- 1 Mayıs 2011
- 9.510
- 2.124
- 173
- 40
kimse benle ilgilenmemiş oysa ben kötüyüm
harika hamilesin canım.yarın bir daha kan ver istersen.banada tavsiyelerini bekliyorum,opu oldum bende bugün.[/Q
Inş. Cnm değerim yukselir debakalım...senin de hayırlı olsun ınş..senin de güzel haberlerini alırız...:)
Cnmmm çok teşekkürler demek gec tutundu belki de ,senin de öyle olmuş sanirm.ınş.yükselir.normalde başkalarından duyuyorum.. yüksek değerler.bizimkiler baya nazlı demek ki..dualarinizi esirgemeyin...çok opt...:)
cevabın için teşekkür ederim eşim sağlıklı beslenmiyor evlendiğimizde 70 kiloydu şimdi 100 kilo aşırı derecede kola ve abur cubur tüketiyor ve sigara içiyor bunlarında etkisi vardır belki keçiboynuzu kürünü denemeye başlayacağım ve dediğin gibi sağlıklı beslenmeyle beraber 1 ay sonra testi yenileyeceğiz ona göre doktor araştırmalarına başlarım.
Arkadaşlar yıllardır beklenen bu haber geldi benim eşimde azospermia 5 yıldır bebek özlemi çekiyoruz. Dr. kök hücre tedavisi son şansınız dedi yıllardır bekliyordum. Artık bakanlık onay vermiş sizlerde bilgi edinebilirsiniz.Hastalar türkiyeye akın etmeye başlamış ALLAHım sen yar ve yardımcımız ol.
ANKALİFE TÜP BEBEK MERKEZİ
BUGRA ADİL BUYRUKÇU facebokk...
Değerli Arkadaşlarım,
Erkek kısırlığında kök hücre tedavisi uygulaması için Sağlık Bakanlığı, Ankalife Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezine izin verdi.
2012 yılında kök hücrelerden sperm elde edilmesi ile ilgili çalışmamız sonucunda kök hücre kongresinde birincilik ödülü almıştık. bu çalışmalarımızın hepsini derleyerek insanlar üzerinde nasıl bir tedavi protokolü geliştirilebileceğini planladık ve Sağlık Bakanlığına başvurduk. Projemizi olumlu bulan bakanlık; insanlar üzerinde kök hücre tedavisini uygulamamıza izin verdi.
Özellikle erkek kısırlığı için oldukça önemli olan bu gelişme, çocuk sahibi olmayan hastalar için büyük bir umut ışığı oldu.
Dünyada ilk defa uygulanan bir yöntem olduğu için, oldukça fazla sayıda hasta Türkiye'ye gelmeye başladı.
Merhaba canım hoş geldin aramıza hergün bu sorundan gelen bi arkadaş gördükçe üzülüyorum gerçekten.
buda bizim imtahanımız ne yapalım sabırla bu sorunu atlatıp evlat sahibi olmaya çalışıyoruz.
ben çok şükür bu mutluluğu yaşadım .inşallah burdaki isteyen herkesde yaşar .:26:
benim eşimde azospermiydi evliliğin 2. senesinde öğrendik dünya başımıza yıkıldı ..
ne yapabiliriz derken o anki acemilikle bi kaç doktor dolaştık sonra ilk test yaptığımız üniversite hastanesine giddik raporumuzu
çıkardık ve tedaviye başladık 2007 'nin şubat ayında eşimle aynı anda hazırlandık beni yumurta toplamaya eşimide tese ameliyatına
aldılar.benim işlemin bitmişti narkozdan kendime gelmeye çalışıyodum ama aklım eşimdeydi.
sonra embriolog geldi ben yatıyorum maalesef bulamadık.siz en iyisi evlat edinin dedi o zaman o kadının laflarına o kadar sinirlenmişdimki nasıl böyle söyler dedim başladım ağlamaya hemen eşimim yanına giddim eşim zaten çok kötü oda ağlamış
duvarları yumruklamış ..odadakiler çıktı eşimle başbaşa kaldık eşimin yanında ağlayamadım bile yine ona moral vermeye çalışıyodum her zamanki gibi sonra eve geldik 1 saat sonrasıydı hast aradılar biz eşinizden alınana dokuları iyice incelemeye başladık ve yeni yeni sperm bulmaya başladık diyince tabi biz havalara uçtuk.
sonra 11 tane sperm bulunduğunu söylediler benimde 19 yumurtam toplanmıştı.
