topikten biraz uzak kaldım yeni gelişmelerden haberim yok ben yokken
inşlh tedavide olan herkesten güzel sonuçlar alınmış ve süpriz hamişlerimiz olmuştur..
biz ani bi kararla evimizi taşıdık 10 günü geçti daha yerleşemedim
hava çok soğuk işten gidince gece yarısına kadar biraz evi yerleştirmeye çalışıyorum
antalyada hava çok soğuk çok sert rüzgar var soğuktan hastada oldum
kendimi çok yorgun güçsüz ve çaresiz hissediyorum
geçen cumartesi saat 12 de eltim sezaryanla doğum yaptı sağlıklı güzel tombiş bir kızı var çok tatlı
ben doğumuna gidemedim 1 hafta öncesinden zaten içim sızlıyordu o anda yanında olamadım
orda bana acınmasını banada iyi niyetle gibi söylenen sözlerle tartılmak istemedim
o akşam 8de eşimle gittik eşim yolda giderken baya sitresliyli biraz gerildik
kendine biraz zarar verdi çok üzüldüm
oraya vardık bebeği kucağına aldı ve hüngür hüngür ağladı
kendimi çok çaresiz zavallı hissettim
biz mutluyuz nolursa olsun onlara bu zayıflığımı hiç hissettirmedim
herşeyi içimde yaşarımama ailede olunca insan ister istemez etkileniyor üzülüyor
bunun adı kıskançlık değil sizler zaten biliyorsunuz
ama eşimin ben naptım benim suçum neydi diye avazlarıda kulaklarımdan gitmiyor
biran için ölmek istedimdedimya yakınında olunca insana daha bi koyuyor
eve gelince ben sürekli mutfakta yemek bulaşıkla ilgilendim içerdeki havadan bebek ilgisinden eltimin prenses gibi davranılmasından uzak kalmak için
ama bunlar yaşanması gereken olağan şeyler olmalıda
bu isyan değil ama neden biz suçumuz çokmu büyüktü
bi yerde insan çaresizleşip sormadan edemiyor
yani ben bu günlerde hiç iyi değilim eşiminde sesi çıkmıyor bi sessizlik yaşıyoruz
ama herşeye olduğu gibi zamanla bunlara hem üzülüp hem alışacağız
ne yapalım diyorum sağlıklı olsunda kaderimiz böyleymiş diyorum
uzun zamandır bulamadığım havyarı buldum eşime 1 haftadır ondanda yediriyorum inşlh şifa olur
yazacak çok şeyim var içimi dökecek ama sizlerinde canını sıkmak istemiyorum
beni rahatlatan tek şeyin sizler olduğu için yazdım
rabbim sesimizi duysun bu çilelerimiz bitsin inşlh daha fazla bu yüreklerimizi yakmasın
çünkü dayanacak yüreğimizde kalmadı...
topikten biraz uzak kaldım yeni gelişmelerden haberim yok ben yokken
inşlh tedavide olan herkesten güzel sonuçlar alınmış ve süpriz hamişlerimiz olmuştur..
biz ani bi kararla evimizi taşıdık 10 günü geçti daha yerleşemedim
hava çok soğuk işten gidince gece yarısına kadar biraz evi yerleştirmeye çalışıyorum
antalyada hava çok soğuk çok sert rüzgar var soğuktan hastada oldum
kendimi çok yorgun güçsüz ve çaresiz hissediyorum
geçen cumartesi saat 12 de eltim sezaryanla doğum yaptı sağlıklı güzel tombiş bir kızı var çok tatlı
ben doğumuna gidemedim 1 hafta öncesinden zaten içim sızlıyordu o anda yanında olamadım
orda bana acınmasını banada iyi niyetle gibi söylenen sözlerle tartılmak istemedim
o akşam 8de eşimle gittik eşim yolda giderken baya sitresliyli biraz gerildik
kendine biraz zarar verdi çok üzüldüm
oraya vardık bebeği kucağına aldı ve hüngür hüngür ağladı
kendimi çok çaresiz zavallı hissettim
biz mutluyuz nolursa olsun onlara bu zayıflığımı hiç hissettirmedim
herşeyi içimde yaşarımama ailede olunca insan ister istemez etkileniyor üzülüyor
bunun adı kıskançlık değil sizler zaten biliyorsunuz
ama eşimin ben naptım benim suçum neydi diye avazlarıda kulaklarımdan gitmiyor
biran için ölmek istedimdedimya yakınında olunca insana daha bi koyuyor
eve gelince ben sürekli mutfakta yemek bulaşıkla ilgilendim içerdeki havadan bebek ilgisinden eltimin prenses gibi davranılmasından uzak kalmak için
ama bunlar yaşanması gereken olağan şeyler olmalıda
bu isyan değil ama neden biz suçumuz çokmu büyüktü
bi yerde insan çaresizleşip sormadan edemiyor
yani ben bu günlerde hiç iyi değilim eşiminde sesi çıkmıyor bi sessizlik yaşıyoruz
ama herşeye olduğu gibi zamanla bunlara hem üzülüp hem alışacağız
ne yapalım diyorum sağlıklı olsunda kaderimiz böyleymiş diyorum
uzun zamandır bulamadığım havyarı buldum eşime 1 haftadır ondanda yediriyorum inşlh şifa olur
yazacak çok şeyim var içimi dökecek ama sizlerinde canını sıkmak istemiyorum
beni rahatlatan tek şeyin sizler olduğu için yazdım
rabbim sesimizi duysun bu çilelerimiz bitsin inşlh daha fazla bu yüreklerimizi yakmasın
çünkü dayanacak yüreğimizde kalmadı...
