hoşgeldin canım Rabbim eşinize şifalar versinmerhaba
Arkadaşlar merhabalar,
Ben ilk kez bu konuda yazıyorum. Daha doğrusu ilk kez bir foruma yazı yazıyorum.
Bu güne kadar hep çevremdeki insanlarla konuşurdum ancak bu kez derdimi ancak sizler anlayabilirsiniz.
Ben 1 yıllık evliyim. 31 yaşındayım, eşim 36 yaşında.
Yaşımız ilerlediği için hemen bebek istedik.
1 yıl olmadı. Doktora gittik ve spermiyogram sonuçlarını 2 gün önce aldık.O bir cümle yaşama sevincimi aldı sanki.
'Sperm hücresine rastlanamadı'.
Bugün de FSH ve LH geldi.
FSH: 16,5 ve LH 7,57.
Ultrason sonuçları da temiz çıktı, herhangi bir tıkanıklık yokmuş.
Doktorumuz bu durumda bebek sahibi olamayacağımızı söyledi.
Peki tüp bebek denemesi diye ben sorunca da, bu iğneyle kuyu kazmaya benzer, ben sizin yerinizde olsaydım bir an önce durumu kabullenmeye bakardım, dedi.
Dünyam çöktü sanki.
Eşim deseniz aynı şekilde...
Hayatın rengi değişti sanki. Kimseye derdini anlayamamak da ayrı. Neyseki sizleri buldum.
Ve sizlerin yazdıklarını görünce yolun sonunda değil tam tersine başında olduğumu anladım...
Şimdi ne yapmalı, nereye gitmeli, kime danışmalı....
Ne olur bir akıl verin arkadaşlar.
İstanbul Avrupa yakasında oturuyoruz.
Hangi kliniğe gitmeliyim?
hoş geldin canım Allah şifalar versin eşinizeArkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Benim eşimde azosperm. Geçen hafta tese ameliyatı oldu. Hormonları ve kromozomları normal ancak tese ile sperm bulunamadı. Yıkıldık zor günler geçiriyoruz. alternatif tedavi yöntemlerini deneyeceğiz.
Arkadaşlar şunu sormak istiyorum. eşim ameliyattan sonra testislerinin sağ tarafta ve üst üste olduğunu söylüyor bu normal midir. bir müddet sonra düzelirmi çok tedirgin olduk.
lütfen bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olsun.
selam kızlar nasılsınız?
selam canlar bi süredir uzak kaldım topikten pek sohbet edemedim sizlerle...
ama dua listesi için giriyorum geçmişi okuyorum takip ediyorum yine hepinizi...
kociş konyaya gittiği dönem çok hastalanmıştım biliyorsunuz...
o dönem hiç halim yoktu girip sohbet edemiyordum sizlerle...
sadece akşamları giriyordum dua listesi için...
sanırım o duruma biraz alıştım bi süre aynı şekilde devam etmek istedim galiba...
hepimiz yaşıyoruz bu durumu zaman zaman...
uzak kalmak istiyor insan bazen nedense bende de bu durum söz konusu son haftalarda...
canlar neyazıkki kocişin durumunda hala bi değişiklik yok...
burada zaten yaz dönemi hariç iş bulma şansı yok gibi bişey...
onun için açıkcası bi umudumda kalmadı artık...
ben kabullendim ama kocişim hala çok üzgün hep bi yerden bi haber gelicek diye bekliyor ama nafile :26:
hakkımızda hayırlısı artık...
biliyorsunuz 15 eylülde negatifi gördükten sonra yıkılmıştım çabuk toparlandım ama eski şevkim kalmadı...
ne ilaçlarımı (tiroid ilacımı ve tedavi için kullanmam gereken vitamin ve ilaçları) kullanıyorum ne kocişe ne kendime kür yapıyorum
daha öncede yazmıştım hep niyetleniyorum ama yok bi türlü başlayamıyorum hiçbişeye...
biliyorsunuz bende hipotiroid var 2 senedir tedavi görüyordum...
