3,5 senelik evliyim hiç korunmadım. Bana da bundan 1 sene evvel tüp bebek dediler. Eşimin spermelerinin hareketsiz, az ve çabuk ölüyor olması,benim de yumurta sayım sebebiyle direk tedaviye başlayalım dedi doktorum. Sonra birkaç arkadaşımdan aynı durumda olup doktorun verdiği bir şurup ile hamile kaldıklarını duydum, almanyada eğitim görmüş ve kendisi ilaç, tüp bebek vs son çare olarak görüyormuş. İnanmasam da çaresizlik işte, koştur koştur gittik. Kasım ayında ilk randevumuzda bana değişik bir folik asit eşime de toz+sıvı karışım doğal bi şurup verdi. Aralık 24 te hamile olduğumu öğrendim :)
Fakat ilacı kullanmaya başladıktan hemen sonra hamile kaldığım için spermler henüz tam gelişemimiş 5. haftada düşük yaptım. Tabii hamile olduğmu öğrendiğimde kapıldğım büyük umutlar ve sonrasındaki çaresizlikle tekrar doktora koştum.
Şurubu 2 ay kullanın şubatta tekrar hamilesin dedi. 3 sene beklemişim, tek çare tüp bebek kalmış e madem öyle 2 ay daha dayanırız diye bekledim. Ve gerçekten de herşey dediği gibi oldu. Şubat ayında hamile kaldım.
İlk hamileiğimde düşük olduğu için pprogestan kullanıyorum ama şükürler olsun bu kez oldu. Doktor ssk ya da bakıyor. Benim gibi senelerce çaresiz bekleyişten sonra tüp bebek yada aşılama prosedürlerine başlamaya niyetlendiyseniz ben bu doktora bi gidin derim. 40-50 lira muayne ücreti çok zorlamaz sanırım. Melek isteyen tüm dostlara özelden doktorumun adı ve telefonunu verebilirim.
İnşallah hepimiz meleklerimize kavuşuruz.
(normalde böyle paylaşım yapılıyor mu bilmiorum ama ben bi mucize yaşadığım için belki aranızdan bazılarına da derman olur diye yazdım)
ASlinda bende pek anlamiyorum ama gecen gun bizde bu testlerden yaptirdik ve arkadaslar yardimci oldular
Igne tedavisinde ilk once fsh ve lh dusurulup testestoron yukseltiliyor sonra verilen ilaclarla yeniden yukseltiliyor tabi burdaki arkadaslar benden daha bilgili ama testestoronun yuksek olmasi normalmis tedavide insallah tedaviniz cok guzel ilerler kac audir tedavidesiniz
Canim genede tesekür ederim yardimci olmak istedigin icin.
Benim bi kizim var zaten ama ikinci cocuk icin ugrasiyoruz cok zor ya 2 sene önce gene esim bu igneleri kulandi bilmem ney sonra türkiye antalyada esim mikro tese oldu ve birsey bulunamadi parolijie gönderdiler sonucu bi gün sonra doktor sperm bulundu tek bi tane birinci kalite sperm bulundu dedi iste o bi spermle kizim oldu simdi ise haziran sonunda gene esim mikrotese olucak bakalim hayirlisi olsun kurban oldugum allahim herkese nasip etsin bu güzelligi kimsenin kucagini bos birakmasin yarabbim kimsenin emegini bosa cikarmadin.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
öncelikle hoşgeldin
rabbim sağ salim kucağına almak nasp etsin inşallah
burdaki arkadaşların çoğunda sperm yok.benim eşim de sperm yok
bu ilaç sıfır sperm olan kişilere faydası olur mu
nerde bu dr
Hoş buldum :)
Ben bursadayım, en iyi doktor dedikleri kim varsa hepsine gittim açıkçasıBu bahsettiğim doktor Adana da Celal bey. Çaresizlik her yolu yaptırıyor işte....
Eşimin spermleri hem az dı hem de o az olanlar 1-2 saat içinde ölüyordu. Doktorun sistemi biraz değişik. Bin türlü test istemiyor. Adetin 12. günü gece ilişkiye gir sabah muayneye gel diyor. Gittiğimde hem beni muayne etti hem de içerden küçük bi örnek alıp mikroskop ve aletlerde bi 15 dakika geçirdi ve eşimin sperm sorunları olduğunu ve çözümlerini anlattı. Tüp bebeğin son çare olduğu önce şurupla ve Allahın iznyle bebek sahibi olabileceğimi söyledi.
12. gün gitmenin mantığı da o gün oluşan yumurtanın hangi tarafta olduğunu görmekmiş. Benim sadece sağ tarafım yumurta üretiyormuş mesela. O tarafına yat ilişkiden sonra gece boyu dedi.
