saol canım allah razı olsun.biraz geç cevap yazdım ama,benim internet biraz ağır galiba çok bekledim cevap yazmak için bi türlü açılmadı sayfa sonrada elektrikler kesildi.aynı iğneleri kullanmaya devam ediyoruz.haftaya salı ankaraya sperm boyama testine gidecek tekrar bakalım nolacak?böyle sürerse yaza kadar,yazın bizde celalettin peruya gitmeyi düşünüyoruz.sen ne düşünüyorsun doktoru değiştirme zamanı gelmedimi sencede.bak herkes bu hocadan çok iyi bahsediyor.
evet aslında çoktan geldi de biliyorsun evdeki hesap çarşıya uymuyor.İş durumundan dolayı eşim yeni atandı.1 yıl boyunca 10 gün mazeret izni var.bakalım artık izin ayarlamaya çalışıyoruz yada rapor alırız artık.
hayırlı olsun canım inşallah yeni bir iş yeni bir hayat yeni bir bebek olur.evet raporda alınabilir,işyerindede birileri idare eder artık 1-2 hafta.
onun işyeri cami :) cemaat yok zaten.yazlık bir köy.yazın oluyormuş cemaat.Ama dediğin gibi eşime,buraya gelen bütün imamların burda çocuğu oldu seninde olur diyor köyülüler.suyu çok güzelmiş.:) şöyle 3-4 gün olsa bile yeter bize düşünüyorum.gitmeden önce bütün testleri yaptırırsak zamandan kazanabiliriz.
ilahi :) o zaman yokluğunu kimse farketmezki.çok güzelmiş çalıştığı yer insan daha ne isterki.bebeğine sahip olunca artık bizede o sudan dağıtırsın.
aranıza yeni katıldım bizde aynı sorunla mücadele ediyoruz 2.5 yıllık evliyiz sorunu 1 yıl önce öğrendik ve bütün testlerimizi herşeyimizi yaptırdık kısmetse 2-3 güne kalmaz adet olucam ve iğnelere başlıycam eşim certix die bi vitamin kullanıyor inşallah işe yarar tese öncesi.biz beylikdüzü medicana selman laçin hastasıyız.bu arada bi sorum olacak testis küçüklüğü olup da sperm bulunan oldumu burda arkadaşlar tese sonucunda.
Valla güldürdün beni rabbimde seni güldürsün.kız hepinize gönderirim tabikide.kargo kargo hemde para almadan :)
bildiğim kadarıyla testis küçüklüğü önemli değil.hormonlarla ilgili bir sorun varsa azosperm oluyor genellikle.
eşimin bütün herşeyi normal genetikler falan filan bi tek fsh hormonu 30 sebep bu.ve geri sayım başladı çok az kaldı inşallah sperm bulunur.cümlemizin yüzünü güldürsün rabbim bir an önce...
eşimin bütün herşeyi normal genetikler falan filan bi tek fsh hormonu 30 sebep bu.ve geri sayım başladı çok az kaldı inşallah sperm bulunur.cümlemizin yüzünü güldürsün rabbim bir an önce...
Merhaba canım seni yanlış bilgilendirmiş olmayayım ama her tese öncesi tedavi şart.önce özellikle şu fsh nin düşürülmesi gerekiyor.bu da sperm çıkma şansını engelliyor.
Bak sen nekadar güzel istanbuldasın orda celaleddin peru var oraya bir gidin.en azından azo nedenini öğrenmiş olursunuz.
bizimde hormonların hepsi normal sınırlar içinde ama sebebi belirsiz azo varmış.mikrotese olduk sperm bulunamadı ve çok yıprandık üzüldük.mikrotese olmadan önce bayanlarda bir kaç hafta pahalı iğneler kullanıyor sonra oluşan yumurtalar toplanıyor çok zor bir dönem,eşiniz ameliyat oluyor çok acılı zahmetli bir süreç yani ve hepsi boşa gidiyor eğer sperm bulunamazsa.en doğrusu bizce önce ilaçlarla tedaviyi denemek daha sonra ameliyat.gözünü korkutmuş gibi olmayayım ama ben keşke biri beni uyarsaydıda hemen ameliyat olmasaydık diye düşündüğüm için seni uyarmak zorunda hissettim kendimi.
bizde dedik doktora fsh düşürebilmek için bi ilaç falan yokmu die.doktor bize testis sperm üretmediği için fsh yükseliyor dedi biz düşürsekte üretim olmadığı için tekrar yükselir dedi yani bu durumda bişey yapılmadı sadece bi vitamin verildi teseye kadar kullanabileceği.celaleddin peruyu burada duyuyorum ilk defa nedir alanı?
Celaleddin peru dahiliye doktoru ama bu alanda uzmanlaşmış.burda bir çok kişiye yardımcı oldu.umut verdi.bizz gitmedik ama düşünüyoruz tabikide.en azından neden sperm çıkışı yok onu öğrenmiş olursunuz.sebebsiz azosperm yoktur.
bizde dedik doktora fsh düşürebilmek için bi ilaç falan yokmu die.doktor bize testis sperm üretmediği için fsh yükseliyor dedi biz düşürsekte üretim olmadığı için tekrar yükselir dedi yani bu durumda bişey yapılmadı sadece bi vitamin verildi teseye kadar kullanabileceği.celaleddin peruyu burada duyuyorum ilk defa nedir alanı?
anladım canım sağol Allah razı olsun ama biz bi kaç doktora gittik testisler anormal boyutlu olduğu için ve testis geliştirme büyütme die bişey olmadığı için tek şans tese dendi bize.bu süreç ne kadar zorlu ne kadar stresli inan çok iyi biliyorum şu an geri sayımdayım ve sterisimi siz iyi bilirsiniz.hakkımızda hayırlısı olsun Allahım nasip ettiyse eğer bize evlat sahibi olmayı er yada geç olur elbet.
selam cnm bizde aynı sorun var fsh yüksek ama diğer herşey normal doktor bizede aynısını dedi testis sperm üretmiyormuş aynen sizin gibi ilaçla falan tedavisi yok dedi mikrotese yapcaklardı 6 ay kadar önce fakat biz hemen olmak istemedik bekleyelim dedik biraz şimdi uygun bir zaman bulunca celalettin beye gitmeyi düşünüyoruz istersen hemen tese olmayın sizde bendeki buradaki arkadaşlardan okuduklarıma göre bi süre tedavi görmeden tese olmayı istemedim rabbim hakkımızda hayırlısnı nasip eder inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor bir imtihandayız.
fsh nin yüksek olması kötü yani şansınızı baya bir düşürür.bu celalettin peru diye bahsettiğimiz doktor hemen mikrotese yapıp kesip biçip tüp bebek yapan doktorlardan değil her mikrotesede testisde zarar görüyor.celalettin hoca bu rahatsızlığın sebebini bulup iyileştirmeye çalışıyor.kalıcı çözüm üretmeye çalışıyor yani.
sizde demi testisler küçük canım bizde her ikiside küçük inan ne yapacağımzı bilemiyoruz ama çok zor günler geçirdik şu durumu öğreneli ama işte hayat devam ediyor herşeye rağmen böyle bi durum aklımın ucundan geçmezdi etrafımda çocuğu olmayan tanıdıklarım var hepsi muratlarına erdiler Allahım bizleride o şanslı kullarından eylesin inşallah çok aratmadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?