Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kizlar daha adet olmadim kafayi yiyecem goguslerim sis aciyor olmasi gerekiyo ama olmadi daha bu ay olmadim 10 martta olmusdum en son insallah hemen olurum yoksa obur aylardada boyle gecikirse tedavi nasil olcak benim adet sokturmek icin dogal bi yontem bileniniz varmi kizlar

canim esim internetten bulmus nasil bir doktor bilmiyorum ,bende bilen vardir diye burdaki arkadaslara sordum ama kimse bilmiyormus...dr adi MICHAEL C.W. SCHOLTES

canım adet söktürücü nescafe iç bol bol hemen söktürüyo ...

mrh sıteye yenı uye olanlardanım.Benım esımın spermlerı 2 mılyon,sekıl bozuklugu ve yerınde harektısı cok fazla.Biz 5 ay once tup bebek yaptırdık ama negatıfle sonuclandı ıkıncıye baslamak ıcın tekrar harekete gectık daha once esıme hıcbırsey yapılmamıstı sımdı urolojıde bır profa gıttık,esıme 3 ay sure ıle kullanmak uzere hafta 1 kez ıgne verdı,sıgarayı bırakmasını ve kılo vermesını soyledı,ondan sonra tup bebege baslamanızda fayda var dedı.Sızden yapabılecegımız seyler konusunda yardım beklıyoruz

Okulda birinci sınıf ögrencileri, bir aile fotografı üzerinde tartışıyorlardı. Fotograftaki küçük çocugun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden degişikti... Ögrencilerden biri o erkek çocugunun belki de evlat edinilmiş olabilecegini söyledi. Onun bu sözünü duyan başka bir küçük kız ögrenci, birden sesini yükseltti;
- Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim, çünkü bende evlatlıgım!...
Arkadaşı sordu;
- Madem biliyorsun, bize de anlatsana... Evlat edinilmek ne demektir...?
Küçük kız ögrenci kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi;
- Annenin karnında degil, yüreginde büyümüşsün demektir...

canım yaaa o acıyı çok iyi biliyorum malesef rabbim kimselere bu acıyı yaşatmasın tekrarlatmasın...

ZAMANcım kusura bakma sana hoşgeldin diyemedim.Hoşgeldin,Rabbim dualarını ibadetini kabul eylesin,tekrar gidip görmeyi nasip etsin inşallah...

ayy yavrum benimmmmm

melisela bacım teyzenin kızıda bizim gibi azo sperm mi bacım sende kaan hocaya gitmedin mi ne zaman öğrendin kızlar kaan hocaya giden varmı bu konuda bilgisi olan varmı yakında gidicek olan varmı

selam canım, teyzemin kzının kocası bence azosperm onlar söylemiyor ama yada tam bilmiyorlar, ama anlattığına göre öyle, çünkü bir kere ameliyat oldu ve sperm bulamadılar dedi..bu dediği bence teseydi, çünkü o bilmiyor ne olduğunu..geçeb tekrar gittiğinde yine ameliyat demişler ve böyle bir ifade kullanmışlar, bizde kaan hocaya gidiyoruz ama maille oluyoruz, kasımda gittik sadece yanına, inş temmuzdada tüp için gideceğiz..onlar olsun haziranda ben öğrenip yazacağım inş canım, inş vardır böle bişey..

kızlar kimse yokmu çok sıkıldım .sadece siz benim derdimi anlar bana destek olursunuz.ağlamaktan sıkılıdım 2gündür gözümün yaşı dinmiyor.çok mutsuzum acaba çocuk olsaydı mutlu olurmuydum yoksa onudamı mutsuzluğuma ortak ederdim bilmiyorum.kaderime karşıda gelmek istemiyorum ama hiç mutlu değilim.eşimle kavga edip duruyorum .onu görmek bile istemiyorum.duvarlar üstüme üstüme geliyor.allahtan imanım kuvvetlide kafayı yemiyorum .aman boşverin sizide sıkmak istemiyorum.bu topik güzel haber vermek için açıldı bence can sıkmak için değil

