Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
günaydın kızlar..öncelikle duaları kalbi benimle olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.7 haziranda olduğumuz tese ameliyatı maalesef olumsuz sonuçlandı.bugün 7 haziran dahil hayatımın en acı 5.günü...sol yanım yangın yeri.elim ayağım tutmuyor kolum kanadım kırık,gözlerim hep yaşlı.olmadı,olmadı,olmadı...

hani nefes alması bile zorlaşır ve anlamsız gelir ya bazen insana ben 5 gündür yaşamıyorum işte.evimin ortasına bi alev topu düştü.cayır cayır yanıyor ve bizide yakıyor.bu acı bu dert çekilcek gibi değil dayanılacak gibi hiç değil.

eşim ameliyata girdikten yarım saat sonra sürekli ha çıktı ha çıkacak diye beklemeye başladım.1 saat geçti çıkmadı ben anlamaya başladm olumsuz bişeyler olduğunu sürekli ağlıyordum.başhemşire geldi yanıma ağlama diye.burda bekleme dedi yarın seninde yumurtaların toplancak bukadar stres yapma dedi.ben ameliyathanenin önünde beklemekte ısrar edince lütfen cafeteryaya git daha eşin çıkmıycak testisin diğerine yeni geçtiler"dedi.ben bunu duyduğum an eşimin 5,30da biten ameliyatı benim için 4,15te bitmişti..eşim ameliyattan çıkınca ona sonuç bildirmemişler.bişey söylemedim.doktorumuzla görüştük.ameliyatın olumsuz geçtiğini emriyologun hala dokular üzerinde sperm aradığını söyledi.tam taburcu olurken embriyologla görüştük.5 saattir tarıyorum tekrar tekrar baktık ama bişey bulmadık dedi.zaten hazırdık bu cümleyi duymaya.hastaneden eve gelene kadar ve o günden bugüne kadar gözümüzün yaşı dinmedi.

şuan işteyim size bunları yzarken o anı tekrar yaşıyorum ve ağlıyorum...bu nasıl bir acı..bu nasıl bitmek bilmeyen sancı.eşim ve ben ne yapacağımızı bilmiyoruz hayatımıza nasıl yön vereceğiz bilmiyoruz.pataloji sonuçlarına göre durumumuzda son kararı verecek doktor.ben rabbimden sabır diliyorm sadece...bitmek tükenmek bilmeyen bi sabır lazım bize.bidaha bu tedavi sürecini ne zaman deneriz bilmiyorum ama şuan hiçbişey yapmayacağımız kesin.öyle sarsıldık öyle yıprandık ki eşimle yeni bi tedavi sürecini yakın zamanda kaldırıcak gücümüz kuvvetimiz yok.doktor bize türkiyede yasal olmadığı halde sperm bankalarında şansınızı deneyebilirsniz dedi.ne acı ne yaralayıcı...

bu süreçte yanımda olan siz kader arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.bizim olmadı ama inşallah tedaviye başlayacak veya başlamış olan arkadaşlarımın olumlu sonuçları olur.ben anladımki bu acımasız yolda insana en lazım olan şey sabır ve bu acıya dayanma gücüymüş.şuan bende ikiside yok.perişan bitik yitik bi haldeyim.25 ağustos gibi tatile çıkıcaz eşimle.nekadar tatil olur bilmem ama bi hava değişimi şart bize..

hepiniz allaha emanet olun..hepimizin yüzü gülsün..yuvası şenlensin..

Allahım sana sabırların en büyüğünü versin bize vereceğinden daha çoğunu versin sen yine de biraz dinlendikten sonra bitkisellerle dene canım ya Allahtan ümit kesilmez burdaki arkadaşlar çok bilgililer ve hep burda acıları paylaşıyorlar inşallah hayat sana güzel sürprizler yapar....

