Canım korkmakta çok haklısın bende senin gibiydim mikroteseden sonra eşime zarar veririm diye keçiboynuzu bile yedirmedim.Bu tedaviye başlarkende vardı aynı korkular ama ALLAH sonra içime bir ferahlık verdi zaten eşim kendine birşey olmasını asla önemsemiyordu bundan daha kötüsü olamaz benim içn demişti bende eşim için tedavinin daha hayırlı olacağını düşündüm çünkü artık psikolojik olarak bitmişti ve Tedaviye başladık tedaviye başladığımızdan beri eşim çok mutlu en azında bir umudum var artık diyor ,tedavi seçeneği bizim için mucizeydi çünkü 50 tane doktorla konuşmuşumdur hepsi mikroteseden başka yapılacak birşey yok demişti bir tane doktor bile tedavisi var demedi.He bu tedaviden sonrada sperm çıkmaya bilir ozamanda doktorumuzu suçlayacak değilim bizde çıkmadı ama sperm çıkan arkadaşlarımız var burada mikrotese denilen ama mikrotese olmayıp celalettin hocayla tedaviye başlayıp sadece bitkisellerle çıkışı olan arkadaşlarımız var ,bence bu bile çok büyük birşey.2 seçeneğimiz var ya hormon tedavisi yada mikrotese başka şansımız yok malesef,iyi düşünüp karar vermek lazım, İnşallah Eşlerimiz bir zararını görmeden hayırla sonuçlansın tedavilerimiz
arkadaşlar benide dahil edermisiniz banada okurmusunuz sperm değeri 0 hiç yokSıra ÇARE kardeşimizde
Bu kardeşimizin niyeti eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkması
Veee ikiz ikizhayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarının olması
Herkes 158 adet Selevatı Tefriciye Okuyor
ÇARE canm sen 178 adet okuyacaksın:112:
Okunma süremiz CUMA akşama kadar olacak
Lütfen zamanında ve düzenli olarak okuyalım
Haydi pamuk eller zikirmatiklere
Rabbim kabül ve makbul buyursun inşallah
NOT:Kumbaramızda fazladan tefriciye var.
Okuyamayan yetiştiremeyen arkadaşlara verebilirim canlarım
mrb kızlar pek girmesemde uzaktan takip edip hepinize dua ediyorum..
bi sorum olacak, eşim enfeksiyon sebebiyle 1-2hafta antibiyotik kullanmak zorunda. tedaviye olumsuz etkisi olurmu sizce ?? daha önce konuşulmuştu ama bulamadım geçmişte
Facebooktaki grubta öyle bi konuşmaya şahit oldum antibiyotkler tedavisini olumsuz etkilemiş ersel bey 3 ayda eski halini alır falan yazmış bu konularda pek bilgim yok ama dr danışmadan ilaç kullanmamak lazım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yeşil canım arkadaşımmmmm çok çok sevindim hamile olduğunu öğrenince
Üstelik ikizmiş maşallah
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşbu da gecikmiş halayımıza
BDT canım sanırım bebişini kaybetmiştim çok üzüldüm :26:
inş en kısa zamanda tekrar kavuşursun mucizene
Hayalimmmmm seni burda görmek çok güzel
bu yaz tüp bebek tedavisine başlıyormuşsun inş ilk denemenizde kavuşursunuz bebişinize hatta bebişlerinize
Manisa'ya atanmışsın çok sevindim bizde balıkesirdeyiz biliyorsun inş bi gün yüz yüze tanışma fırsatımızda olur
Her şey gönlünde olsun bitanemmmm öpüyorum seni
Cemrem bitanem beni aramışsanız ama sonrasında dönmemedim sana kusura bakma
Bizim yaramazsan fırsat olmuyor aynen böyleydim bak
Ilk fırsatta arıtmam canım...
Sanırım test sonucu yine 0 çıkmış senin bebişler çok Nazlı ama nafile yakında kavuşacaksınız inş
Atladığım arkadaşlar varsa kusura bakmasın...
