Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

merhaba canım hoşbulduk evet yeniyim en ümitsiz en karamsar anımda rabbim sizleri çıkarttı karşıma . 1 yıldır evliyim 28 yaşındayım eşim 34 belçikada yaşıyorum mikrotese burda yani belçikada olucak 6 ay oldu öğreneli hala toparlanmış değilim üzüntüden prolaktin hormonum yükseldi dünde normal değerlerin çok çok altında olduğunu öğrendim üzülmemek elimde değil bekarken bile çocuklarımın hayalini kurardım hemde ikiz üçüz olsun diye dua ederim çocukları çok sevdiğim için çocuk hocası oldum :) ama rabbim insan neyi çok isterse neyi çok severse onla imtihan ediyor işte , eşimin bütün değerleri normal fsh lh hormonları normal testesteron normal tıkanıklık yok testisler iyi ama siperm yok bütün testlerde ölü diri sıfır hiççç yok . altı aydır bal polen arısütü hurma poleni ceviz fındık fıstık kırmızı kore ginseng keçi boynuzu çakşır nohut kürü hepsini uyguladık şimdi çarşamba günü belçikada kaan osmanağaoğlu mikro tese yapıcak bakalım hayırlısı siperm bulunacakmı bulunmayacakmı bilmiyorum eşim küçükken ateşli hastalık geçirmiş ben en ççok ona bağlıyorum bilmiyorum ateşli hastalık geçirenlerde siperm çıkıyomu bilgim yok biliyosanız beni bilgilendirirmisiniz selametle rabbim yardımcımız olsun

evet canım hele olmayınca kıymetli oluyo bu bebişler.inşallah yine ikizlerin olsun hayırlısıyla..dr türk müş buda iyi.tese den önce yine bir test yaptırın ALLAH büyüktür.bizde 2yıl önce tese olacağı gün test yaptılar azda olsa çıkmıştı.ama tüpbebek olumsuz oldu malesef. ateşli hastalık geçirdinmi diye soruyor dr lar.etkisi oluyordur belki.Rabbim ol dedikten sonra olur inş.dualarımız sizinle.

Esma112233 cervan canlarım sizler nasılsınız

esma cım nasılsın...yazmıyorsun.eşin iyileşmiştir inş.sizde de kar varmı? iyi geceler.

sağolasınız arkadaşlar sizleri takip edip okuyorum dışarıdan sürekli.bizimle alakalı iyi gelecek bir durum olabilir mi diye ümit içerisindeyim.10 gün önce kaan beyin yanındaydık sonunda tanıştık.herkese verilen klasik tedaviyi verdi bize de.endol verdi fakat bulabilmek imkansız gibi birşey hiçbir eczanede yok kaan beye mail attık o önemli değil bulamadıysanız kullanmayın dedi.hormon sonuçlarımızı ölçtürdük sıfırlara inmiş.

M-sure verdi günde 2 defa kullanın dedi.menegon 75 iğne verdi 2 günde 1 kullanılacak.

her akşam yemeğinde nohut yemeği humus v.s eksik etmeyin dedi.
incir , keçiboynuzu , ısırgan çayı kullanın dedi.

her ay hormon sonuçlarını mail atacaksınız.6 ay sonra mikrotesede ne çıkarsa kullanacağız diyor.

ama eşim mikrotese lafını bile duymak istemiyor.çünkü testis çok zarar görür diyor.her defasında parça ala ala testis diye birşey kalmaz bende diyor.

1 hafta oldu tedavimize başlayalı.birde konyada bir baharatçı var eymen baharat diye.yaşlı bir amca var mustafa özince geçenlerde samanyolu tv de maceracı proğramında çıktı ilginç bir tedavi yöntemi var anlatsam çok karma karışık.bir sürü macun , çay aldık 250 tl para verdik.bakalım faydası olacak mı ?

