hayırlı cumalar.Rabbim bu mübarek muharrem ayı ve cuma günü hatırına herkesin gönlündekini hayırlı zamanda versin inşallah
kızlar merhabalar herkese hayırlı cumalar..
işimin işi dolayısıyla ankaraya geldik.
gelmişken spermioramyaptıralımdedik.
bugün genartta spermtesti yaptırdık ama malesef yine 0...
yuvarlak hücre dahi yok yine..
moralimçok bozuk ne diyelimhayırlısı artık..
kendinize iyibakın canlarım görüşürüz
merhaba arkadaşlar eşim hormon tahlili yaptırdı bende ameliyat oldum bu 2 gün önce fibreadenomdan dolayı göğsümdeki kitle bayağı büyümüş doktor tüp bebek tedavisi öncesi aldılırsa daha da büyümüesi engellenir dedi ve bizde antalya eğitim araştırma hastanesinde doç.dr ramazan eryılmaza ameliyat olduk.dün taburcu oldum.aralık 20 gibi adetimle beraber umut tüp bebekte tedaviye başlıyoruz.eşimde emre beye microtese ameliyatı olacak bende o gün (OPU) yumurtalarım toplanacak.eşimin hormon sonuçları biraz sevindirdi. FSH : 7,01 T.testesteron : 7,16 2 ay önce biraz korkutmuştu yükselmesi gerekirken FSH :4,61'e düşmüştü.bir tek LH hiç yükselmiyor yerinde sayıyor.kızlar heyecan artıyor yavaş yavaş.hayırlısı bakalım.
baharla faceden yazışmıktık üzerimden şoku attım şimdi herkese iyi akşamlar bu arada...
kızlar noldu biliyor musunuz?
ben bugün samimi görüştüğümüz arkadaşımın yanındaydım kendisine çok güvenirim durumumuzu onunla paylaşmıştım zaten dertleşiyorum bazen bir araya gelince. bu gün de ona uğradım konuştuk geldim.. hatta laf arasında dedim ki pınarcım kolay çocuk sahibi olan kişi onun nasıl mucize olduğunu bilemez zannederler ki gece yattık sabah kalktık hamileyiz ama hiç de öyle değilmiş dedim neyse işte.... arkadaşımın 1.5 yaşında henüz olmadı bebeği var 16 aylık işte...
Sonra eşimin yanına uğradım naptınız falan diye sordu arkadaşın bişey dedi mi sana dedi hayır dedim? ne diyecek ki?
- hamileymiş dedi...
ben tabi şok nasıl yani ciddi misin dedim.. evet dedi.. arkadaşımın eşiyle benim eşim çok samimiler zaten çocukluk arkadaşları o söylemiş... nasıl ama pınar istemiyordu ki hatta peşine olsa çok korkuyorum allah korusun kafayı yerim falan demişti bir kere... korunuyor sonuçta bebeği çok küçük daha yeni yeni rahatlar gibi oluyor o uykusuzluklar.. huysuz da bir bebeklik geçirdi çok yoruldu...
öyle tuhaf oldum ki.... ben üzülürüm diye bana söyleyemedi hem de 3 aylıkmışşş ben daha yeni öğrendiler sandım... ben dertleşirken bana ben hamileyim diyemedi demek ki canım benim....
ama o korunuyorduama ben istiyorum olmuyor
allahım nasıl bir sınavdır bu allahım hakkımızda hayırlısını ver ne diyim çok değişik oldum ama hayat onun şimdi bi bebişi daha olacak hala şaka gibi geliyor hala
canım benim ilk duyduğundaki şoku atlatmana sevindim...
arkadaşın da kıyamamış işte sana için sızlar diye söyleyememiş onca zaman...
ama sen hayırlısıyla bi hamiş kaldilediğin herkese neşeyle haber vereceksin
rabbim en kısa zamanda mucizeni gönderir inş bitanem
baharcım şimdi ne geldi aklıma onu düşünmeye çalışıyordum ve puzzle yerine oturdu birgün bunları akşam yemeğe çağırmıştım güzel de şeyler yapmıştım hiç bişeye dokunmadı midem çok kötü dedi üzüldü bari ondan ye bundan ye diye ısrar etmiştim.. çay içerken bile dokunmadı bişeye leblebi ye bari bastırsın demiştim rengi kül gibiydi o gün hangi gündü diye hatırlamaya çalıştım da ekim ayıydı aklıma geldi demek ki işte 1 aylıktı o zaman çok yeniydi o yüzden öyleydi....
