Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Dedigin gibi burdakileri hiç birseyden anlamiyorlar bastan saviyorlar. Esim diyor ki tedavi gerekirse önce fransada deneyelim olmasa türkiyede. Aslinda bana kalsa hemen türkiye derim. önce ürologa gidelim temmuzda bakalim ne söyleyecek. Ondan sonra bir karar aliriz. Ben simdiden arastiriyorum. En iyi doktor kim, istanbul mi ankarada mi ? Türkiyede yaptirirsak nerde kalicaz en az 1 ay kalmamiz gerekicek. Anlican zor

iyi geceler kızlar bugün pek sakinmiş burası......
yarına açılırız inşallah........

kadercim ne desek boş üzülmemen için ama kendi sağlığımız daha önemli değilmi canım ...tamam çok zor bir durum yaşadıklarımız vede yaşayacaklarımız ama ne yapalım kader kismet elimizden gelen sadece dua edip sabretmek.....hamile kalıp kanser olduğunu öğrensen ve sana ya kürtaj olup kemoterapi göreceksin yada doğum yapıp öleceksin deseler ne yapradın tabi allah göstermesin o günleri ama böyle birşey olsa ne yapacaksın benim tercihim büyük ihtimal kürtajdan yana olur tamam yıllardır hasretini çektiğim onun için herşeye katlandığım şey geliyor bana ve benim içimde yaşıyor ama hastalıkta onunla beraber geliyor bu durumda düşüncem onu doğursam tedaviyi reddetsem sonuç öleceğim ve çocuğuma ne olacak kim bakacak ne şartlarda büyüyecek oda benim gibi hastalanacakmı bunun gibi bir çok şey hayatımı zindan edecek o yüzden malesef üzülerek tercihim gebeliğin sonlandırılmasından yana olacak.....bizim kendi sağlığımız mutluluğumuz huzurumuz daha önemli .....benimde geçenlerde dikkatimi saçımın ön kısmında çıkan beyaz bir tel saç çok dikkatimi çekti ilk beyazlardan oldu kendisi baya taktım her aynaya baktığımda o telede bakıyorum sonra saçımı kuruluyordum ayna karşısında baktım 1 tana daha anammmmmmmm üle dedim yaşlanıyom kafada 2 tel beyaz eşime dedim senin yüzünden saçlarım beyazlamaya başladıdiye şikayetlenmeye ben ne b....k yiyim 8 yıldan beri sen benim başımda siyah tel bırakmadın dedi baya güldük hep dert yanar zaten ömrümü çürüttün diye bende zaten seninle evlenmemin nedeni ömrünü çürütmekti derim..... herşeyin başı sağlık canım taktiri ilahi bu kaderimizde ne varsa onu yaşarız

Herşeyin başı sağlık ve hayırlı evlat sahibi olabilmek. Allah bize bu derdi verdiyse inşallah dermanı da vardır. Hiç ummadığımız anlarda Allah karşımıza sıkıntı da çıkarıyor, dermanı da veriyor. Daha demin haberlerde izledim bir kız annesini öldürmüş. Tv'de her gün böyle haberler duyuyoruz. Her yolu deneyip tabii ki tıbbi olarak çareler aramalıyız ama her işte bir hayır vardır.

Benim annemle babamın da 7 yıl çocukları olmamış daha doğrusu yaşamamış.. Sorun annemdeymiş toksoplazma mikrobu varmış (kedi köpekten geçen bir mikrop) düşünün 70'li yıllarda biraz zor anlaşılmış. Çok özel doktorlara paralar vermişler. ılk ablam 6 aylık ölmüş sonraki 2 abiminde biri 1 ay diğeri hastaneden çıkamamış. Sonra Çapa'ya gitmişler ve iğne olmuş tedaviden sonra abim olmuş 5 yıl sonra da ben:) Bizim ailede çocuktan hep çekmişler. Babaannemin de 11 tane ölmüş. Annem de duyduğunda çok üzüldü tabii ki onun da yaşadıkları aklına geldi çok daha acı olsa da onun ki. Hatta o zaman babama istersen benden boşan benim çocuklarım yaşamıyor demiş. Rahmetli babacığım da çok üzülmesine rağmen tabii ki hayır ben seninle evlendiğimde çocuklarımız mı vardı ben seninle çocuk için mi evlendim biz uğraşırız Allah vermezse vermez demiş. Allah hiç ummadığımız anda dediğim gibi kullarının yüzünü güldürür. ınşallah gülenlerden oluruz biz de:))

