Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canim sizin durum bizden cok ama cok iyi insallah dahada güzel olur güzel haberlerini aliriz

saol çiçekcim, Allah razı olsun..İnş sizinki bizden daha iyi olur canım, sende asla ümidini kesme bitanem, patolojiden gelen güzel habere daha güzel haberler eklenir inşAllah..Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın..Dualarım sizinle canım kardeşim..

8. Erkeklerde İnfertilite Tanısında Inhibin B Ölçümü
Eşler arasındaki infertilite nedenlerinin % 4O'ı erkeğe bağlıdır. Bu nedenler horrnonal anormallikler nedeniyle yeterli miktarda sperm yapılmasında yetersizlik, testikuler anormallikler nedeniyle kaliteli sperm yapılmasında yetersizlik veya anormal seksüel fonksiyon ve duktal obstruksiyon gibi nedenler olabilir. Bazı IVF uygulamalarında, spermin eşin epididimis veya testisinden cerrahi müdahale ile alınması gerekebilmektedir. Bu durum, oldukça zor bir işlemdir. Serumda Inhibîn B ölçümü, testikuler fonksiyonu ve spermatogenesisi direkt olarak gösteren bir test durumundadır. Inhibin B düzeyi, aynı zamanda testis volümü ve sperm dansitesi ile de ilişkilidir. Inhibin B'nin düşük düzeyleri, testis tarafından yapılan sperm üretiminin yetersiz olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, böyle olgularda testîslerden invaziv cerrahi işlemle sperm alınması işlemi çok başarılı olmayacaktır.

9. Testis Biyopsisi Yerine Inhibin B Ölçümü
Testis dokusunu araştırmak için yapılacak testis biyopsisi invaziv ve travmatik bir testtir. Bunun yerine yapılacak bir serum Inhibin B düzey ölçümü, oldukça yararlı fikir verecektir. Çünkü Inhibin B, direkt olarak Sertoli hücre fonksiyonu hakkında fikir vermektedir.http://www.labosis.com/62.htm

Son düzenleme:
canim sizin durum bizden cok ama cok iyi insallah dahada güzel olur güzel haberlerini aliriz

saol çiçekcim, Allah razı olsun..İnş sizinki bizden daha iyi olur canım, sende asla ümidini kesme bitanem, patolojiden gelen güzel habere daha güzel haberler eklenir inşAllah..Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın..Dualarım sizinle canım kardeşim..

sagol canim senden de allah razi olsun..amin canim rabbim kimseyi evlatsiz koymasin

iyi aksamlar kizlar

jklm canim nasilsin nasil gidiyor hayat? eski arkadaslar nerde kimse gelmiyor ner bu kizlar

tatlım CICEGIM allah razı olsun sukurler olsun ıyı dıyelım ıyı olalım...sen nasılsın?evet canım ya eskı arkadaslarımız artık ugramyrlr sanırım uc noktalarda duygular yasayanlar artık bırakıyor topıkı((( ya hamıle olan ya da artık umıtsız vakayız dıye tabır edılen durumdakıler.yanı onlara gore tabıkı bu tabır((..YANI OLUMSUZ haberı alanlar kayboluyr maalessef oysakı ben hala burdayım:))))))) rabbım o kardeslerıme de yardım etsın ınsaalh hamıle olanlar saglıcakla alsın meleklerını,allah razı olsun tabbbıkı de ugaryanlar var topıke...rabbım dıgerlerını de umıtsız sabrsız ve en onemlısı hasta bırakmasın..

