ayy cok sevindim uzun suredir okumuyodum topigi masaalah cok sevindim canim,hayirli olsunkızlar herkese selam.ben umut tüp bebekte emriyo transferi yapıldı bana dualarınızı bekliyom.hepinizden ALLAH razı olsun.ALLAH SİZİNDE DUALARINI KABUL ETSİN.
merhaba selmacan yazin ilgimi cektide
ilk tesenizde sperm hicmi bulunmadi ?cunku sperm omayinca germ sertoli diyolar yani sperm hic bulunmadi demek.
bizde tse olmusdukta 2 yil once bizdede oyle yaziyordu o yuzden merak ettim.tese den once yada sonra hormon degerlerniz kacti?cok sevindim sizn adiniza bu azodan kurtuldunuz demektir bir kere ckic olduysa darisi benim ve butun azolu arkadaslarima insaalahh
işallah herşey gönlünce olur....Müjdeli haber verirsin bizekızlar merhaba, yarın transferim oluyor, dualarınızı bekliyorum, umarım hayırlı haberlerle dönerim..Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın..sizde dualarımda olacaksınız inşAllah..Allah'a emanet olun..
Bugün tedaviye başladım arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin
siz de mi genetik test sonucu bekliyorsunuz canım..bizde de bu tarz durumlar oldu.kaan hoca bize iki tane ilaç vermişti.eşim onları kullanınca tinitus vardı eşimde ama geçmişti o tekrar nüksetti ilaçları bırakmak zorunda kaldık.mide sıkıntılarımız başladı.sürekli yorgundu eşim.onu bunu kullanmaktan onların vücudu da artık kaldırmıyor.onların sağlıklı olması daha önemli onlar hastalanacaksa ne anladık bu tedavilerden de mi ama...merhaba arkadaşım.valla topikte baya sevindirici haberler var çoğu arkadaşımız tedavide.bizde bekliyoruz dahaeşim hasta oldu kullandığımız bitkisellerin yan etkisi oldu galiba şu an ara verdik. 1 hafta önce genel sağlık taramasından geçtik eşimin şikayetleri vardı bi sürü hastalık çıktı. şeker çıktı hiperguatr çıktı böbrekte taş çıktı tansiyon düşük çıktı filan filan. kullandığımız bitkiselleri söyledik o yüzden olmuş olabilir dedi bizde ara verdik. Kaan hocayada sorduk sadece testojeli kullanın dedi oda. hayırlısı bakalım çok bunaldım bende böyle bişey olunca. sizin test sonucu ne zamn çıkacak ?inşallah istediğiniz sonucu alırsınız
sağol canım benim..internette sorun olmuştu giremedim.hoş iyi de oldu..çünkü çok üzgündüm internet olsa garanti girer üzücü şeyler yazar sizi de üzerdimcanim seni merak etmistim epeydir yazmiyodun.emre bey esinden spermiogram istemedimi?insallah sende guzel haberler verirsin bize.rabbim yuzune gulsun Insallah dualarimdasin.
kızlar bana da uğrasın istiyorum bu mucizeler..arkadaşlar azospermiyi yenen birinin paylaştıkları:Arkadaslar merhaba,
Öncelikle heyecanımı bağışlamanızı istirham ediyorum,çok uzunca bir yazı olacak,lütfen sabırla okuyun. Aslında bu konuyu açmak ve size bu satırları yazmak için pazartesi günü Kaan Aydos Hoca ile buluşmamızı beklemem gerekiyordu ama sabredemedim, hemen sizlerle paylaşmak istedim, Biliyorum ki bu satirlari merakla okuyacak ve bir umut ışığı görecek yüzlerce insan var. Fazla vaktinizi almadan kısaca hikayemden bahsedeyim,
Yaklaşık bir yıl önce Azosperm olduğumu öğrendim, ıstanbulda bir özel tüp bebek merkezinde Mayıs 2008 de TESE operasyonu gerçekleştirildi sonuç maalesef olumsuz, Sertolly Cell ...
Operasyonu gerçekleştiren doktor hormon değerlerime bakarak muhakkak bulacağız demişti ve o nedenle de çok acele ve araştırmadan ilaç kullanmadan operasyona aldılar, Sonuç olumsuz olunca da bize evlatlık almamızı veya Sperm donasyonunu önerdi.YIKILDIK!