1,5 sene çok düzenli ilacımı kullanmama rağmen negatiften sonra onu da bıraktım...
bu hafta burada başka iyi bi dra gittim tiroid değerim 2 sene önce tedaviye başladığım zamanki haline dönmüş :26:
yine sınırın dışında
haftaya ultrason çekilecek ona göre tedaviye başlıycaz tekrar...
buarada kocişte muayene oldu...
dr kocişi tanıyor önceki hastalığını biliyor ara ara gidip tüm testlerini yaptırıyor...
kociştenden testler istedi ve kocişimde de hipotiroid çıktı hemde benimki yüksek ama onun değeri benimkinin 2 katı
haftaya beraber çekilecek ultrasonumuz ona göre ilaca başlıycaz...
hipotiroid hormonları etkilediği için kadınlarda pkoya yol açıyordu...
erkektede spermleri etkiliyormuş...
ayrıca ikimizinde trigliserid değerlerimiz en üst sınırın 2 katı
kocişte kocişte kolestrolde çıktı benimde en üst sınıra yakın :26:
bundan sonra yediklerimize daha çok dikkat edicez...
aslında biz sürekli zeytinyağı kullanırız ama bu değerlerin yükselmesi için başka sebeplerde var tabi...
dr buna dikkat ederek beslenmemizi tavsiye etti...
bakalım bidahaki kontrolde ne çıkacak...
öyle işte canlar sıkıntılar bitmiyor ama allah beterinden korusun dermansız dertler vermesin inş...
bizde son durumlar bu...
büyük ihtimal yazada antalyaya tayinimi istiycem...
çünkü burda iş imkanı yok bu durum tedavimizi etkiliyor...
eğer maddi anlamda sıkıntımız olmasaydı şimdi transferim olmuş ve bugün 5. günüm olmuş olacaktı
ama nasip olmadı...
antalyaya gidersek istiyorumbebeğimi, nzlyln ve denizbulutla görüşürüz artık değil mi kızlar
hepinizi çok öpüyorum canlarrrrrrrrrr görüşmek üzere
sanırım o duruma biraz alıştım bi süre aynı şekilde devam etmek istedim galiba...
uzak kalmak istiyor insan bazen nedense bende de bu durum söz konusu son haftalarda...
ben kabullendim ama kocişim hala çok üzgün hep bi yerden bi haber gelicek diye bekliyor ama nafile :26:
biliyorsunuz 15 eylülde negatifi gördükten sonra yıkılmıştım çabuk toparlandım ama eski şevkim kalmadı...
ne ilaçlarımı (tiroid ilacımı ve tedavi için kullanmam gereken vitamin ve ilaçları) kullanıyorum ne kocişe ne kendime kür yapıyorum
daha öncede yazmıştım hep niyetleniyorum ama yok bi türlü başlayamıyorum hiçbişeye...
1,5 sene çok düzenli ilacımı kullanmama rağmen negatiften sonra onu da bıraktım...
bu hafta burada başka iyi bi dra gittim tiroid değerim 2 sene önce tedaviye başladığım zamanki haline dönmüş :26:
yine sınırın dışında
dr kocişi tanıyor önceki hastalığını biliyor ara ara gidip tüm testlerini yaptırıyor...
kociştenden testler istedi ve kocişimde de hipotiroid çıktı hemde benimki yüksek ama onun değeri benimkinin 2 katı
aslında biz sürekli zeytinyağı kullanırız ama bu değerlerin yükselmesi için başka sebeplerde var tabi...
