Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ARUNA--------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ASBELOVE----------------------------------------------303
ASKBEBEK----------------------------------------------303
AYYUZLUM---------------------------------------------303
BAHAR85-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
BAHAR247----------------------------------------------303
BANU_K-------------------------------------------------303
BENGUSUU---------------------------------------------303
BEYLEM-------------------------------------------------303
BİRUMUT99---------------------------------------------303
DENİZBULUT-------------------------------------------303
ECRİN23------------------------------------------------303
ENFAL33------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ESMA----------------------------------------------------303
GVNF---------------------------------------------------303
HASRET------------------------------------------------303
HMTNZL------------------------------------------------OKUYAMIYOR
KADER60-----------------------------------------------303
KADER_NL----------------------------------------------OKUYAMIYOR
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------OKUYAMIYOR
MİXER07------------------------------------------------303
NİLDA015----------------------------------------------303
NURSEN------------------------------------------------OKUYAMIYOR
SAGANAK-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
SEVAL0817---------------------------------------------OKUYAMIYOR
SONSUZ-------------------------------------------------303
TULAY20------------------------------------------------OKUYAMIYOR
UMUT99-------------------------------------------------303
VCK------------------------------------------------------303
YASEMENSU--------------------------------------------303
YMEL-----------------------------------------------------303
ZAMBAK06----------------------------------------------303

Ayet'l-Kürsi Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.

canlar kusura bakmayın banu_knın listesini 3. kez paylaşmış oldum...
ilk listede enfal ve tulayı okuyamadığını eklemeyi unutmuştum...
onu düzenledim nursenle kendimide eklemeyi unutmuşum şimdi tekrar düzenledim...
asıl okumanız gereken sayı 303 siz arkadaşınızın kusuruna bakmayın artık

arkadaşlar hepimizin sorunu aynı azo biz 7 yıllık evliyiz bu yıla kadar kimse eşimde bu problemi bilmiyo hep ben kendimce bahaneler uyduruyodum hep benim çevrem benim rahimim ters olduğunu zannediyodu ama bu yıl eşim umreye gitti geldikten sonra bher ne olduysa herkeze sorunun onda olduğunu anlatmış yaa bu bizim için önemli değil sorunun kimde olduğu ama çevremiz öyle değil artık herkez biliyo bizim sorunumuzu bilmiyorum doğrusu bumuydu yoksa yanlışmı oldu

kızlarrr resmimi beğendiniz mi ben bayıldım benim kızım sankiiiii
çok güzel olmuş canım inşallah senin de olur böyle tatlı biz kızın
ya ben yeni resmi görünce eskiyi unuttum şimdi
ah canım yaa uğraştın sen de
kendini de unuttun demek

keşke böyle birşey yapmasaydı
herkes iyi niyetli değil malesef kimin ne gözle baktığı belli olmuyo
ama olan olmuş artık

çok teşekkür ederim cnm benim hepimize olsun böle şirin tatlı evlatlarımızzzz
sen nasılsın bu arada

sağol canım bende iyii olmaya çalışıyorum 10 gündür hastayım iştahsızım şimdide grip oldum ama kafam o kadar doluki inan hastalığımı bile anlamıyorum ne hayal kurabiliyorum nede rüya görebiliyorum önceden hep rüyamda bebek emziriyodum öylee güzel bi duyguyduki rüyada bile olsa ama rüyaydı sadece artık o bilee yokk öyle işte parçalı bulutlu bi hayat sürdürüyorummm :))

geçmiş olsun
hepimiz öle parçalı bulutlu hayatımızı sürdürüyoruz zaten cnm
sanki burda konuşup gülüşüp o acıyı unutuyomuyuz sanki yooooo
ama nerede hayat devam ediyor inş havamız güllük güneşlik olacak bundan sonra

inşallah canım mevlam bizleride güldürür annem diyoki bak kızım sonbahar geldimi ağaçlar kupkuru oluyo ama ilkbahar geldimi nasıl o kuru ağaçlara can geeliyo merak etme diyo mevlam sizede can verecek diyoo ana yüreği işte dayanamıyo işte benim acı çekmeme benden daha fazla acı çekiyo anneme sizden bahsettim ne dedi biliyomusunuz kızım bizim seni anlamadığımızımı düşünüyosun kendine dert ortaklarını buldun diyo hemde ağlıyo yaa ben annemii çok özlüyorum geldi 10 gün kaldı ama doyamadım sanki annemi gördmmü yaralarım tazeleniyo hep dizine yatıp ağlıyorum sonrada pişman oluyorum niye onu üzüyorum diye ama annem hepimize dua ediyoo inşallah bir gün kabul olcak bu dualar

