- 31 Ocak 2011
- 7.474
- 557
- 198
herkese mrb..
9 aylık evliyim eşim ve ben kontrollere gittik azo spermi çıktı iki spermiogramda da.Varikosel,tıkanıklık yok.fsh 16,tes. 320,diğerleri normal.İşte cuma günü alacağımız genetik tetkikler için de sonuçları bekliyoruz.Eşim keçiboynuzu suyu içmeye başladı.Keınfelter olmasından korkuyorum.
hormonlar , testis hacmi vb degerler normal sinirlarda, sadece meni volumu 1,5 ml-2 ml-1 ml seklindeydi. 1 ml az oldugu icin tikanikliktan supheleniliyor. fakat 2 ml oldugu da oldu..
Canım ilgin ve yardımların için çok teşekkürler bizde dediğim gibi herşey normal ama eşim 7-8 yaşlarında tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş bundan mı kaynaklanıyor yani o dönemde kanallara zarar mı verildi, yoksa üretim mi yok kendimi çok yoruyorum.Haziran gibi microtese olalım dedik.Ben tesa sisteminden bir parça doku alınarak yapıldığını biliyorum yani o testise daha çok zarar veriyor diye biliyorum neyseki sizde bulunmuş çok sevindim.İnşallah güzel haberle gelirsin bize.Tesanın sperm bulunmadığı durumlarda testisin dokularına zarar verdiğini söylediydi doktor.
Aslında ben hep şunu araştırdım önceki bi kaç sayfada da hep bu soruyu sordum semen hacmi normalken de bi tıkanıklık söz konusu mu diye? Çünkü okuduğum bazı makalelerde tıkanıklık olabilmesi için meni haçminin 1-1.5 daha az olması gerektiği yazılıydı.Demekki burda kastedilen tıkanıklık farklı bir tıkanıklık sen bana bir umut oldun.Bir de şunu sormak istiyorum Emre Beye siz tıkanıklıktan bahsedince mi söyledi? yoksa o da direk el ile muayene edince epideminde tıkanıklık olduğunu teşhis ettimi?Evet çok yorumsuz konuştu microtesede çıkabilirde çıkmayabilirde dedi.Sanırım size de direk mteseyi önerdi di mi? çooook teşekkürler herşey için
canım aramıza hoşgeldin inşallah tez zamanda da kurtulursun bu dertten ama öncelikle şunu söylemek istiyorum bazı arkadaşlarında da dediği gibi nikini değiştirsen çok iyi olacağını düşünüyorum başta da demişsin çevremdekilere uğursuz geldiğimi düşünüyorum diye ve ben buna kesinlikle katılmıyorum çünkü şu hayatta uğursuz diye birşey yoktur uğursuzluk yoktur böyle düşünmeye devam edersen eğer bu moral olarak da sana hiç iyi gelmeyecektir ve bu bütün hayatını etkileyecektir bunları söylemek istedim canım Allah şifa versin.çünkü ben çevremdekilere uğursuz geldiğimi düşünüyorum.Evet ürolağa gidiyoruz.Fsh ve testeron normal sınırlarda,fiziksel bir sorun yok genetik test sonuçlarını bekliyoruz
Allah yadımcınız olsun canım inşallah herşey yolunda gider.Kızlar merhaba nasılsınız herbiriniz? Bugünüde bitiriyoruz nerdeyse, bebişlerimize kavuşmak için 1 günü daha geride bıraktık.. Bişey sorucam ben hep genetik problemlerden söz ediyoruz yha sizde genetik hastalığı olanların tüp bebek denemelerinde olumsuz olduğunu söylüyorsunuz, bende merak ediyorum kızlar benim eşim AZFc geninde problem olanlardan bizimle aynı durumda olan var mı aramızda.. Hangi genetik hastalıktan muzdaripiz genelde? Günler daralıyor, m.teseye 10 gün kaldı.. Kaygılarım artıyor.. Korkuyorum kardeşlerim çok korkuyorum..