Biz bir müddet kendimizi toplamaya çalıştık, daha sonra ben de bu forumdan Ankarada Prof. Kaan AYDOS diye bir doktorun varlığından haberdar oldum, kendisine gittik patoloji raporumu da ona göstermeme rağmen bana herşeyin çok güzel ve normal olduğunu ilaç kullanmam ve kilo vermem gerektiğini söyledi, ilk iki ay tamoksifen ve endol kullandım daha sonra sadece tamoksifene devam ettim, bu ay tedaviye başlayalı dört ay oldu. ıki ay önce Ankarada Kaan Hoca Spermiagram yaptı, sonuç gene sıfırdı ama kendisi ısrarla henuz erken biraz daha ilaçlara devam edeceğiz dedi,Mikro TESE en son çare,normalde de çıkış olabilir demişti, aslinda bu günlerde tekrar Kaan Hocaya gitmemiz gerekiyordu, o nedenle de FSH ve Totaltestesterona baktırmak için bir laboratuvara gittim, gitmişken bir de spermiagram yaptırayım dedim, sonuçta semen analizinde 600.000 tane sperm bulunduğunu söylediler, Kaan hocaya telefonda bu gelişmeden bahsettim, gözün aysın dedi ,
haftaya tekrar ankaraya gideceğiz, inşallah aynı sonuç orada da çıkar, inşallah mevla mahçup etmez.
Uzattığımın farkındayım ama önemli bir kaç mevzuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben iki aydır Akapunktur ve lazer tedavisi görüyorum, bir doktor arkadaşımın doktor babası akapunkturu yapan, allah ondan razı olsun, zararı olmaz ama belki faydası olur diye beni akapunktura çağırdı, ve testislerime hafif şiddette lazer tedavisi uyguladı, bunun yanında iş yerimden yaklaşık iki aydır uzak kalıyorum (bilgisiyar-radyasyon), sürekli yürüyüş yaptım, bacaklarım çok kalındı biraz onlar inceldi, testislerimin ısısını sürekli düşürdüm, sürekli eşofmanla gezdim, köyden bal getirttim her gece Bal ceviz incir ve badem yedim, 2 ayda 3 kilo bal yedim , ve sonuçta ciddi bir laboratuvarda yaptırdığım sperm analizinde 600.000 adet hareketleri normal sperm bulundu,
Çok uzattım biliyorum, buradaki herkesin derdini çok iyi anlıyorum, herkese elimden geldiği kadar yardım etmek isterim, bu nedenle kendime özel bir mail adresi aldım, bana bu mail adresinden ulaşırsanız orada sizlere daha ayrıntılı anlatabilirim, Elbette duaların çok önemi var ama belki de yukarıda saydıklarımdan bir tanesi işe yaramıştır, inşallah sizlerin de derdine bunlardan bir tanesi derman olur.Amin.bu yazı mart 2009' da yazıldı.
Şuanda dünyalar tatlısı bir çocuk var
Herkese hayırlı sabahlartopikte bayağı hareketlilik var,herkes tedaviye başlamış,rabbim hiçbirinizin emeklerini boşa çıkarmasın.hepiniz hamiş haberleriyle dönün inş.sonrada bu topiği azolu hamişler topiği yapalım:81::81::81:.kızlar tedavileriniz su gibi akıp geçsin inş,rabbim kapısından eli boş çevirmesin inş.dualarımdasınız..
sağol canım benim..internette sorun olmuştu giremedim.hoş iyi de oldu..çünkü çok üzgündüm internet olsa garanti girer üzücü şeyler yazar sizi de üzerdimbu ara sürekli hamile haberi alıyoruz eşimin ruh hali değişti.çok kafasına takıyor ya kötü çıkarsa diye.o zaman durmayız gideriz buralardan diyor.biz orda spermiogram yaptırdık canım ama değişen bişey yok.aslında ben çok umutluydum biliyo musun yıkama yapılıyor ya belki çıkar az da olsa diye...salı günü gittik emre beye inanır mısın vcudumdan kan çekiliyordu sanki bembeyazdı yüzüm tek kelime edemedim şaşırdım çünkü..genetik temiz çıkmazsa tese bile yapmayız dedi. ozaman bu sayfa kapanır anlayacağın..Rabbim yardım etsin hepimize
geçmiş olsun canım rabbim güzel sonuçlar almayı nasip etsin inşallah benim eşiminde y mikrodelesyon sonucu iyi çıktı şükürler olsun şimdide karyotip analizinin sonucunu bekliyoruz inşallah oda güzel çıkar rabbim hiç birimizi korktuklarımıza uğratmasın inşallah. peki sizin azo sebebi nedir neden genetik kötü çıkarsa tese yapmıyor anlamadım burda genetik sorunu olupta mikrotesede sperm bulunan arkadaşlar oldu neden bu kadar kesin konuştu anlamadım rabbim şifasını versin inşallah
canım emre beyin söylediği bu.bizim henüz sebeple ilgili bi bilgimiz yok herşey normal görünüyor hormonal bir bozukluk veya yapısal bir sorun yok tıkanıklık yok genetik mi onu öğrenicez bakalım Allah korktuklarımıza uğratmasın hiçbirimizi.bir de benim eşimin anne babası kuzen akraba evliliği yani... inan psikolojimiz normal değil müslüman insanlarız Allaha sığınıyoruz yapacak bişey yok.eşim çok hırpalıyor kendini ilk kez onu böyle gördüm salı gittik emre beye bugün sahurda konuştu çok üzgün..ben ondan çok istiyorum bebek ama onun yanında metanetli durmaya çalışıyorum.genelde ben üzgün olurdum eşim beni teselli ederdi.ama eşim de korkuyor olmaz diye.allah'ım bize yardım etsin hepimize.sizin azo sebei ne canım ne durumdasınız
masalcım okadarda üzülme canım eşinede destek ol ğün dogmadan neler dogar hiç belli olmaz seneye bu zaman seninde buraya hamile haberiyle gelmiyecegin ne belli inşallah rabbim biran önce gönlümüzdekileri gösterir inşallah hepimize kısmet olur burda hamileliğimizi müjdelemek .
