Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım geçmişler olsun ve birdaha hiç uğramazsın.ne kadarda zor günler yaşamışsın genç yaşında.malesef hastalığa para dayanmıyor.şimdi iyisindir inşallah.nasıl farkettiniz canım.
Sağol canım... şok üstüne şok yaşadım önce eşimin hastalığı, sonra benim hastalığım diyorum ya imtihanımız büyükmüş. Elime kitle geldi canım öyle fark ettim. Tam da tedaviye başlayacağımız ay.. 2011 mart ayı,dışarıya derdini belli etmeyen çok neşeli hayat dolu bir insanım. Herkes benimle beraber şoka girdi zaten. Ama rabbim şifamı verdi şükür. Hala korkularım var hala tam psikolojim düzelmiş değil. ,İnşallah evlat sevinciyle rabbim o kötü günleri unuttursun...

amin canım.eşinde ne vardı.kusura bakma eski günlerine döndürmek için değil merakımdan soruyorum.benimde memem sürekli ağrır.sol olan.kitle ile yağ bezeleri nasıl ayırt ediliyor acaba.rabbim o günlerini yaşatmasın canım.imtihan dünyası bitmezmiş.sizin azo sebebi nedir canım.

eşimin hastalığı azo canım hepimizin derdi.... Ateşli hastalık olabilir dendi, fsh yüksek diğer hormonlar normal, kalan herşey normal. Bakalım işte tedavimizin sonucunu bekliyoruz. Canım valla benim mememle ilgili bir sorunum yoktu duşta fark ettim sertlik geldi elime. Ailemizde yok, Allah yazmış alnımıza. Rahat konuşabiliyorum artık. Aştım bazı şeyleri ama bundan sonra sağlıklı hayırlı güzel bir yaşam diliyorum Allahtan. 2n seneye yakın tedavi gördüm kolay olmuyor normal hayata dönmek. Aslında 6 ayda bir ultrason çektirmeli ama aklımıza gelmiyor işte, kim bilebilir ki.

neyse boşverelim bunları.rabbim beterinden korusun.sizide nur toplarınz biran önce gelsin.kız belki yoldalar kargoda kuyruk vardır.

İyi akşamlar bacılar...........

ben genelde okuyorum ama yazmıyorum baya eskilerdenim benimle aynı zamanda üye olan arkadaşlarımın çoğunun bebeği olmadı olumsuz tedavi sonuçları arayışlar çırpınışlar baya yordu bizi çoğumuz bıraktı topiği arada girip okuyoruz ama yazmadan çıkıyoruz tedavi olmayınca yazmakta anlamsız geliyor ama evladına kavuşan arkadaşlarımızda oldu rabbim hayırlısıyla sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah onlarda kendi telaşına düştü çocuklarıyla ilgilendikleri için girmez oldu hani çoğunuz diyorsunuz keşke gelseler başlarından geçenleri neler yaptıklarını yaşadıklarını yazsalar bizleri bilgilendirseler bir ümit olur diye işte dünya telaşı bazen geçmişimizi çok çabuk unutabiliyoruz neyse benimde onlardan kalır yanım yok orası bir gerçek ....bizdeki sorun sebebsiz azo herşey mükemmel çocuk olmamasını gerektirecek bir durum yok ne hormonlar ne testis ne genetik nede bir hastalık ama yok olmuyor işte rabbim ne zaman kismet ederse bekliyoruz tabi hayırlıysa 2002 de eşimin azo olduğunu öğrendik araştırdık ve tedavi olmaya karar verdik ama bu baya uzun sürdü eşimin yüzünden hep korktu 2006 son ayında hacettepede tedavi olduk tesede hiç sperm bulunamadı tabi tüpbebek iptal oldu bende ohsss denen zıkkım oluştu aşırı yumurtlama olmuştu dr ister yumurtaları toplayalım istersen kalsın vucut kendi atsın dedi bende yumurta bağışlama falan olayları vardı onu duymuştum ve ben buna karşıyım o yüzden toplatmadım ama patlamaya hazır bir el bombası gibi gezdim 1 hafta bir iğne batırsan patlayacak durumdaydım dr um hastaneye alayım bir kaç gün yatarsın dedi ama ben zaten 21 günden beri ordayım bir an önce evime gelmek için ölüyorum kabul etmedim o halde eve geldim o anki psikolojiyle anlamadım ama daha sonra olayın ciddiyetini anlayınca ben ne manyak karıymışım dedim durdum ama şunu söyleyim hani tedavi iptal sperm çıkmadı deyince dr hiç birşey hissetmedim gayet soğuk kanlıydım ne ağladım ne güldüm nede üzüldüm sanki hiç birşey olmamış gibiydi eşimle güle oynaya evimize geldik amma normalde dr un söyledikleri bide araştırmalarımdan biliyorumki eşimin 1 hafta içinde iyileşmesi gerekti 2 aya yakın sürdü küçük bir çocuk gibi ağrıyor sızlıyor deyip mızmızlanıp durdu ben ölüm tehlikesi atlattım 1 ay aşırı şişko gezdi eğilemiyordum bile ama bir günde sızlanmadım daha sonra dr muz aradı tekrar tese olmak istersek tedaviye başlamamızı söyledi eşimden önce ben yok dedim neyse çok uzattım aradan biraz zaman geçinde tekrar başladım araştırmaya burayı buldum 1 sene takip ettim daha sonra üye oldum ama ne duyduysam okuduysam eşime uyguladım yemediği içmediği kalmamıştır yılda 2 defa sperm tahlilleri yaptırdık hep sıfırı çektik yinede yılmadık ama eşime yedirdiğim içirdiğim şeyler zarar etti bağırsak hassasiyeti oluştu yoğun kanamalar ağrılar sancılar baya korktuk çocuk canımızdan önemli değil dedik bıraktık 1 5 yıl önce yeniden başladık emre beyde o bize genetik test yaptırdı ve diğer tahliller çok şükür temiz çıktı ne zaman istersek microtese yapalım vede 100 \ 40 veya 50 sanş verdi biz o sıralar eşimle baya büyük sorunlar yaşadık allah bir daha yaşatmasın tabi hiç kimseyede yine tedavi iptal şimdide 2 ay önce celalettin beyde tedaviye başladık inşallah sorunsuz hayırlı bir şekilde tedavimiz olumlu sonuçlanır ramazan bayramından sonrada emre beyde microtese olacak eşim bismillah dedik başladık rabbim bu sefer yüzümüzü güldürür tabi bu yolda gidin bütün arkadaşlarımında heee tabi bu arada bir sürü dr da gittik isimlerini sayısınıda unuttum dile kolay 12 yıl... baya uzun yazdım kızlar hakkınızı helal edin

