Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ben de teseye şüpheli bakıyorum herşeyi deneyip çare kalmazsa tese... şu keçiboynuzu kürü aklıma yattı onu denemek istiyorum

kızlar okuyun lütfen devamı da var

nur canım oku e mi

nur canım Allahtan umut kesilmez sen de birgün anne olacaksın hem de harika bir anne bence çocuğun senle gurur duyar bunca emeğe bunca sevgiye.... dualarımdasın...iyi geceler yarın tekrar girerim öptüm şap şup

canim benim sende iyiki varsin diger arkadaslarimda iyiki var.sizlerle konusmaya basladim ya derdim bi nebze azaliyo.sende benim dualarimdasin allah razi olsun.rabbim hepimizin yuzune baksin.allah eslerimize acil sifalar versin.allah zaten olumden baska herseyin caresini verdim diyor.arastirmak bulmak bizim gorevimiz.sen alinti yap ben okurum canim.

masalcim tesekkur ederim bir solukda okudum ve cok guzeldi.rabbim bizede boyle mucizeler yasatsin.iyi geceler arkadasim.allah rahatlik versin

merhaba arkadaşlar, bir süredir forumu takip ediyorum, bitkisel tedavi yöntemlerini not alıyorum, kafam karışıyor, sanki bir şeyleri gelişi güzel yapıyormuşuz gibi geliyor.

önce hikayemi özetleyeyim, amacım bu sayfaya not düşmek, yaşadığım süreçlerin birilerine belki yardımcı olabilmesi...

biz 3 yıldır evliyiz, 1,5 yıl oldu azospermle tanışalı. internette yaptığımız küçük bir araştırmayla kaan aydos hocaya ulaştık ve muayene olmaya gittik. hormonlara baktı, hepsi normal sınırlar içerisindeydi. bize ilaç tedavisi yaptı ve 3 ay sonra eşim mikrotese operasyonu oldu. sonuçta patolojide elonge spermler çıktı. doktor bunları geliştirmemiz gerek dedi ve klomen ve proxeed plus verdi, 6 ay kullandık. yanında bitkisel hiç bir şey önermedi, bizim de biraz rahatlıktan mı, kabullenememekten mi bilemiyorum, hiç bir çabamız olmadı. sadece bu iki ilaçla 6 ay sonunda tüp bebek için merkeze gittik. aynı anda benden yumurta toplandı, eşim tese oldu. tesede yine sadece elonge spermler çıktı. bu elonge spermlerle döllenmeyi denedik, 2 emriyo oluştu ancak tutunmadılar.

daha sonra forumlardan öğrendim ki, kaan hoca bizimle benzer durumdaki başka hastalarına, proxeed plusla birlikte beslenme ve bitkisel kür tavsiyelerinde bulunuyormuş. biz bitkisel tedaviyi sorduğumuzda, daha ona sıra gelmedi demişti. proxeed plus sadece vitaminlerden oluşan bir karışım, bence bitkisel kürlerle desteklenseydi 'belki de' sonuç alınabilirdi. bilemiyoruz, asla öğrenemeyeceğiz...

şimdi kaan hoca, kök hücreden bahsetmiş, tabii bunu duyunca önce bi üzüldük, ama nebido diye bir iğne ve bitkisel kürler öneririm demiş. nebidoyu hemen yaptırdık. aktara gidip, polen, incir, k.boynuzu pekmezi, ısırgan otu aldık. muz, fındık, kabak çekirdeği vs. yemeye çalışıyoruz.

internette dr.sevinç ege'ye yazmıştım, daha kaan hocaya ulaşmadan. kendisi embriyologmuş, çeşitli tüp bebek merkezlerinde çalışmış, ben ilk tahlil sonuçlarını ona mail atmıştım. bize ilk o yol göstermişti, kaan hocaya ulaştıktan sonra kendisine hiç yazmadım. o bize bitkisel tedavi yöntemlerini deneyin, sonuç alanlar var demişti. kaan hocanın son önerisinden sonra bu bayana tekrar yazdım. kendisi bize
N.O. (nitrik oksit), l-carnirin ve omega3 önerdi. sağlayacak ithalatçı firmanın tel. numarasını da verdi.

