Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bebeğime Mektup

Merhaba... Belki de dünyaya hiç gelmeyeceksin, belki de sesimi duymayacak, renklerimi keşfedemeyeceksin... "Bebeğim"!.. Bu kelimeyi dile dökmeyi ne denli istiyorum bir bilsen... Sana dair, içimde beslediğim ve biriktirdiğim sesleri bir duyabilsen... Cümlelerimi, kelimelerimi ve sana sakladığım dokunuşlarımı... Bebek tenine dokunabilmeyi, cennet kokunla sabahlamayı, bana bakan gözlerinde uyanmayı, minicik parmaklarını avuçlarıma koymanı ve bana içten-hesapsız-sımsıcak gülümsemeni... Ne çok hayal ediyorum, kimseler bilmiyor biliyor musun?

Sana dair, içimde büyütüp yeşerttiğim hayalleri bilmek ister misin? O zaman iyi dinle beni pudra kokulum...

Varlığını öğrendiğim an, karnıma kulaklık koyup sana hergün düzenli bir zaman diliminde, Kur`an-ı Kerim dinletecektim, sahabe hayatlarını okuyacaktım, Peygamber Efendimiz`in ( S.A.V) hayatını anlatacaktım, hergün bir ayet- bir hadis paylaşacaktım seninle... Beraber Lâ İlâhe İllâllah diyecektik...

Ve bana geldiğin günden, doğacağın güne kadar, hergün seninle yaşadıklarımı ve hislerimi, satır satır yazıp, sana özel bir günlük hazırlayacaktım...

Elbise dolabının her çekmecesine gül suyu dökecektim, gül kokulu ol diye... Evde seni incitebilecek her eşyayı kaldıracak, zararlı olabilecek her şeyi kamufle edecektim... Sana renk renk şapkalar alacaktım, çizgili çizgili çoraplar hazırlayacaktım... Battaniye alacaktım, bebek tenin üşümesin diye, gerçi ben seni kollarımda ısıtırdım, sen bana gelseydin... Gelebilseydin...

Biliyorum, seninle bir gün karşılaşacağız ve sana yazdığım tüm hayalleri birlikte yaşayacağız... Belki çok geç olacak hayallerin gerçeğe dönüşmesi ama beklemesi bile her şeye değer... En çok gözlerini merak ediyorum, sonra saçlarını ve gül tenini...

Senden bir isteğim var sevgili bebeğim... Haydi bana bir sürpriz yap ve bu gece rüyama gel... Usulca-sessizce-derinden... Sarmaş dolaş olalım, birbirimizi koklayalım, bize ait renk ve hislerimizi gizlice işleyelim yüreklerimize... Bırak zaman bize gülsün, biz zamanı bekleyelim... Ne dersin?

Unutma olur mu? Annen, son nefesine kadar, seni kokluyor her gece... Yokluğunda bile sen kokuyor... Varlığının olacağı güne şimdiden şükrediyor... Seni seviyorum, seni çok seviyorum bebeğim... Annen...

canım benim namazlarmda ve allaha çok gece namazlarmda sürekli senin,sewalimin yani adasının teyze kızımın ve bir arkadaşimin ablasının ve tabiki kendimin adını namazlarımın sonunda sayıp ALLAHıma dua ediyorm bebeklerimiz için hayırlısıyla olsun diye... inş dualarmız kabul olacak tıp bile mucizelere şaşırıyor allahım verdikten sonra hem ne diyor allahım dert verdiysem (ölüm dışında) arastırın tedavisini olun tedavilerimizi duayla ins tamamlayıp bebekleriize kavusacağiz...opym sizleri... cumanız mubarek oldun..

canımsın ya içim acıdı yine ağlattın beni... rabbim inş güldürecek bizi inş...üzülmemek elde değil her an aklımızda cıkmıyorki...ben acı çekmemek adına kimselerle tanişmıyorum çocuklu olan bu kıskanclık değil ki ama içim acımasın diye,,, cok acıyor ama çooook...

Canım Benim Allah Razı Olsun güzel duaların için
Ramazanınız ve Cumanız Mübarek Olsun.

