Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Günaydın herkese hayırlı sabahlar nasılsınız kızlar bayağıdır giremiyorum nete ne var ne yok bir iki güzel umutlandırıcı haberler okudum inşallah devamı da gelir SONUMUDUM hormon değerleriniz normale inmiş çok sevindim canım inş.herşey daha da güzel olur ZCUm inşallah söylediğin şey birçoğumuzun şifasına vesile olur.Ben de iyiyim kızlar annem yanımdaydı uzun süredir bol bol hasret giderdik koklaştık ama yine gitti yanımdan yeniden kavuşmak nasip olur inşallah.

Kızlar bişey sormak istiyorum...Umut tüp bebekte önereceğiniz kadın doğum uzmanı var mı? Eşim haziran sonu gibi microtese olacak bu süre zarfında da ben hazırlanıcam kimi önerirsiniz? Hafta sonu muayene olucam ama kime olayım? Bizden hangi tahlil ve raporları istiyorlar ön muayenede bilginiz var mı?

Son düzenleme:
kızlar nasılsınız .biz bu gün kemeraltına gittik oradaki aktarları dolaştık epey araştırdık miskamber gıda olarak tüketilmiyor genelde hocalar ayet yazarken felan kullanıyorlarmış sadece bir aktar bala karıştırıp yiyeceksiniz herhalde dedi.bizde yiyen varmı böyle dedik yaşlı bir teyze gelip alıyor bala karıştırıp çoçuğu olmayanlara veriyormuş dedi birde başka şeylerde katılıyordu felan dedi. bizde biz sadece balla misamber diye duyduk dedik.bugün geldikten sonra nette araştırırken daha önceki sanırım tüp bebek formunda bir sayfada bir arkadaş üç yıl kadar önce bahsetmiş fakat kimse ilgilenmemiş birde buna rastladım daha çok umutlandım Allahım umutlarımızı boşa çıkartmasın uyguladığımız her şeyi şifamıza vesile kılsın kızlar inşAllah bu defa olur ,hepimiz için dua ediyorum.sizde bir araştırın biz hakiki olanınımı bulduk bilmiyorum çünkü çok çesidi varmış.birde gıda olarak kullanılmadığı için 40 gr. 4 kilo balla inceltilerek yenecek eşime dokunur diyede korkuyorum ne olur bizim için dua edin doğru olandır ve bize dokunmadan şifa verir.

zcu bizi bilgilendirdigin icin Allah senden razi olsun onun ismi miskamber misamber mi? bide testoteron hormonunu nasil yukseltebilirim diye sorucaktim bugun sonuclari aldikta Fsh biraz yuksek cikmis testoteronda dusuk cikmis Dr Tese de sperm bulma ihtimali cok az dedi isterseniz yapay hormon verelim dedi ama bu basta var olan spermleri de yokedebiliyomus ne yapsak acaba bilmiyom bana yardimci olurmusunuz arkadaslar

canım Allah hepimizden razı olsun,Rabbim dertlerimize şifa versin.tabiki bildiğimiz şeyleri paylaşıcaz dert hepimizin derdi.benim bildiğim miskamber balina ve ceylandan olan balmumu gibi birşey biz daha denemedik bugün aldık.Allah sebeb yabsın bebek için.canım testestoron için ben sana demir dikeni kapsülünü öneririm macunlarıda var belki macunuda şifa olur biz kapsülünü kullandık.macunda ve hapta ismi tribulus terrestris olarak geçiyor biz now marka olanını kullanıyoruz.bu yaz aylarında bahçelerde yayılarak yerde büyüyen topuz topuz dikenleri olan bir bitki yazın eşine çayınıda yapabilirsin.Allah şifa versin.

zcu bende baktım ama misk geyiği varmış bunun bıraktıgı keselerden çinde cocugu olmayan kadın ve erkekgin tedavisinde kullanılıyormuş acaba hangisi siz hangisini aldınız birde hangi forumda yazıyordu 3 yıl kadar önce merak ettim onuda bulamadım

MİSK-İ AMBER (DOĞAL)
Sperm sayısını artırır,vücut sıcaklıklarını dengeler ,yumurta’yı büyütüp geliştirir
Çin, Japonya, Uzakdoğu’nun tropikal iklimleri ve denizlerde yaşayan (kaşalot)balığından elde edilir. Kül renginde bal mumu kıvamında, biraz daha yumuşak, içinde sarımsı lekeler bulunan bir maddedir . Suda çözülmez,organik çözücülerde çözülür.Kendine has güzel ve hafif kokusu vardır fakat,tadı acımsıdır.Türkiye’de hakiki misk-i amber çok az bulunmaktadır. Aktarlarda”amber”adı altında satılan madde bir israel(haifa)firması tarafından AMBRE GRİSE SYNTH ismiyle ticarete çıkartılan bir karışımdır bu karışım halen koku yapımında kullanılır gıda olarak tüketilmesi sakıncalıdır