ZAMANCIMMMMMMMM

her zaman azmine hırsına hayran olduğum bacım kuruma baş vurmussun onaylanmış inşallah rabbim gönlündeki muradını verir hayırlısıyla kızına kavuşursun kız sen çok cesursun ben senin gibi olamam yaptığın çok büyük birşey eşimde eğerki tedavimiz olumsuz sonuçlanırsa bizde evlatlık alalım diyo ama ben kararsızım gerçi ailemde izin vermiyor büyük sorumluluk olursa kendi bedeninizden olsun yoksa ilk çocuğu olmayan siz değilsiniz diyorlar hak vermiyorda değilim benim teyzemde aldı kızından yana hiç bir şikayeti yok ama çevresindekiler çok yordu kafasında saç kalmadı diyebilirim biz hiç bir zaman kuzenimin evlatlık olduğunu bilmiyorduk en büyüğünden en küçüğüne kadar bütün kuzenlerim büyüklerimiz hiç bir zaman belli etmedi söylemedide teyzemgilde söylemeyeceklerdi ama bazı densizler öğrensin huzurları kaçsın diye çok uğraştılar en sonundada kuzenim 2 ci çocuğuna hamileyken 22 yıl sonra öğrendi baya zor günler geçirdi içine kapandı zordu gerçekten zordu teyzem içinde eniştem içinde tabi kuzenim içinde detayları anlatmam için beni görevlendirdiler anlatırken ben ağladım o ağladı teyzem biz konuşurken tabiri caizse öldü öldü dirildi nasıl tepki alacağını bilmiyordu ama çok şükür kuzenim öz ailesini reddetti kendini büyüten anne babasına sarıldı bu olay herkeste aynı olmuyor başka bir tanıdığımızda aynı durumdaydı çocuk onları bırakıp 16 yıl sonra öz ailesinin yanına gitti ve onlar her 2 3 yılda bir semt değiştirdiler çocukları öğrenmesin diye ama yinede korktukları başına geldi en çokta ben o yüzden kararsızım ve hatta eşim afrikadan alalım diyor bayada ciddi bu konuda bende eşime yiyelim içelim çoldan çocuktan bahsetmeyelim diyorum böylede çatlağım yani ...kız bunları yazdım ama içini karartmak için değil ben seni az çok tanıyorum sen herşeyin üstesinden gelirsin Allahın izniyle.... rabbim bu kadar uğraşmanın çırpınmanın mükaafatını verecektir ben senin kadar azimli olsaydım bu kadar uğraşsaydım belkide rabbim bize nasip ederdi evladımızı eşime hep böyle anlatırım seni oda bana kızar diyonda niye uygulamıyosun diye pasifim ben pasif kendime teşhisim bu