Nette dolaşırken gördüm bu paylaşımı.
Beni sizlerden başka kimse anlamayacağı için buraya yazdım.

merhaba canım.bende yeni arkadaşımıza özelden yazdım ama daha girmedi herhalde topiğe.detayları yazmadı.onun da eşi bizimkiler gibi.bizimkilerden farkı 2 kere eşi ameliyat olmuş.fazla detay bilmiyorum.öğrenince yazarım.
benim eşiminde hormonları normal birtek testosteronu düşük,birde eşimde 640.000 cc Germ hücre çıktı demişmiydim sana.hatırlayamadım.Ersel beyde ki tedavimizin 1. ayını doldurduk.geriye 1,5 ay kaldı.bakalım nekadar ivme kazanacağız.
bu arada dualarına taaa derinlerden amin diyorum canım.rabbim hiçbirimizi bu yoldan boynu bükük bırakmasın inş.

Tülaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay.bu güzel ayda niye bu kadar karamsarlık.bari sen yapma kuzum ya.dediğin gibi olacak :Biliyorum, seninle bir gün karşılaşacağız ve sana yazdığım tüm hayalleri birlikte yaşayacağız... Belki çok geç olacak hayallerin gerçeğe dönüşmesi ama beklemesi bile her şeye değer... bu cümlen zaten özetliyor,
duygulandırdın hepimizi,sevinçten ağlıyalım inş.

amin canım amin ins biz de 2 ay snra gdeceğizdra dur bakalım hala şu hücre olayını soramadım yurtdıdşına ckmis doktor eşim hormonları normale dönunce cok sewindi ve umutlandı..ben de... bir de sperm testi yaptrmak istyorm detaylı olanını aslında ama nerdee yapıolar blgim yok hiç adanada ve eşim bistemiyor bu testi ama ben merak ediyorm ..ve doktor sperm testi yapmadan bize nasıl hücre var dedi onu cok merak ediyorm...şu hücreli inceleyeninden sizin gelişmeleriniz bizim gelişmelerimiz inş sonuca ulasırız allahn izniyle..

Canım kardeşim amacım karamsar olmak değil.
Sadece hissettiğimiz duygularımız bir olduğu için burada paylaşmak istedim.
Sizlerden başka kimse ile paylaşamadığım için.

tülaycım inan ağlattın benii rabbim seninde dualarını kabul edicek inan rabbim isteyen kulunu geri çevirmez bu kadar isteyen kulunu hiç çevirmez ben inanıyrm bebeğin en kısa zamanda sana sürpriz yapck....

eşlerimiz umutlansın bize yeter zaten.ite kaka benimkini doktora götürmekten bıktım.şimdi benimkide umutlu kendiliğinden ilaçlarını alıyor çok şükür.hakikaten sperm testi yapmadan nasıl anladı hüclerin varlığını.vardır bir tekniği,ilmi.okadar yurtdışında araştırmaları var demiştin.görsünde nasıl görüyorsa görsün :))
sperm testi yaptırmada acele etmeyin derim.doktorunuz sizi yönlendirir zaten.şuzamanda şurda yaptırın diye,bize doktor ben demeden sperm testi yaptırmayın dedi.olacak olacak birgün bizede anne diyecek birileri olacak.ben şimdiden duyuyorum.

Canım kardeşim amacım karamsar olmak değil.
Sadece hissettiğimiz duygularımız bir olduğu için burada paylaşmak istedim.
Sizlerden başka kimse ile paylaşamadığım için.

sen bu duygusal yazılarını,şiirlerini sakla bebeklerinle birgün beraber okursunuz inş.bugünler için heygidi günler ne günlerdi diye anarsın.bugün işyerinden bir çalışanın kızı üniversiteyi kazandı.tebrik ettim oda bana inş.sende bu duyguları yaşarsın dedi,bende çok duygulandım.hepimiz zaman zaman karamsarlaşıyoruz,umutlanıyoruz.olacak bunlar nihayetinde canlı bir varlıkız.ama herzaman olacağına kendimizi inandırmalıyız ki olsun.çünkü yaradanımız çoooook büyük adaşım.

tülay ağlattın beni yaa

Hepinizin yardımcısı olsun Allahım
tez zamanda sana bize herkes dileyen herkese nasip etsin

sorma cnm hemde ne densizler var :)
evt allahtan o beni sildi
inşlh ağrılarım geçer cnm fixziğe gidiyorum inşlh fayda eder
bende sizi çok seviyorum bitanem
şimdi bankaya gidiyorum gelince size yazarım yeniden cnm

.

