cok gecmis olsun insaalah rabbim o genis eczanesinden sifanizi verir,ben izmiri bilmem ama ankarda kaan aydost var iatanbulda emre bakircioglu.bu konuda ikiside uzmanlarmrb arkadaşlar ben de 3,5 yıllık evliyim eşim biz evlenmeden önce lenf kanserine yakalanmıştı 1 sene kemoterapi gördü ve hastalığı atlattı daha sonra biz evlendik kemoterapi tedavisinin azosperme yol açtığını bildiğimizden evlendikten sonra eşim üroloğa gitti ve her şey yolundaydı kemoterapi etkilememişti evlendikten bikaç ay sonra hastalığı tekrarladı ilk tedavisini konyada yaptırmıştı ben öğretmenim balıkesire atanmıştım bu yüzden tedavisini ege üniversitesine aldırdık ve tedaviye başladık kemoterapi kök hücre nakli ışın tedavisi hepsini yaptırdık aslında böyle hastaları doktoru en başta sperm dondurma işlemi için uyarıyormuş ama ne yazıkki bizim hocamız en iyisi olmasına rağmen bizi uyarmadı tedaviden sonra sperm sayımı yaptırdığımızda eşimde azosperm çıktı doktorlar bu ciddi tedaviden sonra vücudun etkilendiğini ancak 1 sene sonra kendini toparlayacağını söyledi bu kış tam 1 sene oldu ve ne yazıkki sperm çıkmadı ve ikimizde yıkıldık okadar inandırmıştım ki kendimi 1 sene sonra herşey yoluna girer diye ama düşündüğüm gibi olmadı sonra internetten araştırmaya başladım ve burayı buldum bizim gibi biçok çiftin aynı sorunu yaşadığını hamile kalanları duyunca tekrar ümitlendim... bu bambaşka bi olay ben öğretmenim herkes nekadar bilgili dolu bi insan olduğumu söyler ama ben kendi içimde çıkmazlardayım ne yapacağımı kestiremiyorum sanki kafam durmuş gibi onun için size danışmak istedim... bende adet düzensizliğ vardı kontrolde yumurta tembelliği olduğunu söyledi doktor ayrıca tiroidimde az çalışıyormuş adet düzensizliğine bu da sebep oluyormuş şimdi ikisinden de ilaç kullanıyorum... bana yol göstermenizi istiyorum şimdi tedaviye nereden başlamalıyız önce tüp bebek merkezine gidip onlar mı bizi yönlendirmeli yoksa önce bi üroloğa mı gitmeliyiz neolur yardımcı olun arkadaşlar gerçekten ne yapmam gerektiği konusunda hiç bi fikrim yok beynim boşalmış gibi beni yönlendirirseniz çok sevinirim... ayrıca tedaviyi izmirde yaptıracağız tavsiye edeceğin doktorlarda varsa çok sevinirim... allah isteyen herkesi çocuk sahibi yapar inş gerçekten çok zor bi durum yaşamayan bilemez...
ne ise yaradigini bilmiyorum bizde hic sperm yoktu,tesede bulunmamisti yani
herkese merhababahar canım aramıza hoşgeldin.öncelikle eşine Allah şifa versin ve önce sizi birbirinize bağışlasın.sonra da size çektiklerinizi unutturacak dünya tatlısı hayırlı bir evlat nasip etsin inş.hem sizin sebebi belli eminim tekrar çıkışı sağlıyacaktır ilaçlar.bence kaan beyle görüşmeden hiçbir şey yapma öncelikle durumunuzu bilsin zaten ona göre testleri ister.sizden genetik testi isteyeceğini sanmam çünkü zaten azo sebebi belli.hem istese bile bulunduğunuz yerdeki araştırma hastanesinde de yaptırabilirsiniz.umarım en kısa zamanda güzel haberler verirsin hem belki ailenle barışman için de vesile olur:81::81::81:
cok gecmis olsun insaalah rabbim o genis eczanesinden sifanizi verir,ben izmiri bilmem ama ankarda kaan aydost var iatanbulda emre bakircioglu.bu konuda ikiside uzmanlar
