Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

merhaba canım.herhangi bir hormon tedavisi görmeden önce gıda takviyeleri kullanmanı öneririm.çünkü nede olsa doğal hiçbişeyden insana zarar gelmez her zaman yararını görürsünüz.kuruyemiş çok tüketmelisiniz ve özellikle içinde çinko bulunan gıdaları(et,yumurta..) tüketin yada çinko tableti alın onunda hiçbir zararı yok aile doktorum söyledi isteyen herkese reçeteye yazıyoruz kesinlikle zararı yok dedi.sakın mikrotese yaptırmayın hemen,biz kaan aydosa gittik hemen mikrotese olduk çok yıprandık hemde boş yere.celalettin perudan iyi bahsedenler var isterseniz deneyin.

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Benim eşimde azosperm. Geçen hafta tese ameliyatı oldu. Hormonları ve kromozomları normal ancak tese ile sperm bulunamadı. Yıkıldık zor günler geçiriyoruz. alternatif tedavi yöntemlerini deneyeceğiz.

Arkadaşlar şunu sormak istiyorum. eşim ameliyattan sonra testislerinin sağ tarafta ve üst üste olduğunu söylüyor bu normal midir. bir müddet sonra düzelirmi çok tedirgin olduk.

lütfen bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olsun.

asbelove için ayetel kürsileri okudum, allah kabul etsin, gönlünden geçenleri nasip eylesin..

kızlar dualrınız iyi dilekleriniz için teşekürlerrr sağolun inşşşşşş bu gün tedaviye başladık hayırlısıyla inş

cnm ben okudum Rabbim dualrımızı kabul etsin

Sevgili Cemrem,
Çok teşekkür ederim cevabın ve iyi dileklerin için.
Evet azosperm tablosu bana çok umut verdi.
Orada bebek sahibi olan arkadaşları gördükçe demek ki imkansız değilmiş diye düşündüm.
Ve de başka doktorlara da gitme kararı aldık.
Cnm senin dediğin gibi Celalettin Bey'i düşünüyoruz.
Bu telefon numarasından direkt arasam olur mu? Çünkü sanırım cep nosu.

Bugün iş yerinde bir müşterimin 2 yalındaki kızı birden bire annesinin kucağından bana uzandı.
Annesi de bana verdi, anlık bir doğa olayı gibi.
Sanki o hiç tanımadığım bebek benim yüreğimdeki yarayı hissetti.
O an ağlamamak için kendimi çok zor tuttum, boğazımda bir şey düğümlendi sanki...

Ardından da, iş arkadaşlarım tarafından klasik bir 'e hadi artık Zeynep sıra sizde' geyiği..
kısmet dedim geçiştirdim.
Çocuk bezi reklamlarına bile ağlar oldum.
Sanırım tedaviye başlamadan önce ilk önce kendimi toparlamalıyım...

ALLAH'ım hepimize güç kudret versin bu zorlu yolda.

Listeyi güncellemişsin sanırım bahar. Benim ikizlerden birinin kalp atışı malesef duyulamadı şu an için benimde tek gebelik görünüyo.

canım üzüldüm ikizlerinden birini kaybetmene :26:
rabbim diğer bebişini size bağışlasın...
inş hayırlısıyla bebişini kucağına aldığın günlerde gelir

canım sen devam et ne demek herşey bitmiştir...
bak burda senelerdir ne mücadele veren arkadaşların durumlarına tanık olduk...
onlar içinde neler demişlerdi sözde drlar...
ama pes etmediler...
ve sonunda evlatlarıyla yüzleri gülen arkadaşlarımız oldu...
sende araştır kafana kim yatıyorsa onunla devam et tedavinize...
inş sizde azodan kurtulanlardan olursunuz...
canım aslında dediğin gibi yarıyı tatilinde dondurulmuşlarımı almaktı niyetimiz...
ama neyazıkki maddi problemlerden ertelemek zorunda kaldık...
allah nasip ederse yaza denizycez inş...

Hastalandım canım haber veriyim dedim.

tamam canım pazar günki listeye eklemem seni...
ama en son hazırlanan listeyi değiştiremem sonra karışıyor...
sen temizlendikten sonra okursun artık asbelove için payına düşenleri...

kızlar adet oldum yarın sabahtan has gidiyorummmmm her şey yolunda giderse 6. Tedvimiz başlamış olacak

canım hayırlı olsun tedavin inş bu denemende kavuşacaksın bebişine
güzel haberlerini bekliyoruz canım herşey gönlünce olsun

elhamdulilah iyiyim bitanem.
bebisim yada bebislerimde iyidir ins,
4 kan testi yaptirdim hepside iyi cikti sonuncu 10 binin ustunde
ultrason icin dr ariyorum nasipse bugunlerde bulmam lazim
sen nasiisin esin iyilestimi?

canım maşallah değerin yüksekmiş
senin için en hayırlısı neyse o olsun inş (tek-çift)
rabbim bizlere nasip eder inşşşşşşşş

