigini diyebilirsiniyi geceler kızlarrrr...........
kusuruma bakmayın bazen sadece ceee deyip kaçıyorum sorulara yanıt veremiyorum liste hakkında sorular olmuş fırsatım olursa arkadaşlar sizide ekleyeceğim inşallahhh.....
bugünlerde gececiyim aklımı derince kurcalayan bir sorunla maalesef cebelleşip duruyorum aslında aylardır almak istediğim bir karar ama tamda cesaret edemiyodum çünkü çok ciddi bir karar ama ağır basan tarafımı seçtim ben evliliğimin 10 yılına girdim bu 10 yılın 5 yılında tüpbebek denedik sonuç maalesef negatif tesede sperm çıkmadı bu benim için hüsran olmadı her zamanda demişimdir yani yıkılmadım dr bana sperm yok bulunamadı ir daha deneyin dediğinde bile hiç birşey hissetmiyordum bir damla gözyaşı dökmedim o zamanlar niye böyle hissiz davrandım anlam veremedim aslında çok istiyordum bir çocuğum olmasını yıkılmam gerekirken ben sanki hiçbirşey yaşamamış gibiydim eşim yıkılmış perişan tabiii......
her neyse hızlı geçim aradan 4 yıl geçti tekrar tedaviye başladık kaan hocayla irtibata geçtim tahliller sonuçlar patoloji raporu falan herşeyi gönderdim başımızdan geçenleri anlattım oda yine tahliller falan istedi yaptırdık gönderdim ilaçlar verdi eşim kullandı tekrar yaptırmamızı söyledi yine yaptırdık yine ilaçlar şimdi yine tahlil yaptırmamız lazım sonuçları göndereceğim dr ona göre ilaç verecek eşim yaz tüpbebeğe başlamak istiyor ramazan bayramından sonra microtese olayım şansımızı bir kez daha deneyelim diyor 2 aydan beri bunu çok sık dile getiriyor çok istiyor bir çocuğumuzun olmasını eeeeeeeeee diyeceksiniz ne var bunda ..........
işte sorunda burda başlıyor ben istemiyorum ne tedavi görmek nede bir çocuğumuzun olmasını ve bunu eşime söyleyemiyorum bundan öncede böyle düşünüyordum ama 4 aydan beri bunda kesin kararlıyım ama diyemiyorum hep geçiştiriyorum olur tamam falan gibi ama içim öyle demiyor en son cumartesi günü konuştuk kahvaltıda yine dile getirdi çocuk isteğini ben yine geçiştirdim zaten pazar günüde gitti perşembe günüde gelecek kismet olursa herhalde 1 veya 2 gün evde kalır yine konuyu açarsa ben artık söyleyeceğim içimde taşımak istemiyorum nasıl bir tepki verir onuda bilemiyorum bu aramızda ne gibi sorunlar açar evliliğimi etkilermi onun hakkında bir tahmin bile yürütemiyorum ama tek bildiğim şey artık söylemem gerektiği.......
belki diyeceksiniz kii nerden biliyosun tedavide sperm çıkıp senin hamile kalacağını kesinmiş gibi karar almışsın diye ama allahın işi belli olmaz hani bir şeyi çok istersin olmaz ama istemezsin hemen başına gelir buda onun gibi bişey benceeee.......
şimdi belki eşimle çok büyük sorunlar yaşadığımı düşüneceksiniz ama yaşamıyorum eşimi seviyorum oda beni seviyor rahat bir yaşantım var hemen hemen her şeyim dört dörtlük geçen yıl ev aldık bu yılda eşim kendi işinin başına geçti allahıma binlerce çok şükür sıkıntımız yok sadece ailesiyle aram iyi değil istenmeyen gelin olduğum için genelde problem yaşarım.....eeeeeee o zaman kuru yermi kudurtuyor seni demeyinnn
ben yoruldum yenildim kendi içimde boğuldum karmakarışığım duygusuzlaştım hissizleştim çok asabi sinirli oldum ani patlamalar yaşıyorum kimseye anlatamıyorum bir kızkardeşimle dertleşirim ama çokta açılmam kendi kabuğuma tamamen çekildim diyebilirim kardeşim bir dr git diyor ama benim sorunum dr luk değil yılların birikimi artık ortaya çıkıyor yıllardan beri çevre baskısı söylediğim onca yalanlar çocuk üstüne imrenmelerim iç çekmelerim milletin laf sokması benden çocuklarını esirgemeleri yada bilerek gözüme sokmaları içimdeki açılan yarayı büyüttükçe büyüttü geçmişte yani ilk evliliğimin yıllarındaki yaşadığım problemler şimdilerde ağır basıyor.........
aslında yenide değil 1.5 yıldan beridir aynıyım ama yine sessiz yanımı kullanıyodum amma 4 aydan beridir öyle değil artık bastıramıyorum içimdekileri biraz uzaklaşmaya ihtiyacım var yanlız kafamı dinleyeceğim bir yere gitmem lazım ama gidemiyorum eşim izin vermez hem yanlış anlar birden bire nerden çıktı diye bu konu böyle diye......
