Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
aynen cnm sizin sorun neydi

canım önce sayının çok kötü olduğunu ve varikosel olduğunu öğrendik. eylül ayında ameliyat oldu eşim.3 ay sonrası yapılan testlerde 400.000, sonra 0,daha sonra da 3 milyon çıktı. ameliyat öncesi bile daha yüksekti sayısı.kaan hocanın hastasıydık önerdiği bütün ilaçları 7 aydır kullandık.en son testi ocak ayında yaptık ama artık eşim test vermek istemiyor. en kısa zamanda test vererek dondurmak için ikna etmeye çalışıyorum.bizde miktarda da sorun var.

sizin hücrelerde sperme dönüşür inşallah canım

canım ya bizde de ben şebeklik yaparım sonrasında. çok kötü bir anımız var bu konuyla ilgili. bize söylenen odaya eşim girmek için anahtarı aldı ama kapı açılmıyor. bende odanın karşısında koridorda koltukta oturuyorum.eşim zorluyor ama yok açılmıyor işte. görevliyi bulduk o da kapıya anahtarla asılıyor ama yine kapıda tık yok. sonra eşim yanıma geldi ne oldu dedim.içerisi doluymuş dedi.ben eşime söylendim ,görevli nasıl bilmez önemli bişey bu.gitti adamcağızın konsantrasyonu diyorum.sıkı durun kızlar, bir süre sonra karşımızdaki kapı açıldı içeriden eşiyle birlikte çıktı adam.ben o iki suratı nerde görsem unutmam artık.çok kötü bir durumdu.işte o testimiz 0 çıkmıştı.adam kesin beddua etti bize.onların kaç çıktı hala merak ediyorum. bu arada benim kocacım içerden kapıyı kilitlemeyle uğraştı uzun süre.bendeki yorum, el alem kadın atıp kilitliyo sen bi kapıyı kilitlemeyi beceremedin

Son düzenleme:

kızlar merak ettim vallahi. cevap gelmedi soruma.siz test verirken eşinizle hastaneye gidiyormusunuz. kapısını bekleyen bir ben miyim yoksa

bende gıdıyorum cnm verdıgı surecede gıderım ısım yanı neden gıtmeyelımkı hem dımı desdet amaclı gıderım tek degılsın yanıııı sıkıntı yok bence bundaaaa

herkese hayırlı cumalar şu mubarek günde hepimizin çektiği tefriciyeler kabul olsun

kızlar merak ettim vallahi. cevap gelmedi soruma.siz test verirken eşinizle hastaneye gidiyormusunuz. kapısını bekleyen bir ben miyim yoksa

cnm benim eşim ilk öğrendikten sonra ilk testi benden habersiz vermiş sonra dr tedavi için gidince test tekrar istedi
eşim veremiyo adam da tık yok
laborant baska yerde yapıp getirebilirsin diyo yok adam sinirden test veremedi
ben eşim test verene kadar kaç gün gittim geldim inanki kaç ay böyle süründük
şimdi 6 sene oluyo nerdeyse adam artık alıştı kendi gidip testti verip geliyo
adam artık uzman valla bu konuda.................

kızlar merak ettim vallahi. Cevap gelmedi soruma.siz test verirken eşinizle hastaneye gidiyormusunuz. Kapısını bekleyen bir ben miyim yoksa
canım benim eşimde götürmüyor hatta sonucu almaya gittik sen aşağıda kal ben alıp gelirim diyor.son yaptıracağı zamanda ben cumartesi günü yaptıracığını biliyordum stres oluyorum akşam geldi ben test yaptırdım haberin olsun dedi.ay ne mutlu olmuştum birgün daha stresle yaşamamış olmuştum.ama benim arkadaşımın eşi tek başına veremiyormuş testi eşiyle birlikte odaya girmek istemiz laborant izin vermemiş onlarda test vermeden geri dönmüşler
arkadaslar esmde 400 bin yuwarlak hucre war lökesit yokmus sperm bulunabilmesi icin bu iyi biseymi acaba

