Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım,öncelikle cevap verdiğin için sanada cevap veren diğer kızlarada teşekkür ediyorum.bende bu güne kadar her muayene ve testlerde eşimin yanında oldum.elimden geldiğince destek olmaya çalıştım.2 aydır test yaptırmak istemiyor eşim.nasıl olsa tüp bebek deneyeceğiz ne gerek var mantığına büründü.daha önce söylediğim gibi bizde sayının 0 olduğuda oldu.ben sık sık testi tekrarlamasını düşüş varsa tedbir olarak dondurulması için ikna etmeye çalışıyorum. burda arkadaşlarda bu tür bir sürü olay okuduklarını acele etmememiz gerektiğini söylediler.acaba ben onunla gidiyorum diye stres yapıyor olabilirmi diye düşündüğüm için (akşamki mesajlarda da söylemiştim bana bir şey demiyor ama ) sorma ihtiyacı duydum.

çaresizlik ALLAH'tan gelen en güzel işarettir. duanın vaktinin geldiğini gösterir. kulluğunu hatırlatır kullara ... ve RABBİYLE buluşma vaktidir aslında ...süzülüyorsa gözünden yaşlar ,ahlar içindeyse yüreğiniz,hüzünlüyseniz,güzel yüzünüzü rabbiniz özlemiş , sesinizi duymak istemiş demektir.
bu mesajı bir arkadaşım göndermiş tamda bizi anlatıyor; çaresizsek tek çare verecek olanımız ALLAH demektir. belki bizde çoluğu çocuğu olup ALLAH'ı unutanlardan olacaktık BELKİ Allah dert vererek ve bizim de bu derdi vereninin yani kendisinin farkında olmamızı sağlıyor çok şükür dermanı verecek olanında farkındayız BU YÜZDEN UMUDUMUZU KAYBETMEDEN HEM KENDİMİZE HEM BİRBİRİMİZE DUA EDİYORUZ.
BUGÜN kuran okurken zekeriya (as) dusındaki açıklamaya gözüm takıldı zekeriya (as) 120 yaşında galiba ama hala" rabbim bana senin tarafından tertemiz bir zürriyet ihsan et şüphesiz sen duayı kabul ednsin" diye dua ediyor ve Allah kendisine, kendi yaşlı karısıda kısır olduğu halde yahya as veriyor .BENİM NASIL ÇOCUĞUM OLUR DEYİNCE AYETTE ALLAH DİLEDİĞİNİ YAPAR BUYURUYOR
bizim nasıl çocuğumuz olur diye bir şey yok ALLAH dilerse her şey olur ALLAH bizlerede hayırlı kolay yollardan çocuklar versin AMİN .... YETERKİ BİZ İNANCIMIZI SABRIMIZI KAYBETMEYELİM .

Baharcımm anemonun tefriciyelerini bitirdim cnm
Allah kabul etsin inşaallah:26:

canlar cumanız mübarek olsun
rabbim bu mübarek günde dualarınızı kabul etsin inş

merhaba kader arkadaşlarım..
birazdan tüm etst sonuclarımızı alıp doktora göstercez kromozom testini pazartesi yaptırcaz amelsef 1 ay bekliycez.. tüm sonuclar iyi çıkarsa büyük olasılıkla testiste sperm olacak..
çok heycanlıyım şu 1 ay geçsin hemen tedaviye başlamak istiyorum..
yalnız bşy sorcam kadınlarda tedavi olacak ya tüp bebek için o igneler nezaman vurulmaya başlıyor .. bizim kromozom testi sonucu çıkınca benim adetim bitcek o sıraya denk gelecek.. acaba o igneler adet zamanımı bitimimi nezaman vuruluyor bide kaç gün beni bilgilendirirseniz sevşnirim

bende iyim canım okul ev arasında koşturuyorum işte
yumurta tembelliği var bende canım bide hipotirod
ben kendi druma tüp bebek yaptıracağımızı söylemiştim...
durumumun iyi olduğunu ve tüp bebekte sorun olmayacağını söyledi...
hatta verdiği ilaçları kesti yumurtalıklarını yormayalım şimdiden diye...
inş dediği gibi bi sorun olmaz...
biz tüp bebek için umuta karar verdik...
eşim grüşmeye gidecek bikaç hafta içinde...
bende ulun beye mail attım bende ona muayeneye gidicem...
önceden yapılması gerekenler var mı grücez bakalım...
canım ben kilolu değilim...
ben çok zayıftım zaten ozamanlarda da vardı adet düzensizliği bende...
sonrasında hipotiroid yüzünden kilo aldım baya ama verdim çok şükür...
şimdi iyiyim ama benim sorunum aynen devam ediyor...
baalım artık hakkımızda hayırlısı...

merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun...
rabbim eşine acil şifalar versin...
inş kullandığınız ilaçlar ve bitkisellerle sperm sayınız daha da artar ve kavuşursunuz bebişlerinize
canım buarada senin eşinin durumu azosperm değil...
sperm sayısının 20 milyondan az olması durumuna "oligospermi" deniliyor...
5 milyondan az olmasına da "ciddi oligospermi"...
onun için sizin durumunuz bizden çok daha iyi durumda...
rabbim o sayılara ulaşmayı bizlerede nasip eder inş

ANEMON------------------------------------------------154
ARUNA--------------------------------------------------154
BAHAR--------------------------------------------------154
BANGİ--------------------------------------------------154
BURSA--------------------------------------------------154
CEMREM------------------------------------------------154
ÇİÇEK---------------------------------------------------154
DENİZBULUT-------------------------------------------153
ECRİNMERT--------------------------------------------153
ENFALL-------------------------------------------------153
ESESLİM-----------------------------------------------153
ESMA---------------------------------------------------153
ESMA16------------------------------------------------153
FLZASK------------------------------------------------153=OKUDU
GUNSLİNGER------------------------------------------153
HASRET------------------------------------------------153
HEP----------------------------------------------------153
HMTNZL------------------------------------------------153
LAMYAY------------------------------------------------153
MAVİMENEKŞE----------------------------------------153
MERCAN-----------------------------------------------153
OKNK--------------------------------------------------153=OKUDU
SELMACAN--------------------------------------------153
SEVAL-------------------------------------------------153
VCK----------------------------------------------------153=OKUDU
YEŞİL--------------------------------------------------153
ZAMAN-------------------------------------------------153
ZAMBAK-----------------------------------------------153
ZCU----------------------------------------------------153

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur ve hemen salevata başlar.

Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.

DİĞER OKUYACAKLAR:
Once, ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziym ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne icin okunuyorsa kalben ona niyyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i serife okunmaya baslanir.
Okuma sirasinda yuzunuz Kible'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrica, okuyus sirasinda, zihniyetinizin baska bir seyle mesgul olmamasi icin gozlerinizi kapatin.
Yoruldugunuz zaman dinlenin, sonra devam edin.
Okunacak adedin tam olmasina dikkat etmek gerekir. Cunku, adetler tipki bir kilidin anahtari gibi onemlidir.

öncelikle iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler.açıklamalarınız için de sağolun. ben de sizin gibi biliyorum, oligosperm olması lazım ama zeynep kamil'de eşimin raporuna "azosperm sebebiyle infertilite" yazmışlar.neden öyle yazdılar ben de bilmiyorum.benim de tek avuntum en azından tüp bebek yapacak canlı sperm var şeklinde. hep bizden daha zor durumda olanları düşünüp onlara sabır ve şifa diliyorum. Allah büyüktür umarım hepinizin duaları kabul olur da, yavrunuzu kollarınıza alırsınız. biz böyle konularda mutasıp bir aileyiz. bir de insanlar dedikoduya meraklıdır diye çekiniyoruz. derdimi anama babama dahi anlatamıyorum.ne bileyim eşime bir laf bir söz ederler diye de çekiniyorum.herkes daha çocuk yokmu dedikçe de daralıyorum. bir tek burada insanların aynı dertten sıkıntılarını, çabalarını, fedakarlıklarını okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum.

Arkadaşlar merhaba 5 . Ay tahlil hormon testlerini eşim bu gün yaptırdı
hormonlar çok düşmüş

4.ay sonuçları
24.02.2012 fsh 16,37
24.02.2012 lh 8,45
24.02.2012 testosteron 6,46

5.ay sonuçları
23.03.2012 fsh 5,86
23.03.2012 lh 3,37
23.03.2012 beta-hcg 20,71 bunun normal sınırı ne acaba
testosteron testini yaptırmayı unutmuş ama ((((((

benide eklermisi baharcım. Allah kabul etsin

baharcım bende okudum ekledim kendimi Allah kabul etsin.

