Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Turtimm canım senin adına çok sevindim inşallah allah tamamına erdirsin .en yakın zamanda hamilelik haberlerinide alırız inşallah rabbim isteğen herkesi evlat sahibi yapsın :92::92::92::92::92::92::92:
Buda azoya gelsin

Turtimm bak gördün mü sperm çıktı donasyona gerek kalmadı sen allah'tan istemisini bil yeter ki kulun kula faydası yok canım.

kızlar sizden bir şey istiycem saçma gelebilir ama yinede söyliyeyim.Benim arabam var onu satabilirsem bebek için doktora gidicem .hakkımda hayırlıysa satılsın istiyorum.sizdende benim için hayırlısı olması için dua etmenizi istiyorum .isteğim çok mu saçma oldu bilmiyorum ama yeterki bebeğim olsun benim için en güzel duygu budur arabayla gezip tozmak beni hiç tatmin etmiyor.gezmedeyken bile içim acıyor şimdi burda yanımda bebeklerim olsaydı diye düşünüyorum yanı bütün sokaklar çocuğa çıkıyor rabbim çıkmaz sokaklara uğratmasın.hepimizin gönlündekini versin inşallah

tebrikler canım inşallah hamile haberinide kutlarız canım peki kaan hoca nasıl olduda orada ameliyat yaptı peki canım ilk teseyi ne zaman nerede olmuştunuz o zaman pataloji sonucunuzda ne yazıyorduu

Sabahtan beri aklımdaydın arkadaşım, inan korka korka açtım siteyi , çok şükür olumlu sonuç , Allah tamamına erdirsin gözünüz aydın olsun

sevgili demmi oturup yazmissin tesekkurler, fakat yazdiklarina katilmadigim yerler var. tikaniklik olmasi biyopside sperm bulma ihtimaliyle birebir alakali, basari sansini cok cok yukselten bir durum.. üretim vs tikanikliga bagli basari oranlari malum.. buda bizim durumumuzdakiler icin cok önemli. sperm uretimini kanitlayan seyler degildi zaten yazdiklarimiz, biyopsi zaten oyle yada boyle yaptiracagiz. ama yol gosterici seyler, arastirmalar yapilmis ve tavsiye edilmis, herkesin kendi secimi sonucta yaptirip yaptirmamak... heryerde fsh nin normal olmasina guvenemezsin ama inhibin fsh dan daha guvenilirdir yaziyor böyle seyler okuyup kayitsiz kalmak da esime ve bana mantikli gelmiyor hele hele millette milyonlarcasi varken sen tek bir olgunlasmis sperme muhtacsan..[/QUOTE]
bunların hepsini çok iyi biliyorum arkadaşım aynı yollardan geçtiğimiz için seni de çok iyi anlıyorum. demek istediğim. tek kesin yol biyopsi. diğer göstergeler ya hayal kırıklığınızı arttırır ya da biyopsi sonucuna hiç bir faydaları olmadığı halde belliydi diye gereksiz bir övünmeye yol açar. sonuçlar olumlu gösterse çıkış olmayınca anlamsız.
Kanda bakılıyor. azfc hormon değildir. gen diziliminde bir koddur. silikse üretim yoktur. herşeye rağmen mtesede bulunabilir.

Kızlar merhaba, hepinize çok çok çok çok teşekkür ederim.. Ben Kaan Aydos hocanın özelden ameliyat yaptığını inanın dün tetkikler yapılırken öğrendim. Bedeli alantüp bebek merkezi idi. Bazı arkadaşlarım süreci merak ediyorlar o yüzden ben size en baştan anlatayım..

