Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet canım m.tese

canım biz ilk azospermiyi öğrendiğimizde düşünmeden acele karar verip hemen m.tese olduk şimdi çok pişmanız keşke tedavi görüp öyle ameliyat olsaydık diyoruz ama keşkeler iştee...şuanda kaan hocada tedavi görüyoruz.siz galiba tedavi görmüyorsunuz tedavi olmadan sakın ameliyat olmayın..

ben baslamadım ilk esim microtese olacak cıkarsa dondurca ben baslıyacagım her turlu rısk degılmı bizde ilk eşimde cıkarsa ben baslıycam bosuna HORMON YUKLENMEMIS OLACAK VUCUDUMA SIZIN NE OLDU ANLATIRMISIN

ben baslamadım ilk esim microtese olacak cıkarsa dondurca ben baslıyacagım her turlu rısk degılmı bizde ilk eşimde cıkarsa ben baslıycam bosuna HORMON YUKLENMEMIS OLACAK VUCUDUMA SIZIN NE OLDU ANLATIRMISIN
canım bizde 7 ay oldu öğreneli azospermiyi.tabii çok panik yaptık eşim ameliyat olmadan önce ben tedaviye başladım.m.tesede sperm bulunamadı.tabii tedavide boşa gitti.maddi manevi yıprandık.sonra kaan hocaya ulaştık.keşke tedavi olup öyle m.tese olsaydınız dedi vede bidahaki ameliyatta bulunursa sana tüp bebek tedavisi uygulayacağız dedi.yani donduracak.tedavi olsa eşin daha sonra ameliyat olsa daha iyi olur.çünkü ameliyatlarda yumurtalık dokuları zarar görüyo riske atmamak lazım.öncesinde muhakkak tedavi diyorum ben.birde genetik test yaptırırsanız en azından bir nebze olsa nedenini öğrenmiş olursunuz...

KIZLAR MRB.YENI GELEN arkadasları rabbım tez zmanda kurtasrn ınsaalh bebeılserınız olsun ben de bu topıke 2008 de gelmıstım.cok sey ogrendım...herkese gonlunun muradını dılıyrm ınsaalh rabbımden

arkadaşlar merhaba dün kaan hocaya email attım m.sureyi sordum oda Ben M-Sure adlı ilacı, TESE yapıp, sperm bulamadığım hastalarda deniyorum. Çünkü zaten pahalı bir ilaç. Belki hücre bulursak, boşuna kullanmamış olursunuz. Ama şimiden de kullanmanın hiç bir sakıncası yok, belki iyi de olur. Siz bilirsiniz.. diye yanıtlamış merak eden arkadaşlara duyrulur...

KIZLAR MRB.YENI GELEN arkadasları rabbım tez zmanda kurtasrn ınsaalh bebeılserınız olsun ben de bu topıke 2008 de gelmıstım.cok sey ogrendım...herkese gonlunun muradını dılıyrm ınsaalh rabbımden

[

Sana bakmak için gelmiştim ne diyebilirimki Allah bu büyük imtihanda seni böyle sınıyo ama her gecenin sonunda mutlaka gündüz gelir seninki de işallah öyle olucak .Allah sana hiç umadığın anda çok güzel bir evlat nasip etsin......

kızlar merhaba, yarın transferim oluyor, dualarınızı bekliyorum, umarım hayırlı haberlerle dönerim..Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın..sizde dualarımda olacaksınız inşAllah..Allah'a emanet olun..

Amin. bence bu işin başını inmemiş testis çekiyor..
keşke daha önce forumumuza üye olabilseydin o zaman şiddetle birlikte hazırlanmanızı önerirdim size
nerede yaptırıyorsunuz? ya 1-2 adet çıkarsa dondurup çözmeye fırsat kalmazsa bu riski almaya kesinlikle değmez. ancak tıkanıklık gibi sebep kesin belirlenmişse ve bol miktarda çıkma şansı %80-90 gibiyse biz hazırlanmasak da olur. onun haricindeki her durum için birlikte hazırlanmak avantajlı. evet çıkmazsa çok yıpranıyoruz ama çok az sayıda çıkarsa da büyük fırsat yakalamış oluyoruz. bu fırsatı kaçırmanın kederi boşa hazırlanmış olmanınkinden 100 kat fazladır bence
boşuna hormon yüklenmesi olabilecek bir çocuk sahipliğini sonsuza dek tüketmekten çok çok daha evladır. her şey umduğunuzdan da daha iyi gelişsin. olumlu düşünün
kızlar merhaba, yarın transferim oluyor, dualarınızı bekliyorum, umarım hayırlı haberlerle dönerim..Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın..sizde dualarımda olacaksınız inşAllah..Allah'a emanet olun..
herşey beklediğinizden de iyi gelişsin..
Bugün tedaviye başladım arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin
herşey beklentilerinizin de ötesinde ilerlesin...

kızlar nasılsınız bir süredir giremedim.iyi haberler var mı...biz emre beye gittik tekrar görüştük genetik test yaptırdık sonuç bekliyoruz.bu test bizim için çok önemli duanıza ihtiyacım var.emre bey sonuç kötü çıkarsa tese gerek yok dedi

merhaba arkadaşım.valla topikte baya sevindirici haberler var çoğu arkadaşımız tedavide.bizde bekliyoruz daha eşim hasta oldu kullandığımız bitkisellerin yan etkisi oldu galiba şu an ara verdik. 1 hafta önce genel sağlık taramasından geçtik eşimin şikayetleri vardı bi sürü hastalık çıktı. şeker çıktı hiperguatr çıktı böbrekte taş çıktı tansiyon düşük çıktı filan filan. kullandığımız bitkiselleri söyledik o yüzden olmuş olabilir dedi bizde ara verdik. Kaan hocayada sorduk sadece testojeli kullanın dedi oda. hayırlısı bakalım çok bunaldım bende böyle bişey olunca. sizin test sonucu ne zamn çıkacak ?inşallah istediğiniz sonucu alırsınız

canim seni merak etmistim epeydir yazmiyodun.emre bey esinden spermiogram istemedimi?insallah sende guzel haberler verirsin bize.rabbim yuzune gulsun Insallah dualarimdasin.

