- 28 Mart 2014
- 4.821
- 4.445
- 248
benim eşimde mikrotese oldu sperm bulunamadı sperm üretecek ana hücre bile yoktu,hocanın sizin gibi çok hastası var size neden böyle dedi bilmiyorum,eşinin testisleri şimdi yerindemi boyutları çokmu küçük?Arif beyde test yaptırdınızmı?ALLAH tan ümit kesilmez Allah isterse olur ümidinizi kesmeyin?eşimde çift taraflı sorun var 7 yıl önce 1 kere micro tese oldu hiç bişey çıkmadı evlat edinin dediler 7 yıldan sonra ilk defa celalettin hocaya gittik oda geç kalındığını yinede umudumuzu kesmememiz gerektiğini kesin bişey diye bilmesi için en 24 ay kendisinde tedavi görmemiz gerektiğini söyledi ne yapmalıyız bilmiyorum hoca bile umut vermedi bir ara eşim hocayla odada yanlız kalmıştı eşime hanımına çocuğunuz olmayacak desem senden ayrılırmı diye sormuş eşimde ben bu durumu öğrendiğimde istiyorsan ayrılalım dedim ayrılmadı bundan sonra da ayrılmaz demiş yani genel anlamda çok umutsuzum eşim tamamiyle kabullendi durumu yinede istersen gideriz hocaya diyor
eşimde çift taraflı sorun var 7 yıl önce 1 kere micro tese oldu hiç bişey çıkmadı evlat edinin dediler 7 yıldan sonra ilk defa celalettin hocaya gittik oda geç kalındığını yinede umudumuzu kesmememiz gerektiğini kesin bişey diye bilmesi için en 24 ay kendisinde tedavi görmemiz gerektiğini söyledi ne yapmalıyız bilmiyorum hoca bile umut vermedi bir ara eşim hocayla odada yanlız kalmıştı eşime hanımına çocuğunuz olmayacak desem senden ayrılırmı diye sormuş eşimde ben bu durumu öğrendiğimde istiyorsan ayrılalım dedim ayrılmadı bundan sonra da ayrılmaz demiş yani genel anlamda çok umutsuzum eşim tamamiyle kabullendi durumu yinede istersen gideriz hocaya diyor
7 yıl önce ilk defa eşiniz azo dendiğinde ne olduğunu bile bilmiyordum ozaman evimde internetimde yoktu olsada bilgisayarla bu kadar ilgili değildim teseden önce %25 umut var dediler bizde kanser bile günümüzde tedavi ediliyor herhalde çocuğumuz olur dedik nasıl olduda teseden sonra evlat edinicek duruma düştük bilmiyorum sonra sonra araştırarak biraz durumuzu kavradım ama eşim istemeyince hiç bişey yapmadık eşimin testisleri yerinde değil arif beyde p.tesi test yaptıracağız onada vazgecmezse eşimbenim eşimde mikrotese oldu sperm bulunamadı sperm üretecek ana hücre bile yoktu,hocanın sizin gibi çok hastası var size neden böyle dedi bilmiyorum,eşinin testisleri şimdi yerindemi boyutları çokmu küçük?Arif beyde test yaptırdınızmı?ALLAH tan ümit kesilmez Allah isterse olur ümidinizi kesmeyin?
bana da cevap verin lütfeenİyi aksamlar kızlar... Biz daha bu hafta öğrendik azospermiyi pek bişey bilmiyoruz hakkında .. Doktor morfoloji de sıkıntılı dedi %0 .. Sizinki de mi 0 yoksa yüksek olan var mi ?
