merhaba yıldız ve herkes.Gece senin de uyuyamadığını farkındayım kendimden yani.Gece geç saatlerde bi sen bi ben oluyruz genelde içimden de geçiriydum hep galiba bu kız da uyuyamıyo diye ama sormadım belki yanlış anlarsın diye.Düşün düşün hiçbişey olmuyo tüm uyku düzeninin bozulduğuyla kalysun.Düşünmücem deyince de olmuyo zaten.Allah yar ve yardımcımız olsun.Bir de bunların üstüne etrafındaki olmaz insanlar ekleninice durum daha da çekilmez bir hal alıyo sanırım.Ben kendim ve eşim dışında pek takmıyom ama.Durumumuzu saklamyorum da densizler var elbette olmaz mı çocukları olan bazıları kendi marifetleri sanıyo düşünmüyo biçoğu Allah ol derse olur diye.Gerçi ben daha karşılaşmadım böyle densizlerle ama karşılaşırsam da lafımı sokarım kendimi sıkıntıya sokmam isterse en yakınım olsun.En önemlisi bunu normal bir hastalıkmış gibi kabullenebilmek.Bugün bende olan yarın herkes de olabilir.Zaten maalesef salgın gibi artış gösteriyo(keşke olmasa).Sonuç olarak sıkma nolur kendini duyan duysun herkes kendi işine baksın ve bence ah almasınlar acısı fena çıkar ben hep buna inanırım
başından geçen anlar zaten canım... eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar demişler ya boşa değil tabiki...
allah yardımcımız olsun. bu akşam bir arkadaşa davetliyiz 1.5 yaşında bebekleri var yine konu çocuğa gelecek o arkadaş yine atıflarda bulunacak bilmeden...
-inşallah sizin de olur da o zaman görürsünüz uyumayı
- allah yokluğunu aratmasın annelik çok güzel bişey
- anne olunca sende görüceksin...
- siz düşünmüyor musunuz? boşverin gerçi daha yenisiniz hayatınızı yaşayın
falan filan işte.... hep bebeğinden konuşucaz sevicez öpücez gelicez... eşim kucağına aldıkça sevdikçe benim için yanacak....
çevreden uzaklaşmak istiyorsun olmuyor içine giriyorsun olmuyor
allahım nolur gör bizleri yalvarırım gör bizleri.... ben çok güçlüydüm hpe başkalarına destek oluyordum ama dünden beri değişiğim biraz... yine de şükürler olsun rabbime... bilmiyorum kardeşlerim ya ahh ahh.....
ne güzel aallah razı olsun ozaman eltinden... bizimkisi anlattıklarının tam tersi... benden 13 yaş büyük ama evlendiğim günden beri kıskançlıktan yedi kendini öldü bitti desem yeridir en sonunda inceldiği yerden koptu zaten.
ne yediğimi ne pişirdiğimi nereye gititğimi hep bilmek isterdi... eşimle mi gidiyorum diye sorardı bir yere gidicem mesela görümceme eşim için xxxxx mi götürecek seni? sanane? herşeyimi kurcalayıp bilmek isterdi neler neler... anlatmaya değmez şeyler işte... şimdi yüzünü görmeye tahammülüm yok onunla konuşmuyoruz diye kayınpeder streslerde... hiiççç umrumda olmaz ben mi onu idare edicem kaç yaşında kadın... büyük büyüklüğünü ablalığını yapmalı her zaman...
helal olsun eltine iyi insan evladı demek ki
saol canım destek olduğun için. aslında doğru söylüyorsun bunu normal bir hatalık gibi görmek lazım. böyle görürsek zaten kendimiz de kafamızda bir çok şeyi çözmüş oluruz yani aslında kendimiz herşeyi kafamızda biritiyoruz kabulleniyoruz da çevreyi düşünüyoruz. ama dediğin gbi bu da diğer hastalıklar gibi görülürse daha rahat aşarız sanırım. kim ne düşünürse de düşünsün. diyorum ya herkes bilseydi de sevgili elticim bilmeseydi bir tek o beni yaralıyor ama napayım takmıycam onu da unutmam lazım hmeen bu konuyu... bilirse bilsin diyip üstüne sünger çekmeliyim kendimi bu konuda kasmamalıyım
hap da içtim tabiiyoksa geçmiyo benimkide çok gittim doktora bbişey yokmuş çok şükür. düşün benim halimi görüp eve yollarlardı iş yerinden.
öyle olmamız gerek.. umut edicez elimizden geleni yapıp duamızı edicez.. Rabbim hepimiz için hayırlısını versin inş.
düşünsene tüp bebekte bile o kadar etkiliymiş ki psikoloji,düzgün olursa % 50 başarı şansı yükseliyormuş..
ne güzel yengen daha sana destek oluyordur..
canım biraz baktım dün menopoz yaşına sana söz vermiştim ya.. fena halde moralim bozuldu.. annenin menopoz yaşı etki ediyormuş. yaş ilerledikçe de mongol çocuk olma riski artıyomuş Rabbim hepimizi bundan korusun..
selam kızlar ben geldim baya bir kaynatmışsınz
yeri gelmişken bidaha paylaşmak istiyorum bu hikayeyi..
