kızlar herkese günaydın biliyorsunuz bizim ilk tesede ölü canlı sperm bulunmadı raporumuzda da üretim yok yazıyordu ama birkaç gündür bu durumda olupta ikinci tesede bulunanları duydum şimdi bizde ikinciye tedavi olucaz ama sizce budurmda kağan aydosa mı gidelim yoksa emre bakırcıoğlunamı tam karar veremedim bana yardımcı olursanız sevinirim
günaydın arkadaşlar hergün sizleri takip ediyorum bir defada burda yazmıştım eşimin azolu olduğunu ama kendime söz verdim birdaha yazmayacam taki spermi bulana kadar çok şükür onu bulduk hatta normal çıkış dktorlar bize çare yok evinizde oturun para harcamayın dedi ama biz oturmadık herşeyi denedit. bizim problem genetik turtimm arkadaşimla aynıyız yani azfc delasyonu onlarda mikrsteseyle çikti eminim tedaviyi biraz daha uzatsaydı onlarda da olurdu ammmmmmma tüp bebeğimiz tutmadı neyse kader arkadaşlar ben tekrar tüp bebek için bügun hastanede randevum var ona gidecem gelince herşeyi anlatacam tesede bulunmayan sperm 2yıldan sonra nasılda bulundu bana soru sorabilirsiniz hepsini cevaplayacam kib
sağol hayatım amin inşl rabbim inşl sizlerede nasip etsin en kısa ve hayırlı zamandaevet canım işallah sperm de üretilmeye başlar ve bizlerinde yüzü güler.Canım senin nasıl gidiyo hamilelik senin adına çok seviniyorum ne mutlu sana işallah hayırlısıyla kucağına almak nasip olur
Kızlar hayırlı cumalara bulavcı agzına saglık arkadasım umarım bizede kök hücreden bir umut olur
cok guzel bir haber bu spermnin tesede bulunamayip tedaviyle cikmasi,,peki hormon degerleriniz nasildi>?normalmiydi?
arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlaR dün akşam eşimin akrabısana misafirliğe gittik ama çok kötüydü ya dün akşamdan beri morelim sıfır onların çocukları var ya kendileri yarattık zanediyolar bana da hadi yap artık dediler bende inşallah allah ne zaman kısmet ederse o zaman dedim o da durdu durdu inşallah la olmuyo o işler diye saçmalamaya başladı onda hıçkıra hıçkıra ağlayarak kaçmak geldi içimde allah hepimize sabır versin şu kök hücre biran önce çıkar da hepinizin yüzü güler
melda bence 4 ay kaan hocada ilaç tedavinizi olun. çıkış olmazsa emre beye ameliyat olun.kızlar herkese günaydın biliyorsunuz bizim ilk tesede ölü canlı sperm bulunmadı raporumuzda da üretim yok yazıyordu ama birkaç gündür bu durumda olupta ikinci tesede bulunanları duydum şimdi bizde ikinciye tedavi olucaz ama sizce budurmda kağan aydosa mı gidelim yoksa emre bakırcıoğlunamı tam karar veremedim bana yardımcı olursanız sevinirim
sperm sayısı 50 ve üzerinde olacaksa dondurup çözmenin bir sakıncası yok ortalama yarısı hareketlenmiyor çözme sonrası. ama bu ortalama, ne olacağı hiç belli değil. bulunacak sperm sayısı da belli olmadığı için her ihtimale karşı beraber hazırlanmak avantajlı. tıkanıklığa bağlı olduğu anlaşılmış ve çok sayıda bulunulacağından emin olunan vakalardaysa dondurup çözme daha avantajlı. kendi yaşadığımız örnekle açıklayayım. Bizim durumumuzda akıllıca olacağı için(tam bir belirsizlik) beraber hazırlandık. eşimden 4 testis dokusu alınmış. 1. doku laboya ulaştığında embriyolog 50-100 arası hareketli sperm var deyince emre bey benzer gördüğü 3 dokuyu daha alıp onlarda da benzer sayıda sperm olabileceğini labdan öğrenince dikmiş kapatmış. ilk alınan dokunun 50 üzeri hareketli spermi imsi ile seçilip 8 yumurtaya icsi yapıldı. 5. güne ulaşan 4 embriyo oldu içlerinden en iyi görünen biri transfer edildi diğer embriyolar 6. gün gelişim göstermediği için dondurulamadı.Tutunma olmadı. 1. tedavi başarısız. elimizde sadece 1 tüp sperm ve 3 donmuş testis dokusu vardır. 