canim ben iyimiyim bilmiyorum iyi gibi davraniyorum iste bugunumuze sukur...esim tekrar tese olmak istiyor kaan hoca 6 ay sonra tekrar deneyelim demisti ama ben korkuyorum..bizim ilk tesede ayni sonuc cikmisti hic ilac kullanmadan ilaclar fayda ediyormu bilmiyorum ilk patolojinin sonucunda kac tane olgunlasmayan sperm oldugunu soylemediler cuma esimin randevusu var bakalim onu ogrenirsek ilaclarin faydasi olup olmadigi ogrenicez
canim herkes yerinde iyi olsun ne diyelim rabbim sabir dayanma gücü versin herkese

herkese iyi aksamlar kizlar nasilsiniz.... ciciekcigim esin neden acele ediyor bence en azindan 1 sene beklesin 6 ayda hemen sonuc alabilecekmi biraz daha tedavi olsun bence

herkese iyi aksamlar kizlar nasilsiniz.... ciciekcigim esin neden acele ediyor bence en azindan 1 sene beklesin 6 ayda hemen sonuc alabilecekmi biraz daha tedavi olsun bence

canim oyle diyor ama ben istemiyorum o hemen oluverecek zannediyor oysaki ilk tedavi degil

CICEK CIM canım bıraz daha bıtkısellere en azından 1yıl devam etseydınız ya...acele etmemek lazım cunku mıkrotese hakkımız da sınırlı..yanı ne bılem gercı bıze laf dusmez .ısın uzmanı ve esın ne dıyrsa onu yap derım.dr bey ne dıyecek bakalım hayırlısı hakkınızda ınsaalh tatlım olumlu sonuclarınız olsun

slm kızlar
sevgili JKLM nasılsın iyisindir inşallah ben burdaki mesajlara göre bizim durumumuzun daha ümitsiz oldugunu düşünmeye başladım genetik sorun büyük problem Allah büyüktür.Allah a iman etmeyen insanların bu imtihana katlanması çok daha zor Allah yardımcımız olsun hepimizin

sagol canim sadece esim oyle dedi ben istemiyorum olmaz yani kolay kolay
laf dusmez olurmu canim size siz benim yol gostericimsiniz canim benim

amin canim, sizin hormonlar normal mi? bunlar daha cok tikaniklik mi degil mi o konuda yol gösteriyor. biz almanyada yasiyoruz canim o yuzden sgk ile ilgili bilgim yok. benim bizim durumla ilgili suphem ya siizdeki gibi maturasyon arresti yani spermler tam olgunlasamiyor yada tikaniklik. hormonlar normal degerlerde cunku. tabi bunlar fikir allah bilir ne oldugunu ama mikro teseden önce daha cok fikir sahibi olmak istiyoruz acikcasi hemen operasyon istemiyoruz yasimiz büyük olmasina ragmen.

hizlisin baya canim :) o zaman ekleyeyim birseyler:
Inhibin B sertoli cell hücrelerinde üretililir ve spermatogenez göstergesidir. inhibin B ve FSH degeri kombinasyonu bize sertoli hücrelerindeki görev bozuklugu yada spermatogenez ile ilgili su an bilgi verebilen en iyi metodtur.Bu metod bize yapilacak olan tesedeki basari oranimizi yaklasik olarak gösterir. inhibin B degeri spermsayisi ile iliskilidir, bu nedenle düsük inhibin b degerlerinde sperm üretimi problemi yada spermatogenez sorunu oldugu, normal inhibin b degerinde ise tikaniklik oldugu düsünülür. Iste bu nedenle inhibin b tikanikliga bagli azospermi yada tikanikliga bagli olmayan azospermide fsh dan daha güclü bir indikatördür.
Deger normlari:
Fertillerde: 150-300 pg/ml
subfertilde: 100-150 pg/ml
tikanikliga bagli olmayan azospermide: < 30 pg/ml

baska bir makalede de 60 pg/ml nin altinda olanlarda siddetli testis fonksiyon bozuklugu oldugu düsünülür bunlarin genetik testlerinin mutlaka yapilmasi gerekmektedir yaziyordu.