harzemcigim canimsin tesekkur ederim soylediklerin icin cok haklisin her seyin basi saglik ama elimde degil isde zaten o migren agrisi gelince hic bir sey dusunmuyecem diyorum cunku canimin derdine dusuyorum ama isde hayat bu yine donup dolasip basa donuyorum 26 yasindayim 5 yildir evliyim ama farkindayim bu son yil beni sanki 10 yil yaslandirdi allah yardimcimiz olsun yuce rabbim tez zamanda gonlumuzdeki versin

canım bende 28 yaşına girdim ve 8 yıllık evliyiz ekimde 9 gireceğiz alıştık dicem ama aslında değiliz sadece kendimizi avutuyoruz yokluğu çok aranıyor bir çocuğun elimizden geldiğince çırpınıyoruz taktir allahın....bende 2 yıldan beri kendi sağlığımın derdine düştüm ilk öğrendiğimde dünya başıma 2. kez yıkılmıştı gözlerimden baya rahatsızlanmışım haberim yok dr .bana kornea nakli olman lazım yoksa kör olabilirsin dedi tamam duymuştum kornea nakli diye birşey ama pek ilgili değildim başıma gelince iyi bir araştırdım orayı ara burayı ara kafam allak bullak olmuştu ...ist. özel duyulmuş bir hastaneyi aradım durumumdan bahsettim onlarda kornea nakli şart dedi fiyatı konuştum yaklaşış 20 bine mal oluyor hadi parasını geçtim mecbur ayarlayacağız ama sıra beklemem lazımmış uygun bir kornea bulunduğunda haber verecekler eğer tamamen uyuşursa nakil olacak ve riski belki vucudum o korneayı kabul etmeyebilirmişte 3 ay içinde yeni birkornea bulunması lazımmış yani birilerinin ölüp bağış yapması oda zor malesef türkiyede kolay kolay bağış yok.....bilsen nasıl yıkılmıştım kendi derdime düştüm çocuk mocuk tamamen silindi gözümden çünkü gözlerimden oluyorum....neyse kuzenimhacettepede dr ona bu durumdan bahsettim buraya gel ist gitme hastanede bu işin uzmanı 2 tane prof var randevu aldı gittik ank. dr muayene etti hiçte o kadar korkulacak bir durum olmadığını nakilden önce başka tedavilerin olduğunu en son nakil olması gerektiğini söyledi ilerlemesi durumunda göz zarlarım patlaya bilir kör olabilirmişim o doğruymuş şimdi onun uyguladığı lens tedavisi görüyorum 2 yıl olcak kullanmaya başlayalı faydasını görüyorum her gitmeme düzelmem dahada ilerliyor inşallahta öyle gider....ama lenslerin kullanımı zor cam gözümün içinde bir cam parçası alışana kadar neler çektim ama azmettim allahın izniyle kulllanabiliyorum zor ama başarıyorum temizli çok önemli ufacık bir toz zerresi girse gözüme maf oluyorum çok dikkat etmem lazım tozdan korunmam lazım ama oturduğum yerde bile gözüme toz giriyor sonra gözüm kızarıyor şapır şapır yaşlar akmaya başlıyor taki lensi gözümden çıkarıp temizleyene kadar devam ediyor bu durum güneş gözlüksüz dışarı çıkamıyorum hastalığıma özel gözlük aldım dr bana balkona güneşe çıksan gözlüğünü takacaksın diyor ama ben takmıyorum düşünsene güneş gözlüklerimle çamaşır seriyorum ne komik suni gözyaşları kullanıyorum günde 5 tane bitirmem lazım devamlı damlalar elimde geziyorum gözüm kurursa lensler batma yapıyor özel lens suyu getirtiyorum lenslerim yurt dışından geliyor oturduğum yerden alırsam tanesi 900 lira eğer ank. alırsam 450 lira çifti 900 lira orada gelmesi 3 hafta sürüyor siparişle yapılıyor yılda birer çift geliyor neyseki kaynım irlandada zaten ingiltereden alıyorduk o ordan zorda olsa sipariş verip 60 euroya alıyor şimdi ucuzlattık maliyetine alıyoruz hem maddi olarak hem mavevi olarak baya yıprandık ama olsun bir çözümü var ve sonucuda bizi sevindiriyor birtek sorunum bu lensleri eğer birsorun olmazsa 40 yaşına kadar kullanacağım hergün tak çıkar biraz usandım gibi ama mecburum dr bu lensleri herkes kullanamaz büyük başarı deyip beni hep tebrik ediyor motiveci dr yüce mevlam başka büyük dertler vermez inşallahhhh kontrolüm var temmuzda bakalım bu sefer ne diyecek nasıl gözlerimin durumu.....eşim bazen diyor sana yaptığım bu kadar masrafla 2 3 tane daha karı alırdım diye bende sıkıyosa hiç durma hemen arayışa geçsene diyorum tabiki şaka emin olunki bu durmu ilk öğrendiğimizde eşim benden çok ağladı daha çok çırpındı bir çözüm bulmak için allah ondan razı olsun herkesin harcı değil hem masraflı hemde uzun bir yola girdik allah hakkımızda hayrılısını versin inşallah.....çok uzun oldu kızlar sıktıysam kusuruma bakmayın sizlerle sadec derdimi paylaşmak istedim ben o yüzden önce sağlık deyip duruyorum rabbim dermansız dert vermesin hiç bir kuluna