teşekkür ederim canım güzel dileklerin için inş hepimiz o mutluluğu tadarız... evet sebebi belli öncesinde sperm sayımında bi sorun çıkmamıştı 2. tedaviden sonra azosperm çıktı inş tedavi olumlu sonuç verir... aileme gelince öyle bi kin varki anlamak mümkün değil ben bi bebeğim olsun diye deliriyorum onlar beni mutsuz etmek için elinden geleni yapıyorlar eskiden çok üzülüyordum ama artık ailem için üzmeyeceğim kendimi... 3,5 senedir evliyim asla kabul etmediler evliliğimi ilk defa cesaret edip geçen yaz gittim eve annem kardeşlerim dayanamadılar ama sadece beni kabul ediyorlar eşimi hala istemiyorlar babam hiç konuşmadı bu 1 senede geçen yaz yarıyıl tatili ve bu yaz olmak üzere 3 kere eve gittim üçündede burnumdan getirdiler boşan boşan diye... allahtan bu durumu bilmiyorlar onca tedavi atlattık şimdilik düşünmüyoruz bebeği falan dedim onların diline düşürmemek için eşimi... ama bu durum onlar için hala bi umut oldu bu yaz ipler tekrar koptu bana çocuğun olmadan boşan başka erkek mi yok diyor annem ben de allahın izniyle oda olacak dedim resmen beddua ediyor bebeğimiz olmasın diye... annelik bu değil bence sırf kendi istediği olmadığı için evladını mutsuz etmek doğru değil... onun için onlarla barışmaya bi vesile olur mu bilmiyorum ama inş bebeğimiz dünyaya gelecek ve hepimizin hayatı renklenecek tüm dualarım bunun için inş hepimizin güzel haberlerini en kısa zamanda alırız...
aile destek olmayınca insanın kolu kanadı kırılıyor biliyor musun canım...benim babam sizi istemiyorum ben hayatımı yaşamak istiyorum deyip çekip gitti..ozaman kardeşlerim çok küçüktü ben de öyle tabi....annem ev hanımıydı..öyle zor zamanlar yaşadık ki...hiç bizi arayıp sormadı yıllarca.benim mezuniyetimde düğünümde yoktu...baban nerde diyorlar ne diyeceksinn...ölü desem değil..sağ diyorsun niye bulmuyosun konuşmuyosun diyolar..
aaaah yaşamayan bilemez.annecim çekti asıl çileyi.genç yaşında ne dertler çekti..ben de ozaman çalışmaya başladım....girdiğim yerde paramı bile vermediler..hasta oldum senelerce çektim...dışardn insanlar babandır der...ben ne diyeyim...annem benim canım, kardeşlerim de öyle..birbirimize destek olduk hep..hamdolsun eşlerimiz iyi ama aile önemli..tek kanatla uçulmaz kardeşim...
haklısın canım insanın ailesi yanında olmayınca tüm mutlulukları yarım kalıyor iyi anında da kötü anında da neden yanında değiller diye kahredip duruyorsun... sen de çok çekmissin canım ya yaşadıkların kolay şeyler değil daha ne zorluklar yaşadın kimbilir... kimse kimsenin ne çektiğini bilmiyor onca zaman yanında olmayana arayıp sormayan insana dışarıdan biri babandır saygı duymalısın der... allahtan birbirinize kenetlenmişsiniz inş birbirinizden hiç ayrı düşmezsiniz bu mutluluğunuza da bi bebek dahil olur... bizdeyse tam tersi bizde çok sıkıntılar atlattık evin en büyüğü benim onca sıkıntıyı ben çektim zor şartlarda okudum öğretmen oldum eğer onların istediği gibi biriyle evlenseydim şimdi herşey farklı olurdu sırf sevdiğimle evlendim onların istemediği bi damat olduğu için beni affetmiyorlar boşanmam için zorluyorlar... ailedir evladının iyi bi evlilik yapmasını ister bunu anlıyorum kendilerince doğru bi evlilik olmayabilir ama kızımız sevmiş onun istediği olsun ileride ne çekerse kendi boynuna demediler onu geçtim evlendim 3,5 sene oldu artık mutlu olduğumu söylediğim halde bu evliliğin bitmesi için elinden geleni yapıyorlar...biçok arkadaşım var baba istemiyor anne kızının yanında olup bişekilde ikna ediyor babayı... bizimki tam tersi en başta babamı bukadar dolduran annemdi...şimdi tek dayanağım kardeşlerim inş onlar benim yaşadıklarımı yaşamazlar...