öyle işte canlar sıkıntılar bitmiyor ama allah beterinden korusun dermansız dertler vermesin inş...
bizde son durumlar bu...
eğer maddi anlamda sıkıntımız olmasaydı şimdi transferim olmuş ve bugün 5. günüm olmuş olacaktı
ama nasip olmadı...
antalyaya gidersek istiyorumbebeğimi, nzlyln ve denizbulutla görüşürüz artık değil mi kızlar
cnm hayırlı olsun tedaviniz inşlh bu sefer bebişine kavuşursun dualarım hepimiz için....
cnm yeterim inşallah bebişine kavuşacaksın dualarımdasın
canım hayırlı olsun tedavin inş bu denemende kavuşacaksın bebişine
güzel haberlerini bekliyoruz canım herşey gönlünce olsun
canım maşallah değerin yüksekmiş
senin için en hayırlısı neyse o olsun inş (tek-çift)
rabbim bizlere nasip eder inşşşşşşşş
CANLARIM SAĞOLUNALLAH RAZI OLSUNNNNNNN İNŞŞŞŞ KIZLAR İNŞŞŞŞ BU SON VE BEBİŞLİ OLSUN İNŞŞŞŞŞŞ SADECE DUA EDİYORUM RABBİM HAYIRLI VE SAĞLIKLI BİR EVLAT DİYEEEE ..... 2006 YILINDA İLK TÜP BEBEK DENEMEDE:26::26::26: ( tüp bebeğin ne olduğunu bimediğimden belkide birazda cahilikten)ALLAHIM NE OLUR BANA ÜÇÜZ NASİP ET ETDE BİR DAHA BU MERKEZLER DR LA YOLUM KESİŞMESİN AYNI ŞEYLERİ YAŞAMAYAYIM DEDİMM:44::44::44::44::44: (muayene olurken her kadın gibi rahatsız oluyordum utanıyordum o güne kadar hayatında kadın doğumcu görmemiş biriyim )YILLAR İÇİNDE DEFALARCA TÜP BEBEK DENEYİNCE :26::26::26::26:BEN NASIL BÖYLE BÜYÜK KONUŞTUM DİYE DÜŞÜNÜP ÜZÜLÜYORUMMMM KEŞE SÖYLEMSEYDİM BÖYLE DİYEEE ................... BU GÜN İLK ĞNEMİ OLDUM KIZLARRRRR RABBİM YÜZÜMÜ GÜLDÜRSÜN TÜM EVLAT BEKLAYENLERLE BERABER İNŞŞ
Merhaba,
mesajınızı tesadüfen okudum..Ben de hipotroid hastasıydım,hatta ben de 15 yıl önce timör çıkmıştı,ameliyatla aldırdım..Ama tiroid bezlerim alındığı için yıllardır troid ilaçlarımı kullanıyorum..Biz de benek için tedavi görüyoruz,3.aşılamada beklemedeyim..
Troid değerleri hamilelik için çok önemli,ilaçları mutlaka düzenli kullanmanız gerekir..Rabbim size de tüm isteyenleri de evlar sahibi yapsın inşallah..Ama hayat bebekten ibaret değil..en önemlisi sizin sağlığınız..İlaçlarınızı öncelikle kendiniz için kullanmalısınız..Hipotroid çok zordur..Siz de halsizlik depresyon yapar,kilo yapar,insanı altüst eder,çok iyi bilirim..
Mutlaka ilaçlarınızı düzenli kullanın..benim sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığım ilacımızı içmektir..
Bu arada benim eşimde de bir dönem kolestrol çok yüksek çıkmıştı..Biraz genetik biz de hep zeytinyağlı yeriz..En önemli faktör de stres..
Umarım herşey yoluna girer..
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Benim eşimde azosperm. Geçen hafta tese ameliyatı oldu. Hormonları ve kromozomları normal ancak tese ile sperm bulunamadı. Yıkıldık zor günler geçiriyoruz. alternatif tedavi yöntemlerini deneyeceğiz.