Telefonunu filan da yazarım ama foruma yasak mı bilemedim
Biz burdan hep doktorlarin tlfnlarini alip veroyoruz sorun cikmadi hic verebilirsin bence canim
Canim massallah transferin olmus ..insallah 12 gun sonra guzel haber verirsin canim dualarim seninle...stres yapma canim belirti falan arama 12 gunun tadini cikar
Canım çok sevindim inşaallah 12 günün su gibi akıp geçer ve hamileyim haberini verirsinCANLRIM DOSTLARIM HEPINIZE HAYIRLI AKSAMLAR HEPIMIZIN KUTLU DOGUM HAFTASI MUBAREK HAYIRLI OLSUN BU GUNLERIN HURMETINE DUALARMIZ KABUL OLSUN YAZAMADIM SABAHTAN O KDAR GUZEL BIR GUNDU KI HIC BITMESIN ISTEDIK HALA DUYGULANIYORUM YAZARKEN SAAT 11.30 DA MINIKLERIMI ALDIM VEEEEE ONLARI EKRAnda gordum kalbım duracaktı nerdeyse 2 tane blastokıst 5.gun emrıyosu transfer edıldı kalan 2 blastokıstte 5.gın embrıyosu olarak dondurldu bana bugunlerı nasıp eden rabbime sonsuz sukurler olsun hemn hayal kurmaya basldık ALLHIM NASIL GUZEL DUYGUYMUS RABBIM HEPIMIZE YASATSIN BU GUZEL GUNLERI DAHA HAMILE DEGILIM TABI KI AMA ALLHIN IZNI ILE INSALLH 12 GUN SONRA POZITFI GOREBILIRIM DULARINIZI EKSIK ETMEYIN CANLRIM INSALLH RABBIM GUZEL SALIH EVLTLR NASIP ETSIN HEPIMIZE ALLHIMA EMANETSINIZZ
Canim massallah transferin olmus ..insallah 12 gun sonra guzel haber verirsin canim dualarim seninle...stres yapma canim belirti falan arama 12 gunun tadini cikar
Canım çok sevindim inşaallah 12 günün su gibi akıp geçer ve hamileyim haberini verirsin
amınnnn dıyeyım önce canım.. ınan en az senin kadar mutlu oldum 12 gun sonra guzel haberler almanı nasıp etsın rabbımcnım benım allhım razı olsun hepınızden kat be kat en guzelını de sızlere yasatsın su an bır sey anlamıyorum tabı ama dun onları gorunce cok heycanladnım rabbım hepınıze yasatsın cok guzeldı hayal gıbıydı hamılelık haberını de vermeyı nasıp etsın allh hepınıze hepımıze nasıp etsın o yuce duyguyu
Hoş buldum :)
Ben bursadayım, en iyi doktor dedikleri kim varsa hepsine gittim açıkçasıBu bahsettiğim doktor Adana da Celal bey. Çaresizlik her yolu yaptırıyor işte....
Eşimin spermleri hem az dı hem de o az olanlar 1-2 saat içinde ölüyordu. Doktorun sistemi biraz değişik. Bin türlü test istemiyor. Adetin 12. günü gece ilişkiye gir sabah muayneye gel diyor. Gittiğimde hem beni muayne etti hem de içerden küçük bi örnek alıp mikroskop ve aletlerde bi 15 dakika geçirdi ve eşimin sperm sorunları olduğunu ve çözümlerini anlattı. Tüp bebeğin son çare olduğu önce şurupla ve Allahın iznyle bebek sahibi olabileceğimi söyledi.
12. gün gitmenin mantığı da o gün oluşan yumurtanın hangi tarafta olduğunu görmekmiş. Benim sadece sağ tarafım yumurta üretiyormuş mesela. O tarafına yat ilişkiden sonra gece boyu dedi.
Telefonunu filan da yazarım ama foruma yasak mı bilemedim
Gerçekten enterasan bir dr muş.
Hiç spermi olmayanlara faydası olur mu onu sormak lazım.
Teşekkür ederim bilgileriniz için
CANLRIM DOSTLARIM HEPINIZE HAYIRLI AKSAMLAR HEPIMIZIN KUTLU DOGUM HAFTASI MUBAREK HAYIRLI OLSUN BU GUNLERIN HURMETINE DUALARMIZ KABUL OLSUN YAZAMADIM SABAHTAN O KDAR GUZEL BIR GUNDU KI HIC BITMESIN ISTEDIK HALA DUYGULANIYORUM YAZARKEN SAAT 11.30 DA MINIKLERIMI ALDIM VEEEEE ONLARI EKRAnda gordum kalbım duracaktı nerdeyse 2 tane blastokıst 5.gun emrıyosu transfer edıldı kalan 2 blastokıstte 5.gın embrıyosu olarak dondurldu bana bugunlerı nasıp eden rabbime sonsuz sukurler olsun hemn hayal kurmaya basldık ALLHIM NASIL GUZEL DUYGUYMUS RABBIM HEPIMIZE YASATSIN BU GUZEL GUNLERI DAHA HAMILE DEGILIM TABI KI AMA ALLHIN IZNI ILE INSALLH 12 GUN SONRA POZITFI GOREBILIRIM DULARINIZI EKSIK ETMEYIN CANLRIM INSALLH RABBIM GUZEL SALIH EVLTLR NASIP ETSIN HEPIMIZE ALLHIMA EMANETSINIZZ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?