İthalatçı firmadaki bayanı aradık, pek bilgili gibi gelmedi, sevinç hanım yurtdışında kongredeymiş, ondan geniş bilgi almak için dönmesini bekliyoruz. ama internette nitrik oksiti biraz araştırınca ikna olduk. çünkü nobel ödülü almış bir buluşmuş ve kalp ve damar hastalıkları, sindirim ve üreme hastalıklarında kullanılıyormuş. hücre yenileme özellikleri, çalışmasını kaybetmiş dokuları tedavi etme özelliği varmış.

yeşilex ve spermax ilaçlarını inceledik, eşim tel. etti ve bilgi aldı, bizim durumumuz için spermaxı önerdiler, ancak almayı düşünmüyoruz, tüm içeriği aktardan alıp (ki hepsi aktarda bulunabilecek şeyler.) balla karıştırıp macun yapabiliriz. en azından içinde olan şeylerden emin olabiliriz.

gnc nin fertilty blend for men i inceledim, onun da içinde l-carnitin ve bazı aminoasit ve vitaminler var.

cym plus ı inceledim yine onda da l-carnitin, çinko ve vitaminler var.

m-sure nin içeriği türkçe yazılmamış, hindistan menşei bir ürün sanırım.

bunun dışında çinkonun sperm oluşumunda çok öenmli olduğunu okudum, C vitaminiyle birlikte alınması gerektiği söylenmiş, eczanelerde zinco-c satılıyor, eşime kan tahlili yaptırıp vitamin ve mineral değerlerine baktırıp, zinco-C yi mutlaka kullandırmak istiyorum.

Ginseng testislerin büyümesine sebep oluyormuş, o yüzden ginseng içeren bir ürün de listeye eklemek gerek.

ve son olarak B vitaminleri... neredeyse tüm sağlık sorunlarının altında bu vitaminin eksikliği yatıyor. bunun için de eczanelerde çok ucuz fiyatlara B vitamini kompleksleri satılıyor.

kafam karışıyor çünkü bunların gelişigüzel kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. öncelikle sperm yapımında önemli olan kriterlerden hangisinin düzeni bozduğunu keşfetmek, tabiri caizse dedektiflik yapmak gerekiyor. ipuçlarını değerlendirip, sorunu yakalamadıkça birilerinin tesadüfen sonuç almaları bize şehir efsanesi gibi gelecek.

hepimiz biliyoruz ki bir üroloğa gittiğimizde yapılan kan testinde sadece 4-5 tane hormondan başka bakılan hiçbir şey yok. oysa kolestrol değerleri bile sperm yapımında çok önemli. bence bir üroloğun yanında bir de dahiliyeciye gidip durumu anlatıp, kandaki bazı vitamin ve mineral değerlerine bunun yanında tüm hormon değerlerine de baktırmak gerekli. bunlara göre daha kolay sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

biraz uzun oldu ama en azından ben bunları öğrendim, ilgilenen kişilerle de paylaşmak istedim. herhangi bir sonuca ulaşmış değilim. tüp bebekte olumsuz sonuç alalı 5 gün oldu. bitkisel tedaviye başlamak için kan tahlillerini yaptıracağım. eğer bir sonuca ulaşır, bir şeyler keşfedersem yine yazarım.

günaydın arkadaşlarım,
dün akşam ilk lucrin iğnemi oldum.allahım nasıl bir stres yaşadım ki sormayın,iğneyi eşim yaptı, o bile kan ter içinde kaldı.ama sonuç bu stresi yaşamaya değmezmiş.hiç acımadı hissetmedim bile.bi görüceksiniz halimi.eşimi nasıl öpüorum hiç acımadı diye.yani anlayacağınız iğne sıkıntısını artık atmış oldum üzerimden:))))
kızlar buarada size birşey sormak istiorum.ben çakmak erdem hastanesinde tadvi görüorum.doktorum serap hanım ondan oldukça memnunum.ama şu var ki ürologla görüşmeye eşim gitti ben çalışıordum o gün.ya ne bilim mikrotesede ne kadar başarılı hiç bilmiorum.netten aktığımda da çok bilgiye sahip olamadım.size sorum ise,benim aklım hep emre beyde kaldı,onun mikro tesede çok ehli olduğunu burdaki herkes biliyor.diyorumki ben tedavime serap hanım da devam etsem ama teseyi emre bey yapsa olurmu acaba.hastaneler birbirine çok uzak değil.ne dersiniz kızlar böle bir imkan varmı acaba?llütfen bilgi verilecek varsa cvp yazsın.hani böle bir imkan varsa hiç tereddütsüz emre beye gider teseyi orda oluruz.