canım sorunun kimde olduğu mühim değilki eşin niye böyle bişey yaptıı
hayırr saklancak bi durumu yok da işte herkes iyi niyetli değil
bi müddet sonra eşin kendi kendine sorunu dahada büyütecek içten içe ezilecek Allahım ne zor bir imtihann
olan olmuşş artıkk çevreye bakarr
insanlar hiç iyi niyetli değil heleki çocuk konusunda herkese herşeyi söylemek zorunda değiliz
eşinde niye tedbirli davranmamışş
Rabbim daha fazla bekletmeden evlatlarına kavuştursunn
hepimizeeeeeeeeee kendi kanımızdan canımızdan evlatlar nasip etsin inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

amiinnnnnnn

Canım biz de kimseye anlatmıyoruz, yengemin de sorunları vardı, onlarda kadın faktörüydü, şimdi ikizleri oldu, sonradan tedavisiz bir evlatları daha oldu, ordan biliyorum, milletin acıyarak bakmaları, vah vah demeleri , sorun kimdeymiş soruları, hiç düşünmek istemiyorum, geçiştiriyoruz milleti, en yakınlarımız dahil, yok tadilattı yok iş yoğunluğu, bir siz biliyorsunuz gerçeği

duayla kalın

ah güzelim anneler hep öle benim annemde çok ağlardı benim için hep bana duygu yüklü bakardı sanki her an ben ne istesem yapacak gibi
seni o adar ii anlıyorum ki anneyle geçen zaman az yetmiyo ama ne güzel annen hayatta allh sağlıklı ömürler versin
benim annem vefat edeli 5 sene olacak nerdeyseo kadar zor ki onsuzluk anlatamm
mukakkak sabahları hep kalkınca bi kere anne diye sesleniyorum sanki yanımda da beni duyacak
rabbim herkese sağlıklı ömür versin ama evladım olursa annemin mezarına götürüp torununu veya torunlarını göstericem
bu dünyada göremedi bari yattığı yerden görürü belki mevlam nasip ederse
ahhh sabah sabah hüzünlendim neyse hep iii güzel günler görelim inş

slm kızlarr
ben bugün hiç iyi değilimm
eşim tedavisi için bu ay istanbula gidecektik gitmek istemiyorr hep bi bahane buluyor
bende biran önce gidelim celalettin beyle tedaviye başlıyalım istiyorumm ama beni dinlemiyor ne yapcam ben
canım çok acıyorr niye böyle yapıyor anlamıyorun ki
2 aydır erteliyoruzz zaman geçtikçe çok üzülüyorumm
sabah işten geldi bende ıspartaya gidip gitmiyeceğini sordum yine bana kesin bir cevap vermedi
gitmiyeceksen celalettin beye gidelin randevu al dedim
bu ay gidemeyiz paramız yok dedi bende zaten senin hiç paran olmaz bi şekilde ayarla dönünce öderiz deddim
geçen gün ıspartaya gitmişti görmek için benzin aldım para kalmadı dedi ısparta işi olmadığı gibi ek masraf açtı başımaa
şimdide annesi gile gitti sende gel dedi bende ders çalışacağım gelmek istemiyorum dedim gitmedim
çok zor durumdayım kaç aydır tedaviyi erteliyoruz canım çok sıkıldı
biz bu gidişle ne tedavi oluruz nede çocuğumuz olurr kalırız böyle evlendik evleneli paramızda olmadı

canımm inş bizede nasip eder Rabbim..
bende sorunun eşimde olduğunu söylemedim ama ailesi ve benim ailem biliyor tüp bebek yaptırdığımızda öğrendiler
bilselerde bilmeselerde bi faydası yokta işte
kimin ne dediği çok da umrumda değil
zaten derdim başımdan aşkın
hakkımızda hayırlısı RABBİM EN İYİSİNİ BİLİR VARDIR BU YAŞADIKLARIMIZDA DA BİR HAYIR

Hipogonadizm com sitesinden nil isimli üyenin mesajı gerçekten ibretlik beğenerek okuyacağınızı umduğum ve umut olması açısından paylaşmak istedim;

Henuz 16 yaşlarındayken bu hastalığımı öğrendim Etlik doğum hastanesinde bir kaç kan
tahlili ve 16 yaşında bir genç kızın o kadın doğum koltuğuna yatıp muayne olması ile başladı öğrenmem,...
bana verdikleri iki tane hormon ilacıyla gönderdiler
en ufak bir lekelenme sonucunda tekrar gelmemi söylediler ilaçları düzeni kullandım ilac bitiminde ufakta olsa bir adet görmüştüm.
Bu durumda hastaneye tekrar gittim.Ve ömür boyu adet görmek için ilaç içeceğimi ilerde çocuk sorununun mutlaka olacağını söylediler
Bir kaç yılda içime attıklarım isyanlarım panik atakla geri geldi kısa bir dönemde onuda atlattım.

