merhaba
Arkadaşlar merhabalar,
Ben ilk kez bu konuda yazıyorum. Daha doğrusu ilk kez bir foruma yazı yazıyorum.
Bu güne kadar hep çevremdeki insanlarla konuşurdum ancak bu kez derdimi ancak sizler anlayabilirsiniz.
Ben 1 yıllık evliyim. 31 yaşındayım, eşim 36 yaşında.
Yaşımız ilerlediği için hemen bebek istedik.
1 yıl olmadı. Doktora gittik ve spermiyogram sonuçlarını 2 gün önce aldık.O bir cümle yaşama sevincimi aldı sanki.
'Sperm hücresine rastlanamadı'.
Bugün de FSH ve LH geldi.
FSH: 16,5 ve LH 7,57.
Ultrason sonuçları da temiz çıktı, herhangi bir tıkanıklık yokmuş.
Doktorumuz bu durumda bebek sahibi olamayacağımızı söyledi.
Peki tüp bebek denemesi diye ben sorunca da, bu iğneyle kuyu kazmaya benzer, ben sizin yerinizde olsaydım bir an önce durumu kabullenmeye bakardım, dedi.
Dünyam çöktü sanki.
Eşim deseniz aynı şekilde...
Hayatın rengi değişti sanki. Kimseye derdini anlayamamak da ayrı. Neyseki sizleri buldum.
Ve sizlerin yazdıklarını görünce yolun sonunda değil tam tersine başında olduğumu anladım...
Şimdi ne yapmalı, nereye gitmeli, kime danışmalı....
Ne olur bir akıl verin arkadaşlar.
İstanbul Avrupa yakasında oturuyoruz.
Hangi kliniğe gitmeliyim?
kızlar dualrınız iyi dilekleriniz için teşekürlerrr sağolun inşşşşşş bu gün tedaviye başladık hayırlısıyla inş
kızlar adet oldum yarın sabahtan has gidiyorummmmm her şey yolunda giderse 6. Tedvimiz başlamış olacak
ARUNA--------------------------------------------------255
ASBELOVE----------------------------------------------255=OKUDU
ASKBEBEK----------------------------------------------255=OKUDU
AYYUZLUM---------------------------------------------255=OKUDU
BAHAR85-----------------------------------------------252=OKUDU
BAHAR247----------------------------------------------255=OKUDU
BANU_K-------------------------------------------------OKUYAMIYOR
BENGUSUU---------------------------------------------255
BİRUMUT99---------------------------------------------OKUYAMIYOR
CİCEK00------------------------------------------------255=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------255=OKUDU
ECRİN23------------------------------------------------255=OKUDU
ENFAL33------------------------------------------------255=OKUDU
ESMA----------------------------------------------------255
HASRET------------------------------------------------255=OKUDU
HMTNZL------------------------------------------------255
KADER60-----------------------------------------------258=OKUDU
KADER_NL----------------------------------------------255=OKUDU
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------255
MİXER07------------------------------------------------OKUYAMIYOR
NİLDA015----------------------------------------------255
NURSEN------------------------------------------------255=OKUDU
NZLYLN-------------------------------------------------255
SAGANAK-----------------------------------------------255
SEVAL0817---------------------------------------------254=OKUDU
SONSUZ-------------------------------------------------41=OKUDU
TULAY20------------------------------------------------254=OKUDU
UMUT99-------------------------------------------------254
VCK------------------------------------------------------OKUYAMIYOR
YASEMENSU--------------------------------------------254
ZAMBAK06----------------------------------------------254=OKUDU
Ayet'l-Kürsi Okunuşu
Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)
Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.
Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.
aramıza hoşgeldin cnm
hepimiz bu durumları çokça yaşadık inan ki dediğin gibi yolun başındasın
hiçç bi zaman umudunu kaybetme burda görmüşsündür azosperm tablomuzu kimler kimler hamiş oldu bebişlerini kucağına aldı
sende bizlerde alacağız inş o melek bebklerimizi
cnm bence dr. celallettin peru ya gidin dr. vakfı bezmi alemde drluk yapıyo
arayın randevu alın bundan sonraki gidişatı hayırlı ve umut dolu geçirin cnm
numara burda bnce arayın cnm 0532 605 11 31
Listeyi güncellemişsin sanırım bahar. Benim ikizlerden birinin kalp atışı malesef duyulamadı şu an için benimde tek gebelik görünüyo.
günaydın baharcım biz de henüz bi şey yapmadık. Son kez emre bey ile bi de celalettin bey ile görüşüp net bi karar vermek istiyoruz. Gerçi forumlardan takip ettiğim kadarıyla kaan bey yapılacak bi şey yoksa her şey bitmiştir diyen çok ama burdan takip ederken celalettin bey e gidenleri okudum iyi şeyler söyleniyor eğer görüşebilirsek bi de onunla görüşmek istiyoruz.
Her şeyin hayırlısı olsun. Aklımda sanki şubat gibi yeniden deneyeceksiniz diye kalmış ondan sormuştum.
Inşallah yazın her şey istediğin gibi olur.
şu 15 tatili değerlendirelim dedik bi türlü olmadı. Doktorlar da hep izinli oldu. Neyse bunda da vardır bir hayır.....
Hastalandım canım haber veriyim dedim.
kızlar adet oldum yarın sabahtan has gidiyorummmmm her şey yolunda giderse 6. Tedvimiz başlamış olacak
elhamdulilah iyiyim bitanem.
bebisim yada bebislerimde iyidir ins,
4 kan testi yaptirdim hepside iyi cikti sonuncu 10 binin ustunde
ultrason icin dr ariyorum nasipse bugunlerde bulmam lazim
sen nasiisin esin iyilestimi?
merhaba zeynep hosgeldin.
bir sperm testiyle mi bunlari soyledi dr ve kim bu dr
ben burda defalarca yazdim,ALLAH( varsa ki suphesiz var) imkansiz diye birsey olabilimi?
biz 13 yillik evliyiz benim esimde azospermdi tese ameliyatinda bile sperm bulunamadi.
ALLAHima sonsuzca sukurler olsunki azda olsa normal cikis oldu ve simdi yeni hamileyim rabbim nasip ederse.
moral bozan dr larla bakmayin elimizden gelen gayreti gosterip cok dua edecez O DILERSE OLMAZLAR OLUVERIR.
arkadaslarda yazacaktir bitkiseller balli macunlar vs kullanin netten arastirabilirsin. tese de sperm bulunan cok kisi var.umitsiz olmayin
ALLAH YARDIMCIN OLSUN
iy ki sizler gibi dostlarımımvar bebişlerimi kaybettiğimden beri hayatımmm çoook kötü gidiyor Rabbim bugünümü aratmasın geçen hafta çantamı çaldırdım tel cüzdan gitti sonra bilgisayarım çöktü eşim rahatsız iş konusunu bahar flazskcım biliyor müdür hayatımızı zindana çevirdi eşimde zaten var olan prostat büyümesi yine yoğunlaştı daha öncede kanser olasığı üstünde durulmuştu dr zaten sizden kalite sperm olma ihtimali yok dedi ve bir baktım bana dua okuyorum cuma günü hürmetine önce bahardan sonra hepinizden razı olsun mercanımında bebişlerini bağışlasın
baharcığım seni çok iyi anlıyorum yakın zamanda tedavin olmadığı için kendini iyice saldın yani negatifi aldığın için değil sen güçlü bir kadınsın bunu hepimiz biliyoruzeğer dediğin gibi bu ay tedaviye başlayacak olsaydın eminim ki eskiye nazaran daha dimdik ayakta olurdun daha çok azimle şevkle başlardın tedaviye dediğin gibi birinci negatifi aldığın için şimdi elinden gelenden daha fazla çaba harcardın kendine haksızlık etme lütfen.ama troit ilaçlarını bırakman hiç iyi olmamış benim arkadaşım böyle şeyler yapmazdı hem kendin hem eşin için lütfen toparla kendini ve gidin tedavinizi olun bitkisellerede başlayın biran evvel.tayin işine gelince ben şahsen senin adına sevindim hem senin ailende orda anneni görmesende kardeşlerini daha sık gelirsin inan bana kardeş sevgisi aile sevgisi bütün hastalıklara derman oluyor.şimdi kardeşin ailen yanında olsa onlara sıkı sıkı sarılsan bütün dertlerin hafiflerdi inşallah annede insafa gelecek ve torununu kucağına aldıktan sonra oda yelkenleri suya indirecektir.torun baldan tatlıdır derler nede olsa
selam canlar bi süredir uzak kaldım topikten pek sohbet edemedim sizlerle...
