iğneye başlayacağın için birşey farketmez ben iğnelerimi kendim vurmuştum. doktor hazırlayıp bana vermişti dozajını ayarlayıp karnımdan vuruyordum -. onun için pazar olmuş olmamış takma kafana :))) sakin ve istekli ol. herşey iyi gider inşallah iyi haberlerini alırız.
herdemk hg cnm nasılsın
iğneyi hastaneden mi veriyolar yoksa kendimiz eczaneden mi alıyoruz? hemde daha bişey demediiler renglinin 4.günü gel dediler:)
beni ikinci gün çağırmışlardı. regl olduğum gün hemen ertesi gün için randevu aldım önce iyice muayene ettiler sonra kan aldılar ve iki iğne verdiler. ben özel tüp bebek merkezine gitmiştim verdiğim para içinde iğğnelerde vardı bu sebeple iğneleri kendileri hazırlayıp ilk iğneyi orda doktor vurdu öğretti böyle vuracaksın diye ertesi günkü iğne dozajlarınıda ayarladı 4. günü tekrar çağırdı gittim muayene etti ve ilacın dozunu artırdı iki gün sonra bir daha gittim toplamda 7. güne kadar 2 gün arayla gittim 7. gün yumurtaların istenilen boyuta geldi çok iyi dedi bir vurulacaksın bu gece dedi yarında eşinin spermini alırız sendende yumurtaları toplarız dedi ama yumurtalarım toplanamadı. yani iğneleri kendin yapabilirsin bana şeker hastalarının kullandığı dozajlı kalem şeklinde enjektör vermişti.
eşimin gitmesine gerek olmuyo demi o muayenelerde. desene zor bi süreç yasayacagız
yani eşinin yanında olmasını tavsiye ederim. gerçi ilk tavsiyem eşine m.tese yapılması yumurtaları büyütme işlemi 7-12 gün arasında oluyor. bu aralar sen regl olmayı beklerken bence eşin önden m.tese ameliyatını olsun. yani benim tcrübemi dilerim yaşamazsın hani dil söyleyemiyor işte anla( bulunmama ihtimaline karşı önce eşin ameliyatını olsun bulunan spermler dondurulsun sonra sen yumurtalarını büyütürsün. offf inşallah herşey gönlünce olur inan bu olmama ihtimalini yazmak çok zor böyle olumsuz cümleler kurmak istemiyorum üzdüysemde affet hakkını helal et ne olur (
helal olsun cnm ne hakkı ama dondurmaya da ayrı para alcaklarmı maddiyat da önemli biliyorsun. eğerki sperm bulunursa inş tabi hemen taklediyolarmıs yaa. sorun olur mu ki bizim söylememiz gerekiyor demi önce eşim mtese olsun diye çok soru sordum kusura bakma ama akıl almak istiyorum
bi de dondurulunca kalitesi düşüyormu ki bulunan spermin:S
bi de dondurulunca kalitesi düşüyormu ki bulunan spermin:S
doktor bize bazen dondurulan spermler geri getirilemiyor demişti bazılarınında kalitesi düşüyor ama biz güçlendiririz yeterki kaybetmeyelim... demişti
anladım saol cnm olsun ben basta baslayım iğneye fln da belki inş kısmet olurda bulunursa hemen versinler bana. yanlış düşünmüyorumdur inş
hakkında herşeyin hayırlısı canım benim neden yanlış düşünesin ki ne hissediyorsan nasıl istiyorsan öyle olması en mantıklısı en iyisi :)) sen Ankaranın hangi ilçesindesin bende Ankaralıyım :))
inş canım hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Kalecik ilçesindeyiz
sonu iyi olur inş herseye katlanırız daKalecik :)) bir kez gitmiştim teyzem orda oturmuştu bir dönem. neyseki Ankaraya yakın gidip gelmen kolay. hadi hayırlısı tedirgin olma korkma herşey çok kolay ilerliyor :)))
sonu iyi olur inş herseye katlanırız da
iyi düşün iyi olsun :)) sıkıntı yapma kendine bu arada tüp bebek ücreti için için devlete başvurmuştunuz ne oldu rakamı bildirdiler mi geri ödeme ne kadar mış?
doktor bize devlet ödedikten sonra max 5 milyar dedi. tabi ilaçlara fln baglıymıs. eczaneden biz alıcakmısız ilaçları reçeteleri verince de geri 2-2,5 milyarı geri alabiliyormussun 1 yıll içinde bildiğimiz bu şimdilik. ama nasıl olcak bilmiyorum kayınvalidemlere güvenmiştim onlarda varsa paraları yaptırsınlar demiş( hayırlısı bakalım inş
benim doktorumda 7-9 ay içinde devletten geri ödeme alırsın oda 860 lira filan demişti ilaçların parasını değil saadece transfer parasını alabiliyorsunuz demişti( istersen internettende bir araştır ben inanmayıp internettende araştırmıştım 800-900 gibi rakamları gördüm vazgeçtim çünkü başvurup aylarca beklemek bana zor geldi açıkçası ( ama 800-900 de iyi para en azından ilaç paranı karşılar.
geçen yazdıklarını okudum kayınvalidenin söylediklerinide yazmıştın üzüldüm sanki kendi evladı değil sanki elden istiyorsun(( üzülme derdi veren Allah illaki dermanınıda verir. içini ferah tut. maddi olarak hazır değilseniz çokta acele etmeyin azıcık birikim yapın öyle devam edin diyeceğim ama .... sen bilirsin canım parasız olmuyor gerçektende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?