Tabiki böyle bir sorunun karşısında gelecek planları eş çocuk planları kuramıyorsun hep içine içine gömüyorsun bilerek yada bilinç altı
En nihayetinde bende insanım aşık oldum ama evlilik düşünemiyorum bir an önce bu ilişkiyi bir bahane bulup bitirmek için çabaladım
ama bir türlü durumumu anlatamadım kendimi suçlu aciz ezik hissettim dışardan hiç bir şey göründüğü gibi değildi çünkü kimsenin geleceğini
çocuk hayallerini bile bile yıkamazdım eşim bir sekilde bu olayı öğrendi ve evlenmek için dahada acele etti:) bir an önce erken tedavin
varsa yaptıralım yoksa da yok olmazsada olmaz sağlık olsun dedi

Nikahtan sonra GATA ya gittik orada hormon tahlilleri filmler muayneler en son kromozom tahlilleriyle sonuçlandı yalnız o dönem
sadece kağıt üzeri evliydim düğünümüz 1 yıl sonra olacaktı doktorumuz bu durumdan süphelenmiş olacakki bize siz sonuçlara göremi düğün yapacaksınız
demişti bizde hayır alakası yok erken teşhis tedavi için bir an önce gata nın imkanlarından faydalanmak için demiştik bana çocuk konusunda
istediğiniz zaman geleceksiniz ona göre tedavi şekli belirlenecek dedi ama aslaa ümit vermedi hatta umutsuzdu rahim naklinden yada taşıcı annelikten
bahsetti

Düğünden sonra 1 yıl geçti ben öylesine kontrol amaçlı ünv hastanesine gittim ne durumda bu rahim yumurtalıklar diye doktor ultrason çekerken
rahim şu kadar sağ over şu sol over şu derken sözünü kestim ne yani onlar varmı görünüyormu doktor şaşırdı evet görünüyorlar
ama biraz küçükler dedim onlar bant şeklindeydi hiç görünmüyordu ama evliliğin ve ilaçlarımı düzenli kullanmam etkili yada geç gelişen bir bünye
bilemiyeceğim

8 senemiz il il tayinlerle benim nasıl olsa olmayacak deyip çocuk tedavisi için doktora gitmemem ve eşimin de azosprm sorunu çıkması
ikimizide çocuk isteme konusunda duygularımızı ve umudumuzu yitirmemize sebep oldu yani sorun 1 ken ikiye çıktı 8 yıl sonra cesaretimizi
topladık siz aynı hatayı yapmayın erken gidin:)

Ege ünv gittik dedikki biz artık çocuk istiyoruz.Tahliller filmler ultasonlar derken elimize bir rapor verdiler siz iki taraflı sorun olduğu için
hiç bir şekilde aşılama ile başlanmayacak direkt mikro enjeksiyon yöntemi ile deneme yapacaksınız dendi tamam dedik

Tedaviye sabah akşam menegon iğnelerle başladım yaklaşık 13 gün boyunca yedim bu arada üç günde bir ultrasonla yumurtalıklara bakılıyordu
yumurtlama varmı diye ve oluşmaya başladı tamam 20 30 tane değil normal kadınlardaki gibi çünkü bu ilaçlarla o kadar çıkabiliyormuş
8 tane yumurta elde ettik 4 dü kullanıldı sağlam dendi eşimden de aynı gün hücre aldılar ama yoktu canlı çıkmadı dondurulmuşlardan kullanalım dediler eşim
kabul etmedi şimdi tesa yapın dedi parçadan alın dedi canlı canlı parça alındı ve o parcalarda sperm hücreleri bulundu zaten 4 tanecik yumurta vardı
üç gün sonra embriyolar hazır gelin dediler transfer işlemini yaptılar ama üçten fazla transfer yasaktı 2009 da şimdi nasıl bilmiyorum
hamileliğiimi öğrenmem 13 gün sonra oldu mucize bu ama ben hala umutsuzdum kimyasal hamilelik dedikleri şey bu olsa gerek diyordum kan tahliline kadar
inanmadım kan tahlillerim yüksek çıktı doktorum gülerek bu ikiz yada üçüz gibi geliyor dedi ben ne olduğumu bilemedim benim rahmim
küçücük zaten iki üç bebeği nasıl taşırım sevinçç korku herşey birbirine karıştı aradan zaman
geçince üçüz olduğu kesinleşti ama biz Ege ünv tedavimizi olduk tedavi sonucunda istediğiniz yere gidip hamileliğinizi kontol altında
tutabilirsiniz dediler bizde O yıl Ispartada görevli olduğumuzdan hamilelik sürecim orada devam etti ama ege ünv göre sağlıklı bebek tek bebek sloganıyla çoğul
gebeliği devam ettirmemi önerdi ve ikisini sonlandırmamı önerdi biz nasıl böyle bir riske girebilirizki ellerimizi açıp dualar ettik zaman zaman ağladık dualarımızla
kimseye içimizi dökemedik 1 gram bile umudum yokken nasıl bir sınanmadır bu dedikki Allah verdi bize alacaksa O alsındedik ve hamilelilğe üçüz olarak devm etme kararında
kaldık zaten Ispartadaki iki doktorumda redüksiyon yapma eğiliminde değildi sonuçta risk eşit ikisini sonlandırırkende hepsini kaybetme olasılığı yüksek
biz böyle bir riske girmiyoruz demişlerdi hamileliğim tabiki zorlayıcıydı ama bunu hipogondzle rahimin küçüklüğüyle alakası yoktu
çoğul gebeliklerde olan şeylerdi sadece

