Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bir yanlışlık oldu herhalde bAHAR247 için bu cumartesiye kadar okunacaktı.en son öyle yazmıştın.bir kontrol et istersen haber ver oldu mu

Son düzenleyen: Moderatör:

canım sen sinirlenme yinede eşinede bahsetme kendini doldurma sonuçta o merkezde tedavin olacak
inşallah senin olumlu sonuçlanır bir sürü sperm bulunur ameliyatta sonu iyi biter inşallah
öyle bişey geldi başımıza işte çok güzel anlatmışsın bizim durumumuzu ne diyebilirimki..
ogün ağrıdan kıvrandım bide çoktu yumurtam pskolojimi söylemiyorum bile üzüntü az kalır kahrımdan öldüm
bi yandan da eşimin burnundan getirdim sen sen ol para sıkıntısını tamamen aşıp ta gidin
bizimde beklemediimiz bişeydi ama oldu işte her şerde bi hayır vardır diye düşünüyorum belki sonuç olumsuz olsa daha çok üzülecektim
ama şimdi umutlarım bitmedi henüz rabbim hepimizin yar yardımcısı olsun..

bende tam dua listesiyle ilgili verdiğin tarihte yanlışlık olabilirmi diyecektim
tulay arkadaşım da farketmiş..

bu arada ben kırmızzı kart yedimm okuyamıyacağım demiştim ama gözünden kaçtı sanırım..

Bende yedim o kırmızı karttan.bahar247 nin duası yarım kaldı.bu haftaki listeye katılamayacağım.ama bitince tamamlayacağım.

canım inan yazını okuduğumdan beri okadar üzgünüm ki eşimede anlattım hatta inan kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm
gerçekten çok zor bi durum hiç akla gelmeyecek bişey ama yaşanmış işte :26:
arkadaşlar bilir temmuz başında eşimin çalıştığı şirket kapandı işsiz kaldı...
temmuz sonunda da tedaviye başladık...
eşim iş yerinden zaten kaç aydır maaşını alamıyordu şirket sıkıntıda olduğu için...
neyse biz tedaviye başlamadan önce eşim alacağını alacak diye beklerken bi türlü alamadık...
tedavi sürecimiz başladı istanbula gittik eşimin beklediği biyer vardı oda olmadı...
sonrasında ben orda kalırken geri döndü buraya...
ordan burdan borç bulucam diye canı çıkmış 5 gün :26:
en sonunda şirketten alacağının bi kısmını alabilmiş opu günümden bi gece önce döndü...
şükür hayırlısıyla atlattık ama hala der ozaman ömrümden ömür gitti ya parayı bulamasaydık diye
işte bazen düşündüğün gibi olmuyor bi aksilik çıkabiliyor...
biz sağlık için diyoruz ama neyazıkki merkezler alacakları parayı düşünüyorlar...
biz paramızı alalım üzerimize düşeni yaparız niyetindeler...
para yoksa hiç bişey yok :26:
arkadaşlar keşke senet falan yapsalardı demişler ama neyazıkki bu senet işleri nasıl yürüyor biz bilmiyoruz ama bu işlerle uğraşanlar çok iyi biliyor...
olurda parayı ödemezlerse onlarla uğraşacağımıza paramızı alırız gerisini düşünmeyiz diyorlar bence...
bizimde şimdi aylardır hala mahkemede olan bi senetimiz ve çekimiz var iş yerine ait...
toplam 7 bin liralık ama aylar oldu hala sonuçlanamadı...
eğer ki seneti verenin üzerinde bi mal varlığı yoksa çok çooookkk zor o parayı geri alabilmek...
diyeceğim merkezler işi garantiye alıyor...
sen onca iğne olmuşsun onca umut bağlamışsın o an nasıl bi ruh haline girmişsin onlar için önemli değil...
oysaki insanın bu durumda parayı gözü görür mü elinde olsa zaten hemen verir niye böyle bi sıkıntıya soksun ki kendini...
keşke eşin biraz daha işini sağlama alıp önceden hazırlasaymış parayı...
ama olacağı varmış işte
canım aynı merkezde devam eder miydiniz diye sormuşsun inan buna cevap veremem...
ne diyeyim bilemedim gerçekten zor bi durum...
keşke daha duyarlı olunabilseydi...
ama eğerki tedavi sürecinde drundan ve merkezinden memnun kaldıysan ve içinden hala orada tedavi olmak geçiyorsa bence devam et...
başka bi merkezde de olsaydınız belki aynı tutumla karşılaşacaktınız...
sen içinden geçeni yap başka merkez dersen oraya git ama içinden burası geçiyorsa devam et...
sonradan aklında içinde kalmasın hiçbişey...
inş en doğru kararı verir bikaç ay sonra hayırlısıyla başlarsınız tekrar tedavnize