KULLANIMI:
20gr misk-i amber 3kg balın içerisine konur tahta kaşıkla güzelce karıştırılır sabah akşam 1yemek kaşığı yenir. Yemeğe başladıktan sonra cinsel ilişkiye girilmez (35gün)

FAYDALARI: Sperm sayısını artırır,vücut sıcaklıklarını dengeler ,yumurta’yı büyütüp geliştirir sperm hızını artırır,afrodizyak etkisi vardır.

Not: Hazırladığınız karışımı eş olarak tüketilmesi gerekir .baş dönmesi yaparsa günde 1 kaşığa düşürebilirsiniz.

dervişoğlu baharat adlı bir yerbunu satıyor ve 20 gr mı 240 tl zcu acaba bunu mu kullandılar

Amber
Dr. Musa SARAÇOĞLU

Sesli Dinle

Amber, genellikle parfüm yapımında kullanılan koku veren bir bileşiktir. Amber, normalde koyu kahverengi veya siyah renktedir. Hava, güneş ışığı veya deniz suyu ile temas ettikten sonra rengi giderek açılır ve açık kahverengi, sarımtırak bir hâl alır. Renk açılırken bir dizi kimyevî reaksiyon meydana gelir. Reaksiyonlar sırasında amber içerisinde bulunan maddelerin en önemlisi olan ‘ambrein’ açığa çıkartılır. Bu madde, amberin % 45-85 kadarını teşkil etmektedir. Ambere has koku, bu maddenin yapı taşlarının dizilişindeki mu’cizevî özelliklerden meydana getirilir. Amberin diğer kısımlarını, çeşitli yağ molekülleri oluşturmaktadır.

Amber iki yolla elde edilir: Birincisi, kutuplara yakın bölgeler hariç bütün okyanuslarda yaşayabilen ‘Physeter macrocephalus’ isimli dev balinanın, denize attığı salgı muhteviyatındaki amberin denizden veya yakalanan balinalardan toplanması yoluyla; ikincisi, doğrudan lâboratuvarda sentetik olarak sentezlenerek veya amber kokusu taşıyan bazı bitki özütleri, bir seri kimyevî işlemlerden geçirilerek. Balina kaynaklı amberin azlığı sebebiyle, günümüzde tüketilen amberin çoğu, sentetik ve yarı sentetik yollardan üretilmektedir.

Tabiî amberin sentez edildiği fabrika olan ‘Physeter macrocephalus’ isimli balina (kaşolot), Akdeniz’de zaman zaman görülmekle birlikte, genellikle yarı açık ve sığ denizlere girmez. Bu balinalar; baş bölgesindeki salgı bezleri, yağlı ve mumsu bir madde salgıladığından ‘ispermeset balinası’ olarak da bilinirler. Vücutlarının üçte biri büyüklüğünde olan baş kısımları, bu mumun depolandığı bölgedir. Sadece alt çenelerinde elliye yakın diş bulunmaktadır. Erkekleri 15-20 metre uzunluğunda, 45-55 ton ağırlığında; dişileri, 11-13 metre uzunluğunda, 20 ton ağırlığındadır. Ortalama ömürleri yetmiş senedir. Günümüzde sayılarının altı yüz bin civarında olduğu tahmin edilmektedir. Balina avcıları 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın ilk yarısında çok sayıda balina avladıklarından Milletlerarası Balina Komisyonu, 1984 yılında ticarî maksatlı balina avcılığını tamamen yasaklamıştır.

Bu balinayı diğer balına türlerinden farklı kılan önemli bir özellik, sindirim sisteminden salgılanan salgıda, amber isimli kokulu kimyevî bileşiğin bulunmasıdır. Bu güzel kokulu kimyevî bileşiğin, balinaya ne tür bir fayda sağladığı henüz cevaplanamamıştır. Bazı araştırmacılar, balinanın istemeden yuttuğu sert ve kesici maddelerin sindirim sistemini tahriş etmesi neticesinde, amber salgılanmasının uyarıldığını ileri sürmüşlerdir. Salgılanan amber, yirmi santimetreden daha küçük yumrular şeklinde vücut dışına atılır. Bir balinanın yılda 300 kilograma kadar amber sentez edebilme kapasitesinde olduğu tahmin edilmektedir. Ölü balinaların karnı açıldığında, ortalama 45 kilogram amber elde edilebilir. Günümüzde balina avı yasaklandığından balinaları öldürerek amber elde edilememektedir; ancak balinaların Bahama Adaları çevresinde denize bıraktıkları amber, insanlar tarafından toplanmaktadır.
Hz. Aişe (ra) annemiz, Efendimiz’in (sas) misk ve amber gibi renksiz kokular süründüğünü bildirmiştir. Amber, Efendimiz’in (sas) de kullandığı güzel bir koku olması sebebiyle Müslümanlar tarafından sevilen ve kullanılan bir koku olmuştur.

