Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

meraba hayalimm hoş ğeldin nişanlıyken böyle bir durumun olup ögrenmeniz bir yandan iyi bir yandan kötü çünkü evlendikten sonra öğrenen evlenmiş oluyoun bırakılmıyor yol yakınken ayrıla bilirsin bana kızacakın belki ama bu çok zor bişey ben eşimin böyle bir derdi oldugunu bileydim evlenmezdim onlarda bizde bir sorun ola evlenmezler inanın çocugu olmamaı çok kötü bişey hayatım bütün evliğim hep bir çocuk hayaliyle geçti evliliğim kabus oldu elimize geçen tedavi ardından hayal kırıklıgı ardından debresyonlar evde hep bir çocugun hayali rüyanda hep ya hamile ya dogum yapmak neyse şeyini kırmak istemem ama genede seviyorsan ora başka ankarada kaan aydosa gidin araştırın nedenini hormonlar yükseke tedaviyle düzelir inşallah hakınızda hayırlıı olun nişanlın adınada üzüldüm belli olmaz tedaviyle mikroteseyle olabilir çocugunuz ön yargılı olmayalım burda çok çocugu olan var tedaviyle allah herşeye kadir en umutuz vakada bile olumlu onuçlar alınıyor hakkınızda hayırlıı.

merhaba canım benim.. söylediklerinde haklı olabilirsin ancak ben hiç onunla bir ayrılık düşünmedim. Aynı şey bende de olabilirdi ve o beni bunun için terk etseydi belki sağlığımı kaybedebilirdim. Ne gelirse Allahtan gelir bu da bizim sınvımız demekki.. Ben sabrımı kaybetmeden yinede uzun bir süre bebeğimi bekleyeceğim.. Eğer ki Rabbim öyle uygun görmüyorsa bence başka bir bebeğe annelik etmekte Allah katında yücedir diye düşünüyorum.. Ve en kötü ihtimalle bunu yaparım deyip avunuyorum. Evet kendi kanından canından olmayacak ama o da bebek kokacak, onunda canı olacak. Sen nasıl yetiştirirsen öyle şekil alacak, o da parçan olacak eninde sonunda..

Rabbim huzursuzluk vermesin.. Saygı yitirilmesinn.. Sevgiden yoksun bırakmasın yeterki.. Aşılır bunlarda aşılır şükretmek lazım bir hayır vardır..
Ama sana çok tşk ederim açık açık olabilecekleri dile getirdiğin için.. :)

canım hakkınızda hayırlısı evet biz kadınlar hep böyle düşünürüz hep veren hep onları düşünen tarafızdır fedakarlık yürek ister o yürek erkeklerde yok inan orun bende olaydı çoktan kapının önündeydim hep görüyoruz duyoruz çocugu olmayan kadınların başına gelenleri erkeklerle kadınların farkı bu işte hep onları düşünen taraf olmamız ne diyeyim şimdiden hayırlı olun evliliğiniz allah inşallah bebeklerinizle şenlendirsin evinizi.

Evet canım benim doğru söylüyorsun. Belki aynı fedakarlığı göremeyecektik ama olsun onların vicdan meselesi olurdu bu.. Bunu düşünerekte kendimizi yorarız ancak.. Öyle mi yapardı acaba böyle mi yapardı demeden sorgusuz kendi kararımı verdim ben.. O uzaklaşmak istesede izin vermedim ben gittim peşinden.

İnşallah Allahım hepimizin evini bebeklerle şenlendirsinn.. Fedakarlıklarımızın sabrımızın mükafatını versin Rabbim.. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olur canım benm... :)