ama dua listesi için giriyorum geçmişi okuyorum takip ediyorum yine hepinizi...
kociş konyaya gittiği dönem çok hastalanmıştım biliyorsunuz...
o dönem hiç halim yoktu girip sohbet edemiyordum sizlerle...
sadece akşamları giriyordum dua listesi için...
sanırım o duruma biraz alıştım bi süre aynı şekilde devam etmek istedim galiba...
hepimiz yaşıyoruz bu durumu zaman zaman...
uzak kalmak istiyor insan bazen nedense bende de bu durum söz konusu son haftalarda...
canlar neyazıkki kocişin durumunda hala bi değişiklik yok...
burada zaten yaz dönemi hariç iş bulma şansı yok gibi bişey...
onun için açıkcası bi umudumda kalmadı artık...
ben kabullendim ama kocişim hala çok üzgün hep bi yerden bi haber gelicek diye bekliyor ama nafile :26:
hakkımızda hayırlısı artık...
biliyorsunuz 15 eylülde negatifi gördükten sonra yıkılmıştım çabuk toparlandım ama eski şevkim kalmadı...
ne ilaçlarımı (tiroid ilacımı ve tedavi için kullanmam gereken vitamin ve ilaçları) kullanıyorum ne kocişe ne kendime kür yapıyorum
daha öncede yazmıştım hep niyetleniyorum ama yok bi türlü başlayamıyorum hiçbişeye...
biliyorsunuz bende hipotiroid var 2 senedir tedavi görüyordum...
1,5 sene çok düzenli ilacımı kullanmama rağmen negatiften sonra onu da bıraktım...
bu hafta burada başka iyi bi dra gittim tiroid değerim 2 sene önce tedaviye başladığım zamanki haline dönmüş :26:
yine sınırın dışında
haftaya ultrason çekilecek ona göre tedaviye başlıycaz tekrar...
buarada kocişte muayene oldu...
dr kocişi tanıyor önceki hastalığını biliyor ara ara gidip tüm testlerini yaptırıyor...
kociştenden testler istedi ve kocişimde de hipotiroid çıktı hemde benimki yüksek ama onun değeri benimkinin 2 katı
haftaya beraber çekilecek ultrasonumuz ona göre ilaca başlıycaz...
hipotiroid hormonları etkilediği için kadınlarda pkoya yol açıyordu...
erkektede spermleri etkiliyormuş...
ayrıca ikimizinde trigliserid değerlerimiz en üst sınırın 2 katı
kocişte kocişte kolestrolde çıktı benimde en üst sınıra yakın :26:
bundan sonra yediklerimize daha çok dikkat edicez...
aslında biz sürekli zeytinyağı kullanırız ama bu değerlerin yükselmesi için başka sebeplerde var tabi...
dr buna dikkat ederek beslenmemizi tavsiye etti...
bakalım bidahaki kontrolde ne çıkacak...
öyle işte canlar sıkıntılar bitmiyor ama allah beterinden korusun dermansız dertler vermesin inş...
bizde son durumlar bu...
büyük ihtimal yazada antalyaya tayinimi istiycem...
çünkü burda iş imkanı yok bu durum tedavimizi etkiliyor...
eğer maddi anlamda sıkıntımız olmasaydı şimdi transferim olmuş ve bugün 5. günüm olmuş olacaktı
ama nasip olmadı...
antalyaya gidersek istiyorumbebeğimi, nzlyln ve denizbulutla görüşürüz artık değil mi kızlar
hepinizi çok öpüyorum canlarrrrrrrrrr görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?