bu baharatçı dikkatimi çekti dükkanda kendine ait odası var.millet kuyruğa girdi derdini anlatıp bitkisel bir tedavi uygulaması için.biz de çok şaşırdık bu duruma.bizim malum inmemiş testis durumu var bir yığın dosya çıkarttı çocuğu olmayanlarla alakalı bizim dikkatimi çekti bir bayan 22-23 yaşına kadar hiç adet görmemiş yumurtalıkları çalışmıyormuş ve doktorlar çoccuğun olması imkansız demişler mustafa özinceye gelmiş son çare olarak onun tedavi yöntemi ile ilk defa adet görmeye başlamış ve evlendikten sonra da çocuğu olmuş mustafa amcaya yazdığı mektubu okudu eşim ve ben neredeyse gözyaşlarımızı tutamıyorduk.yani eşim bu bayanın erkek versiyonu bir nevi.

hayırlısı bakalım.ZAMAN ne yaptı acaba eşi ve kendisi için hacamat yaptıracaktı bugün.

İnşallah faydası olur esma.ya bişey kafama takıldı.kaan hoca bize hic igne yada hap vermedi.sadece ısırman otu cayı,humus,incir ve k.boynuzu tozu verdi.bunlari iç bakalim vanada 2 hafta icinde tese icin hbr ver dedi.ilk günden beri iciyo esim.birde Kaan hoca dediki esimi muayene etti ve testisler cok iyi dedi.sizin cocuğunuz olucak dedi.yanineye göre sizce net konuştu

inş. şifa bulırsunuz .şu baharatçının verdikleri nasıl şeyler bacım.ballı karışım gibimi.konya merkezdemi. birde m sure bulunamıyordu siz bulabildiniz mi sahtesi felan varmış ya biz hiç aramadık.inş. canım gün doğmadan neler doğar derler ya inş. bizim bebeklerde doğar

konya merkezde gülüm.bu macunları kendileri üretiyorlar.yazıyorum zencefilli ballı karışım 1 kavanoz sabah öğle akşam 1 çay kaşığı.

epimediumlu macun 1 kavanoz gece yatarken 1 çay kaşığı.

özel polen karışımı (polen,zencefil,çörekotu,harnup,keten tohumu,öksürük kahvesi,havlıcan,üzüm çekirdeği) bu paket tozları karıştırılıp yarıya bölünecek 1 kavanoz bal ile karıştırılacak macun haline gelip gece yatarken yenilecek.diğer yarısı da sabah aç karnına süt ile karıştırılıp bal ile tatlandırılıp içilecek.

1 lt çaksır suyu , 1 lt böğürtlen suyu , 1 lt hayıt tohumu suyu karıştırılacak sabah öğle akşam 1 bardak içilecek.

karışımlı bitki çayı bir de ısırgan otu çayı aldık.

1 kavanoz hurma pekmezi aldık o da sabah ve akşam 1 kaşık içilecek.

adamın dediğine göre vücut sıcak olmadan vücut ısınmadıkça bedendeki hücreler çalışmaz diyor ne kullanırsan kullan vücut ısınacak diyor.çok hastası var bir yığın dosyalarca mektuplar v.s

esas olay ayak banyosu 1 ayda 16 defa ve oturma banyosu o da ayda 10 defa yapılacak diyor.
ayak banyossu verdiği çeşitli bitki karışımını 20 lt suyu kaynatıp demliyoruz daha sonra çıkan çayı ayağı yakmayacak şekilde kovanın içine ayağını sokup 30 dk kalıyor daha sonra ayak 15 dk dinleniyor daha sonra verdiği özel karışımlı kremleri ayak üstüne sürülüp yediriyoruz ayağa çorap ve üzerine hava alamayacak şekilde poşet geçiriliyor sıcak kalacak 7-8 saat.

oturma banyosu ise o da aynı verilen bitki karışımlı çayı 20 lt suya demliyoruz sonra özel sağlam poşetler veriyorlar leğen kova neyse içine demlenen su koyuluyor yine yakmayacak derecede içine giriliyor poşet boğaza kadar hava almayacak şekilde çıkarılıyor eşin poşetin içinde sauna gibi buharı ile terleniyor 30 dk daha sonra 15-20 dk dinleniliyor ardından verilen kremler yine vücuda sürülüyor ve çok sıkı giyinilip battaniye yorgan koyup 2-3 saat terleniliyor çamaşır ara ara değiştirilebilir.oda sıcaklığı çok sıcak olup 30 derecenin altına düşmeyecek.

