- 31 Ocak 2011
- 7.474
- 557
- 198
canım bende okumak isterdim ama yarın yola çıkacaz gece 4 de yarın ve cumartesi kayseriye gidiyoruz gene fırsatım olsa okurdum inan. Bende kendime okuyordum aslında ama hala bitiremedim.
Bu arada ben seni aradım bugün görmedin mi ?
Msj da gönderdim.
okudum canım yazdığını allah akıl versin rabbim kimsenin aklını başından almasın.ben hep söylüyorum onlar evlatlarıyla bizler ise evlatsızlıkla sınanıyoruz diye.rabbimin işine sual olunmaz.gençliklerinde aşk meşk peşinde koşuyorlar evlatlarını sokağa atıyorlar.sonra bizim gibi iyi niyetli evlada hasret insanlar o çocuklara bakıp büyütüyorlar.seneler sonra kanı bozuklar çıkıp biz senin anan babanız deyip hem çocukların hem ailelerin hayatını karartıyorlar.tabi yine haklı olan kim biyolojik aileler.sanki bizler kocalarımızı bırakıp başka erkelere gidemezmiyiz hem haklı yanımızda var çocukları olmuyor.sorun bizde olsaydı inanın burda çoğunun kocası yada ailelerinin zoruyla ikinci karıyı alırdılar.
Eltin gelince canım ben onun çok güzel bir cezayla cezalanacağını düşünüyorum bekle ve sabret o zaman da sen ona evladınla hava atarsın
canım bende okumak isterdim ama yarın yola çıkacaz gece 4 de yarın ve cumartesi kayseriye gidiyoruz gene fırsatım olsa okurdum inan. Bende kendime okuyordum aslında ama hala bitiremedim.
Bu arada ben seni aradım bugün görmedin mi ?
Msj da gönderdim.
sagol 100 tane yapıp namaza durucam dedıgınıde ardından yapıcam allh razı olsun bende sana sunu soyluuyeyım
her namzdan sonra 10 tane la ılahe ıllalh 11 cıde ıse muhammederrasulallh dersen peygamberımıze ulasırmıs ve kabırde senı yanlız bırakmazmıs buda benden
canım benim sağol allah razı olsun düşünmen bile yeter.telefonumu da duymamıştım sonra çağrıları gördüm arayan herkeste merak etmiş neden açmadığımı sordular.kusura bakma duymadım.
Mesajınıda okudum bende ireme mesaj yazdım.beylikdüzüne gelecekmiş yarın belki görüşürüz.
assalatu vesselamu aleyke ya rasullullah
assalatu vesselamu aleyke ya habibullah
assalatu vesselamu aleyke ye ya seyyidel evveline vel ahirin
salavatını 100 kere söyleyene peygamber(sav)buyur ya ümmetim ne hacetin varsa rabbimden dileyeyim versin dermiş.ben bunu çok fazla denedim ve kendime vird edindim inşallah sizede fayda sağlar
çok güzel yazmışsın canım çok haklısın yaparlar gene onlar haklı olur bakan büyüten haksız olur.eltiye gelince de rabbim ona bir ders verdi benim elime düşürdü ama anlamıyor..inan üzülmüyorum çünkü rabbim o kadar büyük ki o devam etsin gene bana muhtaç olacak..rabbim elden ayaktan düşürmesin ama o hakediyor ve böyle devam ederse akıllanana kadar bana muhtaç eder rabbim..rabbim eltimle ilgili dualarımı kabul ettin bana muhtaç et bir bardak su vereyim diye baksın dedim 1 sene dolmadan duamı kabul ettin..bir bir oldu..rabbim 4 senedir neolur tüm isteyenlere bebek nasip et diye dua ediyorum neolur bu duamı da kabul et..evimiz bebek koksun..
