Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
iyiyim şükür canım....
misafirlerim vardı .....onları yollayınca topiğe attım kendimi

sen nasılsın? işlerini ne yaptın?
heyecan doruktadır sende şimdi

ohhh iyi yapmışsınn hep misafirin var senin ALLAH artırsı canımm ama topiği ihmel etmeeee
bende iyiyim bugün tapudaydım resmi olarak yarın başlıyorum bakalım neler olacak
çok heyecan var ama değişik duygular içindeyim tarifsizz hayırlısı çok yoğun bir yer mesuliyeti fazla
çok çabuk sıkılacağım gibime geliyor
burdan pek yazmak istemiyordum ama beni anlarsınız

müdürümüz biraz tuhafmış ilk duyduklarım bunlar epey canım sıkıldı canım yaa
yarın gideceğim başlıyacağım ALLAHIM yardımcım olsunnnn

Son düzenleme:

canım ilk işin günün sana ne istiyorsan bütün güzellikleri getirir inş.
heyecan yok.
sen neleri aştın da bugünlere geldin tatlım....
iş vız gelirrr .... başarırsın sen ..azimli arkadaşım....

İNŞALLAH canımm İNŞALLAH evet neleri aştım ama hiç çalışmadım
hayırlısı olsunn çok emek veriyorumm ALLAHIM yardım etsinn bitanemmmm
RABBİM emek verenlerin emeğini boşa çıkarmasın
hepimiz çokkkkk mücadeleci kadınlarızzzzz İNŞALLAH emeklerimizin karşılığını alacağızzz

Allah razı olsun esmacım verdiğin bilgiler için Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun eşlerimize şifa bizlere de sabır güç versin sonunda da kucaklarımızı bebekle doldursun amin

canım benim bu güzel ailenin bir parçası olmaktan çok mutluyum dualarınız için Allah razı olsun

cnm 12 yıldır iş hayatının içindeyim hiç tırsma özel hiçbirşeyini kolay kolay anlatma ne soğuk ne sıcak zaten zamanla oturuyor herşey müdürle ilgili herzaman birşey anlatılır Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın herşey çok güzel olsun

tamam cnm okurum bu gece

arkadaşlar birşey soracağım forumda celalettin beye görünen çok arkadaş var ben siteden baktım ama yanlış mı baktım aslında anlamadım celalettin peru değilmi dahiliye uzmanı diye buldum istanbuldaki hastanede tedavi olanlar bilgi verebilirmi doktor araştırma aşamasındayım arkadaşlar o yüzden teşekkür ediyorum şimdiden

Allah razı olsun esmacım verdiğin bilgiler için Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun eşlerimize şifa bizlere de sabır güç versin sonunda da kucaklarımızı bebekle doldursun amin

bişey değil canımmm aminnnnn İNŞALLAH
siz hiç mikrotese oldunuzmuu?
bunlar benim bildiklerim ben 1 sene eşimin hastalığını bilmedim doktor sizde genetik var demedi
tesadüfen eşimin genetik sonucunu gördüm ozaman öğrendim biraz saçma ama gerçekten ilk zamanlar çok cahil oluyor insan
İNŞALLAH sizdede sperm bulunur genetikte spermin kalitesi düşük oluyor pgt kesinlikle yapılmalı sağlıklı embriyolar için
hakkımızda hayırlısı celalettin beyin tedavisinde olup genetik azfc delasyonu olan hastaları şimdi çocuk sahibii
bizede vesile olur İNŞALLAH

canımmm iş hayatı çetrefilliii
çokk değişikk hep temkinli olmak lazımm insanlara karşıı çünküü çıkarlar daha ön planda o yüzden dikkat etmek lazımm
müdürü tanımıyorumm ama öyle dediler
aminnnn İNŞALLAHH iyi insanlarla karşılaşırımmm

bizdeki durum aslında daha ciddi y kromozomu hiç görülmedi mikrotese bile yapmadılar sperm üretimi yokmuş yapılcak hiçbirşey yok dediler çok basit birşey söyler gibi . esmacım celalettin bey hakkında bilgi verirmisin başka doktorlara da görünmek istiyorum forumda ismi çok geçiyor netten baktım yanlış mı baktım bilemedim celalettin peru istanbulda ama sanki dahiliye uzmanı gibi gördüm biraz bilgi verirmisin

