Sen yaşadıklarında ve yazdıklarında çok haklı olabilirsin birtanem.. Yaşadıklarına saygı duyuyorum.. Ama bitirelim artık Celalettin beyin senin için anlamını olur mu.. Hepimiz anladık ve çok iyi biliyoruz ayrıca seni destekliyoruz yaşadıkların için üzüntülerin için.. Ama bu konu çok talihsiz olmuş artık.. Herkes temkinli davranır eminimmm dr ve tedavi konusunda.. Çünkü sen bence önemli bir konuya da değindin bizim psikolojimiz bozuluyor bu aşikar ama bir yandan eşlerimizin psikolojisi yaşadıkları ve düşündükleri ne kadar değişiyor Allah bilir.. Konuşmayalım artık.. Bu durumu bu konuyu konuşmayalım.. Seninde sıkıldığını çok iyi biliyorum.. Yeter dimi birtanemmmseni seviyoruzzzz
Selam arkadaşlar,
Ben 1.5 yıllık evliyim ve yeni bebek düşünmeye başladık 10 aydır korunmuyorduk doktora gittik rütün tahlilleri ve esimden sperm testi istediler. Benimkiler normal çıktı. Ama eşimde azospermi çıktı ilk başta ne olduğunu anlıyamadık ama sonradan çok kötü olduk bir tüb bebek merkezi ile görüştük eşime tese yapacaklar ama sperm bulunmama ihtimali var ve biz bu sonuca nasıl dayanacağımızı bilemiyoruz o yüzden erteliyoruz ama eninde sonunda yapılacak bu şekilde hamile kalan arkadaşlarım varmı veya eşi bu durumda olanlar desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum:sm_confused:
merhaba bnm eşimde azo sebebi fsh yukseklıgı 23 fsh genetıkde problem çıkmadı mıkro tese dedıler ama henüz yaptırmadık sız ne durumdasınız ank.tavsıye edicegınız yer varmı TAVSİYELERİNİZİ ABİLİRMİYİM TŞK.
Merhaba,
Bizde 1,5 yıllık evliyiz ve eşimin azospermi olduğunu 4 ay önce bebek düşünmeye başladığımızda yapılan kontrollerde öğrendik. geçen hafta eşime mikrotesa yapıldı ve sperm bulundu, artık tüp bebek transfer sonucunu bekliyoruz. bence ertelemeyin, umarım herşey istediğiniz gibi olur. doktor tavsiyesi isterseniz emre bakırcıoğluna gidin derim. bu zor zamanımızda bizi gerçekten çok rahatlattı.
ŞUANA kadar doktor doktor gezdik cnm herkes mikro tese dedi ama sans oranımızın dusuk olduğunu söylediler çoğu doktor bnmde hazırlanmamı ıstıyor tupbebek için ama çıkmazsa ben boşuna hazırlanmış olucam şuan bu kararı verıcez ama nasıl bılmıyorumCanım geçmiş olsun.. Allah yardımcın olsun inşallah.. Bizde fsh yüksekliği ve tets küçüklüğü ile mücadele ediyoruz.. Nelerr yaptınız şuana kadar? Kimlerle görüştünüz?
merhaba arkadaşlar bizde sol testiste 3.2 mm, sağ testiste 1.4 mm varikosel tespit edildi ( grade 1 imiş), ancak ağrı yada başka bir şikayete sebep olmuyor. Sizce bu değerler ameliyat gerektiriyormu ? derece düşük olunca şüpheye düştük biz. acaba ameliyat olsak bu sperm çıkışını kolaylaştırabilirmi? tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ederim.
merhaba bnm eşimde azo sebebi fsh yukseklıgı 23 fsh genetıkde problem çıkmadı mıkro tese dedıler ama henüz yaptırmadık sız ne durumdasınız ank.tavsıye edicegınız yer varmı TAVSİYELERİNİZİ ALABİLİRMİYİM TŞK.