8 tane embriyom oluştu sağlıklı olan 3 tanesini bana transfer ettiler ama olmadı maalesef..tutmadı.
çok üzüldük ama bizi tekrar çağırdılar körü körüne eşimi 6 ay sonra tekrar ameliyat ettirdik 2007 'nin ekim ayında bu defa hiç sperm çıkmadı.eşim ben bi daha ameliyat olmam dedi.bende bişey diyemedim.haklıydı o ameliyatlarda hiç kolay değilki
sonra ben yinede böyle durmak istemiyodum eşimde varikoselde vardı araştırdım . teoman kadıoğlunda 2009 senesinde
eşim varikosel ameliyatı oldu doktor hiç umutlu konuşmadı ama ben yinede bi faydası olur diye eşimi ikna ettim bu ameliyata
eşime hiç bişeyde kullandıramıyodum ne ilaç ne bitkisel arada bi test ver diyodum hep erteliyodu. eşim çok zor birisi herşeye o kadar zor ikna ettimki ne sabır varmış bendede diyorum ama herşey şuan ki mutluluğu yaşamak içindi.
iyikide bırakmamışım eşime kalsaydı biz hiçbişey yapamazdı çünkü,sonra 2011 senesinde kadınlar kulübüne üye oldum burayı buldum iyikide bulmuşum çok şey öğrendim .çok güzel arkadaşlar edindim sorunlar aynı olunca..
aklımda hep bi daha emre bakırcıoğluna gitmek vardı ama eşimi ikna edemiyodum.ama nasıl olduysa geçen sene nisan ayında
burdaki 3 arkadaşımızla Bahar85,cemrem,nurusima beraber eşlerimizle beraber umut tüp bebekte buluştuk..eşim muayene oldu bazı testler istedi emre bey
ve sonuçlara göre bize %50 lik bi şansa verdi.emre bey eşimide ikna etti tekrar ameliyat olmaya .tekrardan bi tedavi sürecine girdik.
haziran ayında iğneleri kullanmaya başladım ama yumurtaların gelişmedi tedavi iptal .sonra tekrar başladım bu defa iyidi herşey.
ağustos ayında eşimle aynı anda yine hazırlandık ilk önce eşimi alıdlar sperm çıkarsa yumurtalarım toplanıcaktı.
o heyecanlı bekleyiş başladı eşimi aldılar sat 10 'da 20 dk sonra haber geldi sonuç pozitif ben tabi bi çığlık attımki. ağladım yanımdakilere sarıldım cnm arkadaşım baharımda vardı.sonra hemen beni aldılar yumurtalarım toplandı.12 tane ,4 ebriyom oluştu sağlıklı ama transferim o ay yapılamadı.eylülün 7 sinde 2 tane 5. gün embiryosu transfer ettiler ama maalesef oda olmadı.
ama en azından umudum devam ediyodu çünkü eşimden allınan dokular vardı.onlarla tekrar denebilirdik.ama maddi olarak elimizde hiç bişey kalmamıştı kendimizi biraz toparlayıp yaza deneriz dedik.nisan adetimle kontrole gidicektim dokrorum herşey iyi diyince bende daha fazla beklemek ,stemedim ve hemen başladım tedaviye çok şükür herşey iyi giddi.17 yumurtam toplandı.