Biz yeni evliyiz anca 2 yıl olucak.. Benim polikistik overim olduğu için bir çok doktor dolaştım onlarda bir nevi kısırlık olduğunu sölemişlerdi ama tedavisinin bir iğne ile sonuçlandığını söledir. BEn belki tuttururuz die denemeye başladım.. Birkaç ay geçti fakat bizde bişey olmadı sürekli benim üstüne yoğunlaştı doktorlar ve daha 1 yılı doldurmadınız die beni sürekli gönderdiler.. Daha sonra iyi bir jinekolog buldum ve mayıs ayının son haftası muayene oldum.. Eşimden de tetkikler istediler, hiç unutmuyorum açıköğretim fakültesi sınavlarından bir gün önce cuma akşamı eşim eve geldi yemekteyiz, bende ısrarla sonucu soruyorum ağlamaya başladı ve sonucu söyledi.. Hemöen izmire tavmergen tüp bebek merkezine gittik, muayeneden sonra bizi prof. dr. necmettin çakıllıya gönderdi.. Oda bizi bir ümitle çıkacak buluruz diyerek 1 haftada ameliyata aldı, özel şifa hastanesinde ameliyat olduk ve inanın o günler gitsin gelmesin istiyorum, bize umutluyduk herşey çok güzeldi bulucağımızı umut ediyorduk ama olmadı dedi ne bir ilaç kullandırdı ne tedavi işte apar topar ameliyat ve sonuç evlat edinin.. Araştırma yaparken larem 1982 arkadaşımın yazısını buldum internetten sanırım eşi yazmıştı yazıyı ve mail adresi bırakmışlardı, eylül ayıydı mail attım.. Saolsun kendisi mailime cevap verdi ve telefon numarası bıraktı, eşim aradı ve konuştular.. Kaan Aydos hocadan yediklerinden moralini yüksel tutmasından bahsetmiş ve eşimi o düştüğü ümitsizlikten kurtulması için çok moral vermiş, genetik test yaptırmamızı söylemiş eliniz boş gitmeyin demiş Allah ondan razı olsun.., ablamız doktor hemen genetik için test verdik çıkması 2 ay kadar sürdü, eşimde Genetik olarak AZFc delesyonu görüldü, araştırmamla %50 oranla şansımız olduğunu gördüm.. Ama %50de çıkmayacaktı.. Düşünün o doktor necmettim bey patoloji raporu bile istememiş.. Allaha havale ediyorum bize yaşattıkları için.. Kasım ayında ankaraya geldik KAan Aydos hocaya, Fsh değerimiz 23.4 dü, Lh 6.06, testesteron 206 idi, kaan hoca bizden Karyotip istedi ve testisleri rahatlatıcı 2 ilaç verdi şimdi isimlerini tam hatırlayamıyorum, bizim karyotip normal çıktı, her ay doktorumuza değerlerimizi mail attık, haplardan sonra testojel 50 mg onu kullandırmaya başladı, sonra değerlerimiz birden düştü fsh 16.4, lh 6.43, testesteron 151 testojel kullanımının 3 ayında kaan hoca bizi ankaraya çağırdı bundan 2.5 hafta önce geldik, muayene etti tamam dedi herşey güzel görünüyor ameliyata alıcam dedi, biz tabi tedirgin bize gün verdi o an ona dedim ki hocam %50 umudumuz var mı? %50den fazla var bana göre tüp bebek aşamasına geçeriz dedi, ama yinede ümitlenmeyin herşeye hazırlıklı olun dedi.. eşim bir önceki ameliyattan dolayı korku kaygı taşıyordu bize ameliyattan 1 saat sonra kalkıp gidersiniz dedi.. Biz nasıl olur 1 gece yatmamız lazım ağrı çok olur falan dedik bize güldü Kaan hoca :))) Perşembe akşamı geldik cuma tahlilleri olucaktı eşimin biz ibni sinada olur ameliyat dedik hatta ameliyat olan hastalare vardı kaan hoca girmedi ameliyata falan dediler baya kaygılandık, kaan hoca gen-art tüp bebek merkezinde ameliyat yapacağını kendisinin değil hastanenin para aldığını söledi.. Allah var biz elden KAan hocaya para vermedik.. Hatta sadece 1 kere 200 tl muayene ücreti ödedik kasım ayında o kadar.. Bu sabahta gittik merkeze inanın o kadar endişeli ve tedirgindim ki... Eşimi ameliyata aldılar bizim durumumuzda biri daha vardı onların çıkmamış sanırım bayan sürekli ağlıyordu bende başladım ağlamaya, eşimi sordum ameliyat nasıl gidiyor die bana ameliyatın bittiğini eşimin dikişlerinin yapıldığını söylediler saate baktım anca 1 saat olucaktı ben sanırım orda bütün ümitlerimi yitirdim.. Tam yine hastalardan biriyle muhabbet ediyordum danışmadan seslendiler, önüme bir kağıt koydular bunu imzalayın dediler nedir bu niçin imzalıyorum dedim dondurma işlemi için dediler, o kadar umutsuzca düşünmüşüm ki ne dondurması dedim spermler için dedi hıçkırı hıçkıra nasıl ağlıyorum doğrumu sölüyorsun diye ama susmuyorum yanımda kimse yok yapayalnızım çocuk telefonla laboratuvarı aradı evet dedi çıkmışşş dondurlmuş, o duygu inanın tarifsiz.. Kaan hocayla konuştum o kadar kendinde eminki açtım zaten üretim yapan yer belliydi aldım dokuları diktim dedi :))) ben hala kaç tane çıktı diyorum yeteri kadar çıktı merak etme diyor, diyorum 5- 10 kaç tanee, sayılamayacak kadar çıktıı merak etme sakin ol dedi :)) belkii ilaç tedavisiyle normal çıkışta sağlayabiliriz dedi.. Allah Kaan hocadan razı olsun inanın çok iyi bir doktor, Hiçbiriniz umudunuzu kaybetmeyin biz artık dağılmaya başlamıştık biliyorsunuz kafam çok karışıktı artık sperm donasyonunu düşünmeye başlamıştık, ama rabbim bize bir kapı açtı.. Allah hepinizin gönlüne göre versin hepini, gofrete bu duyguları yaşatsın, bundan sonra aşama nasıl olur, tüp bebek tutarmı tutmaz mı bilmiyorum, tutunmasıda önemli bende biraz kiloluyum, ama deneyeceğiz en azından, tüp bebek deniyeceğiz.. Allahım gözünüzdeki yaşları dindirsin, yoktan var eden rabbim hepinize bir kapı açsın.. Çok teşekkür ederim hepinize.. Çok sağolun..VCK canım seni msnden ekledim kabul et istersen özelden mesaj atamıyorum ben.. çiçekcim , gofrettecum, mesleki teachercım, vck, zcu, umutolsun, daha şuanda adını hatırlayamadım diğer bir çok yoldaşım herşey için destekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim...

