canım çok geçmiş olsun..bir de bu mevzu var değil mi sperm bulunsa da hamilelik sağlansada devamı sağlanamayabiliyor..rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin inş.ben çok yeniyim bi bilgim yok ama arkadaşlar zaten cevaplamışlar sorunu canım.
Inş. Yeniden sperm bulunur hamilelik sağlanıp devam eder canım güzel haberlerini bekliyoruz inş. Arada gel buraya dertleşip kafa dağıtıyoruz burda iyi geliyor..
Canım canının kıymetini bil biraz kız. Valla hasta oldummu öyle nazlanırım ki..canım hiçbişi yapmak istemez..iyi cesaretlisin maaşallah
Bitirdin mi bari mutfak dolaplarını?
Canım rabbim kolaylıklar versin. Valla gelinler ne yapsa yaranamıyo ben bunu bilir bunu söylerim..
Bizler annemizdeki anlayışı bekliyoruz. Onlar da evlatlarındaki anlayışı bizden.. Sanırım bu yüzden oluyo aramızdaki sorunlar biraz..
Canım benim çok sevindim rabbim yardımcınız olsun..rabbim hepimizin eşlerine şifa versin..
Inş. Normal çıkış sağlanır da teseye gerek kalmaz canım bekleyin bakalım biraz daha kullanın ilaçlarınızı inş. Herşey gönlünce olur canım..
Bize de güzel haberler verirsin biz de seviniriz inş.
ben geldimmmm....
Rabbime şükürler olsun ki umutlu döndük..
baştan başayayım..
yolumuzu kaybettik bulana kadar muaynaneyi eşimle birbirimizi yedik
neyse zar zor bulduk aslında kolay biyer heralde ama navigasyon kurbanı olduk..
neyse gittik ilk biz hastasıydık hocanın.
neyse içeri girdik.
yaptırdığımız seyleri tahilleri falan sordu.
daha önce tese geçirip geçirilmediğini sordu.
yaş kaç yıllık evlisiniz gibi rutin sorular.
sonra muayeneye geçti.
ve herşein iyi olduğunu söyledi.
yani ultrason ve testis muayenesindede bişey çıkmadı.
genetik yaptırıp yaptırmamamız gerektiğini sorduk o da şuan için bi gereklilik olmadığını eğersperm çıkıcı olursa bakarız acelesi yok dedi.
hormonlarımız biraz yükselmişti ya (FSH14ten 32 ye)
bu da güzel şöyleki dedi.klomen FSHı artırmış bu da benim istediğim şeydemekki vucüt karşılık veriyo dedi.
şimdi biraz düşüreceğiz 20lere dedi.
kullandığımız ilaçlara devamedelim herhangi bi rahatsızlık vermiyorssa dedi.
bizde tamam dedik..,
1 ay sonra tekrar tahlil yaptırıp göndereceğiz.
ha diyetimizi söyledi bol yeşillik,nohut,fındık badem,keçiboynuzu,ısırgan otu çayı falan
eti sordum ben özellikle o da dikkat etmesi koşuluyla yesin dedi.
işte böyle ilaçlara devam aralık ayından sonra istediğiniz bi tarihte TESE yapalım dedi..
spermde çıkan lökosit içinde nasılsa endol kullanıyor antibiyotike gerek yok dedi..
sizce nasıl..
güzel değilmi??
dualarınız için minnettarım..
Rabbim benim için istediklerinizin daha daha fazlasını sizede versin
canlar ben geldim
nasılsınız bakalım bugün
ben bugün dersten sonra kontrollerim vardı hastaneye gittim...
bende yumurta tembelliği vardı yaklaşık 10 aydır ilaç kullanıyordum...
dr umu son durumdan haberdar ettim...
oda "ilacı 1 ay daha kullan sonra bırak yumurtalıklarını yormayalım eşinde sperm bulunur ve tüp bebeğe geçerseniz senden bi sıkıntı çıkmaz" dedi...
ahhhh ahhh inş hepimiz biran evvel hamiş oluruz
ben geldimmmm....