ama eşimden alınan dokulardanda 1 tüp çözdürmüşler 2 tüp de donmuş doku var orda , 10 tane embriyom oluştu.5. güne 2 tane sağlıklı kalabildi ama olsun ben sadece transferime yetecek kadar kalsın yeter diyodum.sonra 28 nisanda transferim oldu.10 mayıs test günümde ben dayanamadım transferin 8. günü idrar yaptım ve silik çizgi gördüm inanamadım olabilirmi diyip durdum sonra 9.gün tekrar yaptım yine silik gördüm 10. gün 8 mayısta kan testi vermeye giddim ama sonucu beklerken kalbim durucaktı.arkadaşımın evinde bilgisayarda öğrendim sonucumu gözlerime inanamadım allahım gerçekti hamileydimmmmmmmseneler sonra hem idrarda hem kanda bu sonucu görmek inanamıyodummm.Allahım sana şükürler olsun iyi bi şiekilde hamileliğim ilerliyor 5. ayımızdayız kızım olucak inşallah.Rabbime sonsuz şükürler olsunki bu günleri banada gösterdi.dilerim burdaki herkesede rabbim yaşatsın.kimseyi evlatsız bırkamasın bu yoldaki herkesi kurtarsın inşallah.emeklerinizin sabrınızın mükafatını versin.her sene bi sürü arkadaşımız hamile kalıyo sakın umudunuzu kaybetmeyin ..biraz uzun oldu kusura bakmayın ben bile yoruldum yazarken
arkadaşım rabbim sizede bi umut ışığı göstersin inşallah fazla beklemeden kavuşursun bebeğine :26::26:
cnm nerden okudun bunu u gerçek ise o zaman hepimiz meleklerimize kavuşabiliriz Allahın izniyleArkadaşlar yıllardır beklenen bu haber geldi benim eşimde azospermia 5 yıldır bebek özlemi çekiyoruz. Dr. kök hücre tedavisi son şansınız dedi yıllardır bekliyordum. Artık bakanlık onay vermiş sizlerde bilgi edinebilirsiniz.Hastalar türkiyeye akın etmeye başlamış ALLAHım sen yar ve yardımcımız ol.
ANKALİFE TÜP BEBEK MERKEZİ
BUGRA ADİL BUYRUKÇU facebokk...
Değerli Arkadaşlarım,
Erkek kısırlığında kök hücre tedavisi uygulaması için Sağlık Bakanlığı, Ankalife Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezine izin verdi.
2012 yılında kök hücrelerden sperm elde edilmesi ile ilgili çalışmamız sonucunda kök hücre kongresinde birincilik ödülü almıştık. bu çalışmalarımızın hepsini derleyerek insanlar üzerinde nasıl bir tedavi protokolü geliştirilebileceğini planladık ve Sağlık Bakanlığına başvurduk. Projemizi olumlu bulan bakanlık; insanlar üzerinde kök hücre tedavisini uygulamamıza izin verdi.
Özellikle erkek kısırlığı için oldukça önemli olan bu gelişme, çocuk sahibi olmayan hastalar için büyük bir umut ışığı oldu.
Dünyada ilk defa uygulanan bir yöntem olduğu için, oldukça fazla sayıda hasta Türkiye'ye gelmeye başladı.
