Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kizlar bugun ogleden sonra esimin yaptirdigi sonuclari almaya gidecem insallah yukselmemisdir degerler

inşallah canım herşey gönlünüzce olsun
kızlar bugün bir akrabamızı umreye yolcu ettik tam bir duygu seliydi Allahım tez zamanda bizlere de nasip etsin o mübarek topraklara gitmeyi inşallah.

kizlar sonuclar yukselmis nasil bir seydir bu bi iniyo bi yukseliyo FSH 17.....LH 6....testesteron 15.2 olmus cok kotuyum ben anne olamaycagim her halde hic umidim kalmadi

kizlar sonuclar yukselmis nasil bir seydir bu bi iniyo bi yukseliyo FSH 17.....LH 6....testesteron 15.2 olmus cok kotuyum ben anne olamaycagim her halde hic umidim kalmadi

karamsar olma canım Rabbim bizede açacak anne olma kapılarını. benim eşimde kaç aydır hormon tahlillerini yaptırmıyor bakalım ne zaman yaptıracak.....yaza tedaviye başlıycaksınız sanırım ,Allah buradan yaşadığın ülkeye karnında bebişinle dönmeyi nasip etsin

canım hoş geldin ,hepimize ayrı ayrı dua etmişsin Allah kat be kat daha fazla senin isteklerinide yerine getirsin.Allah kabul etsin. bende seni merak etmiştim uzun bi zaman oldu, tabi gelen giden misafirlerinizde olmuştur.zaman buldukca uğra bizi yalnız burakma emi canım.

canim umutsuz olma niye anne olmayacagim diyorsun insllah hepimiz anne olacagiz deme oyle guzel dusun..bu hormonlari ben de anlamiyorum rabbim yardimcin olsun ve yardimcimiz olsun hepimizin

KADERCİM karamsar olma canım inşallah bir gün herşey yoluna girecek strestir vs. çok etkiliyo işte hormonları belki bir anlık heyecan moralini bozma canım ZAMANCIM canım gelmişsin umreden Allah kabul etsin yaptığınız ibadetlerinizi bizler için de dualar etmişsin Allah bin kere razı olsun canım Allah kabul etsin inşallah.

Merhaba zcu canim nasilsin?

iyiyim canım ne olsun biraz yorgunum sanırım bahar yorgunluğu sen nasılsın canım pes etmek yok diymi çünkü biz şanssız değil şanlı ,sıradan değil seçilmiş insanlarız Allah kimseyi cekemeyeceği derdi vermezmiş sabır edeceğiz şükür diyeceğiz. her istediğimiz olacak ilk öncede bebişlerimiz Allahın izniyle...

iyi akşamlar kızlarrrr...........

zamancım hoş geldin canım rabbim ümrenide dualarınıda kabul etsin inşallahhh.......

kadercim üzülüp kendini heba etme canım herşey olacağına varır allah hakkınızda hayırlısını versin .....belkide sizin için söylemesi kolay üzülmemek eldemidirki diyorsundur ama elden gelen başka bişey yok canım rabbim ne dilerse onu yaşarız.....

yok bebeğim, Allah'ın izniyle olur inşAllah..diğer topiklerde %0 ile bir sürü hamile arkadaş var, morfoloji önemli diyor kimisi, kimine görede önemsiz ama tüp bebekte sanırım morfoloji kötü olunca tutunma zor oluyormuş..yine yanlış bilgilendirmeyim ama sayı ne kadar artarsa morfoloji o kadar azalır bence..yani bir sayı azken %2, birde sayı fazla iken %2'yi düşün..sağlıklı sperm daha fazla oluyor, o nedenle sen hemen sayıyı arttırma yollarına bak bence..bence senin yakındır hamileliğin, yumurtlama günlerini takip et, presedde kullanabilirsin, oda yavaşlarıda hızlı yapıyor..olur inş en kısa zamanda canım..

canim umutsuz olma niye anne olmayacagim diyorsun insllah hepimiz anne olacagiz deme oyle guzel dusun..bu hormonlari ben de anlamiyorum rabbim yardimcin olsun ve yardimcimiz olsun hepimizin

canim benim bende iyiyim bahar yorgunlugu bendede var dikkat et kendine..canim icim alev alev yansada tabikide pes etmek yok pes edersem hayat dahada cekilmez oluyor..her zaman mucadeleye devam rabbim mukafatini verecek insllah bir gun
evet canim rabbbim kimseye cekemeyecegi derdi vermezmis..demekki biz gucluyuz rabbbim insallah bzimde yüzümüzü güldürecek canim inaniyorum olacak bizimde bebegimiz

Allahım neler okuyorum ya (

2 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz, öylesine gezerken bir bakayım dedim ve şoklardayım hatta karşımda eşim var ona da okudum o da şok... nasıl ya sperm olmayan erkek nasıl oluyormuş , meni var ama sperm yok dedim saf saf bakıyo

ilk 3-4 sayfayı okudum ,anlamam için yetti de arttı da bile..
Sanırım zaman kaybetmeden test yaptırmak lazım..
işin kötü ve ilginç yanı ben 2 yıllık evliyim ama hala ve hala hiç kadın doğumcuya gitmedim.. çok yanlış bir şey biliyorum ama nedense bir ürperti bi sıkıntı , gitmeye cesaretim yok:/ utanıyorum sanırım o bahsedilen çatal mı ne ona yatmak biraz kasıyor..