bana da cevap verin lütfeen
eşimde çift taraflı sorun var 7 yıl önce 1 kere micro tese oldu hiç bişey çıkmadı evlat edinin dediler 7 yıldan sonra ilk defa celalettin hocaya gittik oda geç kalındığını yinede umudumuzu kesmememiz gerektiğini kesin bişey diye bilmesi için en 24 ay kendisinde tedavi görmemiz gerektiğini söyledi ne yapmalıyız bilmiyorum hoca bile umut vermedi bir ara eşim hocayla odada yanlız kalmıştı eşime hanımına çocuğunuz olmayacak desem senden ayrılırmı diye sormuş eşimde ben bu durumu öğrendiğimde istiyorsan ayrılalım dedim ayrılmadı bundan sonra da ayrılmaz demiş yani genel anlamda çok umutsuzum eşim tamamiyle kabullendi durumu yinede istersen gideriz hocaya diyor
aynen canım seni okadar iyi anlıyorumki benim yaşadıklarımı anlatıyorsun 19 yaşındaydım evlendiğimde,heray test yapıyordum hamilemiyim diye,sonra eşim bana küçükken ameliyat olduğunu belkide hiçbirzaman çocuğumuz olmayacağını söyledi,hemen araştırmalara başladım,araştırdıkca belkide hiçbirzaman çocuğumuz olmayacağını anlamaya başladım sonra mikro tese olduk bizede %10 şans vermişlerdi,sperm çıkmayacağına nerdeyse emindim öylede oldu sonrasında 5 sene hiçbirşey yapmadık 5 Sene sonra ALLAH C elalettin hocayı çıkarttı karşımıza,bir umut doğdu evimize,16 aydır tedavideyiz tedavi olabilmek bile bize çok çok iyi geldi,evet belki maddi olarak yıprandık ama aklımızda acaba tedavi olsamıydık diye soru işareti kalmadı,sizde enazından pazartesi günü test yaptırın ona göre karar veririsiniz bellimi olur ,belkide hücreleriniz çoktur,kısa sürede sonuç alırsınız ,dualarım seninle arkadaşım Rabbim hakkınızda hayırlısı neyse ona yönlendirsin7 yıl önce ilk defa eşiniz azo dendiğinde ne olduğunu bile bilmiyordum ozaman evimde internetimde yoktu olsada bilgisayarla bu kadar ilgili değildim teseden önce %25 umut var dediler bizde kanser bile günümüzde tedavi ediliyor herhalde çocuğumuz olur dedik nasıl olduda teseden sonra evlat edinicek duruma düştük bilmiyorum sonra sonra araştırarak biraz durumuzu kavradım ama eşim istemeyince hiç bişey yapmadık eşimin testisleri yerinde değil arif beyde p.tesi test yaptıracağız onada vazgecmezse eşim
hayır sperm de morfoloji de sıfır azosperm yani .. ama sperm sıfır olan herkeste morfoloji de mi sıfır onu demek istemiştim?Rhyz38 cnm anladigim kadaryla sizde sperm var ama morfoloji 0.. azospermi spermin hic olmamasi demek. Ilac tedavisyle yukseltebilirsnz morfolojiyi
sperm yoksa morfolojide sıfırdır zaten,morfoloji spermin yapısı oluyor sizde sperm hiçmi yok yada varda azmı,bana da cevap verin lütfeen
allahım ne yapmalıyım sadece tedaviye cevap verecek mi diye 24 ay beklemelimiyim tedaviye cevap verse bile sonra değerleri yükseltmek için belkide bir o kadar daha beklicem ucu bucağiı görünmeyen bir kuyuya taş atmak gibi hiç birinizi tanımıyorum ama aynı sıkıntıyı derdi çektiğimiz için sizlerin bana daha mantıklı yol göstereceğinizi düşünüyorum bu tedavi sürecinde maddi manevi çok yıpranacağız bu beni çok korkutuyor ben teseden sonra kendimi zor düzelttim belkide düzeltemedim kendimi insanlardan soyutladım dış dünyaya açılan tek pencerem sınırsız internetim eşim benden kötü hocaya giderken