merhaba hayalim her yeni gelen arkadaşa dediğimiz gibi keşke bu sorun nedeniyle biraraya gelmeseydik ama yapacak bişey yok... daha nişanlıyken öğrenmişsiniz bu acı durumu ve sen her zorluğu aşabilceğinizi düşünüp nişanlının elini bırakmamışsın helal olsun sana... bu durum herkesin kabulleneceği ve savaşabileceği bi durum değil... bi çoğumuz eşimizin durumunu evlendikten sonra öğreniyoruz ama siz herşeyi daha yolun başına öğrenmenize rağmen sevginizin gücü galip gelmiş... bence çok doğru bi karar vermişsin... sevdiğin adamla evlenmeye karar veriyorsun ve böyle bi durumla karşılaşıyorsun... kaçıp gitmek kolay ama savaşmak zor... sen zoru seçmişsin... evet istiyorumbebeğiminin söylediği gibi bu süreç çok zorlu, acı verici ama aynı durum bizim içinde geçerli olabilirdi... önemli olan eşlerimizin yanında olup onlara destek olmak... belki çok zaman alacak hayalimize ulaşmamız bunu bilemeyiz ama belki de bu bizim sınavımızdır... allah nasip ettiyse herşey olur... burda paylaşılan biçok yaşam öyküsü okuduk... hepsi bize mucize gibi geliyor... demekki olmaz denilecek hiçbişey yok... evet bayanlar bu konuda da daha vefalı, sabırlı... onlar aynı durumla karşılaşsalarda belki biçoğu çeker giderdi... benim eşimde evlenmeden önce lenf kanseri olmuştu 1 sene kemoterapi gördü iyileşti... tedavi bittikten 1 sene sonra da biz evlendik... kemoterapi gören hastalarda kısırlık olabileceğini biliyordum ama eşimden vazgeçmedim evlendik... test falanda yaptırmadık evlenirken... 8-9 ay sonra yaptırdı eşim sperm sayımını ve herşey yolundaydı... ama sonrasınıda hastalığı tekrarladı ve tekrar bi tedavi süreci başladı... kemoterapi, kök hücre nakli, ışın tedavisi... bunlar sonucunda eşim azosperm oldu... ama asla onu bırakmayı bian bile olsa düşünmedim... aynı durum benim için söz konusu olsaydı da eşiminde benden vazgeçmeyeceğini adım gibi biliyorum... senin verdiğin karar çok cesurca bi karar ve inş verdiğin karardan pişman olmazsın... anne olma istediği çok garip bi duygu... benim ilk 2 sene böyle bi düşünce aklımın ucunda bile yoktu... daha çok erken diyordum hem eşim tedavi görüyo herşey yoluna girsin öyle diyordum...sonra eşimin tedavisi bitti ve ben 2. senemiz bittikten sonra deli gibi çocuk istemeye başladım... 1,5 senedir resmen içim yanıyor... nerede bi hamile yada çocuk görsem perişan oluyorum allahım bana da nasip et diye dualar ediyorum... gerçekten çok zorlu bi süreç katlanmak hiçte kolay değil... onun için bunların hepsine hazırlıklı ol... allahım inş hepimize en kısa zamanda bebişlerimizi verirde bu acıdan kurtuluruz arkadaşların hepsi bana da kaan aydosu önerdiler... çoğunun eşi onun hastası zaten... bizde haftaya gidicez bakalım... hayırlısıyla başlayalım bi tedaviye allahım yüzümüzü güldürür inş... sizde vakit kaybetmeden kaan hocaya gidin bence... olmaz diye bişey yok herşey allahtan...

Eminim çok zordur.. İlk öğrendiğim zaman dedim ki bu benim hayallerim uçup gitti demek biliyorum.. Ama sabretmek göğüs germek varken neden sevdiğim kişiden vazgeçeyim ki.. Benim ailemde biliyor onlarda beni destekliyorlar. Onun ailesi de biliyor.. Belki onlar benim için aynı şeyleri düşünmezlerdi ama olsun bu benim kararım..

Ben Kaan beyi biliyorum.. Hatta çok kişiden duydum. Emre bey.den sonra ilaçla tedavi olamayacağını düşünüyorduk.. Yani değerleri düşürebilselerde farketmez gibi.. Ama bence denenebiliyorsa hemen mikrotese yapılmamalı biraz ilaç tedavisi uygulanabilmeli diye düşünüyorum.. Kaan beye gideriz bizde tabi ki.. Bu konuda tavsiye verirseniz çok sevinirim.. Çok tşk ederim bahar yardımcı olmaya çalıştığın için canım benmm :)

rica ederim canım... biz yine şanslıyız buradaki arkadaşların sayesinde... bende buradaki arkadaşlardan öğrenmemiş olsam direk bi tüp bebek merkezinde ameliyat olacaktı eşim ama şimdi durum farklı eşim önce ilaç tedavisi görecek sonra hormonların durumuna göre kaan hoca ameliyata karar verecek... bize gelirken yaptırmamız gereken tahlilleri verdi önce destek tedavisine başlıycaz dedi... sizde gidin artık 6 ay mı sürer daha fazla mı bilmem ama ilaç tedavinize başlarsınız... pes etmeyin hiçbişeyden... allah bizimde yüzümüzü güldürecek

benim iyi yürekli güçlü arkadaşım Rabbim sana sabır onlara da akıl fikir versin

eseslim hoşgeldin özlettin kendini valla nasıl geçti tatiliniz umarım çok güzel bi tatil yapmışsınızdır... bizde siz yokken sıkıldık topikte valla

Bizim şansımız erkenden öğrendik ve hemen tedaviye başlayacağız..Ben de Kaan hocaya yönlendiririm eşimi o zaman. Önce onunla görüşürüz.. Sürsün 6 ay 1 sene hiç problem deil yeter ki bişeyler yapalım çabalayalım.. Çünkü şuan hiç bişey yapamıyorum elimiz kolumuz bağlı.. İnşallah güzell haberler alırız bahar birbirimizdenn.. :)

inş canım benim... ksaydos@tr.net siz bu adresten kaan hocaya mail atın onunla temasa geçin ona göre randevu alıp gidersiniz... kaan hoca yıllık iznindeydi yarın bitiyor izni... siz mail atın zaten hemen cevap yazıyor... en kısa zamanda da işlerinizi ayarlayıp gidersiniz... umudunuzu hç yitirmeyin allah büyük...

