harzem canm aynı şeyleri yaşamışız yazdıklarını okuyunca eşimin hali gözümün önüne geldi oda çok acı çekiyordu hatta agladıydı inanın onun bu acıyı yaşamasına dayanamıyorum çok zor çoook:1no2:canım benim eşimin tese ameliyatı biraz zor geçti çok parça alınmış baya canı yandı o zamanlar microtese yoktu tabi yaklaşık bir yarım saat sürdü 2 saat gözetim altında tuttular sonra postaladılar pansuman için 2 gün sonra gelin dediler...dr ların bize ilk anlattığı ameliyatın çok küçük bir şey olduğunu fazla canının yanmayacağını hatta biraz dinlendikten sonra normal hayatına döneceğini araba kullanabileceğini söylediler zannedersinki sadece iğne vurup gönderecekjler ama bilmiyoruzki başımıza daha önce böyle birşey gelmedi duymadıkta amam malesef dedikleri gibi olmadı eşimin ağrıları baya oldu yürüyemedi bile birde sanki harputlamışlar gibiydi testislerini bezli çocuklar gibiydi bizde arabamızla gitmiştik hastaneye dönerken yavvaş yavaş gideriz diyorduk arabayı hastanenin otoparkında bıraktık taksi tuttuk kaldığımız yere gittik 3 gün boyunca eşim doğru düzgün hareket edemedi 3 günün sonunda pansumamımızı yaptırdık yola çıktık tabi 8 9 saatlik yolu eşim hemen gelelim diye 7 saatten az bir sürede bitirdi hızlı geldik eve kendimizi zor attık ben şiş o ağrılar içinde tam 1.5 ayda düzeldik atbi bu her hastanın başına gelmiyor....o kadar uğraştan sonra eşimin dr bulduk bide teseyi o yapmamış yardımcısına yaptırmış beyefendi gelip bir bilgi bile vermedi kendinide zorla bulduk sonuçları gösterdik muayene etti utanma belası her hastanın durumu farklı olabiliyor sizde malesef böyle olmuşsunuz 1 ay gibi sürede tamamen düzelirsiniz isterseniz 6 ay sonra gelin tekrar son bir kez daha denersiniz dedi çok zorrrrr bir daha onlara gitmem.....ama canım herkesin dediği gibi farklı olabiliyor bizimki buydu ...1.5 ay cinsel ilişkiye girmedik eşimin ondan sonrada arada sırada 2 haftada bir falan oluyordu hem psikolojik olarakta yıkımda olunca cinsel hayatımız biraz değişti tabi bir kaç ay sonra düzene girdi ama 2.5 yıl boyunca eşim ameliyat yeri sızlıyor soğukta ağrı yapıyor deyip sızlanıyor bende iyikine bir yardırdın ne kadar kiymetli şeyin varmış deyip kızıyom kendine oda bana kızıyor bi dahakine seninkini yardıralım diyor
sayes hoşgeldin cnm ben bi iki gündür girmemiştim sen yeni elmişsin allah tez zamanda kurtarsın arkadaşım...