canim bu yasadiklarini bende yasiyorum bazen..üzme kendini insallah bir gun bizde feraha cikacagiz allahin izniyle

merhaba Vck,

daha önce yazdıklarını okumadım ama bu sayfalara yazdığına göre bizimle hemen hemen aynı sorunları yaşıyorsundur,mutsuzluğunun nedenini bilmiyorum ama genel olarak okuduklarıma bakılırsa bu kadar stresi hiçbirimiz kaldıramıyoruz, geçen günlerde bu yazdıklarına benzer şeyleri bende yazmıştım çünkü yazmam gerekiyordu birilerine anlatmam derdimi paylaşmam ,içimi boşaltmam gerekiyordu,aynı senin dediğin gibi ağlamaktan gözlerim şişmişti, bende sayfamda yazdım.
Sorunlarım çözüldümü?? tabiki hayır ama dertlerimi içime atacağıma paylaştım ve bu da beni çok rahatlattı, inşallah sadece dertlerimizi değil sevinçlerimizide burda paylaşabiliriz,

malesef yanlız değilsin

evet canım yalnız değiliz ama ne kalbime nede beynime söz geçiremiyorum.hiç birşey beni mutlu etmiyor. hayatım boyunca bu kadar göz yaşı döktüğümü hatırlamıyorum .eşime ondan nefret ettiğimi bile söyledim.acaba ondanmı yoksa kadreimden mi nefret ediyorum

kalbimle beynim arasında bende bağlantı kuramıyorum,bir yanım çek git diyorum hemde bağıra bağıra ama bir yanım bırakmıyor,kalbim çok kırık, anlatamayacağım kadar,gülmeyi unuttum gibi, bende mutluluk oyunu oynuyorum,sürekli hayal kuruyorum,çiçek bakıyorum bazen canım o kadar sıkılıyor ki gözümün önünde çiçek susuzluktan ölüyor ben bir bardak su bile veremiyorum, birbirine zıt birçok duyguyu aynı anda yaşıyorum,bazen herşey düzelecek diyorum kendime, bazen ben salağım hiçbirşey düzelmeyecek diyorum,kendimle yaptığım konuşmaları duyan olsa bu kız deli der,bende oluruna bırakmaya çalışıyorum herşeyi,Allahtan hayırlısı diyorum...başkada söylenecek söz yok zaten,

kızlar iyi akşamlar offfffff offfffffffffffff nasılsınız hepinize soruyorum

mrb arkadaşlar. ben 32 yaşındayım 4 yıllık evliyim ve 3 yıldır bir bebeğim olsun diye çaba sarfediyorum. özel bir labratuar eşim ilk spermiyogramını çektirdiğinde 24 m sperm sayısı olduğu ama ileri hareketlisinin %8 olması nedeniyle aşılamanın uygun olduğu söylendi. bu rapordan 2-3 ay sonra heyet raporu çıkarırken benim bütün tahlillerim normal çıktı ama eşimin spermiyogramlarında 2.3- 2.4 m sperm sayısı ve ileri hareketlisinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu öğrendik. azosipermisi olduğu için aşılamada hiçbir şans vermediler ve direk tüp bebek dediler. bu arada bende de çikolata kisti çıktı ama doktorum boyutlarının 2 cm olduğunu ve tüp bebek tedavisini etkilemeyeceğini hatta kisti almanın daha çok zarar vereceğini söyledi. 2 tüp denemem oldu. 1. sinde 6 yumurta geçde olsa büyüdü ama 5 i boş sadece bir tanesinden yumurta hücresi çıktı oda döllenmedi. 2. sinde 5 yumurtadan 3 tanesi gelişti. 2 si dolu çıktı biri döllendi ama oda bölünmedi. sonucun neden böyle olduğunu açıklayamıyorlar kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama bir türlü başaramıyorum temmuz gibi tekrardan başlayacam ama çok korkuyorum. ALLAH dan ümit kesilmez sonuç da ümidimi kesmemeye çalışıyorum elimden geldiğince . bitkisel kürlere başladım bol bol dua ediyorum başka ne yapabilirim hiç bilemiyorum. bana tavsiyeniz var mı acaba. benim durumumda olup da hamile kalan var mı aranız da?