Rabbim önce verip sonra aldığında o emaneti dahaçok yanar insan.. ben hep bunu düşünüyorum..
size bi hikaye anlatmak istiyorum.. Peygamber efendimiz zamanında..sahabelerden bir hanım ve bir bey evlenirler..
sakat bir çocukları olur..yıllar geçer çocuk gitgide kötüleşir..her gün çocuğun gözüne bakarlar.. ha öldü ha ölecek diye..bir gün çocuk ölür..
adam akşam eve gelir eşine çocuğunu sorar eşi de iyi olduğunu söyler. adam gidip bakmaz o gün çocuğa ve eşine inanır...
o gece karı koca birlikte olur..ertesi sabah kadın eşine der ki ' bey eğer komşudan bi emanet alsak onu vermesek olur mu? '
adam der ' olurmu hiç öyle şey, tabi ki vereceğiz' kadın der ki ' Allah bize bir emanet vermişti ya...onu geri aldı, oğlumuz öldü'
kadın hiç ağlamadığı için sabrettiği için Rabbim o geceki birlikteliklerinden sağlıklı bir evlat nasip eder..
Peygamber efendimiz o hanım için ' O ne mübarek bir hanımdır' demiştir..
Rabbim bu imtihanımızdan başarıyla, hayırlısıyla çıkabilmeyi nasip etsin hepimize..
hoşgeldin canım
kaç gündür topik hareketsizdi bu akşam maşallahımız var
naıslsın iyimisin ?
hoşgeldin canım napalım kaynatmadan pişmiyo dertlernasılsın?
kıslar ben şimdi gitmeliyimyiycez..birazdan gelirim inş. ayrılmayın tamam mı?
saol canım destek olduğun için. aslında doğru söylüyorsun bunu normal bir hatalık gibi görmek lazım. böyle görürsek zaten kendimiz de kafamızda bir çok şeyi çözmüş oluruz yani aslında kendimiz herşeyi kafamızda biritiyoruz kabulleniyoruz da çevreyi düşünüyoruz. ama dediğin gbi bu da diğer hastalıklar gibi görülürse daha rahat aşarız sanırım. kim ne düşünürse de düşünsün. diyorum ya herkes bilseydi de sevgili elticim bilmeseydi bir tek o beni yaralıyor ama napayım takmıycam onu da unutmam lazım hmeen bu konuyu... bilirse bilsin diyip üstüne sünger çekmeliyim kendimi bu konuda kasmamalıyım
fbyildiz..sagol arkadasim rabbim hepimizi bu sikintidan kurtarsin..napalim diyorum halimize sukur cekiyorum rabbim daha buyuk felaketlerden korusun eslerimizinbizimde canimiz bedenimiz sagolsun ..insallah bebeyimizde olur insallah..bunada sukur baciimm..
hoşbulduk canlarım.bende bugün biraz eltime gittim.komşularla.bir laf vardır laf gemisi yürür elti gemisi yürümez.ne kadar iyi olursa olsun kıskançlık oluyor.benim eltim ben yeni evliyken kaynanamla birlikte yaşıyordu benim ağzımdan laf alırdı sonra kaynanama anlatırdı fitne çıkarırdı.eşimle ilişkimizi kıskanırdı.sonra ben onun hareketlerinden kıskandığını ve beni şikayet ettiğini anladım.daha sonra eşimle olan hiçbir şeyimi ona anlatmadım eşim onun yanında benim yanıma gelince ben başka yere gidiyordum .kendime birşey alınca onada aynısını alıyordum baktı ne kadar kötülük yaparsa ona iyilik yapıyorum.oda yavaş yavaş hatasını anladı .beni kardeşi yerine koydu .geçen gün bana diyor ki elini çabuk tut bebek yapacaksan yap ben bebek yapmayı düşünüyorum sonra kızma.bende neden kızayım baksana bebek yapmak senin elinde ben senin kadar mucizevi bir insan değilim .istersen on tane yap.sanki ben çocuğu seninle yarış yapmak için doğurucam inşallah rabbim banada verir isteğen herkese verir dedim.bu arada kaynanam kıskanmaya başladı.onu niye seviyorsun kimse eltisini sevmez senin beni sevmen lazım.allah'ım delilerle uğraşıyorum
kıslar ben şimdi gitmeliyimyiycez..birazdan gelirim inş. ayrılmayın tamam mı?
hoşbulduk canlarım.bende bugün biraz eltime gittim.komşularla.bir laf vardır laf gemisi yürür elti gemisi yürümez.ne kadar iyi olursa olsun kıskançlık oluyor.benim eltim ben yeni evliyken kaynanamla birlikte yaşıyordu benim ağzımdan laf alırdı sonra kaynanama anlatırdı fitne çıkarırdı.eşimle ilişkimizi kıskanırdı.sonra ben onun hareketlerinden kıskandığını ve beni şikayet ettiğini anladım.daha sonra eşimle olan hiçbir şeyimi ona anlatmadım eşim onun yanında benim yanıma gelince ben başka yere gidiyordum .kendime birşey alınca onada aynısını alıyordum baktı ne kadar kötülük yaparsa ona iyilik yapıyorum.oda yavaş yavaş hatasını anladı .beni kardeşi yerine koydu .geçen gün bana diyor ki elini çabuk tut bebek yapacaksan yap ben bebek yapmayı düşünüyorum sonra kızma.bende neden kızayım baksana bebek yapmak senin elinde ben senin kadar mucizevi bir insan değilim .istersen on tane yap.sanki ben çocuğu seninle yarış yapmak için doğurucam inşallah rabbim banada verir isteğen herkese verir dedim.bu arada kaynanam kıskanmaya başladı.onu niye seviyorsun kimse eltisini sevmez senin beni sevmen lazım.allah'ım delilerle uğraşıyorum
delilik dozunda sınır tanımıyo herhalde daha neler var kimbilir.Güler misin ağlar mısın koca koca insanların uğraştıklarına bak yaa. sen de mucizevi eltinle aranı iyi tutmaya bak malum mmucizevi bir insan ya ama kaynananı da boşlama hani üzülmesin yavrucak.Komik ne diyim Allah ihtiyacı olana akıl fikir sana da sabır ihsan etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?