Yeşil canım arkadaşımmmmm çok çok sevindim hamile olduğunu öğrenince
Üstelik ikizmiş maşallah
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşbu da gecikmiş halayımıza
BDT canım sanırım bebişini kaybetmiştim çok üzüldüm :26:
inş en kısa zamanda tekrar kavuşursun mucizene
Hayalimmmmm seni burda görmek çok güzel
bu yaz tüp bebek tedavisine başlıyormuşsun inş ilk denemenizde kavuşursunuz bebişinize hatta bebişlerinize
Manisa'ya atanmışsın çok sevindim bizde balıkesirdeyiz biliyorsun inş bi gün yüz yüze tanışma fırsatımızda olur
Her şey gönlünde olsun bitanemmmm öpüyorum seni
Cemrem bitanem beni aramışsanız ama sonrasında dönmemedim sana kusura bakma
Bizim yaramazsan fırsat olmuyor aynen böyleydim bak
Ilk fırsatta arıtmam canım...
Sanırım test sonucu yine 0 çıkmış senin bebişler çok Nazlı ama nafile yakında kavuşacaksınız inş
Atladığım arkadaşlar varsa kusura bakmasın...
:18::18: inanmıyorum, zaten biz yeni başladık tedaviye, boşa mı gitcek yani tedavimiz.
canım face de bakıyorumda bulamadım hangi tarihte olmuş bu konuşma okumak isterim
:18::18: inanmıyorum, zaten biz yeni başladık tedaviye, boşa mı gitcek yani tedavimiz.
canım face de bakıyorumda bulamadım hangi tarihte olmuş bu konuşma okumak isterim
devamı_____________
Tabi ona hemen sahip olmadık ya da sahip olalım fikri hemen doğmadı. Çünkü kendinize kabul ettirseniz bile birde sosyal çevreniz. Aslında kendinizden daha çok onlara ne anlatıcağımızı düşünür olmuşduk ya da düşünür olmuşdum. Acaba kabul ederler mi acaba eşim kabul edebilecek mi acaba ben başkasının çocuğuna bakabilecek miyim? Şu an başkasının çocuğu cümlesi bile beni gerçekden çok etkiliyor. Gerçekden sevince doğurup doğurmadığınız unutuluyor. İlk olarak can'ın masraflarını karşılamaya başladık, annesi babasından ayrıldı. Tamamen onlara bakmaya başladık. Ama içim kayıyordu CAN ‘a . Bu arada yoğun tedavi programları devam ediyordu. Çeşitli kürler öğreniyordum ve eşime yediriyordum. Ya işe yararsa!!! Keçi boynuzundan tiksinmemin en önemli sebebi budur sanırım. Bir ara ne duysam yapar olmuştum. Ot içe içe hastalanmaya başladık. Bir tek eşim değil bende ona eşlik etmek için içiyordum. Bir tek damlara çıkıp bağırmamıştık onun dışında her şeyi denedik. Doktorlar programlamaya başlar olmuşdu bizi. Bu arada denenen bir tese daha ve değişmeyen sonuç sonrası bu defter kapanmıştı. Aslında kabul edişim kolay gibi gözükse de kolay değildi. Eşim kesin ayrılma kararı aldı. Evden bir hafta kadar uzaklaşdı ve hiç aramadı sormadı. O dönemde aileme, onun iş gezisinde olduğunu söylemiştim. Derin merak duygusu içinde acaba polise mi gitsem?....... kendisine bir şey olmuşmudur?..... sorusuna birde şimdi her kes öğrenecek rezil olucaz düşünceleri de sarıyordu kafamı. Aslında ne yalan söyleyeyim, bende vazgeçtim kendisinden o dönemde. Çünkü salondaki masamızda yüzüğünü bulunca, eh dedim "bana bunu da mı yapacaktın", çocuğu olmadığı için ona çocuk vermek için savaşan kadını, geride bırakıp giden bir adam dı benim kocam ve ben ney için uğraşıyordum. Çok sordum bu kadar haklı olabilir mi? diye. Mesaj çektim tamam istiyorsan bitirelim, gel evden al pılını pırtını diye. Bu mesaj eşime kendine getirken, beni çok yormuştu. O gece eşim gelecek diye Can' lara gittim. Annesi koynuma verdi canı. Böyle kulakalrının arkasından öyle tatlı bir koku geliyordu ki içim ona daha bir aktı cana. Eşimle buluşup