Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canim rabbim sabrini veriyor ama zamanla tam toparlanirim herhalde patoloji raporunuda bir alalimbakalim allahtan hayirlisi rabbim neler gosterecek baklalim...stresten gecikmisdir canim adetin

üzüldüm simdik canim keske o zamanlar imkaniniz olsaymis 400 bin sperm varmis boyle olacagini nerden bileceksin tabi biz simdik birine hasretiz
o zaman canim sizde cikis olabilir uretim var cikis olmasada tese bulunur

HAYIRLI aksamlar kızlar nasılsınız?umarım herkes ıyıdr....TROUBLED canım durumunuzu anlatr mısın tedavıde msın?mesaj attım sana ama gormedın sanırım yada almadın

harzem canim yazdiklarini okudumda cidden cok zorluklar atlatmissin ve cok uzun bir zaman dile kolay 10 yil.bence esine soyle tabiki ondan gizleyemezsin ama bence bu hissettiklerin gecicidir,kendini biraz toparladiginda hersey yoluna girer umarim.cok guzel esini cok seviyorsun ,okurken bir ara korktum acaba esiylemi problemi var diye,insaalah buu da asarsin, esine istemedigini degilde daha sonra istedigini hazir olmadigini diyebilirsin

Son düzenleme:
sagol canim ama üzülmemek mümkün degil insanin cani hic bisey yapmak istemiyor kolum kanadim kirik

çok üzüldüm kendine bi uğraş bul bari..el oyalıyıcı kurslar filan var onlara kaydol spora yazıl ne biliyim kafanı dağıtmaya çalış işte kapandıkça dahada kötü olursun

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ben az once shov haberı ızledım sperm kaabılıyetı ıyı olmayan dollemem yabamayn erkeklerde onceden denenmıs 4 tane kımyasal bebek dunyaya gelmıs hem de turkıyede.bu yontem dollenme saglanamaamıs cıftlerde gecerlıymıs yanı kok hucreyey benzer bır seyyyymıs cok sevndm anlaatmam hemen hayaylere daldım bence bu yaygınlasr:92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92::92:

KIMYASAL yollarla ve elektrik uygulamasıyla kısır erkeklerin spermlerini harekete geçirme yöntemiyle Türkiye’de şu ana kadar 4 bebek dünyaya geldi. Ahmet Eren Türkoğlu da bu bebeklerden biri. Akif ve Esra Türkoğlu çiftinin 9 yıllık bebek hasreti aktif olmayan spermin “stronsiyum” maddesi ile aktif hale gelmesiyle son buldu.

Kısırlık tedavisinde dünyada ilk kez 2006 yılında denenen yöntemi Türkiye’de ilk kez Doç. Dr. Cihangir Çakıcı’nın önderliğindeki ekip uyguladı. Tüp bebek tedavisinin farklı bir ön çalışması olan yöntemde, dişi yumurtasıyla bütünleşip reaksiyon oluşturamayan erkek spermler aktif hale getiriliyor.

Doç. Dr. Cihangir Çakıcı, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yüzündeki mutluluğu görmenin emeklerinin en güzel geri dönüşümü olduğunu söyleyerek, Türkiye’de bu sistemin kullanılması için çaba sarfedeceklerini belirtti. Doç. Çakıcı, her 100 kısır erkekten 7’sinin “yumurtayı dölleyemeyen şekil bozukluğundaki spermlere” sahip olduğunu, yöntemin bu soruna çözüm olduğunu belirtti. Doç. Çakıcı’nın ekibindeki Embriyolog Ayça Işık ise, Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan sistemle ilgili şu bilgiyi verdi:

ŞEKLİ BOZUK SPERM
“Bazı spermler dişinin yumurtasının kabuğunu delip içeri geçemiyor. Bazıları ise geçse dahi içerde yumurtayı dölleyemiyor. Uyguladığımız yöntemle yumurta içine geçişi sağlanan şekilsiz ve dölleme sorunu yaşayan spermlerin aktif hale getiriyoruz. Normal tüp bebek uygulamasındaki aşamada yumurta ve spermi sadece bir günlüğüne stransiyum ya da kalsiyum ionofor maddesinin içinde bekletiyoruz. 24 saatin ardından yumurtanın içerisindeki döllenmeye şahit olabiliyoruz.”

GAZETE HABERTURK

hemen müjdeyi vermişsin bakıyorum

VCK kacarmı ayıpettın tatlım ben sızden baska kımle paylasayım ıyıyı yenılıklerı ve guzellıklerı .....bence bu cok buyuk bır adım ...devamı da gelecek gıbı kızlar BISEY SORUCAM ANKALIFE TUP BEBEK MERKEZI ınde tedavı olan var mı ?nasıl bır merkesmıs?bılgısı olan var mı?cunku bu teknık sadece orada uygulanmıs cıhangır hocayla bırlıkte...