Allahım yar ve yardımcınız olsun Sabrinin sonunda mükafatını versin ins...
O amlyt önünde beklemeyi hemşirelere gözü yaşlı bakmayı esim amlyttan çıkınca yarı baygin çıktımı diye sorunca cvp verememeyi cok iyi bilirim...ömrümden ömür giden ikinci olaydı hayatımda...birincisi babamin beyin kanaması geçirip doktorlar ôlur dedigindeydi...ama dualarımızın sonunda babam sakat bile kalmadan evine 2 ay sonunda dondü...hayatımda bu iki an beni cok zorladı...
Once Rabbim sevdiklerime sinamasin esimizi ailemizi kazadan beladan korusun saglık sıhhat versin...
Hersey geçecek kalbimiz attıgı sürece umut vardır şimdi çıkmadı diye çıkmayacak diye bı şart yok 3. Mikrotesede sperm çıkan cok kisi var...sonuçta testisin heryerine bakamıyorlar belki bakmadıkları yerde var... Bak hala umut varrrr sen tatilini yap güzelde dinlenin 2013 yılında istediğiniz herseyi yapın ve tekrar deneyin ....birçok etkili iğneler var hiç sperm üretimi olmayanlarda sperm çıkışı sağlıyorlar...inan tedavisi olmayan hiç bı dert yok yeterki Rabbim ol desin...
Suanda nedensem acini hafifletmez sana kıyamamda ama hersey zamanla cozumlenecek Rabbim yoluna sokacak herseyi...

canım rapor için başvurduk onda sorun çıkmadı ancak rapor özel hastanelerde sadece ilaçta geçiyor
onun dışındaki herşey cepten devlet çok kalabalık ve ilk denememiz ve eşimiz azo luş sebebinden özelde yaptırmak istedim canım
inş sende bebeğine kavuşursun benim yaptıracağım tüp bebek merkezinde kredi kartı geçiyor canım sen nerde yaptıracaksın benim yaptıracağım tüp bebek doktorunu hemşire arkadaşım tavsiye etti

hazal arkadaşım bu sabah okudum yazını okudukça ağladım ne olur bukadar üzme kendini
rabbimn bir bildiği vardır rabbim sıkıntı verince sabrınıda veririmiş rabim seni eşine eşinide sana bağışlasın şuan hemen yanında olmayı ne çok istedrim bizler kader arkadaşlarıyız canım allaha emanet ol

slm arkadaşım nasılsın uzun zamandır karşılaşamadık
tedaviye temmuzda tekrar başlıyormuşsun hayırlı olsun canım inş bu defa bebişin sana tutunur

slm nurdah canım nasılsın ?tedavi nasıl gidiyor kaç gün oldu ve eşin nezaman tese olcak
canım inş bulunur dularımız hepimize eşin bitkiseller kullandımı hiç

slm arkadaşım nasılsın uzun zamandır karşılaşamadık
tedaviye temmuzda tekrar başlıyormuşsun hayırlı olsun canım inş bu defa bebişin sana tutunur

İns cnmmm Temmuz'da transferim Olcak doktorum cok olumlu konuşuyor o öyle konuştukca umut doluyorum :)
Maddi olarak yıpratdı baya ama Allah yardım ediyor bisekilde..
Cok heyecanlıyım ilk denemede hiç böyle hissetmemistim sırıtıyorum sürekli :)
Allahıma hep dua ediyorum biz kullarını evlat sevgisinden yoksun bırakmasın diye...
Suanda etrafımda tup bebek yaptıran benle birlikte 4 kisi vardı sadece bir tanıdık hamile kaldı 3. Denemesinde...diger tanıdık 3. Denmesinde ins negatif sonu aldı...digeride Kıbrıs'ta sperm bankasından aldığı spermle ikinci denemesinde negatif aldı...
Cok üzülüyorum öyle böyle deil sonu negatif olunca..özellikle donasyon yaptıran tanıdık annelerin komşusunun Görüncesi...annem cok kızıyor ha zina yapmışsın ha sperm almissin ...ama ben üzülüyorum o kadının ruh halı nsl kimbilir... Bu hayatta hersey insanlara..