konuşduğumuz da bu konunun bizim için kapnadığını zaten başka da çaremiz olmadığının her ikimiz içinde tek doğru karar olduğunu fark ettik. Tabi yine de insan her şey için bu son cümlesini kuramıyor ama can' la olan ilişkimiz her geçen gün artmaya onsuz hiç duramamaya başlamıştık. Sonuç olarak nasıl çıkt,ı bu konu tam bilemiyorum ama bir den annesi çocuğu bize emanet etmeye (tabi kendisi de bizimle birlikde olma şartıyla) bizde canı oğlumuz kabul etmeye karar verdik. Eşim babası oldu, ben önceleri cici annesi. Baba kavramı olmadığı için onu bu anlamda benimsemesi daha kolay oldu. Tüm bu süreç sonrası canı her şeyiyle oğlumuz kabul ettiğimizi bize ait ne varsa onunda olduğunu duyurmaya başladığımızda, tepki almaya başladık. Kimse anlam veremiyordu, çocuk sahibi olamadığımızı bilinmiyordu, yine de ikimizde olmuyor demedik. Bu bizim kararımız dedik. Annem ve babam hiç tepki vermeden kabul etti. Sonradan öğrendim ki annem "hamile bir kadına bile öyle içli bakardın ki biz bir problem olduğunu anlamıştık" dedi, onun için hiç tepki vermemişlerdi. Canla hayatımız başladıkdan bir yıl sonra, hem ameliyatlar sonrası için, hem de son olarak genel bir kontrole gitti eşim. Son bir semen analizi dediler ve sonuç şok etti. Canlı bulunmuşdu. Canlı sağlam bir kaç sperm. Nasıl olur dedik. Sevinçden ağladık. Hemen tüp bebek. Her şey o kdar kolay ilerliyordu ki. Lucrin kullanmam gerekiyordu. Adet oldukdan sonraki 20 gün başlatıyordu kadın doğum doktorum ve ben iki gün sonra ilk iğnemi olmuştum. Sonra regli oldum. Göbeğimden gonalf iğnelerini olmaya başladım. Ciddi kilo kaybım oldu. Çok hastalandım. Yumurtalarım toplandı derken 8 tane emriyo oluştu ve 2 tanesi transfer edildi. Geriye kalan 6 tane donduruldu.
Bir umutla evimize döndük. Transferden bir kaç gün sonra şiddetli bir kanama geçirdim. Bir kez daha denemenin ve zorlamanın yanlış olduğunu düşündürücü şeyle önümüze döküldü. Artık birikimler kalmamışdı, ciddi bir borca girmişdik. Eşim arabası satmıştı. Yetişemez olmuşduk. Geride kalan 5 yıl boyunca sadece fazla fazla harcamışdık. Sonra işe geri döndüm. Moral dopalamak için. Bir kaç hafta sonra mide bulantısı şikayetlerim başladı. Tedavi sonrası yoğun kilo kaybım olmuşdu ve ben pek iyi değilidim. Vücudum iflas etmeye başlamışdı sanki. Bu bitmek bilmeyen umut koşuşturmacasında bitmişdim ben. Sonra çok yakın bir arkadaşımın ısrarı üzerine doktora gitim. Zaten o dönemde böbrek rahatsızlığım kendisini yeniden hissettirdi. Kan testi yapıldı, sonucu almaya gittiğimizde dediler ki "gözünüz aydın hamilesiniz". Nasıl şaşırdım nasıl anlatamam. Böyle gözlerimden yaşlar kendiliğinden aktı gitti. Aynı zamanda da çok korktum. Hemen doktora gittik kalp atışını dinledik oğlumun. İkinci gebeliğim başlayınca da canı yasal olarak almak için baş vurduk ve ikinci oğlumuz doğmadan abisi de resmen ailemize katıldı. Şimdi ikisi de birlikde uyum içindeler.
Her şeyden önce ben anne oldum. Mert doğdukdan sonra daha çok göz hapsine alındım. Çocuğa bakacakalr mı bak acaba dövüyor mu? bağırıyor mu? seviyor mu? diye. Ama onu ben büyütüyorum ve o aynı babası gibi. Çünkü kocam ona nasıl erkek olacağını öğretirken kendinden bir şeyler alıyor. Belki inanmayacaksınız ama Can aynı babası. Onun gibi yiyor yazıyor konuşuyor tepki veriyor. O benim ilk göz ağrım. İkinci si de aynı abisi ni taklit ediyor. Allahım sen bu muhteşem duyguyu her kese yaşat.
