merhaba kızlar. Bayadır sizleri takip edemiyorum. Temmuzda 2 spermle 1. denemeyi olmuştuk. Malisef sonuç negatif. Ara ara girip okuyorum yazdıklarınızı. 8 ay oldu biz hala 2. tedaviye başlayamadık malisef. Eşim 3 aydır Mustafa ERASLAN'ın ilaçlarından kullanıyor. Belki bir umut. Tüp bebek maliyeti kadar birde ilaçlara ödedik. Sanırım nisan gibi yeniden deniycez. Hepinizin Allah yardımcısı olsun.
TENKIT artık kader arakadası olduk tatlım maalesef benım esımın durumunu anlattın sankı..genetık sorun var esımde 47xxy klenefelter hastalıgı..ıllet mı ıllet..testısın bırı cok cok ufak..ınmemıs....bızede paranız coksa yuzde bılmemlık sansı deneyecem dyrsanız deneyın dedı tam 6 doktor..farklı ılllerde buyuk sehırlerde gııttık farklı farklı doktorlara.hıcbırı umıt vermedı....kok hucre evlatlık dedıler.cunku en acısını soyleyeyeımmmı COCUK OLSA BILE GENETIK SORUN OLDUGU ICIN GENETIKI BOZUK OLDUGU ICIN DUSME IHTIMALI 2 AYLIKKKENE GELMEDEN YUKSEK DENILDI HAAAA EMBRIYONUN YUZDE 15 CIVARINDADA YASAMA SANSI VAR ONDADA ERKEK OLURSA ESINIZ GIBI KISIR YADA KIZ OLURSA GENETIK SORUNLARI GORUNUMUYLE BIRAZ FARKLI BIR COCUK OLUR DENILDI bız cok bılınclı ılerledeık bu surecte genetık danısmanlık aldık..hastalıgın rısklerı goturulerı hakkında...HA BUNA RAGMEN deneyecekmısınız denıldı tup bebekı evet dedık ımzaları attık...hersey allahtan dedık bız elımızden gelenı yapalım gerısı tevekkul dedık.TEMMUZ 2010 DA BASLADIK TUP bebege..esım mıkrotese oldu SUKUR 6 tane sperm bulundu ..buyuk testıs 2 saatte aranmıs ama bulunaamıs.dr da bır umıt dıyerek o ufak denılen testısı acıyr ve 6 adet bulunyyr..rabbımın ısı ıste....sonra ben zaten dondurulma ısını rıske atmak ıstemedgımız ıcın hazırlanmıstım ıgne ılac....benım yumurtalarım toplandı.6 embrıyom olustu drlar saskındı..sperm bulmak bır sans sız cok sanslısınız ekıpce cokkk umutusuzduk dedıler..bu seferde acaba embrıyolar dollencekmı dıye 3 gun bekledık o da surprız oldu 8 hucrelı 1kalıtede 6 tane embrıyom olustu kıı genetık sorun oldugu ıcın dollenme beklemıyrdukk.hayde bu basamagı da gectık sıra en buyukundeydı yanı TUTUNMA..2 EMBRIYO yerlestrdı dr rısk grubundayız dıye..yanı tutunma olması yuzde 10 larda...tuttuu haberıyle sadece 18 gun mutlu olabıldıkkk sonunda beta degerım 0 a ındı...yanı genetık sorun nedenıyle yerlesememıs embrıyolar denıldı...ıste boyle guzelım...6 ay once olanlardı bunlar ama hep soyluyrum sınav sınav..rabbımın haznınesı cok buyuk belkı baska guzellıklere vesıle olcaka bu sıkıntılarımız..umarım sen bebegıne kavusursn..neden anlttımmm bunca seyı drlara ınanma..bak sperm bulundu ...sonucta dustu ama olsun...bana da olmaz sperm sızde denıldı fsh 44 testesteron 3 tu....umudunu kaybetme sansınızı deneyın..sakın kotu dusunme..sonucu kotu olsa da senın ser bıldgnde vardr bır hayr tatlım....
canım hormonları normaldi eşimin ne yüksek nede düşüktü doktor buluruz demişti ama nasıl bulamadılar bilmiyorum çocukkende hiçbir rahatsızlığı yok kafam allak bullak indirilmiş testis problemide yok
selam kızlar,
geçen sieze bahsettiğm kolay testi yapan var mı aranızda hiç??
işte benim geçenlerdede söylemek istediğim buydu.yani eşlerimiz sperm üretir durumda ama tam olgunlaşamıyor yani tedavide birşeyler eksik .benim umudumun oluşu 2007 sperm çıkmıştı ya şimdi sizin gibi bizdede sonuçlar. o zaman ürettiyse şimdi niye olmasın aynı sekilde sizdende umutluyum bize benziyo. geriye bir kilo kalıyor yada eksik tedavi bu çözmemiz lazım.kilo vermek elimizde zorda olsa denemeğe değer en sonada eksik tedavi kalıyor halletmeye.