Ev tasiycam rejim yapıyorum ise git gel yapıyorum zaman geçiyor ama hızlı geçmiyor Temmuz esın hemen:)
Sen nslsin sizin tedaviniz nezamandi cnm bnm

Ben samsundayım fakültede üniversite hastanesinde yaptırıcam, özellere burda pek güvenemedim ama şimdi direk de hemen ankara istanbula gidemedim, inşallah birincide tutar da çok uğraşmam, bu olmazsa 1 kere de istanbul ankara şansımızı deneriz herhalde rapor alabilseydim çok iyi olacaktı 2 kere en azından devlet yardım ediyor, araştırıyorum eşimin değerleri çok düşük azospermi değil ama ona yakın bu durumda şu 3 yıl evlilik şartının kalkması lazım ama bilmiyorum işte, ben 1 yıla yakın evliyim, bir yerde haklısın devlette bakalım neler yaşayacağım çünkü raporsuz da yine 6 bin diyolar, özel gibi para veriyosun, başladık niyetlendik işte, çalışıyorum, şehir dışı işimi aksatır belki, kimse bilmiyor ailem dahil, sıkıntı olmasın sessiz sedasız evimizde yapalım niyetiyle başladık inşallah çok hırpalanmam devlette, canım senin de şansın açık olsun eşinden bol bol sperm çıkar inşallah...sen de en kısa zamanda çok uğraşmadan kavuşursun bebeğine...

slm nurdah canım nasılsın ?tedavi nasıl gidiyor kaç gün oldu ve eşin nezaman tese olcak
canım inş bulunur dularımız hepimize eşin bitkiseller kullandımı hiç
iyiym bebegm sen naslsn bugn tedawimin 8. günü kontrolüm war bugn bakalm tese günü bugün belirlenir belki ewet eşim
bitkisel kullandı ama tahlillerde hep 0 cıktı artk kullanmyoruz bisey

canım ben tedaviye ağustostan önce başlayamam canım evet o kadınların ruh hali zor olur aman canım herşeyin hyırlısını iste bir kaç sayfa önce yazmıştım arkadaşın kardeşini karısı hamile kendi vefat etti karısı bir gün sonra doğum yaptı
çok etkilendim rabbim eşimi benden ayırmasın sakın isyan etme herşey allahtan vermiyorsa vardır bir sebebi
canım ne güzel kilo veriyorsun benimde kilo vermem gerek ama kendimi toparlayamıyorum ne oldu bana bende bilmiyorum pozitflğiğim kaybettim
canım ev buldunmu elazığın neresinde arıyorsun bende elazığlıyım biliyorum

Cnm o tanıdığınıza cok üzüldüm Rabbim eslerimizi bizi sevdiklerimizi korusun saglık sıhhat versin öncelikle sonrasi olur...
Ağustosada bsy kalmadı kıs:) biz Abdullah paşada otuyoruz kaloriferli ama ısınmıyor tavan akıyor en üst kattayiz işçilik sıfır yeni bina ama bes para etmez cok sınır ediyor bu ev beni:) doğalgazı olana bı eve tasincaz ama heryer de dogal gaz yok...mislandin üst taraflarında varrr bide Bahçelievler de doğalgaz...merkezi istemiyoruz cok icice evler..bakalım bu hafta baya bı bakcaz evlere...bu ayın sonuna taşınmam lazım:)
Rejim yap cnm tombik hamile kalma zayif hamis ol ben böle düşününce zayıflıyorum...iki ayda 8 kilo verdim tup beek tedavsinde 2 kilo aldım şimdi yine başladım 4-5 kilo versem yeter:)

iyiym bebegm sen naslsn bugn tedawimin 8. günü kontrolüm war bugn bakalm tese günü bugün belirlenir belki ewet eşim