canım çok geçmiş olsun.bitkiseller mi bukar rahatsızlığa neden olmuş?kullanmayın canım iyi olalım derken daha kötü olucak herşey amannn...
siz de mi genetik test sonucu bekliyorsunuz canım..bizde de bu tarz durumlar oldu.kaan hoca bize iki tane ilaç vermişti.eşim onları kullanınca tinitus vardı eşimde ama geçmişti o tekrar nüksetti ilaçları bırakmak zorunda kaldık.mide sıkıntılarımız başladı.sürekli yorgundu eşim.onu bunu kullanmaktan onların vücudu da artık kaldırmıyor.onların sağlıklı olması daha önemli onlar hastalanacaksa ne anladık bu tedavilerden de mi ama...
Yok canım biz genetik testi yaptırdık sonuç normal bizim.Valla benim eşimde çok yorgun oluyor bu tedavideyken özellikle hep yorgun dışarı çıkaramıyorum evde tv izlerken uyuya kalıyor.ne muhabbet ne sohbet. çok kızıyordum ben hep uyuyrsun benimle konuşmuyorsun hep yorgunsun diye.sonra dr gidip sağlık taramasından geçelim dedim. tabi gitmek istemedi zorla götürdüm. iyikide götürmüşüm o zamn çıktı bütün hastalıklar. valla onların sağlıkları herşeyden önemli. Allah herşeyin hayırlısını versin inşallah.çocuğumuz olacak ama eşim hasta olacaksa hiç anlamı yok. Allahın verdiği herşeye tevekkül ederiz. kaderimizde çocuk yoksa Allah bilir demekten başka diyecek bişeyimiz yok. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah
(sağol canım benim..internette sorun olmuştu giremedim.hoş iyi de oldu..çünkü çok üzgündüm internet olsa garanti girer üzücü şeyler yazar sizi de üzerdimbu ara sürekli hamile haberi alıyoruz eşimin ruh hali değişti.çok kafasına takıyor ya kötü çıkarsa diye.o zaman durmayız gideriz buralardan diyor.biz orda spermiogram yaptırdık canım ama değişen bişey yok.aslında ben çok umutluydum biliyo musun yıkama yapılıyor ya belki çıkar az da olsa diye...salı günü gittik emre beye inanır mısın vcudumdan kan çekiliyordu sanki bembeyazdı yüzüm tek kelime edemedim şaşırdım çünkü..genetik temiz çıkmazsa tese bile yapmayız dedi. ozaman bu sayfa kapanır anlayacağın..Rabbim yardım etsin hepimize.)
masalcim canim benim sen yine umutlu ol ben inaniyorum seninde hamile olacagina teselli olsun diye yazmiyorum inan icimden geciyo.rabbim ol desin yeter.genetik temiz cikmayipta tesede sperm bulunanda cok.rabbim hepimizin yuzune gulsun evlat hasretiyle yakmasin kimseyi.amin.dualarimdasin canim benim unutma oldu mu ?
günaydın cnm hayır hiç bulunmadi spermlerin olmaması sadece germ ve sertolinin olmaması değil bir çok nedeni var bizim y delasyonunda problem kaan hocada 2 yıl tedavi olduk cok şükür normal çıkış oldu . canım hormonlarımız teseden önceside sonrasıda hep normal sınırlardaydı fsh6veya7 çıkıyordu ama kaan hoca bunu 11,12 çikarmak istiyor birtürlü çıkmıyor. dilerim allahtan hiç kimseyi evletsız birakmasın SİZİN PROBLEM NEYDİ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?