CİNSELLİĞİN İLK ADIMLARI

Cinsellik yatakta değil ayakta başlar! Ayağınızdaki yansıma alanlarına düzenli masaj yaparak, cinsel organlarınızın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz
Kalça bölümünün (alt lenf sistemi, kadınlarda fallop tüpleri ve rahim, erkeklerde prostata giden van deferens tüpü ve prostat) yansıma noktası topuk ve bilek çevresidir. Zeynep Aksel Wilhelm, Dharma Yayınları’ndan çıkan ‘Refleksoloji’ adlı kitabında, topukların önemine dikkat çekiyor: “Siyatik sinirinin refleks noktası da topuktur. Vücuttaki altı meridyen de bu bölgeden geçtiği için topuk çok önemli bir alandır. Topuğun ovulmasıyla meridyenler uyarılır.” Wilhelm kitabında, ayağın iç ve dış yanı ile, ayak bileğinin üzerinde yer alan cinsel organların yansıma alanlarına dair bilgiler veriyor.

KADIN ANATOMİSİ
Vajina, rahim, yumurtalıklar ve yumurtalıkları rahime bağlayan fallop tüpleri kadın cinsel organlarıdır. Yumurtalıkların ayaktaki refleks noktası erkeklerdeki testis reflekslerinin yer aldığı alandadır. Bu da ayağın dış bilek kemiğinin hemen altına denk gelir. Rahim noktası, erkeklerdeki prostat refleksi ile aynı yerdedir. Bu refleks ayağın iç bilek kemiğinin altındadır. Fallop tüplerinin refleks alanı, testisleri prostata bağlayan tüpler ile birdir, ayağın üst bölümünde, iki bilek kemiği arasında yer alır.

Alt Lenf Sistemi: Alt lenf sistemi (karın, kasıklar, diz arkasındaki bezler) ayak bileğinin öne bakan bölümünde yer alır. Belkemiği: Yukarıdan aşağıya beş bölüme ayrılır: Boyun 7 omur, göğüs 12 omur, bel 5 omur, kalça 5 omur ve kuyruk sokumu 4 omurdan oluşur. Omuriliği meydana getiren sinirler ise beyinden çıkıp omurların içinden geçer. Belkemiği yansıma noktası, ayağın iç yanında, başparmağın ilk eklemin-den topuğun ortasına uzanır. Ensenin nok-tası, başparmağın ayağa bağlandığı eklemin hemen üzerindedir. Sırtın yansıma noktası, ense alanının bittiği yerden başlar, ayağın yan bölümünün ortasında biter. Bel noktası, ayak kavisinde sırt yansıma alanının bittiği yerden topuğa kadar olan bölümdür. Topuğun başından ortasına kadar olan bölüm ise kuyruk sokumu alanının refleks yeridir.

ERKEK ANATOMİSİ
Erkek cinsel organları, testisler (günde 50 milyon spermin yanı sıra testosteron hormonu üretir), testisleri prostata bağlayan tüp (van deferans), prostat (salgısı ile sperm aktivitesini muhafaza eder) üreter ve penisten oluşur. Testislerin refleks noktası, ayağın dış tarafında bilek kemiğinin hemen altında bulunur. Prostat refleksi ayağın iç tarafındaki bilek kemiğinin altındadır. Testisleri prostata bağlayan tüp ise ayağın her iki yanındaki bilek kemiklerinin arasında kalan, bileğin ön kısmındaki alanda yer alır.

kızlar bende bunun için eşime ayak masaj aleti aldım belki işe yarar

CVK canım ekledim seni mail açık bekliyorum onaylamanı..

turtimm cok tebrik ederim darisi hepimizin basina.. tüpbebek icin bol sanslar..

bir sorum olcak: siz ameliyat yapan hastaneye ne kadar ödediniz, dondurma islemi icin ne kadar istediler?