canım çok geçmiş olsun.bitkiseller mi bukar rahatsızlığa neden olmuş?kullanmayın canım iyi olalım derken daha kötü olucak herşey amannn...

arkadaşlar azospermiyi yenen birinin paylaştıkları:Arkadaslar merhaba,

Öncelikle heyecanımı bağışlamanızı istirham ediyorum,çok uzunca bir yazı olacak,lütfen sabırla okuyun. Aslında bu konuyu açmak ve size bu satırları yazmak için pazartesi günü Kaan Aydos Hoca ile buluşmamızı beklemem gerekiyordu ama sabredemedim, hemen sizlerle paylaşmak istedim, Biliyorum ki bu satirlari merakla okuyacak ve bir umut ışığı görecek yüzlerce insan var. Fazla vaktinizi almadan kısaca hikayemden bahsedeyim,

Yaklaşık bir yıl önce Azosperm olduğumu öğrendim, ıstanbulda bir özel tüp bebek merkezinde Mayıs 2008 de TESE operasyonu gerçekleştirildi sonuç maalesef olumsuz, Sertolly Cell ...

Operasyonu gerçekleştiren doktor hormon değerlerime bakarak muhakkak bulacağız demişti ve o nedenle de çok acele ve araştırmadan ilaç kullanmadan operasyona aldılar, Sonuç olumsuz olunca da bize evlatlık almamızı veya Sperm donasyonunu önerdi.YIKILDIK!

Biz bir müddet kendimizi toplamaya çalıştık, daha sonra ben de bu forumdan Ankarada Prof. Kaan AYDOS diye bir doktorun varlığından haberdar oldum, kendisine gittik patoloji raporumu da ona göstermeme rağmen bana herşeyin çok güzel ve normal olduğunu ilaç kullanmam ve kilo vermem gerektiğini söyledi, ilk iki ay tamoksifen ve endol kullandım daha sonra sadece tamoksifene devam ettim, bu ay tedaviye başlayalı dört ay oldu. ıki ay önce Ankarada Kaan Hoca Spermiagram yaptı, sonuç gene sıfırdı ama kendisi ısrarla henuz erken biraz daha ilaçlara devam edeceğiz dedi,Mikro TESE en son çare,normalde de çıkış olabilir demişti, aslinda bu günlerde tekrar Kaan Hocaya gitmemiz gerekiyordu, o nedenle de FSH ve Totaltestesterona baktırmak için bir laboratuvara gittim, gitmişken bir de spermiagram yaptırayım dedim, sonuçta semen analizinde 600.000 tane sperm bulunduğunu söylediler, Kaan hocaya telefonda bu gelişmeden bahsettim, gözün aysın dedi ,

haftaya tekrar ankaraya gideceğiz, inşallah aynı sonuç orada da çıkar, inşallah mevla mahçup etmez.

Uzattığımın farkındayım ama önemli bir kaç mevzuyu sizinle paylaşmak istiyorum.

Ben iki aydır Akapunktur ve lazer tedavisi görüyorum, bir doktor arkadaşımın doktor babası akapunkturu yapan, allah ondan razı olsun, zararı olmaz ama belki faydası olur diye beni akapunktura çağırdı, ve testislerime hafif şiddette lazer tedavisi uyguladı, bunun yanında iş yerimden yaklaşık iki aydır uzak kalıyorum (bilgisiyar-radyasyon), sürekli yürüyüş yaptım, bacaklarım çok kalındı biraz onlar inceldi, testislerimin ısısını sürekli düşürdüm, sürekli eşofmanla gezdim, köyden bal getirttim her gece Bal ceviz incir ve badem yedim, 2 ayda 3 kilo bal yedim , ve sonuçta ciddi bir laboratuvarda yaptırdığım sperm analizinde 600.000 adet hareketleri normal sperm bulundu,

Çok uzattım biliyorum, buradaki herkesin derdini çok iyi anlıyorum, herkese elimden geldiği kadar yardım etmek isterim, bu nedenle kendime özel bir mail adresi aldım, bana bu mail adresinden ulaşırsanız orada sizlere daha ayrıntılı anlatabilirim, Elbette duaların çok önemi var ama belki de yukarıda saydıklarımdan bir tanesi işe yaramıştır, inşallah sizlerin de derdine bunlardan bir tanesi derman olur.Amin.bu yazı mart 2009' da yazıldı.

Şuanda dünyalar tatlısı bir çocuk var

merhaba selmacan yazin ilgimi cektide
ilk tesenizde sperm hicmi bulunmadi ?cunku sperm omayinca germ sertoli diyolar yani sperm hic bulunmadi demek.
bizde tse olmusdukta 2 yil once bizdede oyle yaziyordu o yuzden merak ettim.tese den once yada sonra hormon degerlerniz kacti?cok sevindim sizn adiniza bu azodan kurtuldunuz demektir bir kere ckic olduysa darisi benim ve butun azolu arkadaslarima insaalahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…