ARUNA--------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ASBELOVE----------------------------------------------278
ASKBEBEK----------------------------------------------278
AYYUZLUM---------------------------------------------278
BAHAR85-----------------------------------------------278
BAHAR247----------------------------------------------278
BANU_K-------------------------------------------------278
BENGUSUU---------------------------------------------278
BEYLEM-------------------------------------------------278
BİRUMUT99---------------------------------------------278
DENİZBULUT-------------------------------------------278
ECRİN23------------------------------------------------278
ENFAL33------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ESMA----------------------------------------------------278
GVNF---------------------------------------------------278
HASRET------------------------------------------------278
HMTNZL------------------------------------------------OKUYAMIYOR
KADER60-----------------------------------------------278
KADER_NL----------------------------------------------OKUYAMIYOR
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------OKUYAMIYOR
MİXER07------------------------------------------------278
NİLDA015----------------------------------------------278
NURSEN------------------------------------------------278
SAGANAK-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
SEVAL0817---------------------------------------------OKUYAMIYOR
SONSUZ-------------------------------------------------277
TULAY20------------------------------------------------OKUYAMIYOR
UMUT99-------------------------------------------------277
VCK------------------------------------------------------277
YASEMENSU--------------------------------------------277
YMEL-----------------------------------------------------277
ZAMBAK06----------------------------------------------277

Ayet'l-Kürsi Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.

Son düzenleme:
arkadaşlar kusura bakmayın banu_k için çarşamba gününe kadar okunacak gün bölümünü düzenlemeden paylaşmışım önceki listede...
tekrar paylaştım teşekkürler tülaycımmmm
enfal ve tulay okuyamıyormuş onlarıda düzenledim sayılar değişti haberiniz olsun asıl liste bi üstteki

Son düzenleme:
arkadaşlar kusura bakmayın banu_k için çarşamba gününe kadar okunacak gün bölümünü düzenlemeden paylaşmışım...
tekrar paylaştım teşekkürler tülaycımmmm

rica ederim canım önemli değil ama kırmızı kart yedim.oyüzden banu için okuyamayacağım canım o listeyi de düzelt istersen.

selam baharcığım özledim seni aradım hatta bugün dönmedin bana müsait olmadığını düşündüm
canım ben senin duanı okumuştum mesaj arasında yazdığım için gözünden kaçmış olabilir tekrar haber vermek istedim

canım benimmmmm bende sizi çok özledim buaralar pek giremedim kusura bakmayın
bugün temizlik yaptım canım tel topalntı modundaydı...
selincimde aramış sende aramışsın akşam gördüm...
yarın ararım ben seni konuşuruz uzun uzun...
kusura bakma canım dediğin gibi mesaj arasındaysa farketmemişimdir eklerim ben şimdi bendeki listeye...
nasılsın canım spermiogram yaptırmış eşin nerde yaptırdı ??
inş hayırlısıyla m.tesede çıkar az kaldı tedavinede inan bende çok heyecanlanıyorum sizinle beraber
inş herşey beklediğinizden dilediğinizden daha güzel olur

Son düzenleme:

canım gözün aydınnnnnnnnnnnnnn 2 hareketsiz sperminiz bulunmuşşşşşşşşşş
allah daha da fazlasını kıpır kıpır olanlarınıda göstersin inş
bunlarda spermcikleriniz için

S.a gözdem arkadaşım eşimazospermi hastası ilk başta eşimin fsh değeri 22 idi şimdi 2 olmuş lh değeri 8 idi şimdi 1 olmuş bu konularda bilgin var sanırım bizim durumumuzu yorumlayabilirmisin testesteron daha çıkmadı ama çok merak ediyorum ne olabilir diye semen analizide vermiyor nasıl olsa yine sıfırdir diye bu yolda çok acı çektik rabbim hepimizin yüzünü güldürür

Kizllar 16gun once dogum yaptim ve dogumdan. 20dak sonra oglumu kaybettik kendimi anca yazmaya hazir hissettim.