Arkadaşlar merhaba.Öncelikle allah dualarınızı kabul etsin.Bende okumak isterdim ama o kadar dağınıkki kafam yanlış okuyarak size zarar vermak istemem.Arkadaşlar bana yardım edin lütfen.Bu bizim son şansımız.Ağustos ayında kaan Hocaya tedaviye başladdık.6 ay srecek dedi tedavi.Bizde fsh ve testestoronu yükselmeye çalışıyor.İlk önce klomen testojel com vitex ve proxed plus kullandı.Daha sonra kesip haftada 2 kere iğne kullnıyor bide 1tane klomen alıyor.İğneden sonra sonuçları çok beyendi.Tedaviye testisler cevap veriyor dedi.Ve artık bizden 2 aydır spermiyogramda istiyor.İlaç tedavisi 6 ay oldu iğnlerede 2 ay oldu kullanalı.tedaviyi hala kesmedi.Hazirana kadarda devam edicez dior.Ama bu ayki spermiyogramda yine sıfır çıktı.birde eşim Lh yaptırmayı unutmuş.ama ben artık çok yoruldum devam edemicem.Deli gibi bağırmak haykırmak istiyorum.Bunları kimseylede paylaşamıyorum.Nefes alamıyorum.Ben artık yaşayamıyacakmış gibi geliyor.4senedir uğraşıyorum ama hiçbirşey yok.aallaha isyan etmekten korkuyorum.

merhaba masal, biliyorum ben senin yaşadıklarının 10da 1ini yaşıyorum o yüzden hissettiklerini tam olarak anlamama imkan yok. ama kimseyle paylaşamama kısmını o kadar iyi anlıyorum ve biliyorum ki. insan derdinden çatlayıp taşacak noktaya geliyor da kimseye anlatamıyor. süre olarak da 4 seneniz geçmiş, kolay değil, insan aydan aya bile yıpranıyor. ama kendini salıverme kardeşim. haklısın insan çok zor dayandığı noktalara geliyor ama her şeyin hayırlısı demek zorundayız.artık her şeyi denedik yapılacak hiç bir şey kalmadı deyinceye kadar da denemek zorundayız. bugün bir akrabamızın eşinin lösemiye yakalandığını öğrendim. henüz 39 yaşında, 2 tane ilköğretime giden yavrusu var.kemik iliği nakli için o kadar sıra varmış ki hiç ümitleri yok. 1 senedir bu hastalıkla uğraşıyormuşlar kimseye söylememişler. Artık ümitleri tükenince etrafa söylemişler. İnsanların başında daha ne musibetler var gencecik kadın orada ölüyor ben nelere kızıp söyleniyorum en azından eşimle benim sağlığım yerinde, çocuk olursa olur olmazsa evlat edinirim, dünyaya gelmiş istenmemiş bir yavrucağa anne olurum dedim.sen de üzme kardeşim kendini, beterin beteri var demişler.

canım herşeyi o kadar yoğun yaşıyoruz ki bazen çook bunalıyoruz hayırmak istiyoruz yeri geldiğinde ama Rabbim herşeyin sabrını veriyor her ne olursa olsun en önemlisi eşinin ve senin sağlığın Allaha teslimiyetten başka çaremiz yok.İnşallah daha güzel günler bizleri bekliyordur azosperm bizim zorlu sınavımız diye düşünüyorum ben.
bu dünyada başımıza ne gelirse gelsin şükretmektten başka çaremiz yok herşey Allahtan.en kısa sürede daha da iyi olacaksın ben buna eminim

ben okudum. allahim kabul etsin.

İyi geceler
Sanada allah rahatlık versin tatlımm
bu gece güzelce uyursun inş...
görüşmek üzere

meraba flzask ben bu sigteye yeni katıldım ve bizimle aynı dertten müzdarip bir çok insanlar varmış çok üzüldüm benim bir sorum olacak eğer bilgin ve diğer arkadaşların bilgisi varsa ltf cevaplasınlar bizde azoluyuz bir kez tese yaptırdık 0 çıktı ikincisini düşünüyoruz acaba birinciden sonuç alamayıp ta ikinciden sonuç alan arkadaşlar varmı ltfn bişeyler yazın ölüyorum meraktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…