cnm 3 den sonrasına ameliyat diyorlar bizimde 4 ü geçmişti
bizim ciddi ağrı oldu ağrı için gittiğimi doktorlar kesin ameliyat dedi
ama birk kaç doktora gittik hemen ameliya olmadık
sizde dolaşın sorun tek doktorla kalmayın en son öyle karar verin
Allah yardımcın olsun cnm
merhaba
bizimde fsh yüksek cnm biz istanbula gittik
tabi bulunduğumuz yerde bütün üroglarla görüştük
ankrada genarttan çok bahsediliyor iyi olduğunu çok duyuyorum
btd arkaşımızda orda cnm sana yardımcı olcaktır.
Tedaviye devam cikmadi o supermenler uzun sürecek bizim tedavi testis hasari çok galiba 2 micro tese ve kemoterapi olunca Rabbin geç olsun ama güç olmasin.cikana kadar devammm
O nazli spermlerr durmak yok yola devammm
bu yaramazi bulana dek sürecek mucadelemiz
çok tşk ed bnde ank yaşıyorum tup bebk merkezlerı bıraz pahalı olduğu ıcın sgk ıle yaptırmayı düşünüyoruz sizin durumunuz ne aşamada amelıat oldunuzmu
ŞUANA kadar doktor doktor gezdik cnm herkes mikro tese dedi ama sans oranımızın dusuk olduğunu söylediler çoğu doktor bnmde hazırlanmamı ıstıyor tupbebek için ama çıkmazsa ben boşuna hazırlanmış olucam şuan bu kararı verıcez ama nasıl bılmıyorum
biz varikosel ameliytı olduk cnm microtese olmadık
1 ay oldu bekliyoruz vitamin alıyoruz şimdi
microtese yi hemen olmasanız
çünkü öncesi tedavier yapılıyor cnm
Bizde öyle yapacağız tatlım.. Bende eşimle birlikte hazırlanacağım.. Ama bitkiseller kullanıyoruz macunlar vs... Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz yorulmadan.. Benim eşimin kalp rahatsızlığı ile ilgili bir geçmiş hikayesi var. Dolayısıyla hormon tedavisine ben sıcak bakmıyorum.. Onu kaybetmeyi ve ya ters bişeyi kabul edemem çünkü.. Kısmet tatlım yalnız değilsin.. Allah yardımcımız olsun.
Bizde öyle yapacağız tatlım.. Bende eşimle birlikte hazırlanacağım.. Ama bitkiseller kullanıyoruz macunlar vs... Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz yorulmadan.. Benim eşimin kalp rahatsızlığı ile ilgili bir geçmiş hikayesi var. Dolayısıyla hormon tedavisine ben sıcak bakmıyorum.. Onu kaybetmeyi ve ya ters bişeyi kabul edemem çünkü.. Kısmet tatlım yalnız değilsin.. Allah yardımcımız olsun.[
Eşinizin azo sebebi nedir bikisellerin yaramadığını duydum nerde ameliyat olcaksnzı doktorlar sıze ne kadar sanş verdi.bnm esimin hormonları normal sadece fsh yukseklıgı var oda en onemlısı tabı
Bizde öyle yapacağız tatlım.. Bende eşimle birlikte hazırlanacağım.. Ama bitkiseller kullanıyoruz macunlar vs... Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz yorulmadan.. Benim eşimin kalp rahatsızlığı ile ilgili bir geçmiş hikayesi var. Dolayısıyla hormon tedavisine ben sıcak bakmıyorum.. Onu kaybetmeyi ve ya ters bişeyi kabul edemem çünkü.. Kısmet tatlım yalnız değilsin.. Allah yardımcımız olsun.[
Eşinizin azo sebebi nedir bikisellerin yaramadığını duydum nerde ameliyat olcaksnzı doktorlar sıze ne kadar sanş verdi.bnm esimin hormonları normal sadece fsh yukseklıgı var oda en onemlısı tabı
fsh yüksekliği bizdeki de. Ben bitkisellere çok inanıyorum.. Yramıyor değil kesinlikle.. Düşürmeye çalışıyoruz fsh.ını. Düşmese de tese.de sperm çıkmayacak diye bir şey yok.. Bize de şansınız düşük dediler ama ben bozmuyorum moralimi bunlarla. Devam edicem ısrarla bitkisellere ve çabalamaya. Biz umut tüp bebek emre bakırcıoğlunda ameliyat olacağız canım..