değerli arkadaşlarım hepimizde burada çok değerli sabırları sınanan kişileriz.ugursuz linkinde bir arkadaşımız aramıza gelmiş rabbim tez şifalar verir inşanlah onlarada bizede ama kendisine çok rica ediyorum bu ismi değiştirsin.çünkü toplumda çoçuğu olmayan insanlara uğursuz diyorlarmış örneğin ben yeni evime taşındığımda kimse hayırlı olsuna gelmedi çünkü biz uğursuzmuşuz herneyse lütfen zaten yeterince toplum eziyet ediyor birde kendi kendimize eziyet etmiyelim.kenmizizi onure edelim demoralize olmayalım bu tip sözleri kendimize yakıştıramıyorum akside çok UĞURLU VE ONURLU KİŞİLER OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM.
canım iyi bir araştırma olmuş bende ilk defa duyuyorum.bu hormon testlerini nerde yaptırabiliriz.... bu hormonlar diğerleri gibi kandamı bakılıyor........devlet hastanelerinde bakılıyormu........sgk karşılıyormu yoksa özelemi giriyor....çünkü bizim sperm testinde spermiyogenez hücresi görülüyor spermatozoid görülmüyor yani olgunlaşamadan duraksıyor.bu testler bize bilgi verirmi sence.........Allah emeklerimizi denk getirsin bize hayırlı sağlıklı evlatlar versingofretto arkadasim benim de derdim ayni, tikaniklik 1-1,5 ml meni hacminde. doktorlara mail atim hep meni hacmimi 1,5 ml ve 2 ml oldugu zamanki degerlerde tikaniklik dusundurmuyor(teorik olarak tabi) genetige baktirin dediler. meni hacmi ne zaman 1 ml cikti tikaniklik yorumu yaptilar. :44:
genetik sonuclarini bekliyoruz biz de. ben bir de maturasyon arrestinden korkuyorum, cunku fsh normal degerlerde yani spermatogenez basliyor ama duraksiyor olabilir. bir de bizimkinde agri sikayeti var solda kücük bir kist sagda az bir varikozel var, uzun yillar farketmedigi cinsel yolla bulasan bir enfeksiyon da var, bana bulasinca farkettik. muhtemelen o enfeksiyonun 7-8 senelik gecmisi vardi.
bakalim haftaya yeni bir spermiyogram ve kan testi yapilacak onda arti olarak anti müller ve inhibin b ye baktirmak istiyoruz (bunlar testis fonksiyonlari hakkinda fikir veriyor) en sinir oldugum sey de doktorlarin bize bunlari tavsiye etmemesi hep kendimiz arastirip makalelerden oyle buluyoruz yol gostericek seyler, doktorlar hemen kesip bicip bakmak istiyorlar gibi geliyor.
kızlar napıyonuz kimse birşeyler yazmıyo,üst üste gelen olumsuzluklar hepimizi yordu topikte bir durgunluk var.MELİSELA canım sizin tedavi nasıl gidiyor.spermler hala cansızmı.
zcummm canım kusuruma bakma daha yeni gördüm tatlım, valla ilaçlara devam ediyoruz ama pek bir ilerleme yok bizdede, bir ara ileri ve yavaş %2şer, yerinde hareketli %6 çıktı, geçen pazartesi yaptık sadece yerinde hareketli %5 ve sayı 12milyon çıktı, önceden sayı falan 40 küsürleri geçmişti..ama bu 2 aydır baya bir sıkıntı yaşadık, eşimin psikolojisi pek ii değildi o yüzden düşmüş olabilir diye düşünüyorum, artık temmuza kadar bekeleyecem, temmuz adetiyle hemen tüpe geçeceğiz inş..sizin sonuçta ii çıkmamış, geçmiş olsun inş birgün çok ii çıkacak, sizde proxeede, vitaminlere devam ediyorsunuz değilmi? gingseng, ginko biloba, larginine falan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?