ayy hiç gülceğim yoktu ya ne güzel bu konuda bile espiri yapabiliyosunuz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün
kimyagerim canım sen nerde oturuyosun.
gerçekten canımcım biz tese olduk hücre bile yoktu sperm üreten hücremizde yoktu 1 ay önce test yaptırdığımızda kuyruğunu gördük ve hücreleride gördük havalara uçtuk
azoyla yaşamaya alıştım galiba canım.
canım ben eskişehirde oturyorum. sen nerde oturuyorsun ?
ben geldimmmm....
Rabbime şükürler olsun ki umutlu döndük..
baştan başayayım..
yolumuzu kaybettik bulana kadar muaynaneyi eşimle birbirimizi yedik
neyse zar zor bulduk aslında kolay biyer heralde ama navigasyon kurbanı olduk..
neyse gittik ilk biz hastasıydık hocanın.
neyse içeri girdik.
yaptırdığımız seyleri tahilleri falan sordu.
daha önce tese geçirip geçirilmediğini sordu.
yaş kaç yıllık evlisiniz gibi rutin sorular.
sonra muayeneye geçti.
ve herşein iyi olduğunu söyledi.
yani ultrason ve testis muayenesindede bişey çıkmadı.
genetik yaptırıp yaptırmamamız gerektiğini sorduk o da şuan için bi gereklilik olmadığını eğersperm çıkıcı olursa bakarız acelesi yok dedi.
hormonlarımız biraz yükselmişti ya (FSH14ten 32 ye)
bu da güzel şöyleki dedi.klomen FSHı artırmış bu da benim istediğim şeydemekki vucüt karşılık veriyo dedi.
şimdi biraz düşüreceğiz 20lere dedi.
kullandığımız ilaçlara devamedelim herhangi bi rahatsızlık vermiyorssa dedi.
bizde tamam dedik..,
1 ay sonra tekrar tahlil yaptırıp göndereceğiz.
ha diyetimizi söyledi bol yeşillik,nohut,fındık badem,keçiboynuzu,ısırgan otu çayı falan
eti sordum ben özellikle o da dikkat etmesi koşuluyla yesin dedi.
işte böyle ilaçlara devam aralık ayından sonra istediğiniz bi tarihte TESE yapalım dedi..
spermde çıkan lökosit içinde nasılsa endol kullanıyor antibiyotike gerek yok dedi..
sizce nasıl..
güzel değilmi??
dualarınız için minnettarım..
Rabbim benim için istediklerinizin daha daha fazlasını sizede versin
ciddimisin canım yaaynı cevriye hanıma mı benziyor
gözümün önüne geldi birden valla hayal ettim sizi
hayır şu erkekelrde annelerini yada başka birilerini gördünce bi havalar girmesini anlmıyorum bizimkide yapıytor ama ben anasının yanıdada söylenbirim oğluma ne söyleniyrsn der şakasına der ama hep der
cazgır olacaksın dimi azcık cıngar çıkaracaksın gerektiğinde
ciddi olamazsın inanamıyorum mucize yani allahım ne güzel bi haber inşallah bütününüde görürsünüz bende geliboluda oturuyorum.bende bişey duydum eltim sağolsun onun yengesi hacdan bi toz getirtiyomuş akrabalarının bu yüzden çocukları olmuyomuş onu yiyenin oluyomuş çocuğu herkes bilmez bunu dediler sadece 1 yerde satılıyomuş o ban getirticekler hurma tozumu hurma ağacının tozumu şuan hatırlıyamıyorum ama eltimle konuştuğumda bana geldiğinde sizlerede söylerim inşallah olur canım.
valla kız yüzüde benzer huyuda hafif daha yaşlısı dizideki cevriye hanım az daha genç gibi ondan kaynanam 75 yaşında ama çenenin maşallahı var aynı benziyor valla kilosu yüzü ses tonu bile ya azcık çıngar çıkarcanda eşin söyletmiyorsa bi kaç sever karşılık verdim hemen benimkinin canı gider o yaşlı sen küçüksün falan filan işte yaşlıda biraz yaşlılıgını bilmesi lazımerkeklerin çogu öyle kendi taraflarını görünce havaları degişir ne anlıyorlarsa sanki kaç senedir onlar yıkıyor üstlerini başların ütülerini herşeyi hop unutur ..