Merhaba cnm,
Teşekkürler mesajın için, sizlerin desteği içime su serpiyo.Doktor Ender Gökçebay. Özel Ataköy Hastanesinde çalışıyor.
Çok efendi bir doktordu, bize çok detaylı bir şekide testislerin işleme mekanızmasını vs anlattı.
Spermiyogram dışında kan testi(yani FSH ve LH) sonuçlarına baktı, hatta ultrasonda detaylı bir şekilde izledi.
Bütün bu sonuçların dışında bize hiç sperm bulunmadığı için yapacak bir şey olmadığını söyledi.
Israrla üzerine basa basa sorduk, tedavisi yokmu diye yok dedi...
Eşim ve ben arabada birbirimize sarılıp ağladık. İlk kez onun ağladığını gördüm. Aslnda ben o an bittim.
Doktoru da suçlamak istemiyorum, belki de tıbbi anlamda bilmediğimiz şeyler vardır.
Keşke daha az inandırıcı görünseydi gözümüze...

Senin dediğin gibi, O DILERSE HER SEY OLUR.
Canım 13 yıl sonra hamile olman muhteşem. ALLAH bebişini kucağına almak kısmet etsin.
Canım tese ameliyatını ne zaman yaptırdınız?
Ve ne kadar sıklıkla spermiyogram yaptırdınız?Bir de doğal yoldan mı hamile kaldın?
Senin hikayeni çok merak ettim.

Seni tebrik ediyorum tatlım, azmini ve sabrını...Darısı başımıza...

Dediğin gibi, yılmak yok.
Dünden beri düşünüyorum. Acaba bir yerde kul hakkı mı yedik, ya da birisne kötülüğüm mü oldu da böyle bağrım yandı diye.
ALLAH yardımcımız olsun...
Hayırlı haberini en kısa zamanda duymak umuduyla.

canım çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin canım üzme kendini...
demek bilgisayarın çöktü bende nerde bu kız diyordum...
ahhh canım müdür hala devam ediyor mu canınızı sıkmaya allah onu bildiği gibi yapsın
allah korusun bitanem sen kötüyü getirme aklına...
inş eşinin sıkıntısıda ortadan kalkar çok geçmiş olsun...
allah senden de razı olsun gönlü güzel arkadaşımmmmmmmm üzme kendini nolur

selam canlar bi süredir uzak kaldım topikten pek sohbet edemedim sizlerle...
ama dua listesi için giriyorum geçmişi okuyorum takip ediyorum yine hepinizi...
kociş konyaya gittiği dönem çok hastalanmıştım biliyorsunuz...
o dönem hiç halim yoktu girip sohbet edemiyordum sizlerle...
sadece akşamları giriyordum dua listesi için...
sanırım o duruma biraz alıştım bi süre aynı şekilde devam etmek istedim galiba...
hepimiz yaşıyoruz bu durumu zaman zaman...
uzak kalmak istiyor insan bazen nedense bende de bu durum söz konusu son haftalarda...
canlar neyazıkki kocişin durumunda hala bi değişiklik yok...
burada zaten yaz dönemi hariç iş bulma şansı yok gibi bişey...
onun için açıkcası bi umudumda kalmadı artık...
ben kabullendim ama kocişim hala çok üzgün hep bi yerden bi haber gelicek diye bekliyor ama nafile :26:
hakkımızda hayırlısı artık...
biliyorsunuz 15 eylülde negatifi gördükten sonra yıkılmıştım çabuk toparlandım ama eski şevkim kalmadı...
ne ilaçlarımı (tiroid ilacımı ve tedavi için kullanmam gereken vitamin ve ilaçları) kullanıyorum ne kocişe ne kendime kür yapıyorum
daha öncede yazmıştım hep niyetleniyorum ama yok bi türlü başlayamıyorum hiçbişeye...
biliyorsunuz bende hipotiroid var 2 senedir tedavi görüyordum...
1,5 sene çok düzenli ilacımı kullanmama rağmen negatiften sonra onu da bıraktım...
bu hafta burada başka iyi bi dra gittim tiroid değerim 2 sene önce tedaviye başladığım zamanki haline dönmüş :26:
yine sınırın dışında
haftaya ultrason çekilecek ona göre tedaviye başlıycaz tekrar...
buarada kocişte muayene oldu...
dr kocişi tanıyor önceki hastalığını biliyor ara ara gidip tüm testlerini yaptırıyor...
kociştenden testler istedi ve kocişimde de hipotiroid çıktı hemde benimki yüksek ama onun değeri benimkinin 2 katı
haftaya beraber çekilecek ultrasonumuz ona göre ilaca başlıycaz...
hipotiroid hormonları etkilediği için kadınlarda pkoya yol açıyordu...
erkektede spermleri etkiliyormuş...
ayrıca ikimizinde trigliserid değerlerimiz en üst sınırın 2 katı
kocişte kocişte kolestrolde çıktı benimde en üst sınıra yakın :26:
bundan sonra yediklerimize daha çok dikkat edicez...
aslında biz sürekli zeytinyağı kullanırız ama bu değerlerin yükselmesi için başka sebeplerde var tabi...
dr buna dikkat ederek beslenmemizi tavsiye etti...
bakalım bidahaki kontrolde ne çıkacak...
öyle işte canlar sıkıntılar bitmiyor ama allah beterinden korusun dermansız dertler vermesin inş...
bizde son durumlar bu...
büyük ihtimal yazada antalyaya tayinimi istiycem...
çünkü burda iş imkanı yok bu durum tedavimizi etkiliyor...
eğer maddi anlamda sıkıntımız olmasaydı şimdi transferim olmuş ve bugün 5. günüm olmuş olacaktı
ama nasip olmadı...
antalyaya gidersek istiyorumbebeğimi, nzlyln ve denizbulutla görüşürüz artık değil mi kızlar
hepinizi çok öpüyorum canlarrrrrrrrrr görüşmek üzere