hiç işim yok oturdum onu düşünyorum bir saattir... ahh ahh...
rabbim ona bir melek daha veriyor hem de zamansız hesapsız plansız.... bana diyememesi bile bu sefer beni değişik yaptı.... eşime dedim ki yarın arayayım kutlayayım bana söyleyemedin üzülürüm diye ama ben biliyorum hayırlı olsun falan derdim onun ne suçu var ki... eşim hayır dedi ben eşiyle konuştu bana o söyledi sen ondan duyarsan konuşursun ya da belki sağdan soldan duyarsın o zaman ona dersin benden duyduğunu haber verme dedi...
bakalım ben kimden duyacağım ya da kendi mi söyler... karnı falan yoktu ki gerçi 3 aylık nasıl hemen olsun.. ay kıyamam ya...
bahar tarifi olmayan birşey var içimde sıkıntı mı hüzün mü bilmiyorum kardeşim çok değişik... korkuyorum allahımın gönlüne güç gitmesinden.. o kime vereceğini kime vermeyeceğini neden verdiğini ya da neden vermediğini bizden iyi biliyor bu bize verilen bir imtihan isyan etmiyoruz ki... sadece değişik oluyoruz işte değişik....
allahım nolur evlat hasretiyle yananlara ver.... hakileme ver istiyorum bebeğime ver eseslime ver baharıma ver kundaka ver htmnzlme ver adını sayamadığım tüm arkadaşlarıma kaderdaşlarıma ver içinde de bana yarabbii...
ağlattın beni tatlım amin aminnnnnn
rabbim dualarını kabul etsin bitanem bizim için ettiğin dualar seni bulsun inş
ahhh ahhh onca zaman oda sana söyleyemememin sıkıntısını çekmiş işte...
şimdi belli değil ama bi süre sonra belli olacaktı karnı...
iyi ki öğrendin bana kalırsa arayıp tebrik etmen daha iyi olur...
sonuçta bu bi sır değil ki onun eşinin senin eşine anlattığı...
hem onu bu sıkıntıdan kurtarmış olursun...
o öğrendiği günden beri sana nasıl söyleyeceğini düşünüyor belkide...
bence onu bu sıkıntıdan kurtar...
canım benim rabbim o güzel gönlünün mükafatını verecek elbet...
senin gibi bıcır bıcır sevimli mi sevimli bebişlerin olacak allahın izniyle
ben de ağlıyorum sadece ağlıyorum.....
bitanem ben kociş var diye çabuk toparlandım
nolur sen de ağlama artık inş o duyguyu sen de tadacaksın...
eşin seni öyle gördükçe daha da üzülür...
Mrb kızlar.cumanız mübarel olsun cümlemize inş.topiğe pek giremedim girmişken eşimin hormon testlerini yazım dedim.belki içimizde yorumlayan arkadaşlarımız olabilir.
Total testoteron:236 -ng/dl (bu çok yüksek değil mi?bikaç hastanın toplamını eşime mi yazdılar ne :))
serbest tetesteron:11 -pg/ml
prolaktin:11,2-ng/ml
fsh :9,37 -nıu/ml
lh:3,92 mıu/ml
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.teşekkürler.
hayırlı cumalar canım bende yeni geldim.geçmişi okuyorum.evet dün gece sabaha kadar yazışan arkadaşlar var.maaşallah.
aferin sana tatlım iyi öğrenmişsin
eee öğretmeni kim
saol tatlım nihayet bitirdim
cadı seni sırf adam uyumadığını görsün diye namaza kadar yatmamışsın inadından
biz de dün gece 2-2,5 a kadar konuştuk dertleştik ağladım falan dayanamadım
oda bana moral verdi içimizi döktük rahatladık...
ama sabah gözlerim şiş zor kaltım uykusuz uykusuz yola çıktım...
bide burada acayip sis oluyor bu sabah daha da fazlaydı...
çalıştığım köy 15 km uzak buraya...
bide geç kalıcam diye korktum nasıl okula vardım bilmem
ağlamak istemiyorum sıkıyorum kendimi ama gözyaşlarım bu sefer içime akıyor. çok yoruldum sabır diyorum her zamn ama eşim sabır edemiyor. hemen herşey olsun istiyor. ama olmuyor işte beklemesi gerkiyor. gözlerim hemen insin istiyor ama olmuyor işte şurda 10 günlük bir tedavi sürecinde pat diye inermi bir mucize bekliyor hep. ama olmuyor işte....
aynen canım beni yıprattığının farkında değil. belki farkındadır ama yapacağını yapıyor genede. üzüldüğümü anlıyordur anlamak istemiyordur. yani bebekim bu dert başımıza geldi kabullenmekten başka bişey yok değilmi ama neden isyan ediyorsun isyan etme diyroum ben isyan etmiyorum diyor ama farkında değil yaptıkları söyledikleri tam isyan yani.
inşallah farkeder bu durumununda kendine gelir ama ben inan çok yoruldum. içimde kocaman yara var yani....