Amber, genellikle parfüm yapımında kullanılmakla birlikte zaman zaman geleneğe dayalı tıp uygulamalarında da kullanılmıştır. Folklorik tıp uygulamalarında kullanılan maddelerden biri olan amber üzerinde de çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmaların özet bilgisi şöyledir:

Koku reseptörleri vasıtasıyla hissedilen amber, beyindeki hipofiz bezine tesir
ederek çeşitli hormonların salınışı ve dengesi üzerinde değişikliklere vesile olabilir. Deney hayvanları üzerindeki bir çalışmada amberin kanın pıhtılaşmasını engelleyici yönde tesirleri olduğu gözlenmiştir. Başka bir çalışmada, deney hayvanlarının değişik organlarından alınan düz kaslar -özellikle rahim düz kasları- üzerinde amberin kas gevşetici tesiri olduğu tespit edilmiştir. Bu araştırma neticeleri, amberin bazı hastalıkların tedavisine vesile olabileceği ümidini artırmaktadır.

Balinanın bağırsaklarında teşekkül eden ve bir sindirim artığı olan bu maddenin tabiî mi yoksa marazî mi olduğu henüz tespit edilememiştir. Tarihte amber-i sâil (Liquidambar orientalis, sığla yağı) ve amber çiçeği (Abelmoschus moscatus) yağı gibi güzel kokan çeşitli maddelere de bu isim verildiği için, bilgiler zaman zaman birbirine karışmıştır. Hattâ bazı ağaç reçinelerinin fosili olan kehribara da aynı isim verildiğinden, birbirine karıştırmamak için ambere ‘gri amber’ kehribara da ‘sarı amber’ denmektedir.

Efendimiz’in de (sas) zaman zaman kullandığı kokulardan olan amber, çeşitli boyutlarıyla araştırılması gereken kimyevî bir maddedir. Meselâ koku olarak kullanıldığında, amberin psikolojik ve nörolojik tesirlerinin neler olduğu henüz bilinmemektedir. Hakkında bilinenler bu kadar az olunca, sağlık ve bilhassa aroma-terapi (kokuyla tedavi) açısından bu madde üzerinde daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Kaynaklar
- Amber Maddesi. İslâm Ansiklopedisi. 3.cilt. Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları. İstanbul. 1991.
- Taha SA, Effect of ambrein on smooth muscle responses to various agonists. J Ethnopharmacol. 1998 Feb;60(1):19-26
- Taha SA, Effect of ambrein, a major constituent of ambergris, on masculine sexual behavior in rats. Arch Int Pharmacodyn Ther. 1995 Mar-Apr;329(2):283-94
- Taha SA, A study of ambrein treatment for the evaluation of change in plasma biochemical parameters in rats. Jpn J Pharmacol. 1995 Mar;67(3):205-9.
- Taha SA. Effect of ambrein on blood glucose levels of rats. J Ethnopharmacol. 1991 Dec;35(2):145-8.
- Ambergris http://www.rsmas.miami edu/support/lib/seas/seasQA/QAs/a/ambergris.html#QA
- Ambra Grisea.-Ambergris. http://www. harvestfields.ca/Herb/A.htm
- Key Bibliographic Entry Points to the Biological and Chemical Literature Ambergris Pathfinder: Patent Literature
- Ambra grisea http://homepage. ntlworld.com/homeopathy_advice/Remedies/MATERA_MEDICA/ambr.html
- Detailed Information about Sperm Whales National Marine Mammal Laboratory
- Sperm whale (Physeter macrocephalus)
-http://www.arkive.org/species/GES/mammals/Physeter_macrocephalus/more_info.html
- Sperm Balinası http://sci.ege.edu.tr/~ sukatar/Physeter%20macrocephalus.htm

ocak 2006 sızıntı dergisinde amber ile ilğili çıkan yazı yanlız anladıgım kadarıyla bu amber balinadan çıkıyor zaten bu balina sperm balinası olarak biliniyor durun az daha araştırım bulduklarımı paylaşırım

zcu cum sizinde mi testoteronunuz dusuktu, peki o kapsullerle bi gelisme oldumu?insAllah bizde deniyicez Rabbim heppimize sifa versin o Ol deyince hersey olurda insan sabirsiz iste...