merhabalar. uzun zamandır giremiyordum foruma kusura bakmayın dualarda da aksattım hatta haklı olarak sildiniz. Biliyorsunuz geçen yıl ekim ayında tedaviye başladık. ilk sperm test sonucumuz azospermik pellet pozitif çıktı.- hatta bunun ne demek olduğunu bir türlü bulamadım öyle ki tedavi gördüğümüz dr bile cevap veremedi :)-
Neyse 6 ay sonra tekrar sperm testi yapıldı ve bırakın çıkış olmayı pozitif olan sonuç negatif çıktı. Bu sonucu görmenin oluşturduğu duygu bozukluğunu anlatam kelimeler yetersiz kalır. Neyse Celalettin Peru ile görüştük tedavi şeklini değiştirdi ve uygulamaya başlayın 75 gün sonra yanıma gelin dedi.
Buarada başka bir prof. bulduk. dr. ne dese beğenirsiniz yanlış tedavi uygulanmış size kullandığın ilaçlar testesteron seviyeni o kadar yükseltmiş ki bu ilaçları bana versen benim bile çocugum olmaz dedi güler misin ağlar mısın....
Bize yeniden ilaç dozlarını ve menegon diye bi ilaç verdi ve eşim ovitrelle ve menegon kullanmaya başladı.
3 ay önce başladık bu ilaçlara....
ve mutlu son 1,5 milyon canlı ve sorunsuz ve kaliteli sperm çıkışı....
hala şoktayım ve bunun olabileceği aklımızın ucundan bile geçmiyordu hayaldi resmen ama şimdi gerçekallahım hepimizin yüzünü güldürsün...
çok çok özür dilerim 3 ay önce pozitiften negatife gerilemek inanılmaz sarstı beni depresan ilaçlar kullanmaya başladım duaları o yüzden istemeyerek aksattım ne desem az biliyorum ama bizim için dua eden tüm arkadaşlarıma çokçok çok çok teşşekkür ederim ve allahım sizlerin de dualarını kabul etsin inşallah...
Pıtırcık hala sen yapıyorsan dua listesine yeniden eklersen beni sevinirim ilaç kullanmayı bıraktım aksatmam artık
kızlar eşimin iki test sonucunu Celalettin hocaya yolladım ilk kez (henüz onda tedaviye başlamadık). Cevap yazmış;
Ikisi de uyduruk spermiogramlara benziyor tutarlılık yok
Eğer ikincisi doğru ise 4 milyon spermde tayin yapılmayacak da nerede yapılacak.benim fikrim
İstanbul da baktıralım.
İnşallah dediği gibi sonuçlarımız yanlıştır ve dahada yüksektir.
Bir de "4 milyon spermde tayin yapılmayacak da nerede yapılacak" derken ne demek istemiş anlamadım tüp bebekmi demek istiyo.
Bizim test sonuçlarımız şu şekilde;
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]Tarih:31.10.2013
Volüm : 3ml
Görünüm : homojen gri-opak
Vizkozite : 2cm
Likefaksiyon Süresi : 50dk
pH : 7
Sayı : -
Yuvarlak Hücre : -
Lökosit : 4-5
İncelenen alanda 1-2 motil (canlı) 1-2 immotil (cansız) sperm hücresine rastlanmıştır. AZOSPERM[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]Tarih:11.11.2013
Volüm : 3ml
Görünüm : gri-opak
Vizkozite : normal
Likefaksiyon Süresi : 25dk
pH : 8
Yuvarlak Hücre Sayısı : <1 milyon/ml
Aglütinasyon : Negatif
Spermatoza Sayısı : 4 milyon/ml
Motilite (a+b) (%) : 25
a (İleri Hızlı Hareketli) : -
b (İleri Yavaş Hareketli) : 25
c (Yerinde Hareketli %) : -
d (Hareketsiz %) : 75
Vitalite (Canlılık %) : -
Spermatoza sayısı düşük olduğundan morfoloji değerlendirilemedi.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
canım bende seni çok iyi anlıyorum.. Benimde bir görümcem var ve anlam veremdığım halde benımle bır yarış ıcerısınde..