bende eşimle hazırlanacağım canım.çünkü çıkarsa zaman kaybı olsun istemiyorum.bir tanede çıkabilir oda dondrulmaz diye düşündüm.kısmet.eşin için geçmiş olsun canım.
fsh yüksekliği bizdeki de. Ben bitkisellere çok inanıyorum.. Yramıyor değil kesinlikle.. Düşürmeye çalışıyoruz fsh.ını. Düşmese de tese.de sperm çıkmayacak diye bir şey yok.. Bize de şansınız düşük dediler ama ben bozmuyorum moralimi bunlarla. Devam edicem ısrarla bitkisellere ve çabalamaya. Biz umut tüp bebek emre bakırcıoğlunda ameliyat olacağız canım..
enre bey ile bnde görüştüm ama maalesef biz ank da olduğumuz ıcın izin problemımız var ist.gelmeye cesaret edemiyoruz..
Daha önce senin söylediğin şeyi maalesef sana söylemek zorundayımmm.. Herkesin aklı fikri var kimsenin ne yaptığını bir başkasına senin anlatmana hiç gerek yok..Cemremi de eyinası da gayet iyi tanıyorum ve bana kimn tavrının nasıl olduğunu da anlatmana gerek yok. Kimse lafa girmezken kalkıp birşeyler için yorum yapma.. Herkes kimin ne yazdığını görüyor ve okuyor.. Kimse müdahale etmezken neden sen???????
Sana tavsiyem buradaki insanları dinlerken tahammülsüzlüğünün birilerini germesine müsade etme! Acı şeyler yaşayan bir insan acı konuşur.. Herkeste ılımlı yaklaşacak değildir bazı şeylere. Kimin tavrı nasıl olmalı sen sorgulayamazsın bunu.. Kabul edersin yada etmezsin ama burada bir dünya mesele konuşulurken bir şeyler kapatılmaya çalışılır uzatılmaz!!
Az önce feraheymen arkadaşımın yaptığı gibi mesela..
Kimseyle tartışmadığın belli oluyor tavrından.. Bunu defalarca söylemenin mantığı ikna etmeye çalışmaktır ama görüyorsun ki tartışıyorum seninle. Sende benimle tartışıyorsun. Tartışılabilir de zaten bunda büyütülecek bir durum yok. Olabilir..
Kim kime ne demeiş kimin tavrı neymiş senin bunlara ayna tutmak gibi asli bir görevin yok onu belirteyim öncelikle.. Aklımız yetiyor çok şükür..
Eyinasa da daha ılımlı daha tedbirli yaklaşalım eğer bir hata yapıyorsa bunu kendisi de görsün ama bu tavırla değil. Cemrem zaten ılımlı biri seninde dediğin gibi. Ve farkettiysen ılımlı yaklaşmış bu olayda da. Onlar halletti yani gördüğün gibi ortada bir sorun yok.
Neyse benim daha söyleyecek konuşacak çok lafım olur ama gerçekten uzatmak niyetinde değilim.. Ayrıca durup dururken kimsenin kalbini kırmak da istemem.
Sıkıldığını söyleyen belirten bunları okumak istemeyen sendin.. Benim rahatsız olduğum bir durum yok dolayısıyla istemezsen okumazsın sözü hala senin için geçerli.
Uzatmayacağım bu konuyu bilgin olsun.
Bir dünya derdimizin arasında fazla basit kaçıyor bu konular.
Kusura bakma ama beni hic yoktan lafa girmekle sucluyorsun ama sen de seninle alakali tek bir laf yokken karistin olaya insan once bi kendine bakmalı sonra başkasına akil vermeli o zaman senin de lafa girmeye hakkin yok!!!
