seda_ecrin nasılsın birtanem
canımm bişey yazmayı unuttum benim eşimde çok zor birisi inan ben bu tedavilere ikna edebilmek içinn .o kadar uğraştımki her seferinde.bi sperm testi yaptırmak için 6 ay öncesinden başlıyodum ikna etmeye.ameliyatlara da çok zor ikna ettim..
sağolsun ama yinede o kadar ameliaytı oldu.ama banada neler çektirdi.hep olumsuzdu sen ne yaparsak yap olmıycak diyodu.
o olumsuz konuştukça görürsün olucak diyodum birgün.çok şükür sabrettim bırkamadım peşini.
sonucu güzel oldu..şimdi bile diyorum eşime sen bebişim için hiç mücadele etmedin..Hep benim çabalarımla oldu diye..
pesetmemek lazımm Rabbim nasip ettiyse bigün olucakk..cnm..seni çok iyi anlıyorumm ama sende sakın onun konuşmalarında etkilenip bırakmaa herşeyii..yine araştır onu ikna ett.inş siiznde sonu güzel olur..
hakkınızda hayırlısı olsun birtanem demek zamanı gelmemiş Rabbim hayırlısını hayırlı zamandan nasip etsin inşallah hepimizecanım ben 2 olumsuz tüp bebek tedavisinden sonra biraz bunaldım giremedim topiğe ama sonradan bir girdimki maşallah süper haberler var burda çoğu arkadaş hamiş seninde transferin olmuş eşin ameliyat mı oldu canım yoksa tedavi yöntemiyle mi çıkış sağlandı nerede tüp bebek denedin?bak gör içime doğuyor hamilesin sende arkadaşımmmmm
Sonuç nezaman belli olacak
selam şekerler nasılsınızben iyi sayılırım ateşim halen devam ediyor ilaç falanda kullanamıyorum bebişim için.
teyzeleri bugün bebişim beni üzdü size şikayet edeyim baribugün biraz lekelenmem oldu çok korktum inşallah bebişim beni terk etmez .arkadaşlarım ben bebeğimin bana sıkı sıkı tutunması ve hayırlısıyla hamile kalmak ve bebeğimi kucağıma alabilmem için salavatı tefriciye başladım bana yardımcı olabilirmisiniz
[/QUOT
nurisimacığım küçük lekelenmen olmuş tatlım yürüyüş falan yapıyorsan ondan olur ,çok yürümekten kanama oluyor unutma yırt üstü yat evin içinde biraz dolaş tekrar yat uzan ...ben izmirde taransferden sonra sahilde çok yürüdüm ilk gün daha kanamam olmuştu tecrübesizlik işte ayrıca bu tarnsferimden sonrada yaklaşık 5.gün falan 2 tane pirinç tanesi büyüklüğünde kahverengi bir akıntı oldu sanki soğan zarı gibiydi ....hayırlı haberlerini bekliyoruz biraz daha sabret bu kadar zahmetin sonu güzel olur inş.dualrımız seninle
canım benim ben senin hamile olduğunu bilmiyordum gözün aydın hadi hayırlısı inşallah bu sefer sağlıkla sıhhatle kucağına elmanı Rabbim nasip eder.canım bende iyiyim şükürler olsun benimde transferim oldu 25 haziranda sonucu belli olacak gün sayıyorum anlayacağın hakkımda hayırlısı olsunCOook sukur canım, ıyıyım sen nasılsınnn ?
evet geçti birtanem şükürler olsun heyecenlandın demek bende korktun sandımb
iyiyimm cnmm ohh sevindimm ..geçmesine.
cnm o ya tutunmayla ilgiliydi yada jelden kaynaklanan bişey ama ben çok heeyecanlandım cnm endişelenmedim
ateşin ne durumda pekii..
canım benim ben senin hamile olduğunu bilmiyordum gözün aydın hadi hayırlısı inşallah bu sefer sağlıkla sıhhatle kucağına elmanı Rabbim nasip eder.canım bende iyiyim şükürler olsun benimde transferim oldu 25 haziranda sonucu belli olacak gün sayıyorum anlayacağın hakkımda hayırlısı olsun
evet canım ya dün çok korktum ama bugün geçti şükürler olsun.canım jeli kullandıktan sonra hergün sabah ve akşam 1 saat yürüyüş yapıyorum dün henüz yürüyüşe çıkmadan lekelenme oldu bende yürüyüşümü evde yaptım korka korka tabikiselam şekerler nasılsınızben iyi sayılırım ateşim halen devam ediyor ilaç falanda kullanamıyorum bebişim için.
