Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

merhaba melda bizde ayni sizin durumundayiz.....ne yazikkiii...biz kaan beyde tedaviddeyiz

cok guzel bir haber bu spermnin tesede bulunamayip tedaviyle cikmasi,,peki hormon degerleriniz nasildi>?normalmiydi?

evet canım işallah sperm de üretilmeye başlar ve bizlerinde yüzü güler.Canım senin nasıl gidiyo hamilelik senin adına çok seviniyorum ne mutlu sana işallah hayırlısıyla kucağına almak nasip olur
sağol hayatım amin inşl rabbim inşl sizlerede nasip etsin en kısa ve hayırlı zamanda
hamileliğim yavaş yavaş düzene giriyor bulantı ve kusmalarım çok vardı hiç bişe yemek istemiyordum yiyemiyordum ama azaldı artık bişeyler yiyebiliyorum inşl miniğim besleniyodur güzelce
Kızlar hayırlı cumalara bulavcı agzına saglık arkadasım umarım bizede kök hücreden bir umut olur

amin canım inşl olur
o haberi görünce işte bir umut dedim yumurta ürtebildilerse spermde üretebilirler diye düşündüm ve az kaldığına çok inanıyorum

arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlaR dün akşam eşimin akrabısana misafirliğe gittik ama çok kötüydü ya dün akşamdan beri morelim sıfır onların çocukları var ya kendileri yarattık zanediyolar bana da hadi yap artık dediler bende inşallah allah ne zaman kısmet ederse o zaman dedim o da durdu durdu inşallah la olmuyo o işler diye saçmalamaya başladı onda hıçkıra hıçkıra ağlayarak kaçmak geldi içimde allah hepimize sabır versin şu kök hücre biran önce çıkar da hepinizin yüzü güler

kızlar zaten önce sperm bulunmuştu ama henüz deney aşamasında yani insanlara uygulanmamış.ama bunu kaçak olarak deneyen yer varmış bir sonuca ulaşınca haber alıcam bende size söyliycem.benim gecem gündüzüm oldu artık bu kök hücre ama aldığım habere göre ya bu sene yada önümüzdeki sene ilk beyin nakli gerçekleşecek bunlara bile rabbim izin verdiyse inşallah spermlerimize kavuşmak an meselesi ALLAH'ın izniyle.

cok guzel bir haber bu spermnin tesede bulunamayip tedaviyle cikmasi,,peki hormon degerleriniz nasildi>?normalmiydi?

hormonlarfsh 4 veya5 bazı doktorlar iyi ama kaan hoca düşük diyordu bizimki genetik azfc delasyonu eşim şimdi 3günde bir sperm verip donduruyo ama bebeğimiz tutunmuyor tüpbebekten sonra bir defa regil oldum şuan düzensz ama olur olmaz tedaviye başlayacaz birinci denememiz şubatın sonuydu biz çokmu erken davranıyoruz bana yardımcı olurmusunuz iyi akşamlar

ben bu anları bir yerden hatırlıyorum malesef böyle ortamlarda sayısız defa bulundum..bizim çevremizde kimse durumumuzu bilmediği için hangi ortama girsem hadi artık ee 1 tane yapın bari hamilemisin hocam? blaa blaa bllaaa...kimse kimsenin halinden anlamıyor!!!!

hayırlı akşamlar arkadaşlar yarın hafta sonu ççoookkk mutluyum inşallah kafam rahat bi hafta sonu geçiricem :97:

