Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
herkese merhabalar,

5 -6 sene öncesinden kadınlar kulübünün sıkı takipçilerindeniz. Düne kadar sadece bakkım , estetil, güzellik moda sayfalarını takip ederken bugün kendimi bu sayfada buldum. eşimle 3,5 yıllık evliyiz ve 6 aydır çocuk yapmaya çalışıyoruz:)ben aklımıza düştüğünde doktora gidip muayene oldum , geçen hafta benim için dermatalog randevusu aldığımda eşimde fırsat bilip doktordan randevu aldık. ve dün tam anlamıyla yıkıldık. aklımızın ucundan bile geçmeyecek bir sonuçla karşılaştık. bu güne kadar sigara kullanmamış,içki içmemiş, her zaman yemesine içmesine dikkat eden eşimde azosperm diye ilk defa duyduğumuz bir teşhis konuldu. sperm sayızı % 0
bende hemen foruma yeni üyelik açıp okumaya başladım. doktor sizinde yazılarınızdan okuduğum fsh diye bir tahlil istedi.
salı günü bu tahlili yaptırmak üzere tekrar hastaneye gidicez. genetikse yapılacak birşey yok, fakat hormonelse durum değişebilir desede çok olumsuz konuşup eşimin moralini çok bozmuş. bende bu moral bozukluğuyla forumda bişeyler okumaya çalışıyorum ama kafam almıo bile yazılanları. bide sayfa sayısı o kadar çok kii iice kafam allak bullak olmuş durumda.
en iyi doktor , en iyi tedavi veya yöntemi neyse onu yaptırmak isteriz ama daha konuya bile hakim değilken nereden başlıyacağımı bilemiyorum. içim dolu olarak biraz uzun yazdım sanırım. içinizde bu konuya tamamen hakim olan ve doktor ,hastane, tedavi aşamalarını kısaca özetliyecek olan olursa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler ve herkese yüz güldürecek güzel haberler dilerim:)

Canım cok gecmiş olsun bu durumda tek şansınız tüp bebek eşin mikro tese ameliyatı olcak sperm bulunursa tüp bebek yapılcak bu konuda umut tüp bebek merkezini tavsiye ederim.ama tabi hemen m.tese ameliyatı olmadan önce eşine bitkisel kürler içir

canım bizde geçen sene öğrendik azospermi olduğunu eşimim
biz umut tüp bebek emre beyin hastasıyız
eşim mikrü tese ameliyatı oldu sperm bulundu şükürler olsun
fsh değeri eşimim 2 kat fazla çıkmıştı
siz nerde yaşıyosunuz?
geçmiş olsun canım herşeyin hayırlısı

bacılar eşim sabah gitti ama muayene olamadı bagkurda sorun çıkmış akşam özel muayenehanesine gidicek haftaya da gidip tahlil vericek bakalım hayırlısı artık bu dr ne dicek

selam arkadaşlar nasılsınız
sizlerden bir ricam olacak biliyorsunuz biz bu ay tedaviye başlıyacaktık ve celalettin beyle görüştük bizden inhibin b testini istediği için sonucu çıkınca tedavimiz şekil alacak ya yola devam yada tedaviye başlama kararı alıcaz o yüzden sonucun iyi çıkması için salavatı tefriciye 41 meryem suresi ve 41 yasin suresi okumaya niyet ettim yetiştiremem diye sizden ufakta olsa yardımcı olmanızı rica edicem müsait olan arkadaşlarım Allah rızası için bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim dualarınıza çok ihtiyacım var

bacılar eşim sabah gitti ama muayene olamadı bagkurda sorun çıkmış akşam özel muayenehanesine gidicek haftaya da gidip tahlil vericek bakalım hayırlısı artık bu dr ne dicek

zamancığım hadi hayırlısı güzel şeyler söyliyeceğini düşünüyorum celalettin beyin çünkü azoluların en kötüsü olan genetik sorunlu olan bize bile olumlu şeyler söylediğine göre sizler içinde güzel şeyler söyleyeceğini tahmin ediyorum.önemli değil bağkurda sorun çıkması keşke parayla hastanede yaptırsaydı çünkü ucuz bir tahlil fsh,testesteron,lh testlerini yaptıracaktı sonucuda akşam kendisi alıp muayehanesinde sizinle görüşecekti.canım sana tavsiyem eşinle sende git çünkü birinizin anlamadığını diğeri anlar yada onun aklına gelmeyen soruları sen sorarsın hocaya.