eşimden 3 yas buyuk.. kardesının azosperm oldugunu bıldıgı kaynanam ıle bırlıkte Allah'a ılk gorumceme cocuk versın dıe dua edıorlar ve bunu utanmadan eşimle benım yanımda yapıorlar...
bugune kadar ah vah demekten baska bısı yapmadılar.. bız tedawıde oldugumuz halde bıze her doğan bebegı her hamıleyı anlattılar..
ınanın kıskanmak deıl ama can yakıo.. en cok eşime uzuluyorum cunku onun canı cok yanıo..gecenlerde doktora gttıler bı sorun varmı dıe kontrole.. gorumcemde ve esınde sorun cıkmamıs dr. olur demıs.. eve donduklerınde eşim uyuyordu bende yanındaydım..
evde bı bayram havası estı sorunları yok dıye.. ve görumcem eşimin duyacagı seste bızde sorun yok olcak dedı doktor dedı eşiyse 1 2 aya gelır torun dedı.. oan nabmam gerektıgını bılemedım.. ağlasam yanıma gelıp tesellı etceklerıne bızımde torunumuz olmuo dıyorlar.. eşim her ılaç ıctıgınde bı bıtmedı bunlar dıyor ama ablanın daha önce olsun dıe bı dusunceyle oğlunun canını yakıor...
nabmam gerek anlamadım.. ınanın son 15 gundur duam ılk onun cocuğu olmasından yana..eşimse eğer Rabbım ızın verırde ılk bızde gebelık olusursa ailesine bısure söylememeye karar verdi..
Aa evet ya sen diyince farkettim bende doğru diyo, sonucu görünce anlamadığım halde banada garip gelmişti, millet 1 2 spermde bile morfolojiye bakıyolar demiştim. Çok saol canım kafamdaki soruyu attığın için.2.testte spermatoza sayısı düşük olduğundan morfoloji değerlendirilemedi yazısına istinaden öyle demiş olduğunu düşündüm ben canım
Aa evet ya sen diyince farkettim bende doğru diyo, sonucu görünce anlamadığım halde banada garip gelmişti, millet 1 2 spermde bile morfolojiye bakıyolar demiştim. Çok saol canım kafamdaki soruyu attığın için.
dün bende gariptim aslında işte mecbursun aile atamazsın satamazsın.
abiminde yıllarca çocuğu olmadı sonra oldu doğuma yakın aradım bişey lazım mı diye yok dedi sen sakın hastahaneye gelme eve çıksın aradan da bikaç gün geçsin öyle gelir görürsünüz dedi bizde öyle yaptık aldık çeyreğimizi takıp çıktık tabi bie göstermediler nedeni benim cocugum yok ya nazarımız değer diyeymiş
en acısı da anneme dün akşam bize böyle böyle yaptılar diyince annemin tepkisi oldu aman boşver onlar hep öyle dedi
yani haberim var haklılar sende laf etme dedi
sonra aradn çok geçmedi ikinciye hamile kaldı tabiki eşim ben bir daha hayırlı olsuna evine gitmem dedi
dün doğum yaptı iş yerime çok yakın bir hastahaneydi kar tipi altında gittim çiçeğimi verdim takımı taktım çıktım toplasanız 10 dk durmadım
annem hiç razı olmadı gelmeme abim zaten küçük kızını almaya gitmişti telde gitmeden aradım hayırlı olsun dedim gelicem dedim hmm iyi nediyim gel bari dedi
işte benim yerimde başkası olsa ne gider ne arar ama ben yapamıyorum
ikiisindede sadece takı takmak için gittim ama gelgörki laflarınıda bir güzel yedim
napalım hepimizin ailesi böyle bak yalız değilsin :)
bu nasıl bir zihniyettir allah aşkına.allah ıslah etsin.boş ver yüreğini darlandırma arkadaşım.canların ciğerlerin ama sağ olsunlar evlerinde olsunlar.kendilerinin çocuğu olmadan başkasına nazarmı değdiriyorlarmışki bu duyguyu bilmemiş gibi.dün bende gariptim aslında işte mecbursun aile atamazsın satamazsın.