gerçi Adam ilk başta hep sorup not alıyor şuran ağrıyor mu buran ağrıyor mu şu var bu var mı diye ona göre işaretleyp bu tedaviyi veriyor.
çok karmaşık 2 saat anlattı zor anladık.hatta oradaki anlatan elemana eşim sordu ya hocam tamam herşeyi geçtim ne alaka bu poşet banyo v.s kamera şakası gibi dedi o da diyor ki bu mustafa amcanın yıllardır yaptığı tedavi bu şekilde sizin gibi soran çok hasta oldu hatta bazıları gülerek gitti buradan inanmadı ama şu an çocukları var hatta benim teyzemin kocası da mustafa amcadan tedavi görüp çocukları oldu dedi.vücut ısısı yükselmesi lazım ki ilaçların faydası olsun.bu yapılanlar vücut ısısının yükselmesi için dedi.anlattın mı çok saçma sapan geliyor bakalım ne olacak hayırlısı sonuç iyi olursa muhakkak paylaşırım.

azo çeşidine göre değişiyor mikrotese de bulunma şansı.kaan hoca umut gördü demek ki ilaca gerek duymadı belki de.çünkü biz en 6 ay - 12 ay arası tedavi görüp sonuca göre bakacağız bakalım.inş hayırlısı olur.

bu m-sureyi seka ilaçtan aldım kaan hocada oradan tavsiye etti.bende duydum sahte v.s firmaya sordum tek ithalatçı firma biziz diyor.m-sureyi türkiyeye getirtmek için veya sahtesini üretmek isteyenler oluyor dedi bizdeki gerçek sağlık bakanlğının izni dahilinde satıyoruz.içinize şüphe düşerse ilacın üzerinde barkod numarasından sorgulatabilirsiniz dedi.

ilacın rengi açık kahverengi.barkod numarası da doğru.sahte olanlar nasılmış acaba ? sahte olaylarını biz de duyduk neyin nesi acaba ?

merhaba gecmis olsun arkadasim
benim esimde azosperm,biz ilk ogrendigimizde bizede ayni seyi dedi buradaki doktor,ilac tedavisi yok bitkisel tedavi yok,ogrendikten 15 gun sonra tese yaptilar kesin buluruz dediler ,hicbisey bulunammadi
simdiki aklim olsa hemen olmam en azindan bence sizde 1 yil kadar ilac tedavisi olun,bunun uzerine arastirma yapan dklar var turkiyede
Allah yardimciniz olsu n

şimdi pişman oldum ama eşimi ikna edemiyorum ne olacaksa olsun artık diye tutturmuş heralde bi altı ay daha kürleri uygulamak istemiyo :) ondan acele ediyo garibim :) doktorun lafına bakmıyorum ben yine vitamin takviyleri yapıyorum hem kürler hem vitamin takviyeleri inşallah bulurlar tek ümidim bu rabbim yüzümü güldürür çarşamba günü inşallah , türkiyede sigortamız yok burda borç içindeyiz o yüzden türkiyede yaptırma şansım da yok mecburum burda yaptırmaya

merhaba esma112233 arkadaşım seka ilaç adresi yada telefonu yada internet sitesinin linkini verebilirmisin , ve ne kadara aldın ? şimdiden eşekkür ederim rabbim seninve hepimizin şifasını verir inşallah

CICEKCIM ,ZCU GELINCIK eskı dostlarım canlarım benım allah hepınızden razı olsun...ZCU canım evet olumsuzu aldık ama 1 yıl gecmemesıne ragmen tekrar yılmadık denedık.... sende vazgecme yasın cok buyuk onemı var....rabbım hepınızın dıleklerını yerıne gtrsn ınsaalh