Rabbime şükürler olsun ki umutlu döndük..
baştan başayayım..
yolumuzu kaybettik bulana kadar muaynaneyi eşimle birbirimizi yedik
neyse zar zor bulduk aslında kolay biyer heralde ama navigasyon kurbanı olduk..
neyse gittik ilk biz hastasıydık hocanın.
neyse içeri girdik.
yaptırdığımız seyleri tahilleri falan sordu.
daha önce tese geçirip geçirilmediğini sordu.
yaş kaç yıllık evlisiniz gibi rutin sorular.
sonra muayeneye geçti.
ve herşein iyi olduğunu söyledi.
yani ultrason ve testis muayenesindede bişey çıkmadı.
genetik yaptırıp yaptırmamamız gerektiğini sorduk o da şuan için bi gereklilik olmadığını eğersperm çıkıcı olursa bakarız acelesi yok dedi.
hormonlarımız biraz yükselmişti ya (FSH14ten 32 ye)
bu da güzel şöyleki dedi.klomen FSHı artırmış bu da benim istediğim şeydemekki vucüt karşılık veriyo dedi.
şimdi biraz düşüreceğiz 20lere dedi.
kullandığımız ilaçlara devamedelim herhangi bi rahatsızlık vermiyorssa dedi.
bizde tamam dedik..,
1 ay sonra tekrar tahlil yaptırıp göndereceğiz.
ha diyetimizi söyledi bol yeşillik,nohut,fındık badem,keçiboynuzu,ısırgan otu çayı falan
eti sordum ben özellikle o da dikkat etmesi koşuluyla yesin dedi.
işte böyle ilaçlara devam aralık ayından sonra istediğiniz bi tarihte TESE yapalım dedi..
spermde çıkan lökosit içinde nasılsa endol kullanıyor antibiyotike gerek yok dedi..
sizce nasıl..
güzel değilmi??
dualarınız için minnettarım..
Rabbim benim için istediklerinizin daha daha fazlasını sizede versin
canım allah şifa versin eşine sana gerçekten en yakın olan arkadaşımız bahardır.çünkü onun eşide daha önce lenf kanserinden dolayı tedavi görmüş .allah 'tan ümit kesilmez inşallah sizde kaan hocadan güzel sözler işitirsiniz.umudunuz hiç bitmesin rabbim bir kapı kapatır bin kapı açarmış.inşallah en yakın zamanda bebeğinize kavuşursunuz.bizim soruna gelince biz 7 senelik evliğiz.ben 29 eşim 38 yaşında 5 aylık evliyken ben doktora gittim bende hiçbir sorun çıkmayınca doktorum eşimi bir üroloğa yönlendirdi.sperm testi yaptırdı sıfır çıktı.daha sonra bunun araştırmasını yaptılar ergenlikte geçirmiş olduğu kabakulaktan dolayı kısır olduğunu söylediler.daha sonra eşimin bir arkadaşının15 sene çocuğu olmamıştı bize doktorun adresini verdi oraya gittik test sonuçlarımızı götürdük meğerse doktor kadın kısırlığıyla ilgileniyormuş.eşimin tahlillerine bakıp laboratuvarı aradı vede laboranta sperm verirken idrarada bakın dedi daha sonra idrarda 2 tane cansız hücre çıktı bizde bir üroloğa gittik.adam eşime dönmelerin çocuğu olur senin olmaz dedi.bizde 7 senedir hiç bir doktora gitmedik çocuğumuz olmaz diye.neyse bu topiğe üye oldum yazılanları okudum emre beye mesaj gönderdim oda kabakulak rahatsızlığından dolayı kısır olması için çok şiddetli bir orşitlenme geçirmiş olması lazım .öyle olmadıysa genetik testlerinizi yapın gelin tedaviye başlayalım. Bir ay önce testlerimiz çıktı ve eşimde 47xxy sendromunun olduğunu öğrendik yani 7 senedir boşa vakit geçirmişiz.o zaman doğru doktoru bulsaydık belki o spermler çoğalırdı ve şimdi ben bebeğime çoktan kavuşmuş olurdum.anlıyacağın rabbim şifamız nerdeyse onu bulmayı nasip etsin demekten ve allah'tan şifa beklemekten başka elimizden gelen birşey yok
slm hanımlar,bu siteyi yeni farkettim,hemen yazayım dedim.bizdede aynı problem var,azosperm..eşim 35 ben 30 yaşındayım.dr tek caremiz mikro tese dedi.aşılamada şansımız yokmuş.ilk defa bu ay tüp deniycez.merkez olarak antalya gelecek i sectik.siz nerelere gidiyosunuz?başarılı merkez emriyolog varmı bu konuda?bende sorun yok şükür.hepimize bol bebişler inş..