arkadaşlar size anlattıklarım şaka gibi gelebilir ben nisanın 8inde regl oldum ve bittin sonra nisanın 25 inde oldum 2 gün önce temizlendim yani 1 ayda 2 kere reglim geldi .doktorum eşime sperm testi verdi ve daha öncede yazdım eşimde azosperm çıktı biz çok üzüldük hatta eşimle oturup ağladık sonrada rabbim herşeyin hayırlısını verir dedik . biz test sonucunu alınca daha doktora götürmedik test sonucunda yıkamadan önce ve yıkamadan sonra sperm bulunamadı altında da azosperm yazıodu.azospermi araştırdıkki menide canlı sperm olmaması demekmiş .nese üzüntüler felan bugünde pikniğe gittik ailece annemler babamlar eğlendik çoştuk sonra eşimle eve dönüşte herşey bugün oluyor eşim bana ayıptır sölemesi seni özledim dedi ,ellerimde ojeliydi ama asetonum yoktu yani gusül için ojelerimi çıkaaarmam gerekiyordu nöbetci eczane bulalım dedik benim dugün piknikte kasıklarım ve göğsüm fena halde sızladı acaba hamilemiyim die geçti aklımdan .ama ollamazdı eşimde azosperm çıktı bide çok kuşkuluyumdur aklımda bişey dursun istemem hemen çıksın isterim nöbetci eczaneden aseton ve 2 tane gebelik testi aldım ama eşim üzülmesin die gebelik testi aldığımı sölemedim sonra çok sıkıştım diyerek wc girdim gebelik testini yaptım direk ikinci çizgi çıktı hemen belirginleşti koşarak eşimin yanına koştum bak hamilemiyim dedim hemen çıktı dedim tabi sevinsek sevinemiozda şaşkınlık var eşim azosperm nasıl olur eşimde ikincisini yap dedi yanımda yaptım oda direk çıktı yarında kan testi yaptırcam ,.şimdi bu noluyor ben pco hastasıyım eşimde azosperm nasıl hamile kaldım daha önce test yapardım çıkmazdı çıksa çok silik oda 2 3 saat sonra çıkardı ilk defa hemen çıktı şimdi ben üstüne mi gördüm hala şoktayız kan testi yaptırıp doktoruma gideceğim .KUSURA BAKMAYIN YAZIM UZUN OLDU ÇOK AMA ÇOOOOOOOOOOOOOOOOK HEYCANIMA VERİN.

inşallah üstüne görmüşsündürve inşallah hamilesindir canım. güzel haberler verirsin inşallah

Canım sabır sabır sabır evet çok zor biliyorum ama sabır..Vee önceleri bende eşime suçlar gibi bakardım senin yüzünden derrdim yüzüne karşı kızardım ona..ama mevlam içime bir his verdi. Bu onların suçu değil canım hem onları hemde eşleri olarak bizim bir sınavımız bu Allahın bizi sınadığı bir sınav.Hem eşimizi sınıyor hemde bizim eşimize karşı davranışlarımızla bizi sınıyor.Ben artık eşime bi çift söz etmiyorum aksine ona destek oluyorum ben onu sevdimde evlendim ve hala seviyorum,biz bu sınavı atlatıcaz eminim..Lütfen sende eşine karşı hoş davran,onun elinde olan bişey değil bizdede sorun olabilirdi,kendimizi onun yerine koyalım biraz...Allah yardımcın olsun,Allah içinde bulunduğun sıkıntıdan kurtarsın seni inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…