Şimdi 3 yaş bitti üç tane oğlum var ben içimde o kadar inançlı olmama rağmen hiç bir umudum yoktu çocuk isteme fikrine çok geç atıldık 30 yaşımda doğum yaptım hayırlısı böyleymiş
demekki diyoruz ama erken yaşta hastalığımı öğrenmem her ne kadar beni deprsyona o dönemlerde soksada ona göre tedaviye devam
etmem artı bir avantaj oldu hamile kalana kadar benim gibi hiç bir hastayla karşılaşmamıştım ki bana umut olsun ne öğrendiysem hamilelik sonrası öğrendim benim gibi nice
hastalar varmış doğum yapan
ben bu siteyi ilk gördüğümde hemen üye oldum baktım kadınlar fazla değil istedimki benim tecrübelerimden faydalansınlar
onlara umut olayım yol göstereyim bana yol gösteren olmadı hiç bir yerden okuma bilgi edinme şansım olmadı dertleşme şansım
olmdı hep hüzün içime attım derdimi anlatamadım utandım hep kendimi şimdiki tabirle ezik hissettim
benim durumumda olan genç kızlara evlilik yapmışlara çocuk sahibi olmak isteyenleredir bu yazım....

canım ya duygulandırdın beni de
eminim çok zordur annesizlik
bunu yaşayan bilir senin gibi
Rabbim rahmet etsin anneciğine
inşallah evlatların olur da götürürsün anneciğinin mezarına evlatlarını

nolcak böyle canım isteksiz zorla da fayda vermez tedavi
sen de fazla üzerine gitme
zamanla kendi ister gitmeyi inşallah

gözdemcim okudum paylaştığın hikayeyi
Rabbim diledikten sonra olmayacak birşey yok
bir kez daha anladık bunu
işte en önemlisi sabır ve tevekkül

yaa bizim çevremiz hep iç içeyiz yanii bütün akrabalar bi aradayız öyle birşeyki eşimin iş yeri benim akrabalarıma ait yani rapordu izindi paraydı derken biliyosunuz bir kişi duydumu artık herkez duymuş gibi bide bizim ailenin meraklı güzin ablası kayınpederime sen bunları neden tedavi ettirmiyosun yani maddi açıdan dedi kayınpederimde daha ne yapalım amaliyat oldu bisey bulamadılar daha ne yapalım dedi yani konu ordan patlak verdi sonra benimkide güzelce ne varne yok açıkladı yaa zaten kulaktan kulağa birin üstüne on ekleyip abartıkları için benimkide tüm gerçeği anlatmış yanii aslında istem dışd ama eşim diyoki artık daha rahatladım bilmiyorum insallah sonra pişman olmazzz

ayy canım seni üzmek istememiştim ama öylee işte insallah mezarına götürmeyi nasip eder mevlam zaten onlara ayan olurmuş bizim mutluluklarımız benim ailemde antalyada ben istanbuldayım birde ben evlendikten sonra annem doğum yaptı zeynebim oldu onu ben büyüttüm hep bende kalıyodu eşimde çok seviyodu herkez bizim olduğunu sanıyodu 4 yaşına gelene kadar bana anne dedi ayırt edemiyodu annesinin kim olduğunu ama 4 yaşından sonra anneme bağlandı annem olmadımı yanında hemen ateşleniyo ama gerçek çocuğum olsa anca bukadar sevebilirim gece yarısı uynanıp annemi arıyorum zeynebin üstünü örttünmü sütünü verdinmi yanii okadar çok seviyorumki onu anneme bile güvenemiyodum şimdi 6 yaşına geldi bana diyoki ablacım herkez anne oluyo diğer kuzenlerimi söylüyo sen neden anne olmuyosun seninde bebeğin olsun bana teyze desin diyo ayy okadar zoruma gittiki ne diyeceğimi bilemedim ama o benim herşeyim

nasılsın canımmm neyaptınız tedavi işinii merak ediyorum vee dört gözle bekliyorum çünkü bizede umut olacaksınız inşallahh en hayırlısından:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…