eseslim nereye gene.iş için mi gidiyonuz.ziyarete falan mı ?buarada şu zeytinyağının içine incir koyuyomuşsun iyi geliyomuş kocişlere.biliyon mu bunun tarifini.bide saf zeytinyağı getirtmiştik biz.eğer istersen bölüşebiliriz
çok güzel yazmışsın canım çok haklısın yaparlar gene onlar haklı olur bakan büyüten haksız olur.eltiye gelince de rabbim ona bir ders verdi benim elime düşürdü ama anlamıyor..inan üzülmüyorum çünkü rabbim o kadar büyük ki o devam etsin gene bana muhtaç olacak..rabbim elden ayaktan düşürmesin ama o hakediyor ve böyle devam ederse akıllanana kadar bana muhtaç eder rabbim..rabbim eltimle ilgili dualarımı kabul ettin bana muhtaç et bir bardak su vereyim diye baksın dedim 1 sene dolmadan duamı kabul ettin..bir bir oldu..rabbim 4 senedir neolur tüm isteyenlere bebek nasip et diye dua ediyorum neolur bu duamı da kabul et..evimiz bebek koksun..
evt canım iş için gidiyoruz kociş az önce aradı söyledi. Benimde yeni haberim oldu.
Evet canım saf zeytinyağının içine 1 tane inciri dört tarafından çiz kesme ama içine işlesin zeytinyağ akşamdan koy sabah kahvaltıdan önce yesin. Aldığın incirin yerinede tekrar bi tane koy onuda ertesi gün yesin. Böylece 1 gün bekletilmiş oluyor. Bikaçtaneyi bekletip yedirende var ama bu en iyisiymiş.10 gün aynı yağ içinde beklet sonra değiştir yağını..
Sağol canım benim bende getititrmiştim biterse bende sana verebilirim bende biterse bende senden alırım canım benim
saol canım bende senin tarifinden yapim.yerse tabi.benim eşim çanakkaleli.ordan getirmiştik safını.ben kokusuna bile tahammul edemiyorum ama eşimin salatalarına katıyorum.bendeki zeytinyağı bitmez kullanmadığım için.buarada kayseri çok güzelmiş.şehir planı çok düzegün bi ilmiş.bakalım sen beğenecen mi.bende merak ediyom.bide bugün eskişehir resmen soğuktan yakıyo adamı ya.bi köpeğimiz var bahçede sevmeye indim.dışarı çıkmamla girmem bir oldu.
ay arkadaşım çok dolmuşsun sen.neden insanlar bukadar nankör olabiliyoruz ki.bi teşekkür etmek bukadar mı zordur.bi allah razı olsun cümlesi,rabbim sana tez zamanda bebek nasip etsin cümlesi söylemek eltin için bukadar mı zordu yani.senin hiç bişey söylemene gerek yok canım rabbim görüyo herşeyi.''evimiz bebek koksun'' cümlenide çooook beğendim.amin inş.
sizinle birsey paylasmak istiyorum..bugun bir okul arkadasimla karsilastim..9 aylik bir ölü bebek dünyaya getirmis...ondan 2 ay sonra tekrar hamile kalmis ve ikinci bebegide ölü dünyaya gelmis ve dogum esnasinsa cok kan kaybettigi ve bu sebebten kendisininde kalbi durdugu icin rahmini almislar..uyandiginda hem cocugunun öldügünü hemde birdaha cocuk sahibi olmayacagini söylemisler..bana keske iki tane ölü bebegimin mezari olucagina hic olmasaydi bu aciyi cekmeseydim dedi..cooookkk etkilendim:-(..ve onun yerinde olsam ne yapardim bilmiyorum coookk sükrettim ve cok etkisindeyim olayin..
KIZLAR BU BENİM BİR ARKADAŞIMIN YAZISI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
sizinle birsey paylasmak istiyorum..bugun bir okul arkadasimla karsilastim..9 aylik bir ölü bebek dünyaya getirmis...ondan 2 ay sonra tekrar hamile kalmis ve ikinci bebegide ölü dünyaya gelmis ve dogum esnasinsa cok kan kaybettigi ve bu sebebten kendisininde kalbi durdugu icin rahmini almislar..uyandiginda hem cocugunun öldügünü hemde birdaha cocuk sahibi olmayacagini söylemisler..bana keske iki tane ölü bebegimin mezari olucagina hic olmasaydi bu aciyi cekmeseydim dedi..cooookkk etkilendim:-(..ve onun yerinde olsam ne yapardim bilmiyorum coookk sükrettim ve cok etkisindeyim olayin..