anladım canım. biizm fsh ı da 7 lere düşürmeye çalışıyor testojel kullanıyor bunun için. vucudun durumuna göre ilaç veriyor demekki. inşallah tedavilerimizden olumlu sonuçlar alırız msj aldım hayatım.tatlımbizim .FSH ilaçlardan önce14tü
klomeni FSHı artırmak için vermiş.
vucüdun etkisii ölçmek istemiş.
bizimki 32 oldu bu iyi dedi.
bizde nasıl yani düşük olması gerekmezmi dedik.tabi öyle olsa iyi olurdu ama elimizdeki verilerle böyle yapmalıyız dedi.
şimdi klomeni günaşırıya çevirdi.
20lere düşürelim dedi.
m-sure için özeline mesaj atarım tatlım..
.
..
ah tatlım...
inşallah anneside kurtulmuştur.
Allah uzun ömür versin..
pek küçükmüş...
hadi inşallah canım hayırlı olsun tedavin. inşallah oğlun olur ikiz olsun bide.herkese hayırlı akşamlar.kızlar yarın tedaviye başlıyoruz.adetin 2.günü gel demişti.çok heyecanlıyım.rüyamda da dün gece doktor oğlun olacak diyordu.hayır olsun.
canlar ben geldim
nasılsınız bakalım bugün
ben bugün dersten sonra kontrollerim vardı hastaneye gittim...
bende yumurta tembelliği vardı yaklaşık 10 aydır ilaç kullanıyordum...
dr umu son durumdan haberdar ettim...
oda "ilacı 1 ay daha kullan sonra bırak yumurtalıklarını yormayalım eşinde sperm bulunur ve tüp bebeğe geçerseniz senden bi sıkıntı çıkmaz" dedi...
ahhhh ahhh inş hepimiz biran evvel hamiş oluruz
eseslimmmm bebekimmm çok geçmiş olsun canım benim
kıyamam ben sana ya inş daha da kötülememişsindir
hamam işe yaradı mı merak ediyorum ona göre
canım hadi gözün aydın çok sevindim
kaan hoca güzel şeyler söylemiş inş tedavi sürecinizde en güzel şekilde sonuçlanır
tese için hiç acele etmeyin ilaçlar kürler macunlar önce bi faydasını göstersin...