Zcu zaman arkadaşlarım allah razı olsun bizim içinde araştırıp bize yardımcı olacak bilgileri paylaşmışsınız rabbim hepimizin şifasını versin inşallah bizlerde evlatlarımıza en yakın zamanda kavuşuruz.rabbim şifamız nerdeyse bulmayı nasip etsin hepimize

zcu cum sizinde mi testoteronunuz dusuktu, peki o kapsullerle bi gelisme oldumu?insallah bizde deniyicez rabbim heppimize sifa versin o ol deyince hersey olurda insan sabirsiz iste...

canım çok geçmiş olsun mevlam en yakın zamanda bebeğine kavuşmayı nasip etsin inşallah. Ama sana bir tavsiyem olacak hormonlara çok fazla takılma çünkü burda hormon değerleri çok yüksek olupta sperm bulunması imkansız olan arkadaşların eşinde bile sperm bulunduğu olmuştur.bu yüzden sadece bizim elimizden gelen bolbol dua etmektir unutmaki doktorların bile elinin kolunun bağlandığı yerde yine bizi kurtaran dualarımız olmuştur.

canım sağol size de geçmiş olsun şimdiden

canım aynı şeyleri bizde kullandık şüan nebido kullanıyo eşim bakalım hayırlısı sizin için çok sevindim umarım devamı da gelir

vck arkadasim tavsiyen icin sagol, evet dedigin dogru bolbol dua etmeliyiz yuce Rabbim dua edenin duasini geri cevirmesini utanir yani kabul eder, bizim sabretmemiz gerekir.Peygamberimizn dedigi gibi kul dua eder de benim duam kabul edinmedi demedikce Allah duasini elbet birgun kabul edecektir, bizim icin cocuk sahibi olmamiz ne zaman daha hayirliysa o zaman verecektir O herseyi bilendir...Bide arkadaslarim Allah sevdigi kullarini imtihan edermis...

canım ben miskamberin sağlığa faydaları diye goole ye yazdım sayfalardan birinde kadınlar kulübü vardı.sanırım yabancı ülkede yaşıyan bir arkadaşımız vardı hani bu yıl hamile oldu sempatug miydi neydi ismi.o ilk eşinin sorununu öğrendiğinde bu forumu açmış sayfa 11 de miskamber konusu geçiyor.birde goole de araştırırken hasta odası mesajları diye bir sitede op.dr.Ali Hatay a sormuşlar.Mehmet isimli bir kişi sayfa 136 da çoçuğu olmayan bayan ve erkeklerin çoçuğu olmasına kolaylaştırıyor diyorlar hocam siz ne dersiniz diye sormuşlar.ben kopyala yapıştır bilmediğim için bu kadar anlatabildim.çok bilinmemekle birlikte azda olsa birşeyler bulduk önemli olan hakikisini bulmak. benim kardeşime söyleyen teyze 40 gr. 40 tl. demiş biz 40 gr. mını 20 tl. ye aldık kemeraltı çarşısından.internette 20 gr. 250 tl. yazıyor bilemiyorum artık.bunu çok eski aktarlara sormak lazım. canım birde sen araştır oturduğun şehirdeki aktarlara.Rabbim çok bekletmeden artık bir sebeb versin ,hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun bizde iyi anne babalar .başkalarının kuçaklarına baktırtmasın.

nasılsınız kızlar ne var ne yokkk bi değişiklik varmı bende aynıyım kayınvalidemler geldi o kadarrr

hayırlı günler kızlar........

inşallah bulduğunuz bu karışım cümlenize şifa olur hepiniz kavuşursunuz bebeklerinize hayırlısıyla tabiii

canım benim bir bilgim yok,henüz o aşamaya gelemedik. eskisi gibi giren yok gören olmamıştır.bence neler lazım diye merkezi ara sor en garantisi.doktor hakkında hiçbir fikrim yok.

Teşekkür ederim canım.Merkezi aradım geri bir doktor aradı beni hiçbirşeye gerek yok direk gelin dedi.Ama biliyosun çok basit tahliller için bile para alıyorlar..En azından devletle anlaşmalı bie hastanede yaptırıp gideyim dedim....Regli dönemimde yaptırdım...Daha tam ne istediklerini öğrenmeye çalışıyorum..çok teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…