:
enfal cim merhaba...hoşgeldin canım yenilerdensin sanırım.mikrotese niz nerde olacak kim yapacak? inş. bolca bulunurda bebeğine kavuşursunuz.olmıyacak diye düşünme olumsuzlukları çağırmayalım şimdi. inş. olacak.sonuç bir çıksın ona göre canım.
cecilya83 sizin azo sebebi nedir?
merhaba canım hoşbulduk evet yeniyim en ümitsiz en karamsar anımda rabbim sizleri çıkarttı karşıma . 1 yıldır evliyim 28 yaşındayım eşim 34 belçikada yaşıyorum mikrotese burda yani belçikada olucak 6 ay oldu öğreneli hala toparlanmış değilim üzüntüden prolaktin hormonum yükseldi dünde normal değerlerin çok çok altında olduğunu öğrendim üzülmemek elimde değil bekarken bile çocuklarımın hayalini kurardım hemde ikiz üçüz olsun diye dua ederim çocukları çok sevdiğim için çocuk hocası oldum :) ama rabbim insan neyi çok isterse neyi çok severse onla imtihan ediyor işte , eşimin bütün değerleri normal fsh lh hormonları normal testesteron normal tıkanıklık yok testisler iyi ama siperm yok bütün testlerde ölü diri sıfır hiççç yok . altı aydır bal polen arısütü hurma poleni ceviz fındık fıstık kırmızı kore ginseng keçi boynuzu çakşır nohut kürü hepsini uyguladık şimdi çarşamba günü belçikada kaan osmanağaoğlu mikro tese yapıcak bakalım hayırlısı siperm bulunacakmı bulunmayacakmı bilmiyorum eşim küçükken ateşli hastalık geçirmiş ben en ççok ona bağlıyorum bilmiyorum ateşli hastalık geçirenlerde siperm çıkıyomu bilgim yok biliyosanız beni bilgilendirirmisiniz selametle rabbim yardımcımız olsun
Esma112233 cervan canlarım sizler nasılsınız
esma cım nasılsın...yazmıyorsun.eşin iyileşmiştir inş.sizde de kar varmı? iyi geceler.
inş. şifa bulırsunuz .şu baharatçının verdikleri nasıl şeyler bacım.ballı karışım gibimi.konya merkezdemi. birde m sure bulunamıyordu siz bulabildiniz mi sahtesi felan varmış ya biz hiç aramadık.inş. canım gün doğmadan neler doğar derler ya inş. bizim bebeklerde doğar
İnşallah faydası olur esma.ya bişey kafama takıldı.kaan hoca bize hic igne yada hap vermedi.sadece ısırman otu cayı,humus,incir ve k.boynuzu tozu verdi.bunlari iç bakalim vanada 2 hafta icinde tese icin hbr ver dedi.ilk günden beri iciyo esim.birde Kaan hoca dediki esimi muayene etti ve testisler cok iyi dedi.sizin cocuğunuz olucak dedi.yanineye göre sizce net konuştu
inş. şifa bulırsunuz .şu baharatçının verdikleri nasıl şeyler bacım.ballı karışım gibimi.konya merkezdemi. birde m sure bulunamıyordu siz bulabildiniz mi sahtesi felan varmış ya biz hiç aramadık.inş. canım gün doğmadan neler doğar derler ya inş. bizim bebeklerde doğar
bu arada doktor ilaç falan vermedi muayene etti tahlil yaptı okadar bitkisel şeyler kullanıyoruz dedim bi faydası olmaz dedi ilaç kullanalımmı dedim gerek yok dedi , doktorun acele etmesi de biraz kafamı karıştırıyor ama ne bileyim işte belçikada tanınan bilinen tek türk doktoru bu başka şansımız yoktürkiyede sigortamız olmadığı için burda yapmaya karar verdik ama yinede içim rahat değil neden azosperm bi araştırmada yapılmadı offf allahım yardım et sen bizlere çok zor
merhaba gecmis olsun arkadasim
benim esimde azosperm,biz ilk ogrendigimizde bizede ayni seyi dedi buradaki doktor,ilac tedavisi yok bitkisel tedavi yok,ogrendikten 15 gun sonra tese yaptilar kesin buluruz dediler ,hicbisey bulunammadi
simdiki aklim olsa hemen olmam en azindan bence sizde 1 yil kadar ilac tedavisi olun,bunun uzerine arastirma yapan dklar var turkiyede
Allah yardimciniz olsu n
bu m-sureyi seka ilaçtan aldım kaan hocada oradan tavsiye etti.bende duydum sahte v.s firmaya sordum tek ithalatçı firma biziz diyor.m-sureyi türkiyeye getirtmek için veya sahtesini üretmek isteyenler oluyor dedi bizdeki gerçek sağlık bakanlğının izni dahilinde satıyoruz.içinize şüphe düşerse ilacın üzerinde barkod numarasından sorgulatabilirsiniz dedi.