doğru diyorsun yaşamayan bilemez ki...ben de öğretmenim bak sor bana ne zorluklarla okudum biliyor musun canım..allah biliyor ya ne çocukluğum çocuk gibi geçti ne gençliğim genç gibi...hep birileri bozuyordu annemle ben tamir etmeye çalışıyordum...bizim sülale herşeye müdahale eder.babam da olmayınca herkes herşeye karıştı ne yalan dolanlar ne dedikodular ne bağrış çağrışlar oldu düğünde.. anneme sen dul kadınsın ne bileceksin deyip olayların akışını değiştirmeye kalktılar.annem güçlü durdu tabi ama pek çok şey sorun oldu...düğünümde hüngür hüngür ağladım ben babam,akrabalar hepsi bişey yaptı..bi olay çıkacak diye eşimin tarafı hep düğün salonunun kapısında bekledi.düşünebiliyo musun.... zor yani anlıyorum seni.
hayat boyu hep dişimle kazıya kazıya buralara geldim kardeşim tam hayallerim gerçek oluyor anne olayım bebeğimizlemutlu olalım dedim o da olmadı..umudum Allahtan tabi...fakat herkesin bakışları sana çevriliyor,boynun bükük kalıyor..eşim var annem kardeşlerim var bi de Rabbim başka da kimsem yok herkes arkamızdan iş çevirme derdinde..
ah canım ya o düğün olayı başlı başına bi hüzün zaten bizim düğünde de öyle herkes yanımda tüm akrabalar eş dost herkes var ama asıl olması gerekenler annem babam kardeşlerim yok o öyle bi acı ki anlatılmaz düğünü yaptık ama bide bana sor herkes ben yokken ağlıyor bana belli etmiyorlar ben de öyle kimseye belli etmiyorum acımı kınayı atlattık ama düğün günü arabada dayanamadım artık bıraktım kendimi ağladım ağladım herkes şok oldu onlara okadar güçlü görünmeye çalışırken ne durumda olduğumu görmek herkesi çok üzdü sanra topladım kendimi düğünde yine aynı maskeyi büründüm hep güldüm eğlendim... en acısı da her düğünde geline gidip mutluluklar dilersin ya benim düğünümde yanıma gelen herkes boşver aileni kendini üzme biz yanındayız ya onlar olmasada olur falan dedi... allaha şükür eşlerimizle mutluyum ama bu anlar unutulmuyor... bunca sıkıntıdan sonra inş allah bizimde yüzümüzü güldürecek canım... bebeklerimiz olacak buradaki sohbetlerimiz onların gelişimiyle olacak inş allah bize o günleri gösterecek...
inşallah canım benim.Allah onu bize nasip ettiyse olacak.bazen düşünüyorum Allah inancım olmasa yaşadıklarım sonucu isyan edebilir hatta daha kötü şeyler de yapabilirdim.hamdolsun bugünümüze de...destek oluyoruz bak birbirimize.ben bazen doluyorum bunları düşününce eşime anlatıyorum çok üzülüyo..onları da birbirimize anlatarak üzmüyoruz...onların yanında mutlu olmamız gerek.herşeyin kaynağı psikolojik..kaldı ki senin eşin ciddi hastalık geçirmiş...moral ver ona...bana kim verecek dersen ...tabi ki biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz
ona da söyledim zaten ben kendime dert ortağı buldum diye :)) 26 yaşında ama 2 kere kanseri atlattı çok şükür allahım bundan sonrasınıda hayırlı eder inş hepimiz için...
ah canım....bak ben sıfır spermle ne yapabiliriz diye bi topik var orda daha çok takılıyorum....birbirimize dua da ediyoruz 21 meryem suresi okuyoruz isteyenler buyursun....bitki falan da araştırıyoruz..oraya da uğrayın isterseniz...
slm eselim zaman nasılsınız? zamancım pek girmiyosun artık..