Çiçek Kaan Hoca bize şunları önerdi;keçi boynuzu kürü,baklagiller özellikle nuhut, meyve kuruları..kavrulMAmış fındık ,yeşil badem,bol yeşillik,ısırgan otu, kırmızı et ağırlıklı beslenMEmizi söyledi
CICEK..... NOHUTA MI BASLICAN !!!
NOHUTLARI NEYAPCAN SONRA ?
bende yapmistim o kürü heryer nohut oldu ! derin dondurucuya felan birakiyordum !!
arada sirada arap köftesi yapiyordum ! (falafel )
Ama cok faydaliymis!nohut suyu!
merhaba kizlar nasilsiniz ???
bizim problemimiz malum sperm yok !!
ama esim sigarada kulaniyor! aranizda sigara kulanip da yinede m.tesede sperm bulunan varmi!!
merak etim de !!
Selam kızlar bende daha şimdi eve geldim.allah'a şükür annemin sonuçları kötü çıkmadı.dua eden arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.çiçekciğim nohutu buzluğa koymadan önce kabuklarını soymazsan sert olur pişmez.canım tekrar umutlarının yeşermesinede çok sevindim.inşallah o hücrelerde birgün sperme dönüşür sonrada bebişlere rabbim yüzünü güldürsün
canım sen bu testi nereden duydun.ne kadar doğruluk derecasi varki.ben daha bu gün okuduğum için ilerki günlerde deneyebiliriz.
IYI AKSAMLAR KIZLAR .VCK haydı gozunuz aydın rabbım gostermesın ınsaalh bır daha annene gecmıs olsun canım.RUNYA benım esım gunde 2 pakete yakın ıcıyr..sen sormusun ya mıkrotese de bulunmustu tatlım sperm...bazen ıcmeyen de de bulunamayabılıyor..yanı...degısyr tatlım rabbım sıze de bızede gostersın ınsaalah guzel gunlerı...TENKIT emre beyle gorusmenızı neler soyledıllerını burada paylasr mısın tatlım ya da bana mesaj atabılır mısın?meraktayım..rabbım yardımcınız olsun ...CICEK masaalh masaaalh dyrm sana durmak yok yola devam dyrsn yanı....aslında bız de kurlere bıtkılere baslıcaktık ama kaan hoca sızde mıkrotesede bıle bulunması mucıze,dogal yoldan cıkıs olmaz demıstı bıze...ben de bıraktım bırsey yabmyrz....umarım hayırlı zmanlarda rabbım guzellıklerını yasatısn bıze...
zcu cnm bilemiyorum işte eşinin sperm sayısı çok iyi olan bir arkadasım yaptırıcak esıne bırde bızımkıler ozman anlıycaz işte doğrumudur yanlısmıdır. ege dogruysa bizde ii yonde gelsm var demek olucak...
1.5 ayı beklıyrz ozamanzaten spermıyogram yaptırıcaz.
IYI AKSAMLAR KIZLAR .VCK haydı gozunuz aydın rabbım gostermesın ınsaalh bır daha annene gecmıs olsun canım.RUNYA benım esım gunde 2 pakete yakın ıcıyr..sen sormusun ya mıkrotese de bulunmustu tatlım sperm...bazen ıcmeyen de de bulunamayabılıyor..yanı...degısyr tatlım rabbım sıze de bızede gostersın ınsaalah guzel gunlerı...TENKIT emre beyle gorusmenızı neler soyledıllerını burada paylasr mısın tatlım ya da bana mesaj atabılır mısın?meraktayım..rabbım yardımcınız olsun ...CICEK masaalh masaaalh dyrm sana durmak yok yola devam dyrsn yanı....aslında bız de kurlere bıtkılere baslıcaktık ama kaan hoca sızde mıkrotesede bıle bulunması mucıze,dogal yoldan cıkıs olmaz demıstı bıze...ben de bıraktım bırsey yabmyrz....umarım hayırlı zmanlarda rabbım guzellıklerını yasatısn bıze...
Selam kızlar bende daha şimdi eve geldim.allah'a şükür annemin sonuçları kötü çıkmadı.dua eden arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.çiçekciğim nohutu buzluğa koymadan önce kabuklarını soymazsan sert olur pişmez.canım tekrar umutlarının yeşermesinede çok sevindim.inşallah o hücrelerde birgün sperme dönüşür sonrada bebişlere rabbim yüzünü güldürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?