Y Kromozomu Mikrodelesyonu
AZF bölgesi delesyonları erkek infertilitesi olgularında Klinefelter sendromundan sonra en sık
nedendir. Oligospermi ve azoospermi olgularının % 2-10'unda delesyon tespit edilmektedir. Tüm Y
delesyonlu olguların % 79'unda AZFc, AZFb (%9), AZFbc (%6), AZFa (%3) ve AZFabc (XX male:
%3) delesyonu tespit edilir. Elde edilen sonuçlar tedavi prognozunun belirlenmesi için önemlidir. Bu
çalışmada kullanılan primer seti, araştırılan bölgelerin delesyonlarının % 95'ini tespit edebilmektedir.
Araştırılan mutasyonlar:
SRY (sY14) ZFY'ninde delesyonlu olgularda (XX male) pozitif kontrol
AZFa (sY84- sY86) delesyon analizi
AZFb (sY127- sY134) delesyon analizi
AZFc (sY254- sY255) delesyon analizi
ZFX/ZFY (Pozitif kontrol)
Sonuçların yorumlanması:
AZF a delesyonu:
AZFa bölgesini içeren delesyonlarda histopatolojik olarak “Sertoly Cell Only” bulguları beklenir.
Sporadik olarak gözlenir. Olgularda TESE'de sperm tespiti olasılığı ve ICSI başarısı düşüktür.
AZF b delesyonu:
AZFb bölgesini içeren delesyonlarda histopatolojik olarak “Sertoly Cell Only” bulguları beklenir.
Sporadik olarak gözlenir. Olgularda TESE'de sperm tespiti olasılığı ve ICSI başarısı düşüktür.
AZFb+c delesyonu:
AZFb+c bölgesini içeren delesyonlarda histopatolojik olarak “Sertoly Cell Only” bulguları beklenir.
AZFc delesyonu:
AZFc delesyonları değişik histopatolojik bulgular ile seyredebilir. Residüel sperm tespiti olasılığı
vardır. Azoospermi ve şiddetli oligospermiye neden olabilir. Nadiren ailesel olarak gözlenir. Gebelik
halinde male fetüslerde AZFc delesyonu olacağından ve gebeliklerde 45,X/46,XY kromozom kuruluşu
olasılığının arttığını bildiren araştırma sonuçları olduğundan genetik danışma önerilir.
AZFa+b+c delesyonu:
AZFa+b+c bölgesini içeren delesyonlarda histopatolojik olarak “Sertoly Cell Only” bulguları beklenir.
Sporadik olarak gözlenir. “XX male” hastalığında gözlenebileceğinden kromozom analizi
endikasyonudur. Olgularda TESE'de sperm tespiti beklenmez ve ICSI yapılamaz.
TESTİN ADI
MATERYAL ve
ÖRNEĞIN
ALINMASI:
EN AZ ALINMASI
GEREKLI ÖRNEK
MIKTARI:
GÖNDERILME
ŞEKLI:
SONUÇ SÜRESI
(ORTALAMA):
Y Kromozomu
Mikrodelesyonu EDTA’lı kan. En az 4-5 cc. EDTA’lı tüp içinde. 15 gün

nasıl yanii hepsimi silikmişşş
öyle bişey olamaz canımm yaa tam bilmiyorum
celalettin bey dahiliye doktoru esasen bize yardımcı oluyor kendide aynı yollardan geçtiği için bizi daha iyi anlıyor
çokk ilgili bir doktor daha yolun başındasınız tüp bebek merkezleri çok şirin davranır ama kanınızın son damlasına varıncaya kadar emer
devlet yerleride çok nettir hiç kimseden tedavi edelim sizi lafı çıkmaz dierk sizin çocuğunuz olmaz alışın derler
hepsini yaşadık acı acı
burdaki bütün arkadaşlarda aynısını yaşadı
özel ürologlar var bu işin uzmanı ama onlarda malesef sadece para için kesip biçerler önce ameliyat sonra tedavi derler
celalettin bey tedavi ediyor hastalığına göre tadevi uyguluyor
tabii şunu unutmadan sadece vesile oluyorlar bize yol gösteriyorlar RABBİM ol demedikten sonra ne gelir elden İNŞALLAH bu imtihanı atlatanlardab bebişlerine kavuşanlardan oluruz

cnm bnm eşimin de 46 xy çıktı emre bey normal dedi.. zaten normali 46 xy değil mi:18:? kafam karıştı:44:

yeni iş hayatın sana hep kolaylık ve başarı getirsin güzelim
hep başarı yanında olsun ardından bebişinde gelsin
gece gece kafayı yedimm cemremin ilk msj

kız allah seni ne etmesin emi deliiiiiiiiiiiiiii
bende beğeniye bakıyorum dedim bunu ne zamana yazmışım ben bi tıkladım aaaaaaaaaa ilk mesajımm
ne çekingen yazmışım o zaman yazıları şimdi döktürüyorum mübarek
valla ben arasam bulamam aferin kız bulmuşsunnn
eee bundan sonra diğer arkadaşlarında ilk mesajlarını senden bekkliyourm

herkese günaydınnnnnnnnnn
bugün gün ağarırken her şeyler güzel ve mutluluk getirsin hepimizeeeeeeeee

DURUDENİZDERYA,canım maaşallah bebişlerinin cinsiyetini öğrenmişsin,biri kız,biri erkek harika olmuş.bu mükafat boşuna verilmedi kuzum .okadar yıl beklediniz,dua ettiniz,sabrettiniz karşılığında 2 çiçek.rabbim bir ömür boyu daim etsin mutluluğunuz inş.darısıda bizlere olsun inş.
ESMA,yeni işin hayırlı olsun,yeni iş hayatında başarılar diliyorum,ilk iş günleri zor geçer ama sonradan kurdu oluyor insan.rabbim utandırmasın.

DENİZBULUT,canım çok geçmiş olsun.rabbim gani gani yardımcınız olsun inş.eşinden ve senden güzel haberler almak ümidiyle,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…