Ben kimseye cevap vermicem nasılsa burda herkes herkesi biliyor...
enre bey ile bnde görüştüm ama maalesef biz ank da olduğumuz ıcın izin problemımız var ist.gelmeye cesaret edemiyoruz..
Evet canım anlıyorum seni.. Ankarada da iyi merkezler var. Genart gibi.. Oraları da değerlendirebilirsiniz..
şunuda belirtim.bu doktor bana o kadar umut verdiki.neden sonra arkasında durmadı.ilk gittiğimde eşimi nebidoyla bebek,pregnlyle emekleyecek,meneogonla yürüyp koşan bebek gibi olacak dedi.menegondan beklentimi o kadar yüksek tuttuki ben sandım gerçekten menegonu alınca spermle sıraya girecek ben çıkacağım ben çıkacağım diye kavga edecekler.ama ne oldu biliyormusun ben eşim hep emekledi hatta süründü.bir türlü çoşamadı.velevki tedavi ters tepti.neden o gülücükleri ve umut yüklü konuşmalar olmadı.bırak umudu neden hiç dönüş olamdı.benim doktorumsa iyisiyle kötüsüyle dönmeli bana.malesef dileğim yaşadıklarım başına gelmez.sana o umut veren doktorun tedavin ters gittiğinde aynı şeyleri yaşamazsın.bir küçücük ışık aradığında kendini burda şikayet ederken bulmazsın canım.belki şimdilik bunlar sana uzaktır ama unutma her zaman olma olasılığı vardır.hiç düşündünmü.her giden ne hayallerle spermiyogram yaptırıyor.ve sonunda sperm görememe üzüntüsünü psikolojisini üstünden atma ne kadar sürüyor.belki ben çok duygasalım ama bizim toparlanmamız öyle kısa sürmüyor.ben yazacağım vede yazmaya devam edeceğim.yeni gidenler bu kadar beklentili gitmesinler.benim yaşadığım yıkımı yaşamasınlar.birazda hayatta gerçekşi olmak lazım.herkese mavi boncuk vermemek gerek.benim eşim onun yüzünden beni boşa bırak beni günlerce eve almadı.o doktor yüzünden eşim bana.yeter artık ben hep sürüneceğim hiç bir zaman yürüyp koşamayacağım,anne olamayacaksın yeter artık ben tedavi olmak istemiyorum boşanalım diye günlerce inledi.o anlık öfkeyle eve dönmeseydim onun yüzünden yuvam yıkılacaktı.ben çok doktor gezdim ama hiçbiri böyle umut verip bizi yıkmadı.hala eşime kırgınım.ne kadar gülmeye çalışsamda içim kanar.ve onu rabbil alemine havale ettim.biliyorum yaşadıklarım karşılıksız kalmayacak.ona hakkımı asla helal etmiyorum.foto istedi ve sevimli sevimli spermiyogram yaptırın demesini unutamıyorum.oysa foto istediğinde fsh olmuş 37.neyin spermi çıkacak.hala yeni doktora diyordum hocam bir spermiyogram yaptıralım belki çıkar.selahattin hoca.çıkmaz yemin ederim çıkmaz bu sizi hem üzer hemde maddi külfet olur dedi.şimdi sen bu yazdıklarımı beni kendi yerine alarak oku ve ne demek istediğimi anlayana kadar oku.ben doktorun tedavisinden bahsetmiyorum bana yaşattıkarından,tavrından bahsediyorum.bana umut yoktuysa umut vermeseydi.bana microtese çok zararlı deyip dakika geçmeden sizde microtese gerekiyor demeseydi.ben microtese olmak için 2 yıl süre istemeseydi.evet bengusunun dediği gibi hatırlatıyorsun bazı şeyleri ama ezbere gidiyor.hocam 2 yıl sonra ben kaç yaşında olacağım biliyormusun diyorum.cevap yok.evet ben sorgularım cevap yoksa inanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?