arkadaslar iyi, geceler armaıza hoş sayes üzül me bitanem bu günlerde gecer daha yolun başındasın burda herkesin o kadar cok macerası varki anlatamam herkesin derdi bir yasantısı farklı bizde sendeniz hiç üzül me neden benim diye burda binlerce var senin gibi rabbim yardımcımız olsun inşallah

iyi geceler kızlarrrrrrrrr ben kaçar bir duş alıp zıbaram sabah erken kalkmam lazım kociş gelecek akşama iş güç yemek pasta ancak akşam ederim

iyi geceler kızlarrrrrrrrr ben kaçar bir duş alıp zıbaram sabah erken kalkmam lazım kociş gelecek akşama iş güç yemek pasta ancak akşam ederim

harzemim canım kardeşim gözündeki rahatsızlıgını anlatmışsın......daha önce hiç yazmadın ki haberim yoktu............Rabbim tez zamanda şifa versin inşaallah......dr. gözlüksüz çıkma diyosa niye çıkıyon bakiyimmmmmmmmmklava:......sen bizim neşe kaynagımızsın.......rabbim önce saglık versin sana inşaallah sonrada bi bebe

Harzemcim geçmiş olsun Allah şifa versin kolay değil....
Umutolsun canım teşekkür ederim:) Ben de atlatmaya çalışıyorum işte dün en son yemek yedik dışarıda orada ağladım kendimi tutamayıp ama kimseye belli etmek istemiyorum o yüzden metanetli durmam lazım. Gerçi sanki bugün daha iyiyim. Daha ilk tahlil doktora bile görünmedik inşallah Allah bize (yan hepimize) dermansız dert vermemiştir bir yerlerden kapı açar bize AMıN!!

günaydın kızlar......
harzemcim geçmiş olsun canım rabbim korktuğun yerlere uğratmasın acil şifalar versin inşallah....