melda bence 4 ay kaan hocada ilaç tedavinizi olun. çıkış olmazsa emre beye ameliyat olun.
sperm sayısı 50 ve üzerinde olacaksa dondurup çözmenin bir sakıncası yok ortalama yarısı hareketlenmiyor çözme sonrası. ama bu ortalama, ne olacağı hiç belli değil. bulunacak sperm sayısı da belli olmadığı için her ihtimale karşı beraber hazırlanmak avantajlı. tıkanıklığa bağlı olduğu anlaşılmış ve çok sayıda bulunulacağından emin olunan vakalardaysa dondurup çözme daha avantajlı. kendi yaşadığımız örnekle açıklayayım. Bizim durumumuzda akıllıca olacağı için(tam bir belirsizlik) beraber hazırlandık. eşimden 4 testis dokusu alınmış. 1. doku laboya ulaştığında embriyolog 50-100 arası hareketli sperm var deyince emre bey benzer gördüğü 3 dokuyu daha alıp onlarda da benzer sayıda sperm olabileceğini labdan öğrenince dikmiş kapatmış. ilk alınan dokunun 50 üzeri hareketli spermi imsi ile seçilip 8 yumurtaya icsi yapıldı. 5. güne ulaşan 4 embriyo oldu içlerinden en iyi görünen biri transfer edildi diğer embriyolar 6. gün gelişim göstermediği için dondurulamadı.Tutunma olmadı. 1. tedavi başarısız. elimizde sadece 1 tüp sperm ve 3 donmuş testis dokusu vardır. 2. tedavide tüpteki spermler çözdürüldü eklenen solüsyonlara rağmen hiçbiri hareketlenmedi. bunun üzerine bir testis dokusu çözdürüldü içinden 15-20 arası sperm hareketlendi. o spermlerle 7 yumurtaya icsi yapıldı 5. güne ulaşan 4 embriyo oldu içlerinden 1. ve 2. kalite olan ikisi transfer edildi daha kötü görünenler 6. güne izlendi gelişim olmadığı için onlarda dondurulamadı. şu an 13. gebelik haftasının sonundayım. Rabbime sonsuz hamdler ki olmazları oldurdu. benim eşimde o kadar sperme rağmen yumurta toplamaya ameliyata girecekmiş gibi aç geldi yazık öğlen 13.00 e kadar bişey yemedi. üstelik önceki tesenin üzerinden 4 ay geçmişti. önce çözme yapılsın hareketlenme olmazsa ameliyat olur. önce ameliyat sonra çözme mantıksız. %20 diye bişey yok %0 la %100 arası değişiyor bütün oranlar. Kısaca nasip kısmet işi çok dua edin. doktorların söylediklerine çok moral bozmayın.
HSG(Histalosalpinografi) denilen rahim filmi o turtimm. özel yerlerde sancısız devlette daha ağrılı oluyor. şiddetli adet sancısı gibi çok korkulacak birşey değil ama hiç bişey duymayacağında söylenemez. süresi kısa Allah'tan 5 dk.
meraba denetmen arkadaş evet lh fsh yüksek onlar etkiliyor zaten belkide sizin durumdamı aynı sizinkiler kaç düşürtmek için tedavi görmüyomusunuz biz napıcaz hiç bi fikrim yok
mavianemo defalarca yazdım yine yazıyorum ve hep de yazacağım. hormonlar yanlış değerlendiriliyor sizlerin gözünde. düşürtme tedavisi olmaz. sperm üretme tedavisi olabilir. sperm üretilince fsh kendiliğinden otomatik düşer çünkü üretilen spermler testisten kana inhibin b salgılar o da beyne gider ve artık fsh o kadar çok salgılama der ve salgılanmaz fsh düşer. fsh üretimi tetikleyen bir hormondur. üretim yoksa fsh ı düşürdün ee üretim zaten yok bu sefer hormon da az olunca hiç üretemez testis. fsh ın yüksek olması üretimde bir sorun olduğunu yani üretildi artık dur mesajının beyne gitmediğini düşündütür. fsh normal sınırlarındaysa demekki üretim ve sonrasındaki geri bildirim mekanizmaları iyi çalışıyor demektir.