abiminde yıllarca çocuğu olmadı sonra oldu doğuma yakın aradım bişey lazım mı diye yok dedi sen sakın hastahaneye gelme eve çıksın aradan da bikaç gün geçsin öyle gelir görürsünüz dedi bizde öyle yaptık aldık çeyreğimizi takıp çıktık tabi bie göstermediler nedeni benim cocugum yok ya nazarımız değer diyeymiş
en acısı da anneme dün akşam bize böyle böyle yaptılar diyince annemin tepkisi oldu aman boşver onlar hep öyle dedi
sonra aradn çok geçmedi ikinciye hamile kaldı tabiki eşim ben bir daha hayırlı olsuna evine gitmem dedi
dün doğum yaptı iş yerime çok yakın bir hastahaneydi kar tipi altında gittim çiçeğimi verdim takımı taktım çıktım toplasanız 10 dk durmadım
annem hiç razı olmadı gelmeme abim zaten küçük kızını almaya gitmişti telde gitmeden aradım hayırlı olsun dedim gelicem dedim hmm iyi nediyim gel bari dedi
ikiisindede sadece takı takmak için gittim ama gelgörki laflarınıda bir güzel yedim
ocakta gitcez canım inşallah o zmn ortaya çıkar ne varsaNedemek canım yardımcı olduysam ne mutlu bana,İnşallah 4 milyondan çok daha fazla spermleriniz vardır,istanbulda hocanın tavsiye ettiği yerde sperm testti yaptırısanız daha net cevap alabilirisiniz
valla canım okadar zor ki.. bız bunları yasamak ıcın neyaptıkkı_? aslında bız ımtıhandayız evet ama yanımızdakıler daha cok ımtıhan oluyorlar.. cunku evladımız olmadıgı ıcın kendı evlatlarını bızden sakınıyorlar,istemıyorlar..
bu nasıl bir zihniyettir allah aşkına.allah ıslah etsin.boş ver yüreğini darlandırma arkadaşım.canların ciğerlerin ama sağ olsunlar evlerinde olsunlar.kendilerinin çocuğu olmadan başkasına nazarmı değdiriyorlarmışki bu duyguyu bilmemiş gibi.
üzülme cnm arkadaşında yazdığı gibi bu yalnız bizim imtihanımız değil, ama baından geçen biri nasıl böyle yapar aklım almıyor
cnm bnm ne diyim bu akşamların bi sabahı vardır elbetbenimde aklım almıyor annem abim nasıl yapar hadi onlar yaparda teyzem niye yapar
benim ailem sıkıntı
hepsine tamam da eşim niye yapar
iğnelerde sıkıntı yok haplarıda kullandı ama tozlara geçeli yani geçmesi gerekeli bir ay oldu daha düzenli başlamadı bile
sonrada bişey olunca başlar ağlamaya yahu ağlıcağına zamanın da düzenli tedavini olsana işte o ağlarkende bunu diyemiyosun sonra diyosun haklısın oluyor ama sadece haklı gayret yok
kurum desen sırama çivi çakmış biri aylardır ilerlemiyor
yahu ben soğuk kış günlerinde sıcak evimde oturup yavruma bakmak istiyorum
anne olmak istiyorum
ilk defa bu kış bu karda yalnızlığımı iliklerime kadar hissettim
bir ailem yok bir eşim var ama bazen var çoğu zaman yok
bir evladım var ama yıllardır varmı yokmu oda yok
Herkese merhabalar;
Beni de aranıza alır mısınız? Eşim bugün doktora gitti bir tarafta inmemiş testis var küçük diğer tarafta da varikosel var ve spermiogram azospermia. Yerde miyin gökte miyim bilmiyorum şu an eşime de belli edemiyorum ama içim cayır cayır yanıyor. Bu duruma alışılıyor mu yoksa bu acı hep böyle kalıyor mu. Şuan aklımda binlerce düşünce belki hiç anne olamayacağım düşüncesi nefessiz bırakıyor beni. Hiçbirşey acımı dindirmez gibi geliyor.
Herkese merhabalar;
Beni de aranıza alır mısınız? Eşim bugün doktora gitti bir tarafta inmemiş testis var küçük diğer tarafta da varikosel var ve spermiogram azospermia. Yerde miyin gökte miyim bilmiyorum şu an eşime de belli edemiyorum ama içim cayır cayır yanıyor. Bu duruma alışılıyor mu yoksa bu acı hep böyle kalıyor mu. Şuan aklımda binlerce düşünce belki hiç anne olamayacağım düşüncesi nefessiz bırakıyor beni. Hiçbirşey acımı dindirmez gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?