şimdi size basitçe bir soru yönelteyim.. işinizin gücünüzün arasında uzun uzun yazmak zor gelebilir kısaca bile yazsanız kafi.

hangi testleri yaptırmalıyız eşimle? ve ne doktoruna gideceğiz, birisi üroloğa gittik filan yzmış o sebeple soruyorum..

Allah hepinize şifa versin,bir an önce derdinizden kurtulup tatlı bebeklerinizi kucağınıza alın inşallah...

AZOOSPERMİ İÇİN JAPONYA'DAN BİR HABER

Prof.Dr. Kaan Aydos

Tıkanıklık bulunmayan ya da hormon eksikliği olmayan azoospermi olgularında bu gün için yapılan tedavi, mikroTESE yöntemiyle testislerden sperm elde edilmesidir. Her ne kadar olguların yarısına yakınında başarılı olunmaktaysa da, bir kısım erkekte olgun sperm hücresi bulunamamakta ve alternatif tedavilere yönelinmektedir. Geçenlerde Japonya'nın Yokohama Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, bu tür olgularda da sperm bulunabileceği ve çocuk yapılabileceği gösterildi.

Bu deneyede araştırıcılar farelerin testisinden sperm kök hücresi olan spermatogoniumları kullanarak, olgun spermatozoa elde etmeyi başardılar. Testislerden alınan doku örnekleri bir takım işleme tabi tutulduktan sonra 2 ay laboratuvar ortamında bekletildi. Doku örnekleri incelendiğinde içinde olgun sperm hücrelerinin geliştiği görülerek, bunlarla dişi farelere tüp bebek yapıldı ve sağlıklı yavrular dünyaya getirildi. Nature dergisinin 24 Mart 2011 tarihli 474.sayısında çalışmanın detayları yayınlandı.

Bu ne anlama gelir? Eğer testislerde kök sperm hücresi olan spermatogonium varsa bunlarla artık olgun sperm hücresi elde edilebilecek ve tüp bebek işlemine geçilerek çocuk doğabilecek. Ama hemen belirtmek gerekir ki, bunun için testislerde spermatogonium hücresi bulunmalı. Bunların bulunmadığı testislerde ya da hiç testisin gelişmediği olgularda bir sonuç da beklenmemeli. Diğer yandan, çalışma hayvanlar üzerinde başarılı sonuç verdi ama henüz insanda bir uygulama yapılmadı. Yani insandaki sonuçlarını bilmiyoruz. Bir kaç yıl içinde, belki daha kısa sürede, insanda da nasıl sonuç vereceğini görebileceğiz. Şimdilik sadece bekleyeceğiz.

ayyyy ne dersiniz iki yıla çıkarmı

kurtlandım gene ilk mtese raporunda yüzde 20 spermatogonyum var yazıyordu emre beyde evreler var ama olgun yok demişti kızlar iki yıla çıkarmı yaşım çok geçmeden ayyyy belki 1 yıla çıkar para biriktirmek lazım ben gene ota çöpe başlasam mı olurmu acaba sizce

zamancım öncelikle hoşgeldin, Rabbim dularını kabul eder inşAllah ve sana hayırlı bir evlat verir..konuya gelince, bende geçen gün yazdım ama sanırım hiçbir arkadaşım ilgilenmedi, yorum bile yapan olmadı..şöyleki..benimde teyzemin kızının eşi azosperm ve sanırsam bikez ameliyat oldu ve sperm bulunamadı, geçen gün tekrar gün almışlar ve bu sefer şöyle söylenmiş, sperm yine bulunmazsa belinden hücre alcaz demişler, hatta kız kök hücre dedi..bende anlamadım ve burdaki arkadaşlara sizde bir sorun dedim..bunu söyleyen kaan hocanın hastanesi..bence bir araştırın arkadaşlar, doğruluk payı varmı yokmu..

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar nasılsınız inşallah hepimiz için hayırlı güzel bi gün olur...

KADERCİM hormanlara takılıp çok üzülme değişken olabiliyor inşallah anne olabilecez bizlerde bu olumsuzluğu düşünmek bile insanı çökertiyor herşey birden anlamsızlaşıyor...sabırlı olacaz başka hiçbir çaremiz yok mücadeleye yola devam inşallah...

JKLM sen nasılsın kader arkadaşım ben idare ediyorum işte yaşadıklarımı düşünmemeye çalışıyorum varmı sizde bi gelişme felan tedaviyi yazamı düşünüyorsunuz
...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…