canım inş bulunur gönlümüz seninle ve senin gibi tedaviye başlayan arkadaşlarda

Tahlillere bakıp canını sıkma biz 1 kere sperm testi verdik dahada vermedik esim istemedi.. Hatta amlyttan 1 saat once bı test yapalım detaylı inceliyoruz belki çıkar dedi..esim istemedi amlyta abdestli girmek istedi..doktor esimin testisini açtığında ilk dediği şey cok yıpranmış bı testis serm cikmayabilir çıksada kötü morfolojide olur demiş... Ama mikroskopla baktığında spermler kıpır kıpır acaip hareketli ve saglikliymis..hiç bizaman bsy belli olmuyor ..bana doktorum mikrotesede sperm bulsakta kaliteli olmaz genelde ama siz bizi her acıdan şaşırtınız dedi..Rabbim buyuk cok dua ettik cok ...ins sizdede guzel sonuclar olacak..Rabbim nasip edecekse çıkmaz denilen kisilerde çıkar...genetiği bozuk hormonları yüksek testisi yok denecek kdr kucuk olan kisilerden ornek verdi kesin çıkmaz dediğimiz hastalardan çıktı dedi doktor..

ne yaptında 2 ayda 8 kilo verdin bizdede söyle bakim

ne yaptında 2 ayda 8 kilo verdin bizdede söyle bakim

Sabah uyaninca 1 incir iki bardak su ictim
Ogleleyin iki dilim kepek ekmegi ile sebzsi bol kahvaltı yaptım
İkindide bır avuç leblebi fındık kuruuzum karışımı yedim
Aksamda ya salata yoğurt çorba Yada Salata yoğurt sebze yemeği yedim..
Yani aksam tek çeşit yemek önemli corba içtiğim gun koyü kivamli yaptım ...
Pilav kola makarna tatlı aburcubur falan hic yemedim...
8 kiloverdim .. Suanda çok azimli deilim ama mecbur yapmak lazım azcik yesem kılo alan tipim var

yarın 12.gün doluyor.bugün kahverengi leke geldi.bu ne anlama geliyor bilmiyorum.içimde heyecan yok.umutsuz bir tavırdayız eşimle.arkadaşlarımız daha heyecanlı bizden neden böyle oluyor.

Kaç gündür gelemedim topiğe,halamın vefat haberini aldım gidemedim işten izin alınmıyor işte gurbetin en zor anı hepinizi çokk özledim,baharcığım bu arada seni ekledim canım

başın sağolsun canım, allah rahmet eylesin halana.

gözün aydın, tebrik ederim. allah tammaına erdirsin inşallah hayırlısı ile kucağınada alırsın.

inşlh tatlımmmm ya çrşmb günü m tesemiz var çok heyecanlıyımmmmmm yaaaaaa fsh beni bitirdi inşlh burda benim mutluluğumuda yaşarız ve tüm bacılarımınnnnn

inşallah bol bol sperm bulunur canım, haftaya güzel haberlerle başladık hepte böyle gider inşallah. içini ferah tut.

geçmiş olsun mercan. senideki ne kisti idi. kapalı ameliyat ile mi aldılar? şimdi hayırlısı ile tedaviniz ne zaman olacak?

çok sevindim canım. temmuzun kaçında adetin, sen şimdi heyecandan yine reken olursun :)
bende bugün rapor için evraklarımı verdim içeriye, perşembe günü sonuç alacağız. inşallah sorun çıkmaz. temmuz adetimle bende başlarım tedaviye. bugün içim kıpır kıpır

gelecek bebişler inşallah

Cnm nasılsın çok özledim sizleri yaaa
iki haftadır topiği takip edemiyorum ne var ne yok bilmiyorum
biz 21 haziranda ankaraya gidiyoruz cnm eşim test yaptıracak
birde dua listesini paylaşırmısın....

Canlarm doktordan geldim cumartesi m.tese olabilirmisiz persembe günü kesinleşecek neolur dua edin banaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…