teyzeleri bugün bebişim beni üzdü size şikayet edeyim baribugün biraz lekelenmem oldu çok korktum inşallah bebişim beni terk etmez .arkadaşlarım ben bebeğimin bana sıkı sıkı tutunması ve hayırlısıyla hamile kalmak ve bebeğimi kucağıma alabilmem için salavatı tefriciye başladım bana yardımcı olabilirmisiniz [/QUOT
nurisimacığım küçük lekelenmen olmuş tatlım yürüyüş falan yapıyorsan ondan olur ,çok yürümekten kanama oluyor unutma yırt üstü yat evin içinde biraz dolaş tekrar yat uzan ...ben izmirde taransferden sonra sahilde çok yürüdüm ilk gün daha kanamam olmuştu tecrübesizlik işte ayrıca bu tarnsferimden sonrada yaklaşık 5.gün falan 2 tane pirinç tanesi büyüklüğünde kahverengi bir akıntı oldu sanki soğan zarı gibiydi ....hayırlı haberlerini bekliyoruz biraz daha sabret bu kadar zahmetin sonu güzel olur inş.dualrımız seninle
Allah razı olsun canım dualarını eksik etme inşallah bende senin gibi hamişler kervanına katılırım
Canımmmmmmmmcok tesekkur ederım Allah razı olsun Rabbım ısteyen herkese nasıb etsın ınsallahhh. Rabbıme bınlerce sukurler olsun, bılıyorsunuz 31ocakta dogum yaptım 40 ım cıktıktan sonra esımı kontrole goturdum sayımız 600 000 cıktı doktor dogal yoldan sanmıyorum ama cokta umutsuz konusmayım bırkez dogal yoldan olmus nıye bırdaha olmasın dedı, yasınız genc 2 3yıl deneyın olmazsa tup bebek yaparız dedı.. o gun , esıme dedım kı Allah bıze bırkez nasıb ettı anne baba olmayı, bıdaha olmazsada canımız sagolsun (cunku esımın psıkolojısı cok bozuldu ) olmadıgı donem verdıgımız mucadelenın uzerıne , bebegının cansız bedenını morga goturdu yıkadı kefenledı gomdu, bu 5 ay ne cektıgımızı bı Allah bılır Allah ım dayanma gucu versın bıze.. Kızlarr gercekten Rabbımın mucızelerı bıtmıyor korunmayı bıraktım 3. ay ve o ay hamıle kaldım bınlerce kez sukurler olsun Rabbım tekrar nasıbb ettı bıze bu duyguyu, suan gergınız korku doluyuz pek tadını cıkaramıyoruz aslında, ınsallah Guzelll Allah ım evledımı sagsaglım kucaıma almamı eder bu kez.. Sanırım bu korkuda dogum yapana kadar gecmeyecek...
Sagol canmm benımmm ınsallahhhhBence bebısın senınle canmm ıcım pır pır oldu yazını okuyunca. Allah hepımıze nasıb etsın... Hayırlısı olsun canım benımm, mujdenı almayıı umuyorum ve canı gonuldenn dılıyorummm
evet geçti canım ama görür görmez ödüm koptu heman flzaşkcığımı aradım canım arkadaşımıda endişelendirmişim çok evhamlıyım hamile kalırsam benden 9 ay çekeceğiniz var
Kime çekecek tabiki anasınaallh'ım hayali bile güzel kim bilir evlat sahibi olmak nasıl güzeldir rabbim hepimize yaşatsın inşallah
evet bugün pozitifim hergün böyle olmuyor topik bazen ağlıyoruz bazen gülüyoruz bazen kızıyoruz neler yaşıyoruzz nelerpozitif olmana hayran kaldım bizde seni çokkkkCanım demek erkeklerin çoğu aynı Mücadele bayanların bırakmak yok yola devam bende katılıyorum Canm o arkadaşımıza allah cc acil şifalar versin. Hatim ramazanda yapalım tamam. Bu mübarek üçaylar da allah cc dualarımızı kabul etsin bebişlerimiz gelsin inşallah
büyüyo çok şükür teyzesi..
Ne güzel cnm size umut olabilmekkk.
Sizde inşallah başka arkadaşlara umut olucaksınız..