çok uykusuz kalmışsın bebekim ya kıyamam sana . ama iyi olmuş dertleşmişiniz rahatlamışınız.
kızlarrrrrrr günaydın yeni kalktım =)
dün gece eşimin hobisi olan korku filmi izledik şeytanlı felan aman allahım gece uyuyamıyorum
eşimi uyandırdım kalk bana sarıl die nerde uyansaya he uyadik ama azarıda yedik benim korktuğumu
sanki bilmiyor sabah 7de yattım anca uyudum
kızlar biz tedaviye 1 ay sonra başlıcaz kaan aydosa gidecez iyice iyileşmesi lazımmış dedim 2 hafta sonra gidek sen karışma bana bırak
1 ay çok uzun zaman ya hep böyle yapıyor tüp bebeğe ,karar verdik aradan 3 ay geçti öyle başladık hep uzatıyor hiç hoşuna gitmiyor tedavi olayları ama
napalım mebur işte
bunu ben de düşünüyorum ama işte kendime de kondurmak istemiyorum üzerime mal etmek istemiyorum ki.... alahıma sığınıyorum beni en iyi o anlıyor ağlıyorumz sızlıoyrum du edip rahatlıyorum.... paylaşım yapacağım doğru düzgün kimsem yok ki.... annem telefonda yetebildiği kadar kadın bana destek veriyor....
evde akşama kadar yanlızım akşamda sanırım yine yanlızım ya da ben gerçekten kendimi soyutladım herşeyden ve problem yaratıyorum
şuanda bile enerjim düşük içim kırgın bilmiyorum
canım benim evet hepimiz aynı durumdayız aslında bende sizden çoook olumlu pozitif etkiler alıyorum tanıştığımız günden beri kendimi çokta iyi hissediyorum. evlat edinmeyi eşimin tese sonucunu aldığımız dakika karar verdik toplam 3 dakika sürmüştür.:))) eşimle evlenmeden öncede hep bunu paylaşırdık çocuğumuz olsa bile bir yetim büyütelim destek olalım derdik bu yüzden karar vermek zor olmadı. o komşun için öyle sevindim ki ne güzel hemde 4 aylık bebek Allahım bize de nasip etsin inşallah biz 4 ay önce başvurduk sosyal hizmetli 2 yıl içersin de size uygun çocuk verilir dedi verilemezse yeniden kayıt alırız dedi. o kadar yetim var dedim nasıl böyle oluyor her çocuğu veremiyoruz kanuni durumları uygun olmayabiliyor dedi. bize bebek odasını hazırlamaya başlayın evinize ziyaret yapacağız bebek isteğinizi görsel olarakta görmeliyiz dedi. bizim evimiz biçilmiş kaftan :)) benim evimde bir oyun odası var. bir duvarı pembe,bir duvarı mavi,bir taneside yeşil :)) arkadaşlarım geldiğinde rahat sohbet edelim diye çocuklar için bir oyun odası hazırladım minik masa sandalyeler legolar bebekler oyuncaklar tv ünitesi ve sayısız çizgi film vs.. tabi öncelikle bunu yaparken arkadaşlarımla keyifli zaman geçireyim evimde ailece rahat etsinler fikri vardı birgün bu durum için işe yarıyacağı aklıma gelmemişti. henüz ziyarete gelmediler. başvuruya gittiğimizde 40 sorudan oluşan kendimizi tanıtmamızı istedikleri bir yazı yazmamızı istediler eşimle 3 saat bir odada oturduk ayrı ayrı soruları cevapladık. öyle sorularki yani bu kanun olsa bu sorulardan geçer not alamayan ebeveyn olamaz deseler Türkiye'nin yarısı çocuk sahibi olamaz. neyseki bizi yeterli buldular :))) kısmet bitanem.... doğurmak özel ve çok güzel bir duygu eminim,fakat bir çiçeği minik dokunuşlarla büyütmekte ayrı bir duygu.ne güzel yaa bu kararı verip hemen uygulamaya koymanız.Zaten çok pozitifsin de iyi ki gelmişsin iyi ki tanışmışız burda hep olumlu düşünmeye çalışanlara yani sana çok ihtiyaç var.Malum hepimiz zor durumdayız.Bu arada bugün bende kuran okundu her hafta yaptığımız Cuma kuranı bi komşum vardı problemsiz ama 10yıldır bebeği olmuyo sanırım hiç tüp bebek tedavisi de uygulamadılar ve bugün 4aylık bir bebeği evlat edindiklerini öğrendim daha 1hafta önce almışlar yuvadan demek daha önceden vardı başvuruları ne bilim ben de çok özendim hiç olmaz gibi gelmedi hani son çare belki ama yine de o da ayrı bir heyecan olsa gerek.Bebek işte yaa hepsi melek...