Gününüz aydın olsun kızlar... Masalcım yaptığın alıntıyı daha önce de okumuştum ama bir kez daha gözyaşları içinde okudum Rabbimin mucizeleri bol,hazinesi bol,yeter ki bizler sabredelim,isyan etmeyelim inşallah bu günlerimiz de geçecek ve bizler evlatlarımıza kavuşacağız.

bonitaacım sen çok yaşa emi nasıl güldürdün beni...canım sorduğun şeyle ilgili benim bir bilgim yok ama tese olan arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır.

bonitaacım sen çok yaşa emi nasıl güldürdün beni...canım sorduğun şeyle ilgili benim bir bilgim yok ama tese olan arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır.

nur.sencim sorma ya zaten biz bile güldük halimize,ya ben çok korkuorum iğneden,oyüzden öle bir sıkıntı yapmıştım ki sorma.ilk deneme olduğu için tecrübesizim ama çok şükür atlattım:)))

o mucizeleri allah hepimize nasip etsin inşallah

gunaydin ,,kader arkadaslarim gunaydin savascilarim rabbim yuzlerimizi guldursunn...kucaklarimizi doldursun insallahh..

masalcim..cok guzel yazi bu rabbim bizimde mucizelerimizi gondersin..cok agladim aklima esimin ilk amaliyati geldi yanlizligim geldi..hastane koridorunda beklemem geldi gercekten cok agladim..ama sonunda sevindim rabbim bizimde yuzumuzu guldursun insallaahh ..hepimizin canim arkadaslarim ..rabbim buyuk insallah bizlerde anne,baba olucaz insalllah

nur efsancim..sana ozelden msj attim aldinmi sekerim..

canim mesajini aldim bende sana yazdim ama yollanmiyor ne bicim sistem anlamadim bilen arkadaslar varmi bu ozel mesaj hakkinda.100 gecmemisim sadece bu kullanicilara yollabilirsin diye yazi cikiyo.acil yardim arkadaslar

eseslim bir gün ve bir saat belirleyelim orada buluşalım senle.istesen bu gün bile olur.çarsıya cıkıcam bu gün bal polen falan alıcam.hem senle şu aktarada gideriz.iki kişi olunca daha iyi olur hem

selam güzeller herkes iyidir inşAllah..kızlar gün yakşaltıkça heyecanım nasıl artıyor anlatamam..bugün hastaneyi tekrar aradım :))) adamlar heralde benden illallah edicekler :) hep bişey sormak için arıyorum..adet tarihim umarım 22 si gibi, tabii bir aksilik olmayıp gelirse :) bu arada bu ayda yumurta takibi yaptırıyorum son olarak, ya tutarsa diye :) yumurtam 13 mm olmuş cuma tekrar gel dedi :)çatlatma iğnesi vurabilirim dedi..hakkımızda hayırlısı olsun artık..tadaviye başladığımda da detayları yazarım. bende iğneden korkuyorum umarım acıtmaz..

nurefşanım canım, 100 mesaj yazmamışsan olmuyor, özelden yollayamıyorsun :) şuan 73 olmuş, ha gayret biraz bişiler daha yaz 100'e tamamla :)))

benim de aklıma nur efsan getirdi eskileri taa ilk sayfadan başlayıp okuyorum belki bişey bulurum diye.. içime bi umut doğdu öyle şeyler yaşamışlar ki... bize de rabbim anne olmayı nasip eder inşallah. bu azo benim beynimi uyuşturdu bişey düşünemez oldum yarın bizim tahlil sonuçları gelecek üstelik bu cumartesi ben kpss ye gircem ben iki yıldır atanamayan bi öğretmen adayıyım ama ders falan da çalışamıyorum hep aklıma geliyosabah bişey okudum kızlar zonguldakta yaşayan bi çifte azo tanısı koyuluyor kaan hocaya gidiyor bunlara tese yapacaklar ama adam laborant kendi spermiogram sonuçlarını inceliyorlar adam canlı spermgörüyo bikaç tane kaan hoca kabul etmiyo sonra başka bi doktora gidiyolar tekrar spermiogram yapıyolar orda da sıfır deniyor adam laboratuardakilere durumu anlatıyo baya arıyolar 7 tane sperm buluyolar sonuç kadın hamile tabi çoktan bebişleri olmuştur ya bizde de böyleyse diye içim içimi kemiriyo en güvenilen doktorlardan biri nasıl olur diyorum yani anlayacağınız aklım karışıııııııııııııııknur sizde de belçikada çıkan doğrudur garnti canlı sperm vardır bunlar incelemiyoduuuur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…