ilacın rengi açık kahverengi.barkod numarası da doğru.sahte olanlar nasılmış acaba ? sahte olaylarını biz de duyduk neyin nesi acaba ?
merhaba arkadaşlar
çarşamba günü ank gittik. kaan aydos ile görüşmeye gitmeden önce sperm testi yaptırmak içn daha önce yaptırdığımız hastaneye gittik anatolia hastanesine çıkarsa dondurulsun dedik yasal değil donduramayız dediler. dr beyle görüşün dediler. hakan yaralı le görüştük daha önce tüp bebek denemsinde benim dr umda. aynı zamanda anotolia nın sahibi.
bizde gittik dr un yanına zaten tanıdığı için bizi yeni bir gelişme yok denemeyin bir daha dedi.ikinci m.tese olmanıza gerek yok biizm dr umuz çok başarılı bir dr o çıkaramadıysa başka dr bulamaz filan diye dr savundu. kaan hocada tedavide olduğumuzu söyledik kaan kaar bizm dr da iyi filan diyip kend dr unu savundu.
sonra test verin bakalım dedi verdik sonuç 0 yine. o sonucu bekliyorduk tamam da. sonunda dr bizimle görüşmek istedi. gittik bak beklediğimiz sonuç boşuna uğraşmayın paranızı kaptırmayın. bunun hiçbir tedavisi yok boşuna ne zaman ne para kaybedin dedi. illa olcam derseniz yine yaparız ameliyatı ama sonuç sıfırlara yakın olur dedi. hiç şans yok yani dedi. bundan sonra sperm testi bile yaptırmayın dedi.moralimiz o kadar bozuldu ki. o anda söyleyecek kelime bulamadık. ikimizde dolduk dolduk taşdık resmen. sonra çıktık neyse yanında kaan hocanın yanına gittik. eşimin ve benim moral sıfır tabi moral vermeye çalşıyorum eşime ama kendimde moral kalmadı sustuk öylece gittk hocanın yanına.kaan hoca muayene etti. ultrasonla baktı herşey çok normal dedi. kokrkulacak bi durum yok dedi. prengly iğne verdi ama guatr dr sorun öyle kullanalım dedi.
isterseniz ara verelim tedaviye dedi. bizde iyi olur dedik. guatrı halledelim haziran temmuz gibi m.tese yapalım dedi bu süreç içinde vucut dinlensin hemde guatr tedaviniz olur dedi.
normal meniden sperm çıkmaz dedi. ama m.tese ile şansımızı deneriz dedi. şans her zaman vardır dedi. bilemeyiz ne zamn ne olacağını dedi.
testisleri uyarmadan ameliyat yapmak çok saçma olur dedi. ilk ameliyatına döner sonuç dedi.
yani durum bundan ibaret arkadaşlar artık hiçbişey yapmak yok. ya olacak ya olmayacak kaderimizde ne varsa o olacak. belkide hiç olmayacak çocuğumuz hiç anne baba olamayacağız. buda bizm sınavımız. allah bize bunu uygun gördü. tevekkül etmekten başka çaremiz yok. ama içim acımıyor değil o günden beri ne yerde ne gökteyim dalıp dalıp gidiyorum sürekli yaşlandığımda halimiz ne olacak diyorum. arkadaşlarımız bebekleri ile gezerken onların yaptıklaırnı anlatırken ben yanlarında nasıl duracağım aklıma geliyor.