Arkadaşlar şunu sormak istiyorum. eşim ameliyattan sonra testislerinin sağ tarafta ve üst üste olduğunu söylüyor bu normal midir. bir müddet sonra düzelirmi çok tedirgin olduk.
lütfen bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olsun.
cnm benim yazdıklarına çok üzüldüm
bir süredir uzak kaldığının farkındayım cnm
sıkıntılarının olduğunu hissetmiştim
buraya ilk gelen sıkıntısı olan insanları ilk sen teselli eder yol gösterip önerilerin olurdu
yokluğun hep hissediliyor cnm
eşinin hala iş bulamamasına üzüldüm cnm
tabi böyle olunca moral bozukluğu sağlığını etkiliyor
herşey nasip kısmet işi cnm mutlaka bi yerden rızkınızı verecektir yaradan
tiroidlerinizin yüksek çıkması eşinde kolestrol çıkması üzüntü ve sitresle alakalıdır cnm inşlh geçecektir
sen yine azminle ilaçlarınızı kullan ve kullandır kolestrol içinde o kadar üzülme cnm hemen hemen herkeste var
yediğimiz şeyler hep hormonlu ilaçlı GDO lu hangisine bağlarsan bağla artık
cnm evt eğerki tedavine başlayabilseydin transferin olacaktı
ama ne yapacaksın cnm şartlarınız bunu gerektirdi
inşlh yazın bu hayallerinin hepsi gerçek olur ve ikiz bebeklerine kavuşursun
sizin durumunuz yaşadıklarınız beni çok etkiledi sizden eşinden hep eşime bahsederim
balıkesirdeki öğretmen arkadaşım diye
tayinini buraya isteyip buraya yerleşmek istemene çok sevindimcnm
inşlh bu kararlarınız size çok hayırlı güzel günler hayatınıza yenilikler getirsin
inşl ultrason sonuçlarınızda iyi çıkar
dediğin gibi allah beterinden korusun cnm insanların sınavları bitmiyor işte yinede şükür
rabbim beterinden korusun
ilk başta sağlığımızı bozmasın inşlh...
cnm eğerki buraya gelirseniz inşlh gelirsiniz ben sürekli seni görmek isterim ona göre şimdiden söyliimm
hatta ben yarından itibarende eşine iş bakıcam şirket muhasesi yapıyor galiba
inşlh şöyle güzel hayırlı yerlerden rabbim size bol rızıklı kappılar açar
bende seni öpüyorum cnm kendine iyi bak ve lütfen canını sıkma.....
canım kolay değil insanın eşinin aylardır işsiz olması, onun bu nedenle nekadar üzüldüğüne geceleri uyuyamadığına şahit olmak ve maddi problemlerden tedavini olamamak...
insan yıpranıyor ister istemez...
inan ki en çok onun için istiyorum bi iş bulmasını...
ama burada iş sahası yok...
eşim sağlık durumundan solayı öyle her işi yapamaz...
kendi çalıştığı alanda da iş bulamıyor işte kaç aydır...
napalım bunlarında çekilmesi gerekiyormuş elden gelen bişey yok...
stres çok önemli bi faktör canım biçok hastalığa etken olabiliyor...
tabi bunun yanında beslenme de önemli...
bizde bundan sonra yaptığımız bikaç yanlışı düzelticez...
zaten kolestrol ve trigliserid bikaç aylık diyetle düzelebiliyormuş...
canım gelince görüşürüz tabi sürekli
daha istiyorumbebeğimi ile nzlyln'nin bebişlerini görmeye gidicez
inş bizimkilerde gelicek yakında
saol canım benim düşünmen yeter...
allah hakkımızda hayırlısını versin inş
GÜZELİK KOLAY ŞEYLER YAŞAMADINNNN ELBETTE BUNUN DIŞA VURUMU OLACAKTI O YÜZDEN BÖYLE HİSEDİYORSUNNN (seninde dediğin gib)YAVRUM EŞİNDE SENDE EN LISA ZAMANDA BU SIKINTILARI AŞIP BEBİŞİNİZİ KUCAKLARSINIZ İNŞŞŞ AMA MADDİ DURUM SIKINTILI OLUNCA HER ŞEY ERTELENİYOR BEN 2 YILDIR EŞİMİN DURUMU VE MADDİ SIKINTILARDAN DOLAYI ERTELEDİM HEPPP RABBİM YARDIMCIN OLSUN İNŞŞŞ HER ŞEY İSTEDİĞİN GİBİ OLURHER ŞEY VEEEE ANTLAYADA ÇOK İYİ MERKEZLER VAR BU KONUDA
Merhaba cnm,
Teşekkürler mesajın için, sizlerin desteği içime su serpiyo.Doktor Ender Gökçebay. Özel Ataköy Hastanesinde çalışıyor.