bile arabayı sağa çekip miğde ağrıları çekti birgün öncesinde bütün gece uyumadı kalktım hayırdır dedim korkuyorum yine boşa çıkacak umutlarımız her şey sıfıra düşecek yine yeniden üzülüp perişan olacağız gel kabullenelim durumu dedi sonra ayda ortalama en az 400tl geleceğimize yapacağımız yatırımlardan kısmak bilmiyorum mantıklı düşünemiyorum artık dediği gibi hocaya bir kere gitmemiz bile herşeyi sil baştan yaptı yine başladı eşim gençsin yine evlenirsin istersen boşanalım demeye çıldırıcam yaaa niye boşanayım bir çocuk için senden diyorum sana üzülüyorum benim yüzümden anne olamıyorsun diyor üzgünüm çok üzgünüm ne yapmam lazım hiç bilmiyorum
Cnm ztn olmayan spermin morfolojisnede bakilmaz o yuzden 0 dir.. ben sperm varda morfoloji sifir zanettim.. morfoloji spermin baş yapisidr. Menide sperm cikmamis. Peki hormonlar nasil ???hayır sperm de morfoloji de sıfır azosperm yani .. ama sperm sıfır olan herkeste morfoloji de mi sıfır onu demek istemiştim?
ilk defa test yaptırdık biz özel hastane memorial tüp bebek merkezine yönlendirdi ve netteki yorumlara bakıyorum herkes tüp bebek merkezlerinde yaptırmayın diyor..bize azosperm dediler ürologa gittik o da morfoloji sıfır o da sıkıntı dedi kafamız karıştı olmayan bişeyin nasıl morfolojisi olabilir kisperm yoksa morfolojide sıfırdır zaten,morfoloji spermin yapısı oluyor sizde sperm hiçmi yok yada varda azmı,
Dr sacmalams bnce peki sizden hormon testi istemedimi ? Fsh lh testesteron gibiilk defa test yaptırdık biz özel hastane memorial tüp bebek merkezine yönlendirdi ve netteki yorumlara bakıyorum herkes tüp bebek merkezlerinde yaptırmayın diyor..bize azosperm dediler ürologa gittik o da morfoloji sıfır o da sıkıntı dedi kafamız karıştı olmayan bişeyin nasıl morfolojisi olabilir ki
hormonlar normal çok şükür.. bize ilk olarak ya tıkanıklıktandır ya da hormonlardandır dediler.. tıkanıklıksa bi ameliyatla düzelir dediler hormonlar normal çıksın diye dua ettik ama hormonlar normal çıkınca da ikisiyle de alakası yok testiküler yetmezlik dediler iyice gitti kafaCnm ztn olmayan spermin morfolojisnede bakilmaz o yuzden 0 dir.. ben sperm varda morfoloji sifir zanettim.. morfoloji spermin baş yapisidr. Menide sperm cikmamis. Peki hormonlar nasil ???
Akla gelecek azospermi sebeplerini siralamis dr... fsh ve testesteronu yazabilir misin canim ??hormonlar normal çok şükür.. bize ilk olarak ya tıkanıklıktandır ya da hormonlardandır dediler.. tıkanıklıksa bi ameliyatla düzelir dediler hormonlar normal çıksın diye dua ettik ama hormonlar normal çıkınca da ikisiyle de alakası yok testiküler yetmezlik dediler iyice gitti kafa
sperm tesrini birkerede üniversite hastanesinde yaptırın,dediğinize göre bir yanlış anlaşılma olmuş ,olmayan spermin morfolojisi nasıl olacakmış,mikrotese derlersede hemen olmayın aman haailk defa test yaptırdık biz özel hastane memorial tüp bebek merkezine yönlendirdi ve netteki yorumlara bakıyorum herkes tüp bebek merkezlerinde yaptırmayın diyor..bize azosperm dediler ürologa gittik o da morfoloji sıfır o da sıkıntı dedi kafamız karıştı olmayan bişeyin nasıl morfolojisi olabilir ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?