eşim bu sefer benim ne kadar çok yıkıldığımı gördü belli etmemeye çalışıyorum ona sürekli umrumda değilmiş gibi durmaya çalışıyorum ama başaramıyorum. dalıp dalıp gdiiyorum ne düşünüyorsn diyo hiç diyorum biliyorum ne düşündüğünü diyor oda susup kalıyor.
öyle işte bebek biizm için hayal gibi kalacak belkide mucize yaşarsak ne ala ama umut yok...........
eseslim yoktun görünmüyodun demek doktorla ugraşıyordunuz canım napıcan aynı kaderi yaşayan biri olaraktan ne desem bilmiyorum ha senin durum ha benimki sizin gene yaşlarınız genç belli olmaz bi yöntem filan nebileyim kök hücre filan bişey çıkar faydalanırsınız belli olmaz belkide ikinci mikrotesede çıkar inşallah hayelde kalmaz gerçek olur doktor aslında dogru söylemiş kaan hoca kadar başka doktorlarda iyi olanlar var en iyisi o deyip ona yaptıranda çok mikroteseyi sanki hepsinde buluyormu çogunlukta bulamıyor biraz kısmet işi hepsi doktor iyisinden degil bizde artık ne tedavi ne bişey herşeyi oluruna bıraktık artık bir mucize olursa olur olmazsa napalım allah büyük biz elimizden geleni yaptık taktir allahın ..merhaba arkadaşlar
çarşamba günü ank gittik. kaan aydos ile görüşmeye gitmeden önce sperm testi yaptırmak içn daha önce yaptırdığımız hastaneye gittik anatolia hastanesine çıkarsa dondurulsun dedik yasal değil donduramayız dediler. dr beyle görüşün dediler. hakan yaralı le görüştük daha önce tüp bebek denemsinde benim dr umda. aynı zamanda anotolia nın sahibi.
bizde gittik dr un yanına zaten tanıdığı için bizi yeni bir gelişme yok denemeyin bir daha dedi.ikinci m.tese olmanıza gerek yok biizm dr umuz çok başarılı bir dr o çıkaramadıysa başka dr bulamaz filan diye dr savundu. kaan hocada tedavide olduğumuzu söyledik kaan kaar bizm dr da iyi filan diyip kend dr unu savundu.
sonra test verin bakalım dedi verdik sonuç 0 yine. o sonucu bekliyorduk tamam da. sonunda dr bizimle görüşmek istedi. gittik bak beklediğimiz sonuç boşuna uğraşmayın paranızı kaptırmayın. bunun hiçbir tedavisi yok boşuna ne zaman ne para kaybedin dedi. illa olcam derseniz yine yaparız ameliyatı ama sonuç sıfırlara yakın olur dedi. hiç şans yok yani dedi. bundan sonra sperm testi bile yaptırmayın dedi.moralimiz o kadar bozuldu ki. o anda söyleyecek kelime bulamadık. ikimizde dolduk dolduk taşdık resmen. sonra çıktık neyse yanında kaan hocanın yanına gittik. eşimin ve benim moral sıfır tabi moral vermeye çalşıyorum eşime ama kendimde moral kalmadı sustuk öylece gittk hocanın yanına.kaan hoca muayene etti. ultrasonla baktı herşey çok normal dedi. kokrkulacak bi durum yok dedi. prengly iğne verdi ama guatr dr sorun öyle kullanalım dedi.
isterseniz ara verelim tedaviye dedi. bizde iyi olur dedik. guatrı halledelim haziran temmuz gibi m.tese yapalım dedi bu süreç içinde vucut dinlensin hemde guatr tedaviniz olur dedi.
normal meniden sperm çıkmaz dedi. ama m.tese ile şansımızı deneriz dedi. şans her zaman vardır dedi. bilemeyiz ne zamn ne olacağını dedi.
