Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım ben pek çoğumuzun yaşadığı bu gel gitler için bir genelleme yaptım ama biliyorum ki herkesin kendine özel durumları vardır.Bir de eğer sevgi sözkonusuysa emek verilmelidir zaten ama öyle çiftler biliyorum ki sırf kendilerince düzen dedikleri bir yaşama alıştıkları için mutsuzluklarına son vermeyi göze alamıyolar.Bana yanlış gelen işin bu kısmı sevginin istediği emek kadar mutlulukta emek ister bence.Allah babacığına sağlıklı uzun ömürler versin.Anne-baba-aile emin ol hepimiz için çok önemli

Herkese merhaba arkadaşlar,
hepimiz gibi buraya hoşgelmedim ama hoşbulurum inşallah.2 yıllık evliyim,ben 26 eşim 28 yaşında.2 hafta önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik.şimdiye kadar 1 hormon analizi, 2 spermiogram yaptırdık.2.nin sonucunu bir iki güne alıcaz.bi sıfıra daha hazırlıklıyız ama bakalım.Hormon testine de doktor sadece fena değil üretim olabilir tıkanıklık olabilir dedi.tabi böyle olmayabilir de.. 2.spermioramın sonucunu alınca doçente muayene olucaz. 2 haftadır okumadığımız makale forum topic kalmadı,öğrendik bilgilendik.umarım testleri en kısa zamanda yaptırabiliriz de en azından neyden kaynaklandığını bilip ona göre mücadeleye başlarız.
Hepinizi kısa kısa tanımak isterim şimdiden,beni de aranıza alırsanız sevinirim..aynı dertle imtihan olmadıkça kim kimi nereden bilecek ki zaten..

Baharcık hoşgeldinnn tatlımmm
bende yeni geldim pazara gitmiştimm ama dondumm çook soğukkkk
cumartesi günü üzülüyoduk kimsecikler yok diye bide şimdi bak topik ne kalabalıkkk ne güzelll

hoşbulduk bitanem
aman dikkat et kendine burasıda buz gibi bugün...
valla tatlım keşke hep böyle olsa dimi ama

cnm geçmiş olsun inşallah ağrısız bi şekilde halledersiniz dualarım seninle öptüm...

canım duymazsın bile bence hem sonu iyi olacak saglıgın için şimdiden geçmiş olsun .:94:

eseslim inşallah hiçbişeycik anlamadan işin hallolur sen yaptır bakalım da ben de yaptırırım belki bende de varmış yara.

güle güle canım yak gel şu yaralarını şifa bul bebeğim

çok sağolun kızlar gittim geldim 5 dk sürdü. yapılıtrken bişey hissetmedim ama şimdi zonkluyor şeyim..
fitil ve ağrı kesici verdi. inşallah yarına bişey kalmaz.

cnm sıkıldı ana bilimdalinı arıyorum açmıyo öğleden sonra ara randevü verelim demişlerdi.. başımın derdi polip için (

Ne demek ya öğlen de gelebilir akşamda...Bir gün sonraki planını bilmiyo mu bu adam.İnsan bilecek saatini ki ona göre hazırlasın kendini zaten stresli bir bekleyiş bir de saat belli değil.Offf kızdım şimdi adama ama elden de bişeşgelmiyo elimiz mahkum.Neyse canım sen bana bakma rahat ol çok geçe kalmadan girer inş.ameliyata da alırız müjdeli haberi hemencecik...

evet canım vck ile konuştuktan sonra rahatladım bende. çok şükür aramızda.
sorunlarınıda halledecekler inşallah.
bende gittim geldim zonkluyor şuan:18:

allah sabır versin inşallah ailesine.
ne zordur bebeğide gördün mü canım ?

merhaba tatlım.
hoşgeldin.
geçen sene bu zamanlarda biizde sizle aynı durumdaydık.
Allah kimseye yaşatmasın bundan sonra.o günleri atlattık çok şükür.
bizim hormonlarımız falan herşey normal.
sadece sperm yok.
nedeni genetik olabilir dedi Kaan hoca.ama genetik testi inşAllah sperm bulunduktan sonra yaptıracağız.
bu arada topikteki hemen hemen herkes kaan aydosun hastası.
biz yaklaşık 6aydır ilaç tedavisindeyiz kaan hocada.
diğer drların tümü hemen ameliyat yani mikro tese dedi.
ama kaan hoca önce ilaç tedavisi uyguluyor.
belki normal yollardan çıkış olur diye.
ama malesef bizde hiç çıkış olmadı bu zamana kadar.
bizzde haftaya salı microtese ameliyatı olacağız.
işte benim hikayem böyle.
sormak istediğin herşeyi sorabilirsin..
Allah tedavinizin bi an önce güzel sonuçlanmasını nassip etsin inş...,