tülayım canım benim mektubunun her satırında kendimi buldum bende hep düşünürdüm rabbim evlat nasip ederse kuranla büyütüp günlük tutup ona dair her anını yazacaktım ve 3 yasında namaza baslatıp din dersini vermeye baslıyacaktım sanli bu mektup benim iç sesimi bir daha dısarı cıkmasına sebeb oldu bastırmak istedigim duygularım yeniden fıskırdı mucezeni ve mucezimizi rabbim ramazan ve bu cuma hürmetine bize nasip eder insallah

Evet hepimiz bu satırlarda kendimizi buluyoruz.
Ben de Rabbim nasip kısmet ederse küçük yaşta HAFIZ olması için elimden geleni yapacağım.
O kadar güzel hayallerimiz var ki.....
Buraya yazmakla sayfalar yetmez....
Rabbim hepimize nasip etsin mucizelerimizi AMİİNNN.

tülay ağlattın beni yaa

Hepinizin yardımcısı olsun Allahım
tez zamanda sana bize herkes dileyen herkese nasip etsin

Amacım kimseyi ağlatmak üzmek değil.
Hepimizin acıları dertleri bir.
Burda işte hayallerimizi paylaşıyoruz.
Elbette bizlerde yaşayacağız o günleri.
Her şerde bir hayır olduğunu ancak ozaman anlayacağız.

inhş tülaycım herşey güzel olcak diyelim o zaman

selam canım evet eşim 47 xxy idi. o sorunla bizde savaştık..aslında savaştık demem yanlış oldu çünkü eşim istediğim gibi savaşmadı..ben taa gölcüklerde aktar buldum macun yaptırdım bir kaşık bile yemedi..asla bitki çayı içmedi..sadece azda olsa arı sütü polen kullandı o kadar..onlarda sanki tadımlık gibi şifa olsun diye değil yani..yaşadığım şehirde bize hep paranızı boşuna yedirmeyin sizin çocuğunuz olmaz denmişti ama biz umut tüp bebeğe başvurduk ve tese de çok şükür sperm bulundu mucize gibi rüya gibi günler heyecanlar yaşadım hala da yaşıyorum..kaç sperm bulundu bilmiyorum o kadar sorduk fakat hemşireler bilgi vermedi doktorunuz bilgilendirecek dedi fakat teseden sonra emre beye bidaha ulaşamadık fulya tüp bebğe gittiği söylendi tese için.şuan dondurulmuş 2 tüp sperm var ama 2 tüpte toplam kaç sperm var inan hiç bilmiyorum ayrıca o bahsettiğin şeyide hiç bilmiyorum bize hiç bahsetmediler yapılıp yapılmadığını bilmiyorum üzgünüm sana yardımcı olamadım canım bebeğim kız olacak kızlarda da böyle genetik sorun olurmu ki..rabbim bizim yaşadığımız mutlulukları sana ve buradaki diğer arkadaşlarımada en kısa zamanda yaşatsın emin ol hamile kaldığında sende yeniden doğuyorsun hergünün ayrı güzel özel oluyor tabi patavatsızlıklar hala devam ediyor tüp bebekmiş kocandan mı koydular diyolar düşünebiliyormusun insan böyle bir soruda nasıl sakin olsun insanlar tüp bebekleri doktorlardan sanıyolar hala böyle zihniyet var..

ya kızlar o kadar sinirliyim ki Allah kimseyi bu doktorların eline düşürmesin yaa

10 gündür bekliyoruz ki patoloji sonucu çıkacak ameliyat sonrası

2 gündür arıyoruz doktor lütfedip tlf çıktı ve sizi yanlış bilgilendirmişler öyle bir şey yok demez mi... ee sonuç ne diyoruz sperm

bulunamadı diyor.. sanki bunu bilmiyoruz

ya tamam sperm yok ta siz hiç bi bir şey incelenemediniz spermin önceki evrelerinden hiç mi bir şey yok yada ben mi yanlış biliyorum.. eşi ameliyat olan olan arkadaşlar sizede hiçbir açıklama yapılmadı mı.. ??? parayı aldılar sperm de yok hiç umursamıyorlar ya bu nasıl bir iştir.

çok duygusal bir yazı
ama bir o kadar da güzel insanın hayallerinde yaşattığının dışa vurulması çok güzel hatta
diyecek başka bir söz de bulamıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…