bu haber süpermiş inşallah çıkarda birde yumurtlarız artıkarkadaşlar geçenlerde bir mesaj okumuştum. ankalife üp bebek merkezinde yapılan çalışmalarla ilgili. tabii biraz psikopat olunca duyduğum, okuduğum her şeyi en ufak ayrıntısına kdr arştırıyorum. daha önce de yazmıştım, belki hatırlarsınız. eşim azosperm, mikrotese oldu, sperm bulunamadı, ikinci mikroteseyi sürekli erteliyorduk çünkü eşimi delik deşik etmişlerdi. her şeyin ötesinde psikoljimiz inanılmaz bozuldu. yani tekrar bir ameliyat bizim hem şansımızı azaltır, hem de kaldıramayız diye düşünüyorduk.
burada kök hücre çalışmalaıyla ilgili yazıyı okuyunca perşembe günü ankalife gittik. doktorla konuştuk. ilk ağızdan dinleyip ikinci kişi olarak anlatayım.
insana en yakın hayvanlarla sanırım fare ama tam olark emin değilim,çalışmışlr. yağ dokusu alıp testise yerleştirmişler ve eşlerinin hamile kaldığını görmüşler. hem de ameliyat falan olmadan. sevindirici yanı ise sağlık bakanlığı ilk izni vermiş, ikinci de ekim- kasım- aralık gibi bekleniyormuş. çünkü sağlık bakanlğı bu çalışmalar için 2-3 ayda bir toplanıyormuş. izin çıkar çıkmaz hemen duyurulacakmış.
orada ayrıyeten halkla ilişkiler uzmanıyla da görüştüm, maliyetin çok fazla olmayacağını söyledi. sağlk bakanlğı belirliyormuş .her şey hazırmış, tek beklenen izinmiş.
işte böyle... bizim umutlarımız büyüdü. umarm sizin de içinizdeki yangını bir nebze olsun söndürür bu haber. allah yar ve yardımcımız olsun. anneliği tatmak isteyen herkese tattırsın inşallah...
ne diyim baım insanın boşanası varsada bunları okuyunca boşanmazZAMAN arkadaş yazdıklarını okudum ve üzüldüm eşinden ayrılmanı istemem helede böyle bir mubarek ayda ve bayram üstü böyle bişeyi eşine layık görme inanki onlarda çok üzülüyorlar çocukları olmadıgına ve bize karşı onun ezikliği içindeler ama onların dünyası çok farklı bizim gibi degiller onlar duygularını farklı hissediyorlar biz kadınlar onların yolunu bekleyip evde arkalarını toplayıp yemek bulaşık ütü süpürge yapmak zorundayız ve üstüne şirin görünüp yeri ğeldiğinde gönüllerini eylemek zorundayız onlarda dışarıda çalışıp evin ğeçimini saglamak zorundalar bakma erkek olmakta zor ömür boyu çalışıp ailesini geçindirmek zorundalar biz çalışmasakta oluyor ama onlar çalışmasa olmuyor erkeklerin düşünceleri çok farklı inanki başka erkekler daha farklı degil benimkide aynısı aynı senin anlattıgın gibi bir koca yeri ğeldimi bişey olsun otur aglamayı bilir ve başka hiç birşeyi bilmez sanki bu dert sadece benim derdim gibi olur karşısında bişey anlatayım akşam oldumu dinlemez bile kafayı televizyona verir konuştugum yerde demi degilmi diye diye ya kafayı sallar ya öyle canım der aslında çogu anlattıgımın yarısını duymaz bile sorarım ben ne dedim diye anlatamaz çünkü dinlemez bazen bagırırım sen ne biçimsin insan bişey söylerken adam yerine koyup dinlemiyosun diye hergün bizim evde vardır o kavga aman bende çok önemli olmayan şeyi ona hiç anlatmam çünkü zevk vermez bende çok yalnız kaldım yemin ederim bu 19 yıl geçti ama nasıl geçti bazen benimde oldu boşanmak istediğim alıp başımı gitmek istediğim ama oda çözüm degil sonucunda gene daha çok üzülen ezilen taraf olucaz annemizin evine gitsek aradan biraz zaman geçtimi onların hareketleri dokunacak hiç bişey eskisi ğibi olmuyacak başka yerlere gitsek kadınız herkezin bu seferde diline düşeriz azim allah en güzeli işi oluruna bırakmak ve idare etmek nasipte varsa çocukta bişekilde