canım inşallah hikayenin sonu çok güzel bitecek ben inanıyorum Rabbim en kısa sürede sana ve bizlere de yaşatır evlat sevincini inşallahNasıl güzel ve içten anlatmışsın yaşadıklarını ağlayarak okudum ne mutlu sana yılmadan başardın Allahım daha güzel günler göstersin inş. sana ve çekirdek aileneO tese ameliyatındaki aynı duyguları bizde yaşadık bizde evliliğimizin 2.yılında yani 2 yıl önce çocuk istemeye başladık hep korunduk o zamana kadar baktık 4 ay geçti hamile kalamıyorum doktora gittim ben kendimde sorun var sandım ve herşeyim temiz çıktı eşimi aradım sevinçle bişeyim yok hamile kalabilirim birazdaha uğraşalım dedim 3 ay geçti yine olmadı eşime deidm bide sen doktora git ama formalite icabı diye düşünüyorum hani bişey çıkmaz kesinlikle o gözle bakıyorum.Neyse gitti o sperm testi yaptırmaya sonra beni aradı ama ağlamaktan konuşmıyor bende işyerindeydim açtım teli ne oldu dedim hala aklıma öyle bişey gelmiyor sperm hiç yok dedi ne demek o dedim tüp bebek yaparız diyorum üzülme sen diyorum o kadar bile yok dedi ben tabi şok gözlerim karardı birden tutuldum kaldım sonra nasıl yaşlar akıyor gözümden ama ses çıkmıyor müdürüm geldi yanıma dedim ben acil çıkıyorum öylece fırladım işyerinden eşiminin yanına geldim nasıl ağladık 2 gün hiç durmadan sonra dedik bi çaresi olmalı böyle olmaz ağlayarak girdim nete emre bakırcıoğlunu buldum gittik hemn oda bizden birsürü test istedi hepsini yaptırdık hepsi gayet normal anormal bi durum yok nedeni bulunamadı azonun emre beyde hemn hiç ilaç vermeden ameliyat dedi ama ben hazırlanmak istemedim ya çıkmazsa diye çıakrsada dondurulsun dedim neyse hiç ilaç kullanmadan ameliyat oldu eşim bende onu bekliyorum tabi stresle duayla çıktı doktor önce kafasını bi sağ bi sola salladı maalesef dedi yıkıldım sarıldım doktora ağlayarak dünya o an bitmişti benim için hayat yoktu artık sanki güneş batmıştı umut yoktu doktor yapma böyle dedi parça aldım belki onda çıkar ama ben ağlamaktan bittim eşim çıktı beni o halde görünce anladı tabi sonra onun yanında tutamadım kendimi yine ağladım oda ağladı tamam dedik biz çocuksuz yaşlanıcaz hayallerimizi gömücez artık çıktık hastaneden elimizde koca bir sıfırla sonra başka şeyle araştırdık bitkisel kürler başka doktor bulduk oda iğne verdi bitince ameliyat dedi sonra onları kullandı eşim normal test yaptırdı çıkmayınca ameliyat olmasına izin vermedim ben daha 6 ay geçti çünkü öbür ameliyattan bekleyelim dedim belki sonra dedim eşime... Herşeyi bıraktık sonra ben dualara yüklendim sürekli dualar buluyorum onları yapıyorum Allaha gece gündüz yalvarıyodum artık yine başlayalım dedik kaan aydosa gitmeye karar verdik ve daha 15 gün önce ona gittik o şimdi bi tedavi uyguluyor hem ilaç hem bitkisel bakalım umudumuz şimdi bu doktor inş yine yıkılmayız çok zormuş Allahım ben bu imtihanı kaldıramıyorum diyorum ağır geliyor kime gelmezki evlat bu kokusunda cennet olan bi bağ nasıl dayanılır bana ve benim gibi olanlara nasip etsin rabbim hep dua ediyorum 1.5 yıl bana 5 yıl gibi geldi... benim hikayemde bu uzun oldu biraz içimi döktüm...
hayırlı olsun benceArkadaşlar slm...cuma 12.günüm test günüm.bu sabah idrar testi yaptım 2.çizgi silik çıktı.bi de kan yaalım dedik.18.5 çıktı.çok düşük dimi kızlar.hastanemizi aradık.bu onemli degil.12.gun onemli dediler.bunu değerlendirmekk yanlış dediler.sizce ge tutunma olabilir mi? Bu kadar düşükken Idrarda silik de olsa. Çıkar mi kafam çok karisti.keşke yaptirmasaymisim...