ilk mikro tesemiz olucak cnm nasipse.yaşım 31e merdiven dayıyorbilmiyorum kök hücre hiç aklıma bile gelmiyor. şu ameliyatı bi atlatalımda hiç sprem çıkmazsa evlatlığı kesin düşünüyorum olcağı varsa sonradanda bi tn de kök deneriz ben ikisinede bakarım çocukları seviyorum birde kendime ait oldumu dahada çok severim ...( evlatlığı)
inş cnm inş çık ilk mikro tese denemeniz ne kadar güzel rabbim çıkartsın sperm bulunur inş
geçen tv de çıktı kayseride merkezler kuruluyor dedi sağlık bakanlığının en önem verdiği şey dedi büyük adımlarla ilerliyorlar dedi
olumsuz mikroteseden sonra bu haber bize ilaç gibi geldi herkesin dilinde sürekli toplantılar gerçekleşiyor
bende çocukları çok severim ama kendi canımdan kanımdan olsun isterim bilmiyorum ki belki bende 30 lu yaşlara gelince evlatlık allırım evlat hasretiyle ölmek istemem
rabbim sen en hayırlısını ver rabbim hayırsız olanı vermez ama
rabbim sen hayırsızı hayır eyle AMİN d:
günaydın hayırlı hafta sonları olsun
naber bahar ne var ne yok... geçen bir arkadaşla karşılaştık burada iki kutu proxeed kaldı elimde hamile kaldığım için satıyorum dedi ikisi 150 ye vericem dedi bana çok iyi geldi haberleştik az önce eşim havale yaptı paraya onlara onlarda bugün kargoya verecekler bakalım hayırlısı olsun..
tanesi 75 e gelmiş olacak normalde 120 idi sanırım geçen almıştım çünkü en az 3 ay kullanmamız lazım.. onun heyecanı var elime geçselerdi bi..
sonracığıma akşam ışıkları sönüktü televizyon açıktı sesini tamamen kıstım onun ışığı yetti bize bilseydim mum yakardım
bayağı konuştuk hemi de karşılık lı eşim de konuştu
oh be rahatladım haklısın dei farkındayım dedi ama bir den değişmemi bekleme benden ben 26-27 yıldır hep aynıyım deid yavaş yavaş olacak herşey düzelecek dedi..
içimde ne varsa kustum hatasını anladı karşılıklı konuştuk ve beni çok iyi anlamış ve hak vermiş oldu.... öyle işte bakalım bundan sonra en azından tv de ki diziden ya da bir reklam dan konuşabileceğiz yorum yapacak mesela:
-ya adamlar ne güzel reklam yapıyorlar baksana çok yaratıcı olmuş ( bu da bir yorumdur, bu da düşünceni paylaşman fikrini sunmandır dedim en azından buradan başlayabiliriz dedim )
nasılım ama
kız napayım ama gına geldi bu suskunluktan.. ben senin herşeyinden memnunum tek anlaşmazlığımız var tek şikayetim senden az konuşman yorum yapmaman falan dedim beni yanlış anlayıp tamamen şikayetim olduğunu sanar onu da istemem kıyamam haksızlık olmasın dedim
milleti sanırım herdemk ve ben bu kadar sıkıntıya soktuk ne çene varmış bizde millet oku oku bitiremedi günlerdir
ay ikimizi aynı evde düşünemiyorum
ay hadi hayırlısı öyle bişey olursa muhakkak konuşalım ama 1 gün çok kısaymış yaaa
bahr ben de hamisi almaya gidicem birazdan hava alırım hemde... maksat araba sürmek bir de balık alacağım yer bayağı uzak eşime dedim ki sen ara temizlesinler ben gider alırım tamam dedi
şeyy sen ne balığı aldın ben hamsi alıcam canım onu çekti olmaz mı ki