Çok efendi bir doktordu, bize çok detaylı bir şekide testislerin işleme mekanızmasını vs anlattı.
Spermiyogram dışında kan testi(yani FSH ve LH) sonuçlarına baktı, hatta ultrasonda detaylı bir şekilde izledi.
Bütün bu sonuçların dışında bize hiç sperm bulunmadığı için yapacak bir şey olmadığını söyledi.
Israrla üzerine basa basa sorduk, tedavisi yokmu diye yok dedi...
Eşim ve ben arabada birbirimize sarılıp ağladık. İlk kez onun ağladığını gördüm. Aslnda ben o an bittim.
Doktoru da suçlamak istemiyorum, belki de tıbbi anlamda bilmediğimiz şeyler vardır.
Keşke daha az inandırıcı görünseydi gözümüze...
Senin dediğin gibi, O DILERSE HER SEY OLUR.
Canım 13 yıl sonra hamile olman muhteşem. ALLAH bebişini kucağına almak kısmet etsin.
Canım tese ameliyatını ne zaman yaptırdınız?
Ve ne kadar sıklıkla spermiyogram yaptırdınız?Bir de doğal yoldan mı hamile kaldın?
Senin hikayeni çok merak ettim.
Seni tebrik ediyorum tatlım, azmini ve sabrını...Darısı başımıza...
Dediğin gibi, yılmak yok.
Dünden beri düşünüyorum. Acaba bir yerde kul hakkı mı yedik, ya da birisne kötülüğüm mü oldu da böyle bağrım yandı diye.
ALLAH yardımcımız olsun...
Hayırlı haberini en kısa zamanda duymak umuduyla.
canım kolay değil insanın eşinin aylardır işsiz olması, onun bu nedenle nekadar üzüldüğüne geceleri uyuyamadığına şahit olmak ve maddi problemlerden tedavini olamamak...
insan yıpranıyor ister istemez...
inan ki en çok onun için istiyorum bi iş bulmasını...
ama burada iş sahası yok...
eşim sağlık durumundan solayı öyle her işi yapamaz...
kendi çalıştığı alanda da iş bulamıyor işte kaç aydır...
napalım bunlarında çekilmesi gerekiyormuş elden gelen bişey yok...
stres çok önemli bi faktör canım biçok hastalığa etken olabiliyor...
tabi bunun yanında beslenme de önemli...
bizde bundan sonra yaptığımız bikaç yanlışı düzelticez...
zaten kolestrol ve trigliserid bikaç aylık diyetle düzelebiliyormuş...
canım gelince görüşürüz tabi sürekli
daha istiyorumbebeğimi ile nzlyln'nin bebişlerini görmeye gidicez
inş bizimkilerde gelicek yakında
saol canım benim düşünmen yeter...
allah hakkımızda hayırlısını versin inş
yaaaa ben kıskandımm şimdiden siziiiiiii amaaaaaaa:84::84::84:
ne yapalımm yeterki...arkadaşım mutlu olsun herşey yolunda gitsinnn..
sanki burdayken görüşüyodukda
yaaaa ben kıskandımm şimdiden siziiiiiii amaaaaaaa:84::84::84:
ne yapalımm yeterki...arkadaşım mutlu olsun herşey yolunda gitsinnn..
sanki burdayken görüşüyodukda
yine sınırın dışında
bizde son durumlar bu...
ama nasip olmadı...
ooo herkes burda ne kaynatıyosunuz kızlar banada deyin yaaaa:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?