Iyiyimm cnmm ohh sevindimm ..geçmesine.
Cnm o ya tutunmayla ilgiliydi yada jelden kaynaklanan bişey ama ben çok heeyecanlandım cnm endişelenmedim
Ateşin ne durumda pekii..
Sagol canmm benımmm ınsallahhhhBence bebısın senınle canmm ıcım pır pır oldu yazını okuyunca. Allah hepımıze nasıb etsın... Hayırlısı olsun canım benımm, mujdenı almayıı umuyorum ve canı gonuldenn dılıyorummm
sağol cnmm Allah razı olsun.
sizde inşallah bu dertten kurtuulursunuzz.en kısa zamanda.
bizim aslında bi tedavi şeklimiz olmadı.2003 yılında evlendik 1 senin sonunda öğrendik eşimin azo olduğunu
ama neden azo olduğunu bilmiyoduk.kimsede şundan dolayı demedi sadece ateşli hastalık geçirdimi diye soruyolardı.
ama eşimin bildiği geçirdiği bi rahatsızlığı yokk ..hormonlarıda iyidi.
üniversite hastanesindeki doktorlar ameliyat olmasını gerektiğini söyledi yani tese.
ama eşim kabul etmedi.taki.2007'nin şubatında ikna oldu..tese ameliyatı oldu .
benim yumurtalarımı topladılar ben heyecanla bekliyorum eşimden gelicek haberi embriyolog geldi
bana eşinizden sperm bulamadık en iyisi evlat edinin dedi. o zaman nasıl kızmıştım ona nasıl böyle bişey söyler diye.
sonra biz o üzüntüylee yıkıldık tabi eve geldik 1 saat sonrası embrolog aradı ve yeni yeni sperm bulmaya başladım dedi.
biz tabi havalara uçtuk .11 tane sperm bulunmuştu.8 tane embriyom oluştu .iyi olan 3 tanesi bana transfer edildi.
ben o zaman hiç bişey bilmediğim için ilk seferde tutucak sandım ama maalesef olmadı.
sonra eşime 6 ay sonrası tekrar çağırdılar 2007 'nin ekim ayında tekrar tese yaptılar.bu sefer hiç bulunamadı tabi o kadar kısa zaman olmuştuki şimdiki aklım olsa bu kadar kısa aralıklarla eşimi ameliyat ettirmezdim ama bunlarıda yaşayacakmışız diyorum.
biz 5 sene kadar ara verdik bi süre çoçuk işini kafamızdan atmak istedik.çünkü eşim bi daha ameliyat olmak istemyodu.
psikolojisi bozulmuştu 2 sene hastanelerde dolaştıkk ..zor zamanlardı.
biz bu arada 2009 da eşim varikosel ameliyatıda oldu belki faydası olur diye.
2012 yılındada eşimi tekrar tedaviye ikne ettim .emre bakırcıoğluna giddik.
biz durumuzu ilk öğrendiğimizdede emre bakırcıoğluna gitmiştik orda tedavi olamamıştık.
bu seferr ne olursa olsun son şans dedim maddi olarak çok yıprandık ama sonu güzel oldu..
eşimden bazı tahliller istedi.ultrason filan sonuçlar iyi dedi.fsh 23 lerdeydi o zaman.
%50 şans verdi eşime.bizde tekrardan 2012 'nin haziranında tedaviye start verdik.
ama tedavinin 5. gününde benim yumurtalar gelişmediği için iptal oldu.sonra temmuzda tekrar başladık.bu sefer iyidi herşey.
ağustosta eşim mikro tese ameliyatı oldu.ve çok şükürki sperm yine bulundu.
3 tüpte donduruldu.ama biz şimdiye kadar hiç tedavi olmadık ne ilaç ne iğne sadece benim eşime arkadaşlarımdan burdan duyduğum bi kaç vitamin ve bitkiselleri yedirmiştim ameliyattan 5 ay öncesi o kadar.
ağustosta eşim ameliyat olduktan sonra benimde yumurtalarım aynı gün toplandı.
ama transferim 1 ay sonrasına ertelendi.eylül 7 de transferim oldu.2 tane 5. gün embriyosu ama buda olmadı.
bu nisanda tekrar başaldık.eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü.
10tane embriyom oluştu .5. güne 2 tane kalmıştı transfer olabilecek.ve transferim oldu yine..