kızlarr şimdi tv de izleidm. 14 günlük bir bebek 48 saat sonra enkaz altından kurtuldu çok küçücüktü çok duygulandım
ay allah yardım etsin hepsinede valla üzülmemek elde degil millet mafoldu gerçekten allah sabır versin ordakilere ..
evet canım ya benimde burnum akıp duruyo yüzümü görseniz korkarsınız
allaha şükür ağır geçmiyor benim hastalıklar ayaktayım yani çok teşekkür ederim canım benim.
sağol canım burada havalar soğuk canım birden soğudu havalar hazırlıksız yakalnıncada böyle dökülüyoruz işte.
valla canım burda bütün kışlıklar çıktı montsuz gezilmiyor.
bende ya bazen oluyor öyle erken menopoz diye bişeyde var allah korusun benim adete bi sorun yok şimdilik yeni fsh ye falanda baktırdım şimdilik öyle bişey gözükmüyorda genede insan herşeyi aklına getiriyor degilmi genede yaş gitt gide ilerliyor offf..
canım hemşerim Rabbim şifa versin.. ben bilirim Eskişehirin kuru ayazını, kat kat giyinmeye çalış, dinlen biraz inş geçer.
canım menopoz yaşı genelde anneye çekermiş..annen erken girmediyse endişelenme..
hem Rabbim verecek olduktan sonra yaşımız kaç olursa olsun olur inş.
Rabbim hepimize birbirimize güzel haberler vermeyi nasip etsin..
arkaşlarım ii akşamlar , eşimde azospermi , 2 defa tese amliyatı oldu ve sperm bulundu , ilk denememiz olan tüp bebek başarı sağladı hamilelik oldu, fakat 6 haftalıkken bebekde tutunma olmadığından kaybettik, döllenmiş yumurtamızda yok , şimdi arkadaşlarım bi sorum olacak , biraz zaman geçtikden sonra tekrardan 2. tüp bebek denememizi yapmak istiyoruz, bu tese ameliyatında bir sınırlama varmı , hani eşim kaldırabilirmi, günlerdir araştırma yapıyorum ama bu konuda bir satır yazı bulamadım, bir insana kaç defa uygulanabilir bu ameliyat acaba, sperm bulunma şansı nedir , bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlarım, doktorum bir dahaki ameliyat zor dedi bize , allahım hakkkımızda hayırlısını versin hayırlı olanı yazsın , yüce rabbim hayırlısı ile bu kucaklarımızı doldursun, sevgilerimle arkadaşlarım
günaydın canımm
inşallah hamam iyi gelir iyim diyordum ama bugün baya kötü hissediyorum kendimi. ama yine ayaktayım mutfak dolaplarını siliyorumbi taraftan burnıum akıyor ama yinede iş yapmaya çalışıyorum
sen nasılsın canım ?
amann çok hayran kalır laf eder kendileri biraz önemsemez temizliğe ona pis yer bile temiz görünür daha önce geldiğinde agız tadıylar ev işi yaptırmazdı ne var her gün her gün kim sıçtı işedi gelene gidene her gün ev işi yapıyor diye laf ediyordu süpürgeyi açıp durursam elektirik gidiyormuş çamaşır makinesine çamaşır çok atıyormuşum bir gün giydiğine birdaha giymiyor her gün makine çalıştıyor ne bileyim ne varsa gitmiş kızlarına laf etmiş aynı yaprak dökümündeki cevriye hanımı gör benimkini ğörme herşeye karışır birde müsafir geldimi işte ben çok iyi kaynanayım hiç bir şeye karışmam der övünür bide halmusem bıdı bıdı karışmadıgı bişey yoktur neyse gene allah eksik etmesinde ona bişey olsa genede üzülürüm ne kadar olsa öz teyzem yanii.
ben geldimmmm....