çook sevindim turtimm rabbim daha güzel haberler vermeyide nasip etsin en kısa zamanda...arkadaşlar ara ara girip sizleri takip ediyorum bakın bir arkadaşımız daha kurtuldu bu dertten rabbim en umutsuz anlarda yetişiyo darısı diğer tüm arkadaşlara...kızlar yiğeniniz 10 haftalık oldu şükür bi sıkıntısı yok annesinin göbeğinde sıcacık yatıyor dün ultrasyona girdim eşimle ekrana yapıştık..darısı hepinizin başına sizleri hiç unutmadığımı hepinize dua ettiğimi bilin..

hayirli olsun cok ama coksevindim sperm bulunmasina,insaallah bebeklerinizde hemen geliverir..

inan yazdiklarini okurken cok duygulandim rabbime binlerce sukurler olsun kurtuldunuz.
sana sormak istedigim cok sey var ....bizimde ilk tesede cikmamisti ,bir umut oldunuz bizede,bende 2. de cikarmi cikmazmi cok kaygiliyi,dmekki 2.de de cikabiliyormus cok mutluyum inann
simdi bizde kaan beyde tedavideyiz 1 yildir
peki sizin ilk tese de patolijide birsey cikmismiydi ??
kaan hocanin tedavisine ek daha ek olarak neler yaptiniz tedavi surecinde biraz bahsedebilirmisin??
ve kaan hocada ne kadar sure ilac tedaviis oldunuz???
ve normal yoldanda cikis saglayabiliriz demis ya ,daha uzun suren tedavi asamasindan sonrami cikis olur dedi???cok merak ettimm

Son düzenleme:
turtimm cok tebrik ederim darisi hepimizin basina.. tüpbebek icin bol sanslar..

bir sorum olcak: siz ameliyat yapan hastaneye ne kadar ödediniz, dondurma islemi icin ne kadar istediler?

Canım doktor bedeli, merkezin, dondurma işleminin bedeli 1750 TL. Çok teşekkür ederim..

Çok saol bitanem.. Rabbim sizlerede göstersin.. Şimdi bizim ilk tese özelde olmasına rağmen bizim parçamızı patolojiye yollamamışlar, sormadılar bile o yüzden raporumuz yoktu.. Şimdi ilaç kullanma süremiz 4 ay bizim toplam.. Bizim elimizde sadece genetik sonuç vardı oda AZFc delesyonu.. Kaan hoca bunu görünce zaten iyi güzel %50 şansımız var ama umutlanmayın çıkmayada bilir demişti.. Ben hergün nohut yaptım ve yeşillik mutlaka koydum sofraya, nohutu akşam yemiyorsa öğlen yedirdim, bizim oralarda ısırgan otu çoktur onu kavurmalı, yoğurtlu yaptım, yapamadığım zaman çayını içirttim.. sonra annem bir karışım yaptırdı inanın şuanda nasıldı bilmiyorum ama annemden öğrenir yazanır size bissürü şey vardı içinde, böğürtlen ağacını kaynattım ama onun suyu çok acı geldi içemedi.. Çakşır otu aldım onu kaynattım içirdim.. Sigara kullanmıyordu eşim en büyük avantajımız oydu belkide, ama içmeyi çok seviyordu hep durdurdum elimden geldikçe alkolü baya azalttı haftada 1 içti oda 1 yada 2 kadeh mesela.. ben tedavi sürecinde bunları yaptım.. aklına gelecek her türlü otu yedirdim.. et yapmadım evde nohutu farklılaştırırken et koydum pastırma koydum mesela içine.. şimdi kaan hoca dedi ki üretimi sağladık belki ilaç kullanımıyla normal çıkışta sağlayabiliriz dedi.. Yarın Kaan hocayla görüşmemiz var geçen konuşmaları yazarım yine sizlere..

Canımm; evladımız olsun olmasın herşey onlar için işte..varsın satılsın herşey onlar için..evimiz barkımız arabamız malımız mülkümüz..hakkında hayırlısı olsun üzme kendini rabbim hepimize umut dolu kapılar açsın inşallah

TURTİMM yazını ağlaya ağlaya okudum Allahım buralara kadar getirdi sizi,inşallah sonunuda getirir.çok mutluyum senin adına herşey gönlünce olsun..

SELVAcım hayırlı hamilelikler sanada seni her görüşümde dua ediyorum..iyi bak kendinede yeğenimizede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…