Biliyorum birgün geleceksin bebegımm evim senınle huzur bulacak aynı baban gıbı olacaksın guzel gozlu durust saygılı ve esıne asıkk bılıyorum geleceksın bebegım az kaldı babana sarılıp parkta oynayıp anne yoruldum dıyceksın evımı neselendırceksın bunu bılıyorum bebegımama yorulmaya basladım bebegım sensızlık ıcımı acıtmaya basladı baban gızlı gızlı aglıyorr babann senı cok ozledı annen senı cok sevıyorr gel artık evladımm Allahım lutfenn dualarımı kabul ett bır mucıze olsun lutfenn ( lutfen herkesten dua beklıyorum arkadaslarr...
cnm insallah bir dahakine çıkar. üzülme lütfen. bişey merak ettim ne kadar süredir tedavi oluyorsunuz celalettin beye. bizimkisi 2 ay olmadı daha o yuzden merak ettim
Canım % 41 iyi bir oran insallah bian once cikislariniz başlar.. sizin sorununuz nrydi neler kullandınız
canım birde hormon değerlerinizi yaz bakalım.bizimki ile benzermi değerler.
sen umudunu kaybetme, güçlü ol, bol dua et rabbim yardım edecek inşallah.sizlerdede olur çıkışlar.burda hep beraber kutlarız canım.
bizde ilk öğrendimizde yıkıldık.ama baktım bu bir savaş.bizimde birer savaşçı olmaktan başka çaremiz yok.
imtihan dünyasındayız.inşallah hatasız geçeriz imtihanlarımızı canım.
üzülme ve eşine destek ol.hadi bakalım.
iyiyim canım yaa.bazen yıkılıyorum topluyorum sonra kendimi.geçiyor günler.tabiki buna şükürler olsun.bu günümüzden geri koymasın rabbim.
valla şükrediyorum hep.burda yaşadığımız için.evimden çıkıyorum 15-20 dk ya merkezdeyim.
tüp bebekte bile yumurta takiplerini öğle aramda hallettim.düşün 1 saatte gittim muayene oldum eczaneden ilaçlarımın gelmesini bekledim ilaçları aldım geldim.şükür allahıma.sizlere yardım etsin güzel allahım.
valla gelcem şu patronun yanına artık haa:20.
inşallah halledip izin işini gelidiniz biran önce.
bi kaçgün önce muhakkak arayın doktoru.o kendini ayarlar sonuçta şehir dışından geliyosunuz.ama birde ameliyahneyi ayarlıyorlar ya.
hadi haftaya bekliyoruz sizi.
benimde testler haftaya cuma gibi çıkar sanırım.doktorum arar beni.gel derse cumartesibende giderim.ayy hadi belki denk geliriz tanışırız canım.
ayyy hadi çıksın şu spermler.benim tüp bebek doktorumda süper.o da senin doktorun olur belki.ayy hadi canımmm...
öpüyorum seni.
bizimde renkli dopplerde 2,5 mm çıkmıştı.sizinki daha da fazla.
hayırlısı olsun canım.ama varikoseli ihmal etmeyin derim.
inşallah sizlere umut olurum.bi faydam dokunur.allah razı olsun deyin,
2.tedavim için sağlıklı bir şekilde yavrusunu kucağına alsın deyin yeter canım
ya cnm sen neden böyle ortalığa bişey atıp konuyu aynı yere getiriyorsun bak baan soru sormuşsun bende ne güzel cvpladım sonra demişsin sen başkalarına övgü veriyorsun diye kız ben niye öveyim dr.ları babamın oğlumu bana ne yaptılarda dr.ları öveyim hiçbir zaman ben övmedim celalettin hocYI AMA yeni biri gelip de sorarsa bende celalettin hocayı tercih edin derim diyorum ama oooo süperr başa taççç diye bişey demem kaan hocaya gelince cnm onun tedavisinden sonra eşim emre beyde ameliyat oldu adam damar kuru sizin çocuğunuz olmaz dedi kırmızı kar yağarsa belki eşin kurumuş ağaç dedi bunları duyduktan sonra gel kaan hocayı öv olur mu o büyük butonlu yazıyı da sana yazdım çünki övme yapmam kimseye ama senin yazına istinaden yazdım lütfen ama lütfen sen soru sorarken imalı iğneli sorma kim olsa ağrına gider..kız hem neyin peşindeyim.2011de 9. ve 10 aylardaki sayfalrı okuyorum yazdıklarını sordum.bu gerilimi anlamadım.burda olumsuz yazınca peru hakkında saz makamı gibi girip grup oluşturmanın anlamı ne.zaten doktor gruplaşmasımı hasta dayanışmasımı anlamadım.sen bu büyük yzıları onu tanımayanlara yaz.ben onu tanıdım ve koskoca kayıp benim hayatımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?