olur yoksada napalım diyoruz artık belli olmaz bak kök hücre felanda çıkacak gibi canın sıkılıyorsa kendine oyalanacak şeyler bul insan boşluktan can sıkıntısındanda bazen böyle debresyonlara giriyor yapabilecegin bir iş bul gir veya arkadaş edin sami ol biraz bayan arkadaş komşu filan yada çık çık gez çarşı pazar alış veriş yap yürüyüş yap inan bunların hepsi kafayı dagıtıyor evde çok yalnız durma çagır arkadaşını gel çay içelim gel filan yere gidelim de evde yalnız otur oturda insan strese giriyor kafanda doldur boşalt daha kötü olursun ben bu yılları öyle geçirdim inanki kimse senden farklı degil daha çok sıkıntılı insanlar var bak evde aldık diyordun aldıgın evinin tadını çıkar onu bulamıyanda var mesala ben daha kiradayız ama çok şükür halimize çok muhtaç insanlar var onlara bakıp şükür diyenlerdenim insan kedinden düşükleri gözünün önüne alırsa herzaman şükür eder kendinden yükseklere bakarsa hergün kahreder ve sahip oldukları şeylerin farkına varmaz bak nefes alıyoruz gözümüz görüyor elimiz tutuyor yürüye biliyoruz hepsi bunların bir şükür ve nimet arkadaş daha çok şeyim var yazacak ama buraya yazamıyorum inanki beterin beterin var ve yuvanı yıkma ve eşinide üzme çalışıyosa seni ğelip dögmüyorsa evini yolunu biliyorsa seni başkarıyla aldatmıyorsa içki kumar ne bileyim bu kötü şeyler yoksa yuvanı dagıtma derim seni çok anlıyorum ama buda bizim kaderimizmiş kader zorla degişmez başkasına varsak belki çocuk olur ama buseferde başka sıkıntılar çıkar dertsiz insan yok allah buseferde başka bişey verir vicdanınız sesini dinle ve yuvayı yıkma pişman olursun bizde dört dörtlük degiliz herkezin kendine göre eksisi artısı var mubarek günde yasin oku tesbih çek at şeytanın kafandan fıs fıslarını şeytan dürtüyor sadece şeytan göbek atarmış bir karı koca boşandıgında benden bukadar kendine iyi bak canım öptüm.
abovvvvv erkişinin ne işi var yoksa bizim topiktemiydi yahu biz burda herşeyden bahsediyoruz rıca ediyoruz yani koçişler girmesinsalı günü umut tüp bebekte gördm kendilerini...ne işi var bilmiyorum kadınlar topiğinde....belki eşinin hesabıdır ama yine de ben görünce tuhafıma gitti. şiddetle kınıyoruuuuuuzzzz
canım benim ya..erkekler de kullanıyomuş...okudum ben dün gece..kıza yalvar yakar bize de getir parasını verelim kaç katıyla dedim...halimiz fena Rabbim bu günleri aratmasın şükür tabi ama şifa olur belki ne bileyim.sadece romanyada varmış baksana bebekim nasıl yapcaz..kız gönderse keşke..
var ya adama da acıyorum canım kocam yazık ota doydu adam:119: uf ya sinir oldum sabah bi sayfa gördüm kimseyi kınamıyorum ama kadın ilk çocuğu erkekmiş ikincisi kız olsun diye ne yapayım yazmış topik açmış...biz bi çocuk için parçalanırken millet cinsiyet beğenmiyo iyi mi...
bende bi foto var bitki aynı sperme benziyor biliyo musun..infertiliteye çok iyiymiş ama ne adnı biliyorum ne bulabiliyorum o bitkiyi...aktar aktar internette sayfa sayfa geziyorum biliyo musun...bişey bulamadım daha ama iyi gelecek o bitki biliyorum.bulursam ve sonuç alırsam söz sana gönderirim bebekim.
ama gözlerim batıyor artık internete bakmaktan..bişey çıkar mı karşıma diye...
üzgünüm çoookkkk
Saol canım benim iyim sen nasılsın? sende uzun zamandır görünmüyorsun.
iyim canım ya sabahtan akşama kadr evdeyim.aç aç dışarı da çıkılmıyo.doktorlar dizisini ezberliyorum ben de:))) aslında sık sık giriyorum ama genelde okuyup çıkıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?