Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

Tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.

cnm ben faceden üye oldum ama merak ettiğim bişey var..
benim oradaki yazdığım konuları başkaları görecekm mi???
bende ekli olan arkadaşlar malum kimseyle paylaşmıyoruz bu konuları

d
günaydın canım inşallah.
buluşma var galiba ohh ne güzel

evet canım cumartesi ikimizinde umutta randevusu var...
görüşücez canım arkadaşımla

slm canım. cemremin tefriciyelerini okudum.Allah kabul etsin.

canım inşallah hayırlı haberlerle dönersin doktordan.çider için neler yaptınız? ne kadar aidat alıyorlarmış?

slm canım allah kabul etsin...
internetten cocukistiyorum.com dan ayrıntılarına bakabilirsin canım...
oradaki tel nosundan derneği arayıp üye oluyorsun...
150 tl bağış adı altında bi defaya mahsus para ödüyorsun...
telefonda üyeliğin tamamlanıyor...
saolsun vck daha önce topiğe yazmıştı...
çiderin indiriminden yararlanabilmek için umuta gitmek için ilk randevuyu onların alması gerekiyormuş...
bende önce çidere üye oldum sonrasında gitmek istediğim günü söyledim onlar aldı randevuyu...
umutta tüp bebek ücreti 5850 tl imiş...
çider indirimiyle 5250 oluyor...
çok bişey değil ama bi sıkıntın olduğu zaman her türlü yardımı alabiliyorsun...

ANEMON------------------------------------------------165
ARUNA--------------------------------------------------165=OKUDU
BAHAR--------------------------------------------------165
BANGİ--------------------------------------------------165
BURSA--------------------------------------------------165
CEMREM------------------------------------------------165
ÇİÇEK---------------------------------------------------164=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------164
ENFALL-------------------------------------------------164=OKUDU
ESESLİM-----------------------------------------------164=OKUDU
ESMA---------------------------------------------------164
ESMA16------------------------------------------------164=OKUDU
FLZASK------------------------------------------------164=OKUDU
GUNSLİNGER------------------------------------------164=OKUDU
HASRET------------------------------------------------164
HEP-----------------------------------------------------164=OKUDU
HMTNZL------------------------------------------------164
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------165=OKUDU
MERCAN------------------------------------------------165=OKUDU
OKNK---------------------------------------------------165=OKUDU
SELMACAN---------------------------------------------165=OKUDU
SEVAL--------------------------------------------------165
VCK----------------------------------------------------165
YEŞİL--------------------------------------------------165
ZAMAN-------------------------------------------------165=OKUDU
ZAMBAK-----------------------------------------------165
ZCU----------------------------------------------------165=OKUDU

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.

DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.
Okuma sırasında yüzünüz Kıble'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrıca, okuyuş sırasında, zihniyetinizin başka bir şeyle meşgul olmaması için gözlerinizi kapatın.
Yoruldugunuz zaman dinlenin, sonra devam edin.
Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.

Son düzenleme:
herkese slm
nasılsınız ben ıyım kurstan gelınce bıraz temızlık yaptım daha yenı oturdum bı topıge gıreyım dedım
FLAZSK cnm artık sen gıdene dek gorursun boyle ruyalar
senın randevun kacta cnnm

Slm canım
bende iyi cnm annemdeyim bugün kontrol vardı
hastaneden geldikk takılıyorum bende
yemek yapıcam birazdan
yarın eve dönücem tekrar
ah cnm görücem herhalde böyle rüyalar ondan önceki gecede
bi ortamdaydım arkadaşlar vardı hep hamileler ama güzel bir rüyaydı
dün gecede baharcımı gördümm
bizim randevu 13:30 da cnm
senin eşin yarın nerde yaptıracak testi cnm

annene de selamlar cnm ıyı duzelıyordur zamanla

benım eşim a.s.m de yaptıracak belkı bılırsın anadolu saglık merkezınde
bu gıdısle ruyaların gerceklesır ınşllh
senın esınde test verecektı galıba
hadı bu hafta senın benım vck nın baharın olsun inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

................

Son düzenleme:

a.s cnm evt düzeliyo yavaş yavaşş
evt cnm duymuştum orayı
inş. gerçekleşir cnm rüyalarımız
benim eşin test verecek bakalım emre hocane derse
ogün bizim randevu 1:30 da ben önceden sormuştum sprem testini ne zaman gelip verebilir
haftasonları 1 e kadarmış artık ogün testi verebilirmi bilmiyorum
hormonlar içinde sabah aç olmak gerekiyomuş oda olmaz
hafta içi artık yapılır belkii bakalım ne diyicek hoca
hayırlı haberlerle döneriz inş. cnm
sen neler hissediyosunn yarında sizin büyük günn inş. güzel sonuç çıkar cnm yaa

eşi azo olup fsh yüksek olanlar fsh düşüklüğü için size bir bitki benim eşim kullanmaya başladı bir ay sonra bakacağız durumuna

benim eşiminde biraz yüksek çıktı 14.53..azospermi olduğumuzu öğreneli 15gün oldu daha.herhangi bi bitkisele başlatmadım ya ilaç falan kullanırsa diye.keçiboynuzu pekmezi falan getirtik ama daha yedirmedim.senin eşin ne kullanmaya başladı canım yazarmısın.bu arada sınavın nasıl geçti..kib.

ben pek bısey hıssetmıyorum
bugun eşim bana dıyo cnm sen cok ıstıyorsun dıye ben test yapıcam dıyo
oda bugun benım moralımı bozdu zaten moralm azdı ıyıce yok oldu
artık takmıyorum kafama ne olursa kısmet demeye basladım
ne yapıyım bana ters tepkı yapıyo dusun dusun unutkan oldum cıkytım

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.

cnm ben faceden üye oldum ama merak ettiğim bişey var..
benim oradaki yazdığım konuları başkaları görecekm mi???
bende ekli olan arkadaşlar malum kimseyle paylaşmıyoruz bu konuları

canim ben baska face acip üye oldum ...gurup kapali gurup herhalde baskalari gormuyor yazilanlari
normal face de kendi profilinde bir seye yorum yapinca yorumun gorrunuyor ya orda görünmüyor

flzask canim gecmis olsun annenin nesi var

canim ben baska face acip üye oldum ...gurup kapali gurup herhalde baskalari gormuyor yazilanlari
normal face de kendi profilinde bir seye yorum yapinca yorumun gorrunuyor ya orda görünmüyor

anladım cnm neyse bende öyle yaparım o zaman..

baharcım cemrenin tefriciyelerini bende okudum Allah kabul etsin niyetini en kısa zamanda gerçekleştirsin

Baharcığım tefriciyelerimi okudum cnm allah kabul etsin inşlh
arkadaşımızın gönlünün muradını okunan duaların hürmetine tez zamanda versin inşl amin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…