canım biz ogün almıştık haberinizi neyazıkki
hepimiz üzüldük burda seninle beraber...
allah güç kuvvet versin eşinede sana da...
inş en kısa zamanda gelir tekrar mucizen sağlıklı sıhatli bi şekilde

evet canım girmiyorsun topiğe benimde günlerim çok yoğundu ben yokken girmiştir belki mesaj yazmıştır arkadaşım diye düşündüm ama geçmişi okuyamadım
bu arada eşimin anneannesi vefat etti mevlit falan vardı kaynanamın başına taş düştü herhalde bana çok iyi davranıyor kısım diyor annemi falan çağırdı anneme değer veriyor
aslında şimdiye kadar kötü davranması yanlıştı şimdiki hareketi doğru ama yinede ben gözlerime inanamıyorum .bana dua ediyor kızım inşallah Rabbim sana hayırlı evlat versin dedi hayatta söylemezdi
hep bana iğneli laflar sokardı bilirsiniz eşimle onun yüzünden az kavga etmedik.geçen gün eşime beni kaynanamla görümcem bir övmüş bir övmüş eşim geldi boynuma sarıldı seviçten
kadıncağız 8.5 sene sonra benim değerimi anladı ama ben halen inanamıyorum inşallah hayrımda herşey artık yoluna girer hayat sınavım sona erer ve bende artık yüzü gülenlerden olurum
tamam canım seninle konuşmayı çok özledim müsait olunca ararsın.canım eşim tüpbebek merkezinde yaptırdı sperm testini doktor azolularda perhiz süresini uzun tutuyoruz daha fazla sperm bulma şansı oluyor demiş
değişen tek şey miktarı ama yinede amelyat sonucu olmadığı için umudum devam ediyor inşallah mikrotesede yüzümüz güler.artık geri sayım başladı sanırım büyük ihtimalle ayın 28de tedaviye başlarım
sizlerde benimle birlikte heyecanlandığınızı ve sonucu merak ettiğinizi biliyorum inşallah hem siz hem ben mutlu olurum

Bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlarda yorumlayabilir mi

kızlarrr resmimi beğendiniz mi ben bayıldım benim kızım sankiiiii

Bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlarda yorumlayabilir mi

selam canım eşinin fshı 22 den 2 ye lhıda 8 den 1e düşmüş değil mi??
eşin bi tedavi mi görüyor ??
aslında fshın düşmesi iyi ama sanki ikiside biraz fazla düşmüş...
ama eğer tedavi sürecindeyseniz drunuz zaten duruma uygun hareket edecektir...

canımmmmmmmmmm avatarına bayıldımmm
gerçekten sanki senin kızın pamuk gibi maşallah
rabbim sana da nasip etsin böyle güzel bi bebiş inşşşşşşşşş

evet canım beğendim ama diğer topikteki arkadaşla karıştırdım oda aynı avatarı kullanmış topikleri karıştırdım sandım
ama haklısın senin bebişin gibi duruyor inşallah gerçekten seninde böyle tatlı kızın olur

A.s. arkadaşım bu konuda benim değil daha ziyade eşimin bilgisi var. Tabi bu bilgi meraklı bir hasta kadar! birde hipogonadizm com diye bir siteleri var kendileri kurdular.İlaç temini, bu konuda güvenilir doktorlar, gibi konularda yardımlaşıyorlar herhengi bir reklam, gelir, menfaat yok tamamen hayır işi.

Gelelim hormonal durumunuza başta normalin üstünde iken eşiniz seconder hipogonadizm durumuna gelmiş.
Hormon baskılamak için herangi bir ilaç kullandımı nebido veya sustanon olabilir.
Eğer kullanmadıysa buna neyin sebep olduğu araştırılıp hormon replasman(yerine koyma) tedavisi ile daha kolay sonuç alabilirsiniz.
Fiziki muayene, Hasta hikayesi, Kullanılan ilaçlar,Bir takım görüntüleme sonuçları,Tam bir endokrinoloji tahlili gibi işlemler olmadan ve iyi bir doktor olmadan bu iki sonuçla hareket etmek biraz zor olur testosteron u da muhtemelen düşük çıkacaktır çünkü lh olmadan testo olmaz.Değerlerin düşük olması iyi ilaçla tedavi olma şansını doğurur.
Genede en iyisini doktor bilir. Burda yazılanlarla benim yazdıklarımda dahil hareket etmek olmaz. Bitkisel birşeyler kullanırken bile doktora danışmakta fayda var.Bizi tedavi eden Dr Celalettin Peru ya gitmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…