bacım uzak ben gidemedim eşim arabayla gitti ordanda işe geçti zaten diyeceği şeyler aşagı yukarı aynı eşim diğer azolular gibi değil 1 testis karın boşlugunda digeri aşagıda zamanında bi dr götürmemeleri işte nelere sonuç açtı ama umurlarında değil şimdi ben baktırım mış anası babası okadar baktırmış onun peşine düşüp paramı dökücekmiş falan çok kızgınım ailesine bakalım haftayada gelicekler kalıcaklar görümcemi dr getiricek şifofren görümcem zamanında onuda götürmemiş şimdi canına düştü görümcem can korkusundan napcam diye ugraşıyor gelicekler gene eşimle aram açılıcak ufffff dert bir değilki yoruldum gayri

canım haklısın ama ne gelir elden işte cahilliklerini sen çekiyorsun ama onlar öyle yaptı diğe sende pes edersen yine acısını sen çekersin inşallah düzelecek herşey artık güzel şeyler olacak Rabbimin izniyle böyle düşün yoksa üzülmekle kalırsın.inşallah celalettin bey sizin içinde elinden geleni yapacak takdir Allah'a kalmış olur yada olmaz olmazsa yine çocuk esirgemeye başvurursunuz gönlü güzel arkadaşım.Allah sabır versin bilirim ailenin araya girmesinin ne olduğunu inşallah hemen gelirler sıkıntı olmadan geri giderler Rabbim sabır versin

CANLAR NASISINIZZ :26::26::26::26: BEN YİNE YOĞUNUM HER ZAMANKİ GİBİ:44::44::44::44: EŞİMİN GEÇİRMİŞ OLDUĞU AMELİYATA BAĞLI OLARAK MALÜLEN EMEKLİ OLABİLMESİ İÇİN HASTANEYE BAŞ VURMUŞTUK ONUNLA UĞRAŞIYORUMMM :18::18::18::18:HEP KOŞTURMACAA .. DÜN KIZ KARDEŞİMLE KONTROLE GİTTİK (bıdıkın anası) BEBİŞİN (hamile biliyorsunuz)CİNSİYETİNİ ÖĞRENECEKTİK:44::44::44::44: KIZ KARDEŞİM ERKEK DİYE BEKLİYORDU:26::26::26::26: BELİRTİLERİM AYNI DİYORDUUUU:26::26::26::26: DR BAKTI VEEEEE BIDIKAAAA KIZ KARDEŞ GELİYOR DEDİİ ÇOK MUTLU OLDUMMMM (son 10 yıldır kız yeğenimiz olmamaıştı) ONU (bebişi) ULTURASONDA İZLEMEK ÇOK KEYİFLİ VE ÇOK DUGUSAL BİR DURUMDU ÇOK DUYGULANDIM AĞLADIM ALAHIM BİZLEREDE NASİP EDERMİ BUNLARI YAŞAMAYI ACABA DEDİMMMM EVE GELİRKENDE İLK KIRMIZI ELBİSESİNİ ALDIMMM .... DİĞER KARDEŞİMDE (tüp bebek yaptırmıştı hatırlarsınız) DEĞERLERİ BİRAZ YAVAŞYÜKSELİYOR :26::26::26::26:AMA DR BEKLEYECEĞİZ VE GÖRECEĞİZ DEDİİ:44::44::44::44: VAJİNAL MUAYENE YAPTIII HER ŞEY NORMAL DEDİİİ BİR SIKINTI YOK DEDİİ PZRTS İNŞŞ KESEYİ GÖRÜRLER VE SONRASINDADA HER ŞEY YOLUNDA GİDERSEE MİNACIK BİR YEĞENİM DAHA OLACAK BU GÜNDE KÖYE GİDİYORUMMMM BİR KAÇ GÜN GELMEYECEĞİZ

canım ya genetik azo en kotu azo değil en azından xxy de de %50 bulma sansı var sadece azf a ve b delesyonlarında ihtimal çok düşük bak gelinciğe oda öyleydi ama onun eşinde bulundu. valla bizimde risk faktorumuz yok genetik olduğunu düşünüyorum Allah buyuk inşallah mikroteselerde bol sperm bulunur da hepimizin yüzü güler.

arkadaslar butun arkadaslarım gebe en az 10 kişi sanki bana inat hepsi aynı dönemde gebe kaldı. yeni doğuranlarda oldu 1 ay içinde de doğuracaklarda var ama ben hiçbirine gitmek istemiyorum okadar zor geliyorki napıcam ben?

slm canım
tabi ki yardımcı olurum olurum canımcım
sen sayıyı söyle canım ben ona göre okuyayım inşallah

hayırlı olsun canım
kız yeğen geliyo demek ki
Allah sağlıcakla kucağına almasını nasip etsin
öteki kardeşinin de inşallah hamileliği güzel bir şekilde devam eder ve
o da evladına kavuşur inşallah
inşallah canım biz de yaşarız o güzel günleri
evladımızı önce karnımızda hisseder
sonra da kucağımızda koklarız inşallah.
güle güle canım görüşmek üzere.

yetiştiremem derken ne zamana okunacak bu sureler sevgili vck.Ona göre ben de yardımcı olmaya çalışırım

Yüce Allah onlara böyle nasip etmiş,inşAllah sana da tez zamanda nasip eder arkadaşım

canım biz kocaelinde yaşıyoruz ama tedavi tahlil vs. için istanbul tercih ederiz sanırım. yani daha yolun çok başı tabi. yazdığınız herşey bana çok yabancı geliyor şuan. çarşamba günü doktor fsh testi istedi. ben istanbulda yaptıralım diyorum onun için doktor araştırmasına giriştim. izlediğim bütün yolları doktorları tek tek sizinle paylaşıcam. umarım herkese faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…