canım benim eşimdede yuvarlak hücre çıkıyor fakat doktorumuz 2milyondan az olması bir anlam ifade etmiyor demişti.son yaptırdığı testtede immatür germ hücre çıkmıştı zannedersem sperm öncü hücresidir ama henüz yeni test yaptırmadı o yüzden hiç birşey diyemiycem.canım istiyorumbebeğimin eşindede yuvarlak hücre çıkıyordu fakat mikrotesede sperm çıkmamıştı daha sonra sperm testinde sperm çıktı onları dondurdular.bunların haricinde yuvarlak hücre var lökosit yok dedin ya canım o yuvarlak hücrelerin ne olduğunu bilmeleri için boyama yöntemi uyguluyorlar bu şekildemi sperm testi yaptırdınız.bizimde umudumuz o yuvarlak hücrelerde umarım boşa kürek sallamıyoruzdur bu cuma gününün hatrı şerifine rabbim hepimizin eşlerine bolbol sperm ihsan etsin bizlerinde bebişi olsun amin

çok şükür cumaya ulaştık cuma gününü çok seviyorum inşallah cuma günü bağışlanmış olarak tertemiz vefat ederim amin .cuma müslümanın bayramı bu güzel bayram gününde ALLAH hayırlı evlatlar versin hepimize şimdi sela ile ezan arası inşallah dualarımızı kabul eder amin.BİRİBİRİMİZE DUA EDELİM BU GÜZEL GÜNDE

baharcım ben anemona 153 adet tefriciye okudum. Allah kabul etsin inşallah.

allah kabul etsin

merhabalar, kadınlar kulübüne epeydir üyeyim ama bu forumda yeniyim. bizim de azospermiyle başımız dertte aylardır uğraşıyoruz artık psikolojik olarak o kadar daraldımki, burada aynı konudan muzdarip insanları görünce hemen yazmak istedim. Biz 5 yıllık evliyiz. Son 1 senedir çocuk için ciddi ciddi uğraşmaya başladık ama olmadı. Kendim düzenli jinekolojik muayene olduğumdan ilk eşimde bir sorun olması aklıma geldi. Eşimi spermiogram testine ikna etmem 3 ay sürdü. Belki biraz daha rahat eder diye özel bir laboratuara karar kıldık. İnanılmaz zorlanarak (benim gitmemi istemedi, kendi gidip sonradan anlattı) örnek verdi. Hatta bir kaç gün üstünde gerginlik yarattı. Sonuçlar geldiğinde gördükki sadece 2,5 milyon sperm sayısı var. Bunların sadece %41'i canlı ve %11'i hareketli. Daha sonra bir bevliyeciye gittik o da bir testisinde 1. derece birinde de 2. derece varikosel olduğunu o yüzden sperm sayısının bu kadar düşük olabileceğini söyledi. Ameliyat olursa 1 sene kaybedeceğimizi ameliyat yerine direkt tüp bebek denememizi, tüp bebekte başarılı olma şansımızın %43 olduğunu söyledi. 2. bir doktor da aynı tavsiyeyi verince Zeynep Kamil Hastanesi'nde rapor çıkarmak için tetkiklere başladık. Bu arada eşime multivitamin ve Coenzyme Q10 takviyesine ve her gün incir, bal, keçi boynuzu pekmezi ve ceviz yedirtmeye başladım. 1'er ay arayla 2 kere daha sperm verdi. Maalesef sperm sayısı yükselmedi sadece canlı ve hareketli sperm sayılar az bir şey yükseldi. Eşimin azospermi sebebiyle infertilite raporu çıktı. Benim de tüm tetkiklerim bitti bir tek ilaçlı rahim filmi kaldı. Adet gördükten sonra çekildiği için Allah'ın izniyle onu da 2 haftaya çektireceğim. Ama bu arada her ne kadar tıbbi gerçeği bilsem de içimde bir yerde belki doğal yollarla hamile kalırım diye hep boşa çıkan bir ümit yaşadım. Bu hafta eşime artık son bir çaba yeni takviyeler kullandırtmaya başladım. Arginine, panax gingseng, propolis, lcarnitine ve at kestanesi ekstraktı içmeye başladı. Adamcağız benim ısrarımla her gün bir avuç hap yutuyor.Tabii bu arada eşimi çok çok sevsemde bilinçaltımda bir yerde eşimi suçladığımdan dolayı çok gergin biri oldum. Tetkikler yapılırken çok acelesiz ve rahat(ben bir an önce bitsinde tedaviye başlayalım istiyorum tabii, o zaten yapı olarak biraz rahat bir insandır) davrandığından defalarca tartıştık.Bu konu açıldığı zaman "neden her sıkıntıya ben katlanıyorum, ben araştırıyorum, ben uğraşıyorum" diye söylenip duruyorum.Gerçekten de ben aylardır internette konuyla ilgili her şeyi okurken o 1 kere bile bakmadı.Nasıl olsa sen araştırıyorsun diyor.Bakalım belki şu yeni takviyeler biraz işe yarar da sperm sayısı artmasa da morfolojisi biraz düzelir bizim de tüp bebekte başarı şansımız artar.Allah evlat sahibi olmak isteyen herkesin muradını gerçekleştirsin.