Son düzenleme:
baharcığım seni çok iyi anlıyorum yakın zamanda tedavin olmadığı için kendini iyice saldın yani negatifi aldığın için değil sen güçlü bir kadınsın bunu hepimiz biliyoruzeğer dediğin gibi bu ay tedaviye başlayacak olsaydın eminim ki eskiye nazaran daha dimdik ayakta olurdun daha çok azimle şevkle başlardın tedaviye dediğin gibi birinci negatifi aldığın için şimdi elinden gelenden daha fazla çaba harcardın kendine haksızlık etme lütfen.ama troit ilaçlarını bırakman hiç iyi olmamış benim arkadaşım böyle şeyler yapmazdı hem kendin hem eşin için lütfen toparla kendini ve gidin tedavinizi olun bitkisellerede başlayın biran evvel.tayin işine gelince ben şahsen senin adına sevindim hem senin ailende orda anneni görmesende kardeşlerini daha sık gelirsin inan bana kardeş sevgisi aile sevgisi bütün hastalıklara derman oluyor.şimdi kardeşin ailen yanında olsa onlara sıkı sıkı sarılsan bütün dertlerin hafiflerdi inşallah annede insafa gelecek ve torununu kucağına aldıktan sonra oda yelkenleri suya indirecektir.torun baldan tatlıdır derler nede olsa

gerçekten saldım kendimi canım...
hiçbişey yapasım gelmiyor
canım biliyorum içimi en çok karartan da zaten tiroid ilaçlarımı kullanmamam...
nekadar yanlış yaptığımın farkındayım ama aynı yanlışı tekrarlamakta devam ediyorum :26:
inş haftaya yeni drumla güzel bi başlangıç yapar tedavime başlarım ki kocişimde başlıycak artık..
canım neden oldu anlamıyorum trigliserid değerimiz çok çok yüksek çıktı kocişte kolestrol çıktı bende de sınıra yakın...
dr çok mu tereyağ margarin kullanıyorsunuz dedi oysaki ben hiç koymam yemeklere herşeyi zeytinyağıyla yaparım...
ama başka şeylerde bu değerlerin yükselmesine sebep oluyormuş...
ona uygun bi diyet önerdi bize artık onlarada dikkat edicez...
bakalım inş bidahaki kontrole bu değerler düşer biraz...
canım aslında benim başka çekindiğim durumlar var ama iş imkanı şuan için herşeyden önemli geliyor bize...
çünkü eşim çok üzülüyor orada çevremiz çok herşey daha iyi olur gibi...
kardeşlerime yakın olmak ayrı bi durum zaten kızkardeşime söyledim nasıl seviniyor şimdiden planlar yapıyoruz bakalım sonrası nasıl olacak yaşayıp görücez...

Merhaba,

mesajınızı tesadüfen okudum..Ben de hipotroid hastasıydım,hatta ben de 15 yıl önce timör çıkmıştı,ameliyatla aldırdım..Ama tiroid bezlerim alındığı için yıllardır troid ilaçlarımı kullanıyorum..Biz de benek için tedavi görüyoruz,3.aşılamada beklemedeyim..
Troid değerleri hamilelik için çok önemli,ilaçları mutlaka düzenli kullanmanız gerekir..Rabbim size de tüm isteyenleri de evlar sahibi yapsın inşallah..Ama hayat bebekten ibaret değil..en önemlisi sizin sağlığınız..İlaçlarınızı öncelikle kendiniz için kullanmalısınız..Hipotroid çok zordur..Siz de halsizlik depresyon yapar,kilo yapar,insanı altüst eder,çok iyi bilirim..
Mutlaka ilaçlarınızı düzenli kullanın..benim sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığım ilacımızı içmektir..
Bu arada benim eşimde de bir dönem kolestrol çok yüksek çıkmıştı..Biraz genetik biz de hep zeytinyağlı yeriz..En önemli faktör de stres..
Umarım herşey yoluna girer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…