sayes kız hep dualarımda oldun rabbim inşallah hastalığını giderir mükaafatı olarakta hayırlı bir evlat nasip eder derdim halende diyorum inşallah bebeğine kavuşacaksın canım ...

baharcım eşine çok ama çok geçmiş olsun inşallah bu zor günleride atlatacaksınız tedavıye başlıyormuşsunuz umarım bebeğiniz size büyük bir kismetle gelir eşine şifa olur ....bunu yazmakta kararsızım ama benim bir yakınımda kanser kemoterapiler tedaviler ilaçlar çok zor günler geçirdi hatta enfeksiyon nedeniyle 1 ay komada yattı 2 kere kalbi durdu uyutuldu rabbim büyük çok şükür atlattı o günleri ama enfeksiyon geçmiyordu devamlı hastenede yatıyolardı perişan oluyordu ona defne yaprağı çayını söylemişler oda uygulamış şimdi iyiymiş belkide kullandığı ilaçlarda fayda etmiş olabilir ama o çaydan sonra rahatladığını söylüyormuş defne yaprağı çayı kanserli hücrelerle savaşıyormuş çok kuvvetli bir antidoksanmış geçenlerde yasemin bredley diye bir kadın dr var onun trt hd programını izledim oda defne yaprağının faydalarından ve araştırma sonuçlarından bahsetti güney koreliler bu yaprak üzerinde çok araştırma yapmışlar ve güzel sonuçlar almışlar ben ondanda duydum kanser hücreleriyle savaştığını ve olumlu sonuçlar alındığını ama çiğnenmeyecekmiş sadece çayı içilecekmiş .....bende 1 aydır rahatsızdım enfeksiyon varmış idrar yollarımda ama öyle böyle değil çektiğim ağrılar belim böbreklerim kasıklarım nasıl ağrıyor dr gittim bana iğne serum tedavisi verdi annemde bana defne yaprağını söyledi hatta köyde teyzemin evinin önünde bu ağaçtan var bana baya göndermişler kaynatim içim diye 3 4 günden beri balkonda kurutuyorum yarın kismetse içmeye başlayacağım inşallah faydasını görürüm kullananlar iyi sonuçlar almış umarım bendede işe yarar antibiyotik iğne serum tedavisi bir yere fayda sağlarken başka yerlere kalıcı hasarlar bırakıyor o yüzden aldım ama 1 haftadan beri dolapta bekliyor artık en son çare onlara baş vuracağım ....eğerki istersen sende eşine uygularsın bu kürü mevlam inşalllah şifasını verir...

harzem canım sağol, vallahi tedavimin her anında duaların gücünü hissettim. Allah razı olsun kardeşim, ben de topiğe 2 haftadır faal girmeye başladım, işte biz de sizin gibi uzun bir aradan sonra başladık yeniden. Bazen ben de senin gibi pasifim daha çok mu uğraşmalıydık diye düşünüyorum ama Allah eğer nasip ederse uğraşıyoruz canım ya... Ne biliyim ben zaten bi boşlukta gibiyim, eşim tahlil vermeden önce celalettin hocaya gitmeden önce daha çok takıyordum kafaya. Yine 0 çektik ama bi rahatlık geldi hayır olsun.

Sizin de başlayacak tedaviniz hayırlı olsun canım, vakti saati belki bayramdan sonradadır :))Dualarım her zaman seninle buradaki herkesle... Ara sıra gel özletme kendini

herkese günaydınnnnnnnnnnnn
bugün hep ii haberler alalım hayattan inşşş
bugün dr.celallettin beye gnvf ve bbmm arkadaş gidiyo hayırlı haberlerle gelin kızlarrrrrrrrrrr

günaydın arkadaşlar dün eşimle bir kaçgündür kürler konusunda kırgın olduğumu yazmıştım ama akşam ayrıntılı konuştuk olayları hallettik kabul etti inş bizde pzt tahlil yaptırıp sonra küre başlıcaz ben zaten hemen istemiyorum ama bu tedavi süreci ne getirir bilinmez diye hemen başlamak istemiştim...allaha şükürler olsun...