kızlarr hayırlı cumalar bu günün hürmetine rabbim dularımızı kabul etsin inşallah

herkese hayırlı cumalar arkadaşlar
ben tefriciyeyi okumaya başlıyacam ama gerçek ismiyle mi niyet alıcaz yoksa burdaki ismiyle söylememiz yeterli mi?anemonun gerçek ismiyle niyet edilecekse ben bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

kızlar merak ettim vallahi. Cevap gelmedi soruma.siz test verirken eşinizle hastaneye gidiyormusunuz. Kapısını bekleyen bir ben miyim yoksa

eşim bu durumdan hiç rahatsızlığını belirtmedi ama gel yada gelme demedide.hep birlikte gittik.doğrusu nedir bilemedim şimdi.zavallı eşim bana bişey diyemedi mi acaba.

cnm bunu neden sorduğunu tam olarak anlayamadım
ben o bu şu kocasının yanında gidiyormu yada bekledi beklemedi diye hiç düşünmedim
orda bende olmalıyım tabiki bunun teredtütünü bile yapmam ona destek olmalıyım onun kapısında beklerim allaha dua eder yalvarırım
çalıştığım için son zamanlarda vermiş olduğu testlerde yanında olamadım ama ne kadar onunla olduğumun bilincinde
ben bütün doktor kontrolleri muayeneleri vs herşeyde onunla birlikteydim doktorla ben konuşurum ben sorarım herşeyi ben araştırırım
onun kafaya takmasını olumsuzluklardan etkilenmemesi için pek ona yüklemem
eğerki fırsatın oluyorsa neden eşinin yanında olmayasın o orda zevk için değil hastalığı sorunu için o durumu o sıkıntıyı yaşıyor onun için inanki daha zor onları pis cenabet olarak görmek bence bizleri çirkinleştirir zaten sperm odalarında duş almak isteyenler için banyoda var
bence içinden ne geçiyorsa öyle davran bunlara takılma eşinin yanında ol benim fırsatım olsa hiç düşünmezdim bile onların bizlere ihtiyacı var belkide kimselerle paylaşamıyorlar biz onların sırdaşlarıyız ben öyle düşünüyorum..
Inşlh herşey yoluna girer eşlerimizn çektiği bu sıkıntılar bir an önce son bulur en iyi şekilde mükafatını alırlar ..

Hayırlı cumalar canım
sana mesaj gönderdimm bakarmısınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…