2. tedavide tüpteki spermler çözdürüldü eklenen solüsyonlara rağmen hiçbiri hareketlenmedi. bunun üzerine bir testis dokusu çözdürüldü içinden 15-20 arası sperm hareketlendi. o spermlerle 7 yumurtaya icsi yapıldı 5. güne ulaşan 4 embriyo oldu içlerinden 1. ve 2. kalite olan ikisi transfer edildi daha kötü görünenler 6. güne izlendi gelişim olmadığı için onlarda dondurulamadı. şu an 13. gebelik haftasının sonundayım. Rabbime sonsuz hamdler ki olmazları oldurdu. benim eşimde o kadar sperme rağmen yumurta toplamaya ameliyata girecekmiş gibi aç geldi yazık öğlen 13.00 e kadar bişey yemedi. üstelik önceki tesenin üzerinden 4 ay geçmişti. önce çözme yapılsın hareketlenme olmazsa ameliyat olur. önce ameliyat sonra çözme mantıksız. %20 diye bişey yok %0 la %100 arası değişiyor bütün oranlar. Kısaca nasip kısmet işi çok dua edin. doktorların söylediklerine çok moral bozmayın.turtim cnm birşey soracaktım dr neden dondurmadan direk seni hazırlayıp aynı gün yumurtalarını toplamadı anlamadım.tamam bunu boşu boşuna umutlandırıp hayal kırıklığı yaşatmamak için yapıyolar ama hem de kendileri söylüyolar dondurarak denemenin tutma ihtimalini düşürdüğünü..lütfen bu konuda yazar mısın.çünkü biz daha önce hiç ilaç kullanmadık tesede sperm çıktı ama drların umudu olmadığı için beni hazırlamamışlardı.birinci denememizde tutmadı,ikincisindede tutma ihtimali %20 ymiş.bunun için dr ilaç tedavisi uygulayalım eşine 2-3 ay sonra tekrar tese yapalım dedi ve dondurmadan deneyecek galiba ihtimali arttırmak için bulunmazsa da daha önceden dondurulmuş olanlardan tüp bebek uygulanacak en kötü ihtimalle.sizinkini dondurunca kafam karıştı..:44:
HSG(Histalosalpinografi) denilen rahim filmi o turtimm. özel yerlerde sancısız devlette daha ağrılı oluyor. şiddetli adet sancısı gibi çok korkulacak birşey değil ama hiç bişey duymayacağında söylenemez. süresi kısa Allah'tan 5 dk.Kızlar bişey sorucam, vajinal yoldan ilaç verilerek önce rahme sonra tüplerden karna giden ve bu sırada çekilen bir röntgen varmış.. Bunu yaptıran arkadaşlarım var mı? Doktor bunu istedi gitmeden yarım saat önce ağrı kesici iç dedi bana ben biraz şüphelendim.. Bu ağrılı sancılı bişey mi?
mavianemo defalarca yazdım yine yazıyorum ve hep de yazacağım. hormonlar yanlış değerlendiriliyor sizlerin gözünde. düşürtme tedavisi olmaz. sperm üretme tedavisi olabilir. sperm üretilince fsh kendiliğinden otomatik düşer çünkü üretilen spermler testisten kana inhibin b salgılar o da beyne gider ve artık fsh o kadar çok salgılama der ve salgılanmaz fsh düşer. fsh üretimi tetikleyen bir hormondur. üretim yoksa fsh ı düşürdün ee üretim zaten yok bu sefer hormon da az olunca hiç üretemez testis. fsh ın yüksek olması üretimde bir sorun olduğunu yani üretildi artık dur mesajının beyne gitmediğini düşündütür. fsh normal sınırlarındaysa demekki üretim ve sonrasındaki geri bildirim mekanizmaları iyi çalışıyor demektir.meraba denetmen arkadaş evet lh fsh yüksek onlar etkiliyor zaten belkide sizin durumdamı aynı sizinkiler kaç düşürtmek için tedavi görmüyomusunuz biz napıcaz hiç bi fikrim yok
arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlaR dün akşam eşimin akrabısana misafirliğe gittik ama çok kötüydü ya dün akşamdan beri morelim sıfır onların çocukları var ya kendileri yarattık zanediyolar bana da hadi yap artık dediler bende inşallah allah ne zaman kısmet ederse o zaman dedim o da durdu durdu inşallah la olmuyo o işler diye saçmalamaya başladı onda hıçkıra hıçkıra ağlayarak kaçmak geldi içimde allah hepimize sabır versin şu kök hücre biran önce çıkar da hepinizin yüzü güler
hormonlarfsh 4 veya5 bazı doktorlar iyi ama kaan hoca düşük diyordu bizimki genetik azfc delasyonu eşim şimdi 3günde bir sperm verip donduruyo ama bebeğimiz tutunmuyor tüpbebekten sonra bir defa regil oldum şuan düzensz ama olur olmaz tedaviye başlayacaz birinci denememiz şubatın sonuydu biz çokmu erken davranıyoruz bana yardımcı olurmusunuz iyi akşamlar
iyi aksamlar kizlar nasilsiniz umarim herkes iyidir
ben pek iyi degilim bugunlerde iyice bunaldim cok sinirliyim herseyi kirip dökesim geliyor
icim karma karisik..Rabbim kimseyi böyle sinamasin cok zor alistim diyorum ama alisilmiyor
allahim hepimize sabir eslerimize sifalar versin gelsin artik bizimde bebislerimiz
canim benim bahardan olsa gerek ayni duygular icindeyim. herkes cocuklariyla parklarda. hic bir seyden tat almiyorum her seye aglar oldum. aksam dugundeydim ama gittigimede pisman oldum herkes kucaginda cocuklariyla nasil guzeldi bense bombos oturdum bilmiyorum ne zaman dinecek bu hasretimiz allah yardimcimiz olsun hepimizin... alismak cok zor canim alisilmiyorrrr....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?