merhaba arkadaşlar
çarşamba günü ank gittik. kaan aydos ile görüşmeye gitmeden önce sperm testi yaptırmak içn daha önce yaptırdığımız hastaneye gittik anatolia hastanesine çıkarsa dondurulsun dedik yasal değil donduramayız dediler. dr beyle görüşün dediler. hakan yaralı le görüştük daha önce tüp bebek denemsinde benim dr umda. aynı zamanda anotolia nın sahibi.
bizde gittik dr un yanına zaten tanıdığı için bizi yeni bir gelişme yok denemeyin bir daha dedi.ikinci m.tese olmanıza gerek yok biizm dr umuz çok başarılı bir dr o çıkaramadıysa başka dr bulamaz filan diye dr savundu. kaan hocada tedavide olduğumuzu söyledik kaan kaar bizm dr da iyi filan diyip kend dr unu savundu.
sonra test verin bakalım dedi verdik sonuç 0 yine. o sonucu bekliyorduk tamam da. sonunda dr bizimle görüşmek istedi. gittik bak beklediğimiz sonuç boşuna uğraşmayın paranızı kaptırmayın. bunun hiçbir tedavisi yok boşuna ne zaman ne para kaybedin dedi. illa olcam derseniz yine yaparız ameliyatı ama sonuç sıfırlara yakın olur dedi. hiç şans yok yani dedi. bundan sonra sperm testi bile yaptırmayın dedi.moralimiz o kadar bozuldu ki. o anda söyleyecek kelime bulamadık. ikimizde dolduk dolduk taşdık resmen. sonra çıktık neyse yanında kaan hocanın yanına gittik. eşimin ve benim moral sıfır tabi moral vermeye çalşıyorum eşime ama kendimde moral kalmadı sustuk öylece gittk hocanın yanına.kaan hoca muayene etti. ultrasonla baktı herşey çok normal dedi. kokrkulacak bi durum yok dedi. prengly iğne verdi ama guatr dr sorun öyle kullanalım dedi.
isterseniz ara verelim tedaviye dedi. bizde iyi olur dedik. guatrı halledelim haziran temmuz gibi m.tese yapalım dedi bu süreç içinde vucut dinlensin hemde guatr tedaviniz olur dedi.
normal meniden sperm çıkmaz dedi. ama m.tese ile şansımızı deneriz dedi. şans her zaman vardır dedi. bilemeyiz ne zamn ne olacağını dedi.
testisleri uyarmadan ameliyat yapmak çok saçma olur dedi. ilk ameliyatına döner sonuç dedi.
yani durum bundan ibaret arkadaşlar artık hiçbişey yapmak yok. ya olacak ya olmayacak kaderimizde ne varsa o olacak. belkide hiç olmayacak çocuğumuz hiç anne baba olamayacağız. buda bizm sınavımız. allah bize bunu uygun gördü. tevekkül etmekten başka çaremiz yok. ama içim acımıyor değil o günden beri ne yerde ne gökteyim dalıp dalıp gidiyorum sürekli yaşlandığımda halimiz ne olacak diyorum. arkadaşlarımız bebekleri ile gezerken onların yaptıklaırnı anlatırken ben yanlarında nasıl duracağım aklıma geliyor.
eşim bu sefer benim ne kadar çok yıkıldığımı gördü belli etmemeye çalışıyorum ona sürekli umrumda değilmiş gibi durmaya çalışıyorum ama başaramıyorum. dalıp dalıp gdiiyorum ne düşünüyorsn diyo hiç diyorum biliyorum ne düşündüğünü diyor oda susup kalıyor.
öyle işte bebek biizm için hayal gibi kalacak belkide mucize yaşarsak ne ala ama umut yok...........

eseslim ne desem boş ama inan ileriki yıllarda neler neler cıkıcak...kok hucreden umut var dıolar.doktor moralini bozmasın lütfen.zamanla hersey düzelir inşallah.belki hepimiz böyle şeylerle karşılacıcaz ama zaman ve sabır gerekli.moralinizi lütfen bozmayın cünkü bunlar bıle hormonları etkılıyor.seni çok iyi anlıyorum cnm ama önemli olan eslerimiz.sağlıklı olalımda ötesi yok.