Anti müller hormon icin de kisaca özetlersek: erkeklerde sertoli cell hücrelinde üretiliyor, inmemis testis sorunu olan hastalardaki spermatogenezle ilgili, ayni zamanda sertoli hücrelerinin durumu fonksiyonu ve spermatogenezle ile ilgili bilgi verici. azospermideki rolü de yine inhibin gibi tikanikliga bagli mi degil mi konusunda yol gösterici. düsük degerlerinde tikanikliga bagli olmayan normal ve yuksek degerlerde tikanikliga bagli olan azospermiden söz edilebilir diyor. kusura bakmayin ben bunlari simdi hic ugrasmadan ceviriverdim o yuzden anlatim bozuk olmus olabilir.

nasılsın canım kendini toparlayabildinmi..... tabiki herşeyin vakti zamanı var,Allahım hayırlı vakitte versin

Canım bi umut doktordan gelicek olumlu haberi bekliyoruz ona odaklandık şuan..İnşallah patoloji raporu doktorun dediği gibi çıkarsa 4 aylık ilaç kullanımıyla 6 ay sonra tekrar deneriz demeişti inşallah o rapora umut bağladık yani inşallah iyi çıkacak..

Merhaba ben yeni katıldım bu siteye
Acaba eşi azospermi olup da herşeyi normal olan yani fiziksel uayenesinde ve genetik sorunu olmayan var mı?Ve de M.tesede sperm bulunuyor mu?
bizim herşey normal denebilrcek durumdaydı gen testlerimiz normalde yapıl kan testleri ve hormonlarda normalde ama mtese sperm çıkmadı ama sperm hücresi gördüler ilaç tedavisine başlıyacağız şimdi sanırım yarın doktora gidicez işte..

Herkesin türlü türlü derdi var.Rabbim hepimiizn yardımcısı olsun,dermansız dert vermesin

çiçekçm merhaba, bizimde cuma günü randevumuz var ve bizde 2.mtese için patoloji sonucunu alıcaz doktor iyi konuşmuştu raporda dediği gibi iyi çıkarsa ilaç tedavisinden sonra 2.denemeyi yapabiliirz demişti...siz ilaç kullanımından sonra 2.mtesedede mi bişey çıkmamıştı öyle hatırlıyorum sanki?

Günaydın arkadaşlar...Hepinize umutlu,uğurlu birgün diliyorum..bu hafta pek uğrayamadım buralara.malumunuz geçen hafta okula pek gidemedim bu hafta sıkı tuttum işi yarında yokum zaten eşimin kontrolü var Allah yardımcımız olsun..k.i.b akşama görüşürüz :80:

GUNAYDIN herkese hayırlı umutlu guzel gununnuz olsun ınsaaalh.MESLEKI TEACHER CANIM benım evet hayat devam edyr dımı zaman la hersey yerıne oturyr .okul ogrencı ler derkern hayat gecyr ıste.....CICEK balım petegım ınsaaalh tatlım yuzunuz bu kez guler ıslerınız su gıbı akar..esının acele etmesınde de vardr bır hayr....REDLION kader arkadasım AYNEN COK ZOR BIR IMTIHAN ....BINDE BIR GORULAN HASTALIK ESLERIMIZDE...BEN DIYORUM KI BIZ SECKIN INSANLARIZ RABBIM BIZE VERDGINE GORE AGIR DURUMU BENCE IMTIHAN VE mukafatıda buyuk olur ınaaalh ama sıkayet ederek degılll tabbıkı de sabr etmemız noktasında sınavımız baslıyr..bazen esım cok kotu konusyr ugursuzum bahtsızım ,,bak yıne kotuluk benı buldu.....seklınde konusyr ve ben cok ama cok kızıyrm...cunku allah sınarmıs acaba kulum ne yabcaka sabr la sukre devammmı edecek yoksa pes edıp sıkayet mı edecek..madem cok zor durumdayız obur dunyamızı dusunelım bu dunyada mutlu degılsek obur dunyadakı mutluluk ıcın calısalım derımmm yanı sabr et konusma oyle derım..ama erkeler oyle degıl ıste kabullenmelerı zor....esım her ne kadar sureklı kızzsada bana. daha kotu ne gelebılır kı dıye..artık sabr sabr sabr ve daha kotusu olamamsı ıcın sukur dyrmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…