ben kendi içimde mutsuzum huzurlu değilim ne yapacağımı bilemiyorum şimdilerde çocukta istemiyorum nasıl eşimin tedavisi için uğraşabilirimki .........sakın yanlış anlamayın beni hakkımdada kötü şeyler düşünmeyin eşimde bende namazlı abdestli kişileriz allahtan çok korkarım ve ben namusum için yaşarım evli kadınların eşlerini aldatmasını çok kötü karşılarım irandaki gibi cezalandırılsın isterim taşlanarak o kadar katıyım yanii......
bu kararımı ilk sizlerle paylaşıyorum bacılar bir şey söyleyin bir yolda siz gösterin ne yapmalıyım yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum eşimi çok ama çok seviyorum onu kaybetmek istemem 14 yıllık bir sevgi bizimkisi ne zorluklarla evlendik filmlere konu olur o türden ama işte amalar dönüp duruyor zihnimde ..........sizide sıktığım için kusuruma bakmayın kızlarrr sizden başka bu sorunumu dökeceğim kimsem yok hakkınızı helal edin.....
sagol canim ama üzülmemek mümkün degil insanin cani hic bisey yapmak istemiyor kolum kanadim kirik
sagol canim ama üzülmemek mümkün degil insanin cani hic bisey yapmak istemiyor kolum kanadim kirik
hemen müjdeyi vermişsin bakıyorumkımyasal yollarla ve elektrik uygulamasıyla kısır erkeklerin spermlerini harekete geçirme yöntemiyle türkiyede şu ana kadar 4 bebek dünyaya geldi. Ahmet eren türkoğlu da bu bebeklerden biri. Akif ve esra türkoğlu çiftinin 9 yıllık bebek hasreti aktif olmayan spermin stronsiyum maddesi ile aktif hale gelmesiyle son buldu.
Kısırlık tedavisinde dünyada ilk kez 2006 yılında denenen yöntemi türkiyede ilk kez doç. Dr. Cihangir çakıcının önderliğindeki ekip uyguladı. Tüp bebek tedavisinin farklı bir ön çalışması olan yöntemde, dişi yumurtasıyla bütünleşip reaksiyon oluşturamayan erkek spermler aktif hale getiriliyor.
Doç. Dr. Cihangir çakıcı, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yüzündeki mutluluğu görmenin emeklerinin en güzel geri dönüşümü olduğunu söyleyerek, türkiyede bu sistemin kullanılması için çaba sarfedeceklerini belirtti. Doç. çakıcı, her 100 kısır erkekten 7sinin yumurtayı dölleyemeyen şekil bozukluğundaki spermlere sahip olduğunu, yöntemin bu soruna çözüm olduğunu belirtti. Doç. çakıcının ekibindeki embriyolog ayça ışık ise, uzakdoğu ülkelerinde kullanılan sistemle ilgili şu bilgiyi verdi:
şekli bozuk sperm
bazı spermler dişinin yumurtasının kabuğunu delip içeri geçemiyor. Bazıları ise geçse dahi içerde yumurtayı dölleyemiyor. Uyguladığımız yöntemle yumurta içine geçişi sağlanan şekilsiz ve dölleme sorunu yaşayan spermlerin aktif hale getiriyoruz. Normal tüp bebek uygulamasındaki aşamada yumurta ve spermi sadece bir günlüğüne stransiyum ya da kalsiyum ionofor maddesinin içinde bekletiyoruz. 24 saatin ardından yumurtanın içerisindeki döllenmeye şahit olabiliyoruz.
gazete haberturk
>Bismillahirrahmanirrahim
INSIRAH SURESI cok hosuma gıttı kızlar paylasayım dedım anlamı cok guzel
1. Elemneşrahleke sadrak
2. Ve vedağna anke vizrak
3. Ellezi engada zahrak
4. Ve refağna leke zikrak
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et
Mekke'de nazil olmuştur. 8 âyettir. "İnşirah açılmak, genişlemek, sevinmek demektır
VCK kacarmı ayıpettın tatlım ben sızden baska kımle paylasayım ıyıyı yenılıklerı ve guzellıklerı .....bence bu cok buyuk bır adım ...devamı da gelecek gıbı kızlar BISEY SORUCAM ANKALIFE TUP BEBEK MERKEZI ınde tedavı olan var mı ?nasıl bır merkesmıs?bılgısı olan var mı?cunku bu teknık sadece orada uygulanmıs cıhangır hocayla bırlıkte...
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ben az once shov haberı ızledım sperm kaabılıyetı ıyı olmayan dollemem yabamayn erkeklerde onceden denenmıs 4 tane kımyasal bebek dunyaya gelmıs hem de turkıyede.bu yontem dollenme saglanamaamıs cıftlerde gecerlıymıs yanı kok hucreyey benzer bır seyyyymıs cok sevndm anlaatmam hemen hayaylere daldım bence bu yaygınlasr:92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92:
>Bismillahirrahmanirrahim
INSIRAH SURESI cok hosuma gıttı kızlar paylasayım dedım anlamı cok guzel
1. Elemneşrahleke sadrak
2. Ve vedağna anke vizrak
3. Ellezi engada zahrak
4. Ve refağna leke zikrak
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et
Mekke'de nazil olmuştur. 8 âyettir. "İnşirah açılmak, genişlemek, sevinmek demektır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?