günaydin kizlar. Harzemcigim geçmis olsun. Saglik herseyden önemli birseyleri ardindan gelmek için saglik gerekli. Sana bol bol sifalar diliyorum. Bende lens kullaniyorum ben alistim seviyorum da

selam bacılar nasılsınız ben hala temizliğe devam ediyorum inşallah bugün bitircem
sayes kız hoşgeldin anam üzül agla içini dök nasıl olsa bir süre sonra alışıyorsun ve hatta eşinle aranda espiri konusu oluyor hem öyle 1 yerde yaptırmayla azosperm olmaz git farklı 3 tane ama kaliteli labaratuara yıkamalı spermiyogram yaptır bak canım normal spermiyogramda çıkmıyor ama yıkamalıda 3 -5 tane de olsa buluyorlar velhasıl yıkamalıdada çıkmadı nolcak dünyanın sonu degil ya mikrotese olursunuz inşallah ordan bulunur ama benim tavsiyem iyibir dr a git bizim gibi ypma

canım çok sağol hoşbulduk:) Yok bugün biraz daha iyiyim sanki:) Biz şimdilik öylesine bir doktora gittik daha önce sistit olduğumda gitmiştim ürolog testi verdik sonra zaten doktor çıktı ona bile gösteremedik ıyi doktor araştırdım Emre Bakırcıoğlu her yerde onun ismi var zaten. Ama muayene falan ne kadar bir bilgim yok tabii ve hemen değil ilkin benim üroloğa gösterelim ondan sonra Ağustos gibi tekrar daha iyi bir doktora gideriz diyorum. Eşim daha demin aradı canım sakın üzülme diyor dur bakalım Ben onu teselli edeceğim yerde o beni ediyor...

ınsan şok oluyor yaa çok kötü. Daha önce de dedim biz çocuk için evlenmedik birbirimizi sevdiğimiz için evlendik. Ve çok zor evlendik biz çok sevdik birbirimizi kavuşmamız uzun sürdü hayatımı yazsam roman olur yanee:)) Çok mutlu saygılı güzel bir evliliğimiz var Allah'ıma binlerce şükür tabii sizlerin de öyledir. Dedim ki ilk öğrendiğimde kendi kendime bu kadar mutluluk çok biraz uğraşacaksın 4 sene rahat ettin yine uğraş dedi mevlam:)) ısyan değil bu Allah'ıma sükürler olsun kötü hastalıkta çıkabilir herşey olabilir. ışte şimdi bunları düşünmeye başlayınca biraz daha sağlıklı bir şekilde inşallah günden güne daha iyi olucam tabii ki sizlerin de sayesinde:)))

bacım emre bey kesinlikle en dogru tercih umut tüpbebekte ilk randevular bende almıştım ve gittik muayene ediyor önceki tahlillere falan bakıyor ve durumunuzu net olarak söylüyor umut tüpbebek merkezide benceki biz kocişle ist te gitmedik dr tüpbebek merkezi bırakmadık akşamları gezmeye gide tüpbebek merkezlerine gideriz kaydirigubbakcemile umuttüp daha oturaklı kaliteli duruyor şimdi madem öyle gidn emre beye hem bak sagda solda zaman kaybetmezsiniz sonra emre beyin muayeen ücreti 150 tl ama ilk muayene ücretsiz umutta tüpbebek fiyatı ilaç dahil 45000 yıkamalı spermiyogram 100 y mikrodelasyonu(genetik mi diye yapılır) tahlili ise 150 tl

Canım çok çok sağol çok mutlu ettin beni:)))) O kadar da pahalı değilmiş bence. Biz spermiyogamı 60' a yaptırdık alelade bir hastanede 100 ü de veririz. Muayene de iyi ben dedim kesin 250 falandır. ınşallah ilk bir gösterelim de ondan sonra bakarız Emre Bey'e gideriz. En azından nedir ne değildir tam anlamıyla öğreniriz çok teşekkür ederim tekrar:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…