bakarsınız gerek bile kalmaz normal yoldan çıkış olur
allah hakkınızda hayırlısını versin canım benim
inş en kısa zamanda güzel haberlerini alıcaz
hoşbulduk tatlım
kıyamam yanlız mı kaldın sen
eeee kimse bizim yerimizi tutamaz tatlım
amin inş evimiz bebişlerimizin sesleriyle dolar taşar
teşekkürler cemremcimmmmm..Canlarim hayirli geceler kizlar kusura bakmayin gecmisi okuyamadim
hasta olan arkadaslar gecmis olsun tup bebege baslayan arkadaim
allah sonuna kadar kolaylastirip hamis olursun insallh canim
bende iyiyim is guc klasik isler iste canlarim
hmtnzl insallh bi dahaki dr gidisinde sperm cikisi olur tez zamanda
hamis olursun
teşekkürler tatlımmmmmm...canım,gozun aydın.allah devamını getırsın ınsallah sperım cıkıslarınıda gorursun.bebıslerınız,gelıyorrrrrr
mrb arkadaşım.bende kaan beyden 21 kasıma randevü aldım.daha ilk defa tedaviye başlıyacaz.senin yazdıkların bana da moral oldu inş.allah yardımcınız olsun.çok sevindim.daha güzel haberlerinizi de paylaşırsınız inş.
anladım canım. biizm fsh ı da 7 lere düşürmeye çalışıyor testojel kullanıyor bunun için. vucudun durumuna göre ilaç veriyor demekki. inşallah tedavilerimizden olumlu sonuçlar alırız msj aldım hayatım.
anneside kurtuldu canım çok şükür .... can veren allah işte o yavruyu kaç saat bişey yemeden yaşattı. rabbim sen ne büyüksün.....
hadi inşallah canım hayırlı olsun tedavin. inşallah oğlun olur ikiz olsun bide.
meraba kader arkadaslarim iyisiniz hepiniz umarim..evet kizlar kasimin 25 ne gidiyorum istanbula..birde orda deniycem derdimize derman ariycaz rabbim rast getirsinn..heycanliyim korkuyorum sonucta bilmediyim bir sehir..esim simdi gelmiycek yanliz gidiyorum..dua edin nolur budefa isimiz rast gitsin insallahh..
günaydın baharcım.geçmiş olsun.bende cuma günü doktora gittim.geçen ay 17 gün hastalığım gecikti benimde.acaba bi problemim var mı diye doktoruma gittim.çok şükür bişey çıkmadı.herşey normal.bazen gecikir böyle.stres yapmışsındır dedi.muayene etti sadece.tahlil bile vermedi.ama gerçekten korktum bende acaba bende de mi bişey var diye.zor bir imtihandan geçiyoruz.
teşekkürler tatlım benim..
akşam bekledim bekledim gelen olmadı bende çıktım.
canım sıkıldı.güzel dileklerinizz ve dualaınız için minnettarımm..
öpüyorum tatlımmmm
meraba kader arkadaslarim iyisiniz hepiniz umarim..evet kizlar kasimin 25 ne gidiyorum istanbula..birde orda deniycem derdimize derman ariycaz rabbim rast getirsinn..heycanliyim korkuyorum sonucta bilmediyim bir sehir..esim simdi gelmiycek yanliz gidiyorum..dua edin nolur budefa isimiz rast gitsin insallahh..
bende bu kız neden gelmedi diyordum demk hastanedeydin. bişey çıkmamış çok sevindim canım. bende cuma günü test sonuçlarımı almaya gidicem. bakalım ne çıkacak.
hamam bilmem valla işe yaradımı çok terledim ama hala aynıyım bugün. burnum hala akıyor geçmedi belki geçer bakalım inşallah. çok uzun sürdü bu hastalık ya geçmek bilmiyor. bende inat edip ilaç almıyorum. geçsin di,ye ama hastalık benden de inatçı çıktı
arkadaşlar merhaba bütün dualarım sizinle,inş.bu azo derdinden tez zamanda kurtulursunuz,sizleri yürekten anlıyorum,bende bu dertten bu sene kurtuldum,bu seferde tüp bebek tedavisine takıldık,2 defa yaptırdık fakat tutunamadılar.bi sorun gözükmüyordu herşey yolundaydı ama olmuyor.3. için kendime biraz zaman vereceğim.beynen o kadar yoruldumki bu sene içinde,içime doğmadı bile olacakları.AMA ALLAHIMA şükürler olsunki bu azosperm derdinden kurtulduk.dualarım hep sizinle,ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?