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar gittim geldim 5 dk sürdü. yapılıtrken bişey hissetmedim ama şimdi zonkluyor şeyim..

ohhh maşalllah darısı başımıza geçmiş olsun cnm ))) dondururken sana herhangi bişey verdilermi dil altı falan gibi

amin canım dediğin gibi rabbim hayırlı yazgılar yazsın... ailesine sabır versin o minicik yavrucağa kim bakacak şimdi Allahım böyle ağır imtihanlar etmesin bizi...bugünümüze şükür... ben iyiyim şükür canım sabah doktora gittik geldik yumoşlar büyümeye başlamış ama sanırım yavaş büyüyorlar yarın tekrar kontorole gidecez inşallah biraz daha boy atarlar...

merhaba canım çok geçmiş olsun...
siz nekadar şanslısınız ki durumunuzu öğrenir öğrenmez azo ile ilgili tüm bilgilere ulaşmışsınız...
burasının sana çok iyi geleceğine emin olabilirsin...
ben kendimi tanıtayım sana...
3,5 senelik evliyim...
eşim biz evlenmeden önce lenf kanserine yakalandı ve 1 sene kemoterapi gördü va allaha şükür hastalığı atlattı...
tedavisi bittiten 1 sene sonra biz evlendik...
kemoterapinin infertiliteye yol açtığını biliyorduk ama bunu düşünmek istemedik...
evlendikten 1 sene sonra sperm testi yaptırdık ( tedavisi bittikten 2 sene sonra )
sperm sayısı 85,6 milyondu...
sonucu almaya gittiğinde dr daha önce kocişin anlattıklarını unutmuş oğlum sende bişey yok karın dra gitsin demiş
bu testi yaptırdığımızda eşimin hastalığı tekrarlamış meğer...
6 ay anlayamadı drları...
sonrasında öğrenildi ve tekrar bi tedavi süreci başladı...
bu defa daha ağır olduğu için ege üniversitesinde yatarak tedavi gördü...
kemoterapi, kök hücre nakli, radyoterapi hepsini aldı...
bizi tedavi öncesi sperm dondurma işlemi hakkında uyarmamışlardı...
kemoterapiye başlayınca bilgi verildi ozamanda zaten azosperm olmuştu...
1 sene sonra vücut kendini toparlar dediler...
martta 1 sene doldu ve hala sonuç 0...
ozamandan beri araştırıyordum bende...
en son burayı buldum ve kaan hocayla tanıştık...
ilk ayki tedavimiz sonucunda bikaç sahada 1-2 canlı sperm bulundu...
2. ay sonunda 1 hareketli spermimiz donduruldu...
şimdi 3. ayımızdayız inş buay daha da fazla çıkış olacak
kısa olmadı kusura bakma
inş sizinde tedavi sonrası herşey yoluna girer...
rabbim hakkınızda hayırlısını versin...

allah yardımcıları olsun o bebiş hiç bizaman annesini ğörmyecek o bebek için daha zor annesinin sütünü emmeden onunda şanssızlığı annesininde herşeyin hayırlısını versin allah ..

çok geçmiş olsun canım neyseki kurtuldun.... bugün ilk gün olduğu için ağrıması normal yarına geçer inşallah....

bebekimm kıyamam ben sana çok geçmiş olsun
sık biraz dişini inş çabuk geçer sancısıda...
ilaçlarını ihmal etme bebekim olur mu ??
yok bebekim görmedim bebeşi...
hemşireler biz bakarız biraz siz acınızın içinde düşünmeyin demişler...
demiştim ya zaten kadın sağlık memuruymuş o hastanede görev yapıyormuş...
kız tarafı bebişin teyzesine verilmesini istiyor...
onun da bebişi olmuyormuş
babada ben bakıcam çocuğuma annemi getiririm yanıma diyormuş...
kız tarafı baya kızgın kadın yaşlı nasıl bakacak teyzesi ona gül gibi bakar diye...
ama baba işte nasıl vazgeçsin yavrusundan...
zaten sevdiğini kaybetmiş bide evladından nasıl olsun...
bizde anlattık böyle siz kızmayın...
babasının yanında olması daha iyi olur...
bakamazlarsa getirirler diye...
inş o bebiş için bundan sonrası hayırlı olur...

Sen yine de hoş geldin canım.Güzel diyelim güzel olsun her şey.Biz de durumumuzu 4ay önce öğrendik.Henüz Kaan Hocaya gitmedik 27sinde gidecez inşallah.Bu 4aylık süreçte de burdaki arkadaşların deneyimlerindin yararlandık.Senin vasıtanla tekrardan teşekkür ediyorum hepsine.Bizim FSH hormonu çok yüksek.Bakalım sonumuz nereye varacak.Allah Hakkımızda hayırlı olanı bebeklerimizi versin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…