eseslim yoktun görünmüyodun demek doktorla ugraşıyordunuz canım napıcan aynı kaderi yaşayan biri olaraktan ne desem bilmiyorum ha senin durum ha benimki sizin gene yaşlarınız genç belli olmaz bi yöntem filan nebileyim kök hücre filan bişey çıkar faydalanırsınız belli olmaz belkide ikinci mikrotesede çıkar inşallah hayelde kalmaz gerçek olur doktor aslında dogru söylemiş kaan hoca kadar başka doktorlarda iyi olanlar var en iyisi o deyip ona yaptıranda çok mikroteseyi sanki hepsinde buluyormu çogunlukta bulamıyor biraz kısmet işi hepsi doktor iyisinden degil bizde artık ne tedavi ne bişey herşeyi oluruna bıraktık artık bir mucize olursa olur olmazsa napalım allah büyük biz elimizden geleni yaptık taktir allahın ..

bebekim neden öyle söylüyorsun umut yok diye bişey yok...
allahtan ümit kesilmez nezaman neyle karşılaşacağımız belli olmaz...
ama tabiki kendimizi herşeye hazırlamak zorundayız en kötüsünide düşünmeliyiz...
ama kötü düşünürken umutlarımızı yok etmemeliyiz yoksa dayanılmaz bu acıya
bak daha eşinde sende çok gençsin önümüzden uzun yıllar var...
her geçen gün yeni bi tedavi yöntemi çıkıyor...
şimdi kök hücreyi bekliyoruz ama bakalım 3-4 sene sonra ne yöntemler çıkıcak daha...
onun için kendini yıpratma bukadar...
senin eşinde çok duygusal biri herşeyden etkileniyor...
seni böyle görmeye devam ederse daha da üzüntü içine düşer...
yapma böyle bitanem umudunu kaybetme...
sen okadar yüreği güzel birisin ki eninde sonunda kavuşacaksın muradına inanıyorum ben...

inşallahh o günleri görebilirz. dr un söyledikleri canımızı yaktı sadece.
hayat herşeye rağmen devam ediyor. ama ben ruhsal çöküntü içerisindeyim. sahte gülümsemelerle eşimi kandıryorym buda beni üzüyor. ama onuda üzmemek için işte böyle yapmak zorundayım.

valla canım burda ilk sayfalardan başladım okumaya bizm gibi seroli cell olupta sperm bulunana rastlamadım daha.
bizde sorun belli değil sorun belli olsa ona göre araştırma yapacam ne inmememiş testis ne genetik ne geçirdiği hastalık hiçbirşey yok. ama spermde yok işte..
ruhsal çöküntü halindeyim. dr lara hiç güvenmiyorum artık hiç birisine aslında kimi umut verici kimi umutsuz sonuç bizde de karamsarlık oluyor işte...
evt takdir allahın gerisi boş.....

canımmm benımm ne olur üzülmeee bak göreceksınbızımde bebegımız olucakkkk inan bana rabbım vermeyecegı seyi hayal ettırmezmiş...

valla bitanem ya gerçekten umudum yok neden bilmiyrum allaha isyan etmiyorum asla ama umudum yok ne bilim işte.
kaç gündür ne yerdeyim ne gökte. eşimin yanında hiç belli etmemek için uğraşıyorum.
yanında konuşmadım hiç o yüzden tlf seninle bile konuşmayı yarıda bıraktım farkındaysan o ara eşim geldi.
hemen konuyu kapatıım. ama elimde olmadanda onun yanında durup duruken dalıp gidiyorum.
bi çocuk görüyorum yada bi anne baba ile çocuğun ilgilenmeleri onlara bakarken dalıp gidiyorum. sonra belli süre kendime gelemiyorum.
öyle işte canım eşime belli etmemek için elimden geleni yapıyorum.
eşim inş baba olacak kendim için üzülmüyrum eşim için üzülüyorum sadece...

canımmm benımm ne olur üzülmeee bak göreceksınbızımde bebegımız olucakkkk inan bana rabbım vermeyecegı seyi hayal ettırmezmiş...

hayali bile kalmdı be canım.
allah büyüktür ama yok yani bizm gbii olupta sperm bulunan görmedim. kendimizi kandırmamak için durumu kabullenmeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…