Sağlık olsun da halledilmeyecek şey yok canım ya :) hadi bakalım sizden de hayırlı haberler... :)

arkadaşlar moralim çok bozuk tüp bebek tedavisine başladık fatat eşim dün test verdi ve sonuç 0. Dondurulmuş 5-6 hücremiş var ama doktorumuz çözüldüğünde hiç bulamıyabiliriz dedi daha önce başarısız bir micro tesemiz oldu yine yarıda kalacak diye çok korkuyorum maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı

allah eşine şifa ,sana sabır ,ikinize hayırlı evlatlar versin amin

bu durumda ne denilebilir allah sevdiği insanları ağır imtihanlardan geçirirmiş

inşallah bu imtihanı da atlatır bebişlerinize kavuşursunuz

eşine acil şifalar diliyorum

allah yar ve yardımcın olsun amin

Sağlık olsun da halledilmeyecek şey yok canım ya :) hadi bakalım sizden de hayırlı haberler... :)

çok yoruldum tedavi aşamalarından arkadaşım o yüzden herhalde 3.denemde ohss oldum yani yumurtalarım bebekle birlikte büyüdü karnım 9 aylık gibi oldu neler çektim ölüyordum tekrar o aşamalar çok çok zor maddi olarak zaten sil baştanız en ufak şey batıyor şuan bana çok doluyum dertliyim (etrafımızda bunca şey olurken ben de eşimin bu rahatlığına sinir oluyorum oda kabullensin hastalığını istiyorum oda araştırsın istesin.. işte neyse randevu aldık bakalım zorlada olsa pzt gidicez karşımıza ne çıkıcak bu arada kızlar benden numara alıp dr.çetini arayan olmuş dr.birazda tepki vermiş sanırım sakın üzülmeyin o öyle bir dr.değil direk kürü isteyenlere o tepkisi hastasını görmek istiyor önce doğal olarak:)bende aynı hataya düşüp arkadaşım hamile kaldı 6 ayda bende direk kürü istiyorum dedim banada aynı tepki geldi kendisinden...ama asistanı ayşe hanım yardımcı olurum dedi sağolsun bakalım ne çıkıcak karşımıza

Son düzenleyen: Moderatör:

arkadaşım lüten moralini bozupta duruma bir sıfır başlama rabbim yar ve yardımcın olsun

kötü düşünme arkadaşım
inşallah herşey yolunda gider
hakkınızda hayırlısı inşallah,Allah yardımcınız olsun.

yrıca 20′ye yakın farklı ülkenin hastaları ile yapılmış bir bilimsel çalışma VARİKOSEL AMELİYATI SONRASINDA AZOPSERMİ ERKEKLERİN TESTİS SAĞLIĞININ DÜZELDİĞİNİ, SPERM ÜRETEBİLDİLDİKLERİNİ HATTA NORMAL YOLDAN GEBELİK GERÇEKLEŞTİĞİNİ BİLDİRMEKTEDİR.

2010 yılında bildirilmiştir ki Azoospermi sorunu olan 233 erkeğin varikosel hastalığı ameliyatla, özellikle MİKROCERRAHİ VARİKOSELEKTOMİ ameliyatıyla giderildikten sonra, 91 erkek ( yani %40′ında) artık menide sperm görülmeye başlamış ve 14 aile normal yoldan çocuk sahibi olabilmiştir.

cnm nasılsın bebiş nasıl baharla görüştünmü cnm nasıl
bende şimdi seni arayacaktım topikte görünce yazayım dedim...

canım yeni tedavi sana sadece umudunu değil bebeğinide getirir inşallah.şifa kapılarını dilerim mevlam sonuna kadar açmıştır size bize hepimize.12 yıl dile kolay.neler yaşandı neler kaybedildii tahmin edebiliyorum.ben 9 yılıma evlatsızlığıma çok üzülüyorum.ama derdimi veren rabbim dermanınıda verecek.ben rabbimi çok seviyorum inanıyorum oda beni seviyor.sende kendini pasif olarak görme canım.biz faal oldukta ne oldu.senin eşinle sorunlarını okumuş ve çok üzülmüştüm.insanın evladı olmayınca eşi evladı oluyor.tüm sevgi ona veriliyor ve karşılık ağır olunca zor oluyor.dilerim bebeğin hanene huzur sağlık mutluluk neşe getirir.acılar yerini sevince bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…