Rabbime şükürler olsun ki umutlu döndük..
baştan başayayım..
yolumuzu kaybettik bulana kadar muaynaneyi eşimle birbirimizi yedik
neyse zar zor bulduk aslında kolay biyer heralde ama navigasyon kurbanı olduk..
neyse gittik ilk biz hastasıydık hocanın.
neyse içeri girdik.
yaptırdığımız seyleri tahilleri falan sordu.
daha önce tese geçirip geçirilmediğini sordu.
yaş kaç yıllık evlisiniz gibi rutin sorular.
sonra muayeneye geçti.
ve herşein iyi olduğunu söyledi.
yani ultrason ve testis muayenesindede bişey çıkmadı.
genetik yaptırıp yaptırmamamız gerektiğini sorduk o da şuan için bi gereklilik olmadığını eğersperm çıkıcı olursa bakarız acelesi yok dedi.
hormonlarımız biraz yükselmişti ya (FSH14ten 32 ye)
bu da güzel şöyleki dedi.klomen FSHı artırmış bu da benim istediğim şeydemekki vucüt karşılık veriyo dedi.
şimdi biraz düşüreceğiz 20lere dedi.
kullandığımız ilaçlara devamedelim herhangi bi rahatsızlık vermiyorssa dedi.
bizde tamam dedik..,
1 ay sonra tekrar tahlil yaptırıp göndereceğiz.
ha diyetimizi söyledi bol yeşillik,nohut,fındık badem,keçiboynuzu,ısırgan otu çayı falan
eti sordum ben özellikle o da dikkat etmesi koşuluyla yesin dedi.
işte böyle ilaçlara devam aralık ayından sonra istediğiniz bi tarihte TESE yapalım dedi..
spermde çıkan lökosit içinde nasılsa endol kullanıyor antibiyotike gerek yok dedi..
sizce nasıl..
güzel değilmi??
dualarınız için minnettarım..
Rabbim benim için istediklerinizin daha daha fazlasını sizede versin
sağol canım benim. biraz daha iyim ya açılmaya başladım an anı tutmuyor.
kız benim annem erken girdi menopoza biliyonmu bende erken gircem demekki hiç duymamıştım bunu :18:
sağol canım benim. biraz daha iyim ya açılmaya başladım an anı tutmuyor.
kız benim annem erken girdi menopoza biliyonmu bende erken gircem demekki hiç duymamıştım bunu :18:
erken derken kaç yaşında girdi canım?
endişelenme hemen daha yaşın 26 mıydı 27 mi?
bukadar derdin arasında bide buna kafayı takma lütfen güzelim..
hem rabbim yardım ettikten sonra 50 yaşında bile doğuranlar oluyo..
bide menopozda üzülmek stres olumsuz etki yapıyormuş.. bizim bi komşumuz 30 yaşında eşini kaybetmiş. ve o yaşta menopoza girmiş yani kafaya takmamamız gerekiyo öyle herşeyi..
canım aklım sende kaldı iyi misin?
iyim çok şükür canım benim. yıkılmadım hala yatmadım da
yatarım işler bitince dedim ama fırsat olmadı şimdi eltim aradı hamama gidelim diye birazdan hamama gidicem terleyince iyi gelir belki
sen çıkıyordun beni merak edip geldin mi canım benimmm
inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhevet tatlım sana dedim ikiz ,ikiz isteriz bak
aminnn canım aminnnn hayırlısı...
valla canım bize sorsan biz hiç yaptırmayı düşünmüyoruz bile ama el mahkum olunca mecbur yaptırcaz.
inşallah kullandığımız şeyler işe yararda faydasını görürüzde tese olmayız. kolay gibi görünsede zor bi ameliyat çünkü.
klomen ne işe yarıyormuş ki canım ya bize vermedi onu m-sure önermedimi size canım ?
canım inşallah herşey yolunda gider ama sana tavsiyem sadece bu ilaçlarla kalma eşine bolbol keçiboynuzu kürü tozu pekmezi içir incir kürü yap yedir çakşır suyu içir ben hep bunları yaptım bizdede azosperm var 15 gün önceki mikro tesede olgunlaşmamış sperm hücreleri bulundu şimdi onları geliştirmek için tedavi görüyoruz cnm inşallah birinden biri şifa olur ne diyelim..
evet canım ya valla içim rahat etmedi kendime kızdım bilmeden seni üzdüm diye.. çok özür dilerim ben öyle duymuştum biyerde anneye çekermiş diye ama bilmiyorum araştırmak lazım.. en kısa zamanda bunu araştırıp bildircem canım sana şimdi çıkıyorum madem sen iyisin..
terle bakalım inş iyi gelir bitanem çok öpüyorum ve çıkıyorum şimdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?