>Bismillahirrahmanirrahim
INSIRAH SURESI cok hosuma gıttı kızlar paylasayım dedım anlamı cok guzel

1. Elemneşrahleke sadrak

2. Ve vedağna anke vizrak

3. Ellezi engada zahrak

4. Ve refağna leke zikrak

5. Feinne meal usri yüsra

6. Inne meal üsri yüsra

7. Feiza ferağte fensab

8. Ve ila rabbike ferğab

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?

2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?

3.Ki o, senin belini bükmüştü;

4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?

5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.

6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.

7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.

8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et
Mekke'de nazil olmuştur. 8 âyettir. "İnşirah açılmak, genişlemek, sevinmek demektır

canım benim gerçekten çok güzel bir sure ve bu sure gerçekten peygamberimize uygulanmış, küçükken göğsü açılmış ve kalbindeki bütün duygular yanlış değilsem kötü olan alınmış..çok teşekkür paylaşım için..

iyi akşamlar kızlar nasılsınız jklm canım inşallah yakında güzel şeyler olur ve allahım bizide evlatsız bırakmaz hergün biraz daha zor geliyo çok acı veriyoo

kızlar merhaba nasılsınız..bu arada ankaraya gıttım. kaan hocaya gıttık..mayıs da ikinci teseyi yapalım dedı..bende dedım eylul gıbı olsun..korktum bıraz erteledım acıkcası..bırde kadındogum konusunda da emın degılım..orda tese olan ve kadındoguma hazırlanan kımse varmı sanıyorum memnun olmayan bırılerı vardı..kaan hoca herzamanki gibi kibar ve anlayışlıydı ama..hormonlarımız yukselmış yavaş yavaş artık gerısı bıraz sans dedı..ama su bır gercek ki ikinci tese ya benım umudum yoka az ama hocanın dedıgı gıbı sonu alınan ınsanlar var dedı..bizde kaldık eylul ayına..bu arada keçiboynuzu tozu ve arı bal polen felan kullanıyoruz bırazda bal felan ..artık kısmet gerısı..herkese bol bol şans dılıyorum

Ankalife'ın nasıll bir merkez olduğu konusunda bir bilgim yok ama forumlardan takip ettiğim kadarıyla kök hücre konusunda snırım bu merkez ilk tedaviyi uygulayacak olan hastane. Allahın izni ile şu kök hücre inşallah bir an önce uygulamaya başlanır ve biizlerde artık bebeğimize kavuşuruz.

aslında bende bakıp çıkıcaktım yazdıklarını görünce kaldım aslında ne kadar da çok aynı duyguları yaşamısız hissine kapıldım belki zaman ilerledikçe bende artık olmasın dicem şimdiden bilemiyorum
ama gel görki bizimkisi umutsuzlıgun dibine vurmuşluk kabz hali diyebiliriz belki sonuçta şu var bunca yıl mücadele ettin sonuç alamayınca kızdın kaldıki kayınvaliden ve yurt dışındaki görümcenin yaptıkları hala aklımda evet çok yıprattılar seni biliyorum haklısında belki bunca uğraşa gelmediği için bebeğine bile kızdın üstünü bastırdın tüm duyguların ve bu öyle hal aldıki normal davranış şekline geldi bizde
ne vaki bacım şundan eminim kesin hamile kalsan ve kucagına alsan bebeni dudaklarından dökülen ilk kelime yavrum olur hıçkırıklara boğulursun aslında sen olmamasını değil olamadığı için bu duruma alıştın ve yeni bir hal ile uğraşacak mecalin yok seni çok iyi anlıyorum benim fikrim dene denemekten ne zarar gelmez eger olmazsa zaten bizim gibiler çok takmaz görünüp gene bastırırz duygularımızı heee ilerde patlaması olurmu kesin olur onca yaşanmşlıgın yanında bu da araya kaynar patlar ama egerr olursa işte ozaman asıl patlama olur bunca sıkıntının acının yaşanmışlığın bir gülücükle koyboldugunu hissediceksin
kısaca Rabbim yardımcın olsun

evet bende dinledimde..sperm olan,daha doğrusu seninde dediğin gibi yapısı bozuk spermi kimyasal yolla tedavi altına alıyorlar-mış... bizde sperm bilem yokki

Bu güzel duayı bizimle paylaştığın için Allah razı olsun..duaların kabul olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…