KIZLAR BU BENİM BİR ARKADAŞIMIN YAZISI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
canım gerçekten ben gösteriş için o bana çektirdiği halde gidip ben baktım ben yetiştirdim aa ben çok iyiyim gibi bi düşüncem olmadı.zaten anlık bişeydi o hemen sesine koşmak ambulans aramak onla hast gitmek falan öyle gösteriş veya ailesinden ondan minnet içeren laflar duyma düşüncesinde değilim ama gözüme baka baka arkadaşına telefonda ailesini övmesi onlar baktı onlar sağolsun demesine gücendim bir kez çıkmadı ağzından bana hitaben bi laf..ailesi sonradan geçmiş olsuna geldi misafir gibi..ben gözümü kırpmadım ama iyileşti ya tam gaz devam eskisine.laf sokmalar bebeğini anlatmalar eli hep fatmagülün yengesi mukaddes gibi karnında...uzattım gene ama inanın psikolojim iyi değil.akşam eşim deli oldu bana neoldu neyin var söyle derken ah ne şakrabanlıklar yaptı.annem 2 kez aradı sesin kötü noldu anlat arkadaşlarım sana kızdım neyin var sölemiyon ya inanın bişey olmadı sadece eltimin bebeği olunca ben nasıl dayanıcam o üstümde oturuyor kayınpederler karşıda yani bizim aile apartmadı kapı kapansa duyuluyor ben nasıl dayanıcam bebek sesine bebek kokusuna..yemek yiyemiyorum hep ağlıyorum duramıyorum içim yanıyor bana bebeğe aldıklarını gösterdikçe ölüyorum..ya belki beni anlayamazsınız anlatamamışımdır kıskanmak değil rabbim ömür versin doğsun ama bilmiyorum işte dayanamıyorum şimdidien
canım gerçekten ben gösteriş için o bana çektirdiği halde gidip ben baktım ben yetiştirdim aa ben çok iyiyim gibi bi düşüncem olmadı.zaten anlık bişeydi o hemen sesine koşmak ambulans aramak onla hast gitmek falan öyle gösteriş veya ailesinden ondan minnet içeren laflar duyma düşüncesinde değilim ama gözüme baka baka arkadaşına telefonda ailesini övmesi onlar baktı onlar sağolsun demesine gücendim bir kez çıkmadı ağzından bana hitaben bi laf..ailesi sonradan geçmiş olsuna geldi misafir gibi..ben gözümü kırpmadım ama iyileşti ya tam gaz devam eskisine.laf sokmalar bebeğini anlatmalar eli hep fatmagülün yengesi mukaddes gibi karnında...uzattım gene ama inanın psikolojim iyi değil.akşam eşim deli oldu bana neoldu neyin var söyle derken ah ne şakrabanlıklar yaptı.annem 2 kez aradı sesin kötü noldu anlat arkadaşlarım sana kızdım neyin var sölemiyon ya inanın bişey olmadı sadece eltimin bebeği olunca ben nasıl dayanıcam o üstümde oturuyor kayınpederler karşıda yani bizim aile apartmadı kapı kapansa duyuluyor ben nasıl dayanıcam bebek sesine bebek kokusuna..yemek yiyemiyorum hep ağlıyorum duramıyorum içim yanıyor bana bebeğe aldıklarını gösterdikçe ölüyorum..ya belki beni anlayamazsınız anlatamamışımdır kıskanmak değil rabbim ömür versin doğsun ama bilmiyorum işte dayanamıyorum şimdidien
çook zor bi durum ya allah sabır versin arkadaşına. 9 ay bekle içinde hisset ve sesini duymadan kaybet
Allah sabır versin çook zor çookkk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?