yine ağlayan bir gökyüzü şehrinden durgun bir haftasonundan merhabaa nasılsınızzzz

anliyorum seni gecen yil aynisini bana bir kadain yapti kayinvalidem de yanimdaydi,kadinin agzina tiktim lafi oda insan doluydu,ortalik buz kesti
hadlerini bilsinler ,bilmezlersede bildiriyorum

hic bir fikrim yok tup bebbek hakkinda canim ,Allah yardimciniz olsun

canlarım valla milletin ne dedigini kafaya hiç takmayın agzı olan konuşur önceleri bende sesimi çıkartmıyodum eve gidip üç gün aglıyodum hiç unutmam damda kedi 4 tane yavrulamış onları sevmeye çıkıyodum komşu kadınlarda napıyon diye sorunca kedi dört tane dogurmuş falan dedim demezmi kedi kadar olamadın hiç sesimi çıkarmadım eve kapanıp üç gün agladım şimdiki aklım olsa ğüzel bi cevap alırdı şimdi yanıma yaklaşan hemen çocugun yokmu diyene yok dedimmi hiç doktara gitmedinizmi diyene doktara gitsene diyene daha akıl etmedik iyiki söyledin diyorum buz gibi olup susuyolar valla daha neler neler söylüyolar bazen hamileliklerini nasıl dogum yaptıklarını noktası noktasına anlatıyolar bununda içimi yanıyo bunca sene olmamış gocunuyomu diyen kim en yakın kaynanam bile nekadar sık sık hamile kaldıgını nasıl dogurdugunu nasıl düşürmeye çalıştıgını anlatır durur halbuysem onun yüzünden anne olamıyorum zamanında amaliyat ettirseydiler belki bu durumda olmayacaktık kızları hamile kaldıgında hemen yapıştımı hemen yapıştımı diye benim gözüme bakarak laf atıyor amann allah hepsininde cezasını versin versin valla bıktım hepsindede

MRB HERKESE nasılsınız?umarım guzel bır hafta sonu gecryrsnzdr...kızlar zaten basımızda bırden fazla sorunlarla ugrsrken bır de boyle kendını bılmezler canımızı sıkıyr dımı((( ben rabbıme havale edyrm...hepınızı opyrrm kader dostlarım benım

merhaba arkadaşlar herkese iyi hafta sonları kimsecikler yok.ilk ben mi açtım topiği hadi ama uyanın artık

merabalar herkese valla ben çoktan uyandım oturma odasını falan toparladım dükkana geldim kociçle kavaltımızı yaptık dükkana bakıyorum benimkinin işi var gitti müşteri ğelirse ona bakıyorum gelen olmazsa internet başındayım belki bügün pazar diye erken kapatırız gezeriz sizlerede iyi pazarlar :80:

iyi aksamlar kizlar nasilsiniz umarim herkes iyidir

ben pek iyi degilim bugunlerde iyice bunaldim cok sinirliyim herseyi kirip dökesim geliyor
icim karma karisik..Rabbim kimseyi böyle sinamasin cok zor alistim diyorum ama alisilmiyor
allahim hepimize sabir eslerimize sifalar versin gelsin artik bizimde bebislerimiz

Son düzenleme:

canim benim bahardan olsa gerek ayni duygular icindeyim. herkes cocuklariyla parklarda. hic bir seyden tat almiyorum her seye aglar oldum. aksam dugundeydim ama gittigimede pisman oldum herkes kucaginda cocuklariyla nasil guzeldi bense bombos oturdum bilmiyorum ne zaman dinecek bu hasretimiz allah yardimcimiz olsun hepimizin... alismak cok zor canim alisilmiyorrrr....

aynen bende oyleyim canim alisilmiyor ve alismak zor...esimle hep tartisir olduk bu gunlerde
aslinda tartistigimiz konular hani derlerya incir cikirdegini doldurmaz bisimkiside oyle...sebeb sinir stres üzüntü bence.off canim ya hani herkes cocuklarini okula götürüp getiriyorya o beni bitiriyor iste..rabbim sabir versin cok zor gercekten cok zor yasamayan anlamiyor insani

kızlar iyi geceler nasılsınız bugün cok dişim agrıyo dişlerimin saglık bozuklugu sanki 80 lik nine gibi ne yapamam lazım kızlar güçlendirmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…