selam arkadaşlar nasılsınız tedavideki arkadaşların rabbim yardımcısı olsun sakin ama sakın umudunuzu kaybetmeyin lütfen.bunu gerçekten söylüyorum laf olsun diye çoğunuz beni biliyor bende birzamanlar sizler gibiydim ne yapsan ne yedirsem eşime diye çırpınıyordum fakat eşim asla ot yemem içmem dedi sigarayadı bırakmadı aksine arttırdı ama rabbim ol deyince oluyor mucize gibi benim hamile kalmam evet mucize çok büyük şans..ve kızıma kavuşmama haftalar kaldı az kaldı rüya gibi..rabbim herkese nasip etsin hamile arkadaşlarımada sağlıklı hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum ben sizi asla unutmadım hep bakıyorum kimler hangi süreçte hep dua ediyorum mucizemle beraber
canım ben bu sıkıntılarla (infetilite)evliliğim ilk aylarında tanıştım :26:elbette ağladığım üzüldüğüm olmuştur hatta isyan etttiğim deama insan zamanla anlıyorki her şey geçiyor:44: (ben eşimi kaybetme noktasında daha iyi fark ettim bunu)tüm acılar sıkıntılar :44:iyikide geçiyor eğer her acıyı sıkıntıyı ilk gün ki gibi yaşasaydık ölürdük ben elimden geldiğince dilim döndüğünce duaalr eden tevekülde olan (olmaya çalışan )biriyim:44::44::44: inş başarıyorumdur:26: inşş rabbim yaptığım diğer hataları (ağladığım isyan ettim günleri)af eder :18:dualrımız kabul eder ama insanız işte bunlar ı yaşarken böle şeyleri bazan altından kalkmakta zorlanıyoruz allah büyük inşş atlatacağız hepsini RABBİM SANADA EN KISA ZAMANDA SONSUZ HAZİNESİNDE GÜZELLER GÜZELİ BİR MELEK GÖNDERSİN
bebiş için sigarayı tamamen bırakması lazım beslenmeden çok sigara alkolün daha etkili olduğunu söylüyordu bir doktor.birde çakşır otu kökü denemek istersen bize çok iyi gelmişti.
ERVAE İÇİN besmele okuyoruz
NİYETİ: eşinden sağlıklı spermin çıkması ve hayırlı Salih Saliha evlatlar sahibi olmak.
.
31 ağustos cumartesi DEN ----- 2 eylül pazartesi saat 22.00 ye kadar
70 bin BESMELE-İ ŞERİFE listesi
1--- sonsuz . 2120
2--- pıtırcık_43 .. 2160
3-- tülay20 2120 ..=okudu
4cemrem29 2120 ..=okudu
5denizbulutu 2120
6zambak06 . 2120 ..=okudu
7aruna 2120
8alev99 . 2120
9ecrin23 . .. 2120
10cicek00 . 2120 ..=okudu
11balım1905 . 2120
12ervae . 2120 ..=okudu
13ese44 ... 2120
14bengusuu . 2120
15esma 2120
16hasretim01 .. 2120
17her şeygüzelolcak 2120
18huzuryolu 2120 =okudu
19ilkbahar_ilkbahar .. 2120
20kader60 2120 ..=okudu
21lamyay 2120
22mavimenekşe .. 2120
23seval0817 2120 .=okudu
24papatyainci .. 2120
25pembe85 .. 2120 ..=okudu
26yeşil034 2120
27-- ecrin_bebek .. 2120
28eda09 2120
29derya06 .. 2120
30doğadandeva . 2120
31edebal 2120
32sağanak . 2120
33esmerimyarim 2120
Amin canım, inşallah. Ben de hiçbirşey yapmadan ameliyata girmesini istemiyorum eşimin. sonra olumsuz sonucu ile karşılaşırsak çok üzüleceğiz, en çok da eşim. Ben daha olumlu düşünüyorum ama o hep karamsar, daha yolun başındayız ama şimdiden yılmış görünüyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Siz Saraçoğlu ile irtibat haline mi geçtiniz? Eşimin FSH 13 seviyelerinde. Çok da yüksek sayılmaz aslında. yanlış birşeyler uygulayıp daha da kötü olmasından korkuyorum.
 sağol canım benim,senin minişlerde Bi ilerleme varmı?amniyon sıvısına tekrar baktılar mı,diğer yavru nasılmış?kontrollerini hakan hocamı yapıyor canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?