10 mayıs test günümdü ve 8 mayısta kan testi yaptım ve sonuç pozitifff ilk defa pozitifi gördümmmm ..
o kadar ameliyatlar tedavilerden sonraaaa inanamadım..
Allahım olabilirmi dedim..sonra bebeğim gördüm 1 taneydii..çok şükür ben bunada razıydımm.
sağlıklı hayırlı olsunnda benimde bi evladım olsunn..Çok şükür Rabbime banada lutfetti bi evlatt.
rabbim isteyen herkese yaşatsın.Tüm arkadaşalrımıza hepinize .inşallah bende hayırlısyla kucağımada alırım.
Evt cnm bizimde hikayemiz böyleeeeeee biraz uzun oldu ama yinede kısaltılmışş hali bu 10 seneye neler sığdırdıkk neler..
sizde inşallah derdinize derman bulursunuz ..bu mutluluğu yaşarsınız cnmm..
aynen öyle canım benim kayınvalidem de diğer oğlunu evlendirmek için acele ediyor ondan çocuk görmeyi düşünüyor. Bize yardımcı olayım kızım tedavi için ne gerekiyorsa yapalım geç olmadan hiç umrunda değil. Akıl veriyo zamana bırak zamanla olur milleti bana örnek gösteriyor 10 yıl bekledi oldu falan sanki bizde hiç sorun yokmuş da beklemeliyiz delirecem. Para konusunda bize zırnık vermeye kıyamaz uzaktayız. Yanındaki oğluna neyi varsa onun üzerine allah tan hiç sesim çıkmazsa onu istiyor. Eşim hiç umursamıyor bak kardeşini daha çok annen düşünüyor diyom. Kayınvalide benden çekinmese çok daha rahat davranacak. Lafımı asla esirgemem gördüklerim kadarıyla görmediklerim allah ile onun arasında hesabı da diğer dünyada görülecek. Neyse başınızı ağrıttım canım allah cc doğrunun yanındadır bizim eşlerimize ne kadar hassas davrandığımzı görüyor rabbimiz mükafatını verecek inşallah.
canım ya çok tebrik ederim tekrar allah sağlıkla kavuştursun inşallahsizde 1 de sperm bulunmuş bizde maalesef bulunamadı doktor o yüzden çok ihtimal vermedi açıkçası ama biz yine de denemek istiyoruz acıbademe gidicez doktor ilaç falan önermedi bende hazırlanıcam bulunursa direkt tüp yapılacak senin transferin neden ertelendi biz hemen yaparlar diye düşündük teşekkür ederim canım detaylı anlattığın için
canım merhaba merak ettim celalettin hoca hangi bitkisel kürü önerdi bizede yazarmısın bizdede durum neredeyse aynı. fsh lh yüksek testosteron düşük
Arkadaşlar 3 yıllık evliyiz ilk zamanlar hiç çocuk düşünmüyorduk ddaha sonra yaklaşık 8 ay korunduk. son 8-9 aydırda çocuk istiyorduk fakat yaklaşık 2 ay önce eşimin azosperm oldugunu sperm testinde gördük ve dünya başımıza yıkıldı. Haliyle tahmin edebileceğiniz gibi eşiminde morali sıfır oldu aynı sperm sonucu gibi. buda beni çok üzüyor kendimimi teselli edeyim onumu yetişemiyorum artık.
Neyse biraz araştırdıktan sonra umut tüp bebek merkezine emre beye gittik. kan testi istedi tekrardan testestoron fsh,lh baktı testestoron düşük çıktı 3,3 ile 8 arasında olmalıymış bizimki 2,77 çıktı ama çok düşük değil dedi.
oradada sperm testi yaptık yine 0 çıktı. moraller yine dipte
emre bey tese dedi.
Hiç bir ilaç veya kür tedavisi uygulamadan direk tese dedi.
Yaklaşık 100 sayfa okudum forumu bazı kürlerden bhsedilmiş. Şimdi emre bey bize hiç ilaç veya kür tedavisi vermedi fakat bazı arkadaşların doktoru ilk kür veriyor. bu durum biraz kafamı karıştırdı canımı sıktı. Çünkü emre beyin metini çok duymuştuk.
Durumu bizim gibi olan veya benzer durumda olan arkadaşlar neler kullandınız neler bu iş için iyi sonuç veriyor lütfen bir iki kelam yazın.
Hepinizden ALLAH razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?