Selam Aleykum arkadaslar ins. heppiniz iysinizdir, sizleri arasira takip ediyorum, fakat buraya yazmak pek kismet olmuyo,bende sizin gibi ayni dertteyim esim azospermi onceleri yazmistim ama yeni olanlara soyliyim,Rabbim heppimize cikis kapisi gosterip bebeklerimizi kucagimiza almayi nasib etsin ins, sizlere yazmamin amaci aldigim bir haberi sizinle paylasmak istedim.Bizim durumumuzu bilen bir arkadasim var, bana sunlari soyledi..Rabbim sevdigi kullarini sinavlarimis birde kimisine O'nun yoluna domesi icin ayri ayri dert verirmis,cokca tovbe etmeniz gerek Rabbim tevbeniniz kabul edip sizi arindirip duanizi kabul eder Allah tovbe edenleri cok sever.Bir adamin hikayesini anlatti ki o kitaptada vardi kitabin adini altta soylicem.Ciftin evlilikleri cok sene gecmesine ragmen cocuklari olmamis .Adam bir gun camide ders dinlerken hocanin soyledigi su ayeti kulagina takilmis "Rabbinizden magfiret dileyin.O suphesiz cok bagislayicidir.O uzerinize gokten bolca yagmur yagdiracak, size mal ve evlat ile lutufta bulunacak, sizin icin bahceler yaratacak ve nehirler akitacakti.Size ne oldu ki Allah'a saygi gostermiyorsunuz?"(Nuh suresi-11-13) birde hoca ayetin tefsirini yapip tovbe etmenin ne kadar yuce oldugunu cocugu olmayanlarin tovbeyle Allahin onlara cocuk lutfetmesi ne buyuk bir sey. Adam evine gidip esine bunlari soyler ve o gunden cokca ve samimice tovbe etmisler ayin sonunda ogrenirler ki esi hamileRabbim ne buyuk ve merhametli..adamin 4 oglu olmus kiz istemisler Rabbimden tovbe ve dua ile kiz istemisler Rabbim kizlarini da nasib etmis elh :)..Evet kizlar eslerimizle birlikte cokca tovbe etmeliyiz tabi tovbemizde samimi olmaliyiz. Birde Arabistandaki bir Alim icin soyledi onunda cocugu olmuyormus. onunda yapptigi sey cok tovbe birde gece namazina kalkip secdede Zekeriyanin duasini okumus "Rabbi la tedherni fiyhe ve ente hayrul varithiyn"Enbiya suresinde ayet 89 bakin o ayet iste. bu duayi secdede kirker kez soylemis yani iki rekat namazda her secdede 10 ar kez dusuyo toplam 40 kez oluyo.. bu namazi devamli kilmis ve RAbbim cocouklarini bagislamis ve alimin soyledigi bunu herkime soylediysem herkesin cocugu olmus elh.. kizlar bunuda hic aksatmayalim suphesiz Rabbim merhametlidir.. arkadisma esi soylemis kendisi hoca Arabistanda okumus.. acinizi bildigim icin paylasmak istedim insh bunalri samimice yerine getiririz ve Rabbim cocuklarimi bize bagislayacaktir suphesiz tabi namazimizida brakmamaliyiz ben cok ama cok umutluyum : :).. selam ve dua ile...
selam arkadaşlarrr bende eşi azospermi olanlardanım uzun süredir bu topiğe uğramıyorum başka uğraşlar buldumda kendime başka topiklerde geziniyorumemin olun ki benim bu sıkıntımı bu topiklerden daha iyi anlayan olamaz ne ailem ne başkası... eşim mikrotese ameliyatı oldu bulunamadı çok sıkıntılı günler yaşadık ama çok şükür hepsi geride kaldı yada öyle umut ediyorum artık dalga konusu yaptık bu konuyu arada sperm testi yaptırdığında istikrarından dolayı tebrik ediyorum sonuç hep sıfır ama öncelerdeki gibi sonuca ağlamaz olduk gülerek bakıyoruz yahuu acaba bizde mi anormallik öncelikle bunun bir kusur olmadığına sonrada hayırlısının bu olduğuna inandık ve daha çok sarıldık birbirimize
yine çok mutsuzum ,yok kızlar ben alışamıcam bu duruma ,aklıma geldikçe hiç çıkmıyorki ogüünkünden daha kötü oluyorum
nie bu kadar güçsüzüm ben böyle yaptıkça RABBİM bana hiç vermicek ama düzeltemiyorum kendimi
boğazım düğümleniyor yutkunamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?