tşk ederim canım benim yarın mail atarız bizde Kaan hocaya bakalım onun yorumu ne olacak.. Ankaraya gideriz gelirizz hem biraz değişiklik olmuş olurr bizim içinde

tşk ederim canım benim yarın mail atarız bizde Kaan hocaya bakalım onun yorumu ne olacak.. Ankaraya gideriz gelirizz hem biraz değişiklik olmuş olurr bizim içinde

evet canım herkes kaan hocadan çok memnun işinde çok başarılı derdimize derman aramak için yapmayacağımız yok... bizde bu hafta gitmeyi düşünüyoruz bakalım artık... biz balıkesirde oturuyoruz siz istanbuldasınız galiba???

Evet canım biz istanbulda oturuyoruz.. nişanlım askerliğini ankarada yapmıştı. keşke o zamanda biliyor olsaydık kaan hocayı.. Ben gidip geliyordum çünkü onu yalnız bırakmamak adına. Kaan hocayla da görüşürdük iyi olurdu. Neyse artık kısmet böyleymiş.. :)

evet canım herşeyin hayırlısı... daha evlenmediniz bile şimdi tedaviye başlarsanız inş en kısa zamanda kavuşursunuz hayalinize...

hayalim hoşgeldin canım,
inşallah hoş ayrılırsın topikten...bi anne adayı olarak....
öncelikle verdiğin karar zor bir karar ama sevgi emek gerektirir,zor günlerde tuttuğun eli bırakmamayı değil daha sıkı tutmayı gerektirir,sabır gerektirir,anlayış gerektirir...evlenirken ne diyoruz iyi ve kötü günde....bunlar da kötü günler..ama geçecektir Allahın izniyle.nişanlını seviyorsun ve madem bu yola birlikte çıktınız onu bu durumda bırakman hem karşındaki kişi için yıkım olur hem de sen vicdanen bunun etkisini atlatamazsın sanki..eğer senin nasibinde annelik varsa tatlım herşekilde anne olursun sen.diyeceğim o ki annelik gibi baskın bir duygunun sevgin için sevdiğin adam için muallakta kalmasına razı olmuşsun..bunu sanırım herkes yapamaz..fakat bu yolculukta zorluk var,acı var..sonu inşallah güzel olur lakin inan istiyorum bebeğiminin dediği gibi insanı hırpalayan yıpratan bir sürece girmiş oldunuz...eğer sevginiz güçlüyse bu zorluğu aşacak ve daha da kuvvetlenecektir...artık tıp ilerledi canım 5 10 yıl önce çıkış yoksa iş bitmişti yoktu öyle tese falan..bakarsın 5 yıl sonra bambaşka bişeyler bulunur..nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden....iyi bi doktor bulun biz de emre beye gidiyoruz çok doğrucu bir doktor gerçekten herşeyi pat pat söyler...fazla umutlandırmak istemiyor ondan öyle konuşuyor galiba..ve azosperme kesinlikle tese diyor ilaç tedavisinin olmadığını düşünüyor..kaan bey daha ılımlı bu anlamda..biz de bir de kaan beye gidicez..bikaç haftaya kadar....eğer eski sayfaları okuduysan ne mucizeler yaşanmış göreceksin..Allahın rahmeti bol..umudunu kesme..dik dur nişanlına karşı moral ver destek ol...üzüleceksin elbette ama onun yanında üzülme..burda üzül:)biz teselli ederiz...eeee damdan düşeni damdan düşen anlarmış:)
benim iyi yürekli güçlü arkadaşım Rabbim sana sabır onlara da akıl fikir versin
canım arunammmmmm.....Allah razı olsun

kızlar nasılsınız...nerelerdesiniz ya?eseslim nurefsan cervan cemrem istiyorum bebeğimi lamyay toana vck adı şu an aklıma gelmeyen tüm arkadaşlarım...gezmeye doymadınız mı ya gelin artıkkkkkkk

nım arunammmmmm.....Allah razı olsun

kızlar nasılsınız...nerelerdesiniz ya?eseslim nurefsan cervan cemrem istiyorum bebeğimi lamyay toana vck adı şu an aklıma gelmeyen tüm arkadaşlarım...gezmeye doymadınız mı ya gelin artıkkkkkkk. canım masalım ben burdayım en yooksun evdeyim gezdiğim bile yok birazdan pazara gidicem en napıyoun.:80:

şükür kavuşturana istiyorum bebeğimi canıııııııım nerdesin sen ya.....
bahar da burda:) bahar misafirlerin gitti mi pamuk şekerim....

ne yapayım ev ileriyle uğraştım bu saate kadar yeni oturdum:) yine kalcaktım da dedim kızlara bakayım:) bi taraftan da tıkınıyorum:)))) bayram fenaydı da şimdi toparlandım....sende ne var ne yok...hemen mi gitcen pazara((yoooo olamazzzz((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…