testisleri uyarmadan ameliyat yapmak çok saçma olur dedi. ilk ameliyatına döner sonuç dedi.
yani durum bundan ibaret arkadaşlar artık hiçbişey yapmak yok. ya olacak ya olmayacak kaderimizde ne varsa o olacak. belkide hiç olmayacak çocuğumuz hiç anne baba olamayacağız. buda bizm sınavımız. allah bize bunu uygun gördü. tevekkül etmekten başka çaremiz yok. ama içim acımıyor değil o günden beri ne yerde ne gökteyim dalıp dalıp gidiyorum sürekli yaşlandığımda halimiz ne olacak diyorum. arkadaşlarımız bebekleri ile gezerken onların yaptıklaırnı anlatırken ben yanlarında nasıl duracağım aklıma geliyor.
eşim bu sefer benim ne kadar çok yıkıldığımı gördü belli etmemeye çalışıyorum ona sürekli umrumda değilmiş gibi durmaya çalışıyorum ama başaramıyorum. dalıp dalıp gdiiyorum ne düşünüyorsn diyo hiç diyorum biliyorum ne düşündüğünü diyor oda susup kalıyor.
öyle işte bebek biizm için hayal gibi kalacak belkide mucize yaşarsak ne ala ama umut yok...........
merhaba arkadaşlar
eseslim ne desem boş ama inan ileriki yıllarda neler neler cıkıcak...kok hucreden umut var dıolar.doktor moralini bozmasın lütfen.zamanla hersey düzelir inşallah.belki hepimiz böyle şeylerle karşılacıcaz ama zaman ve sabır gerekli.moralinizi lütfen bozmayın cünkü bunlar bıle hormonları etkılıyor.seni çok iyi anlıyorum cnm ama önemli olan eslerimiz.sağlıklı olalımda ötesi yok.
eseslim yoktun görünmüyodun demek doktorla ugraşıyordunuz canım napıcan aynı kaderi yaşayan biri olaraktan ne desem bilmiyorum ha senin durum ha benimki sizin gene yaşlarınız genç belli olmaz bi yöntem filan nebileyim kök hücre filan bişey çıkar faydalanırsınız belli olmaz belkide ikinci mikrotesede çıkar inşallah hayelde kalmaz gerçek olur doktor aslında dogru söylemiş kaan hoca kadar başka doktorlarda iyi olanlar var en iyisi o deyip ona yaptıranda çok mikroteseyi sanki hepsinde buluyormu çogunlukta bulamıyor biraz kısmet işi hepsi doktor iyisinden degil bizde artık ne tedavi ne bişey herşeyi oluruna bıraktık artık bir mucize olursa olur olmazsa napalım allah büyük biz elimizden geleni yaptık taktir allahın ..
merhaba arkadaşlar
bebekim neden öyle söylüyorsun umut yok diye bişey yok...
allahtan ümit kesilmez nezaman neyle karşılaşacağımız belli olmaz...
ama tabiki kendimizi herşeye hazırlamak zorundayız en kötüsünide düşünmeliyiz...
ama kötü düşünürken umutlarımızı yok etmemeliyiz yoksa dayanılmaz bu acıya
bak daha eşinde sende çok gençsin önümüzden uzun yıllar var...
her geçen gün yeni bi tedavi yöntemi çıkıyor...
şimdi kök hücreyi bekliyoruz ama bakalım 3-4 sene sonra ne yöntemler çıkıcak daha...
onun için kendini yıpratma bukadar...
senin eşinde çok duygusal biri herşeyden etkileniyor...
seni böyle görmeye devam ederse daha da üzüntü içine düşer...
yapma böyle bitanem umudunu kaybetme...
sen okadar yüreği güzel birisin ki eninde sonunda kavuşacaksın muradına inanıyorum ben...
canımmm benımm ne olur üzülmeee bak göreceksınbızımde bebegımız olucakkkk inan bana rabbım vermeyecegı seyi hayal ettırmezmiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?