canım bende 28 yaşına girdim ve 8 yıllık evliyiz ekimde 9 gireceğiz alıştık dicem ama aslında değiliz sadece kendimizi avutuyoruz yokluğu çok aranıyor bir çocuğun elimizden geldiğince çırpınıyoruz taktir allahın....bende 2 yıldan beri kendi sağlığımın derdine düştüm ilk öğrendiğimde dünya başıma 2. kez yıkılmıştı gözlerimden baya rahatsızlanmışım haberim yok dr .bana kornea nakli olman lazım yoksa kör olabilirsin dedi tamam duymuştum kornea nakli diye birşey ama pek ilgili değildim başıma gelince iyi bir araştırdım orayı ara burayı ara kafam allak bullak olmuştu ...ist. özel duyulmuş bir hastaneyi aradım durumumdan bahsettim onlarda kornea nakli şart dedi fiyatı konuştum yaklaşış 20 bine mal oluyor hadi parasını geçtim mecbur ayarlayacağız ama sıra beklemem lazımmış uygun bir kornea bulunduğunda haber verecekler eğer tamamen uyuşursa nakil olacak ve riski belki vucudum o korneayı kabul etmeyebilirmişte 3 ay içinde yeni birkornea bulunması lazımmış yani birilerinin ölüp bağış yapması oda zor malesef türkiyede kolay kolay bağış yok.....bilsen nasıl yıkılmıştım kendi derdime düştüm çocuk mocuk tamamen silindi gözümden çünkü gözlerimden oluyorum....neyse kuzenimhacettepede dr ona bu durumdan bahsettim buraya gel ist gitme hastanede bu işin uzmanı 2 tane prof var randevu aldı gittik ank. dr muayene etti hiçte o kadar korkulacak bir durum olmadığını nakilden önce başka tedavilerin olduğunu en son nakil olması gerektiğini söyledi ilerlemesi durumunda göz zarlarım patlaya bilir kör olabilirmişim o doğruymuş şimdi onun uyguladığı lens tedavisi görüyorum 2 yıl olcak kullanmaya başlayalı faydasını görüyorum her gitmeme düzelmem dahada ilerliyor inşallahta öyle gider....ama lenslerin kullanımı zor cam gözümün içinde bir cam parçası alışana kadar neler çektim ama azmettim allahın izniyle kulllanabiliyorum zor ama başarıyorum temizli çok önemli ufacık bir toz zerresi girse gözüme maf oluyorum çok dikkat etmem lazım tozdan korunmam lazım ama oturduğum yerde bile gözüme toz giriyor sonra gözüm kızarıyor şapır şapır yaşlar akmaya başlıyor taki lensi gözümden çıkarıp temizleyene kadar devam ediyor bu durum güneş gözlüksüz dışarı çıkamıyorum hastalığıma özel gözlük aldım dr bana balkona güneşe çıksan gözlüğünü takacaksın diyor ama ben takmıyorum düşünsene güneş gözlüklerimle çamaşır seriyorum ne komik suni gözyaşları kullanıyorum günde 5 tane bitirmem lazım devamlı damlalar elimde geziyorum gözüm kurursa lensler batma yapıyor özel lens suyu getirtiyorum lenslerim yurt dışından geliyor oturduğum yerden alırsam tanesi 900 lira eğer ank. alırsam 450 lira çifti 900 lira orada gelmesi 3 hafta sürüyor siparişle yapılıyor yılda birer çift geliyor neyseki kaynım irlandada zaten ingiltereden alıyorduk o ordan zorda olsa sipariş verip 60 euroya alıyor şimdi ucuzlattık maliyetine alıyoruz hem maddi olarak hem mavevi olarak baya yıprandık ama olsun bir çözümü var ve sonucuda bizi sevindiriyor birtek sorunum bu lensleri eğer birsorun olmazsa 40 yaşına kadar kullanacağım hergün tak çıkar biraz usandım gibi ama mecburum dr bu lensleri herkes kullanamaz büyük başarı deyip beni hep tebrik ediyor motiveci dr yüce mevlam başka büyük dertler vermez inşallahhhh kontrolüm var temmuzda bakalım bu sefer ne diyecek nasıl gözlerimin durumu.....eşim bazen diyor sana yaptığım bu kadar masrafla 2 3 tane daha karı alırdım diye bende sıkıyosa hiç durma hemen arayışa geçsene diyorum tabiki şaka emin olunki bu durmu ilk öğrendiğimizde eşim benden çok ağladı daha çok çırpındı bir çözüm bulmak için allah ondan razı olsun herkesin harcı değil hem masraflı hemde uzun bir yola girdik allah hakkımızda hayrılısını versin inşallah.....çok uzun oldu kızlar sıktıysam kusuruma bakmayın sizlerle sadec derdimi paylaşmak istedim ben o yüzden önce sağlık deyip duruyorum rabbim dermansız dert vermesin hiç bir kuluna
merhaba benımde esım azospermı,mıkrotese amelıyatı yapılacak buay...doktor sansımız yuzde 70 dedı...ınsallah oyledır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?