Aynen canım bizi nedenini araştırmadan mikro ardından teseye yönlendirdiler . Akıllı davrandıkki araştırmadan gitmedik. eşimde olmak istemedi zaten. Allah büyüktür diyoruz
Arkadaslar defalarca yazdim ama sadece sagolsunlae bir kac arkadas cevap verdi.yaklasik 15 gun once esim sperm testi verdi devlet hastanesinde total konsantrasyon 100 bin cikti ama bunlarda hareketlibhareketsiz morfoloji falan hepsi 0 ciktbu testen sonra ozel hastanede sperm testi verdik sperm dahi 0 cikti yine bu ozel hastanede hormon testi yaptirdik degerlerimi fsh 6.42 lh 3.96 prolaktin ise 8.24 cikti doktor hormonlar normal dedi hocam testestoron vermediniz dedim gerek yok onda sorun yoktur dedi.direk tup bebek mikro tese yontemi dediler..tupbbebek merkezinede gittik adam renkli doplere hormon tahlillerine bakti yapi boyut hormonlar normal dedi senden ben sperm bulurum dedi.sonra ben guvenemedim tekrar uni hastanesinevfittim ve sperm testivverdim ml sperm sayisi 5 bin toplam sperm sayisi 8 bin cikti volum ise 1.6 ileribhareketli yuzde 0 yerindevhareketli ise yuzde 1 morfoloji ise yuzde 0 cikti.uni hastanesinde ise yaptirdigimiz hormon sonuclari fsh 5.42 lh 2.67 prolaktin 14.6 estradiol 22.94 total testestoron alt sinir 2.8 iken bizimki 2.65..simdi size soruyorum ben azospermmiyim testestoron dusuk dedivdoktor bunun tedavisi var mi acaba mikro tese ile sperm bulabileceklermi hemen tup bebek mi denemeliyiz yada acaba tikaniklik olabilirmi lutfn bizim hikayemizi okuyup yardimci olun lutfen yorum yapin fikir verin....acaba testestoron dusuklugunun tedavisi var mi (
Canim arkadaslarim yukarda hikayemizden bahsetmistim bugun tekrar fakjlteye gittik ve bu sefer prof sonuclara bakti klomen ve proxeed verdi 3 ay kullan ve 3 ay sonra sperm testi yapalim tekrar dedi birde genetik testvverdi onlarinda sonuclari 3 ay sonra cikcak acsbs bu ilaclardan hic fayda goren oldumu yoksa bosa mi aldik okadar para verdik(
Canim ayni durum bndede var insan hemen olsun istiyoIyi geceler kızlar ya biz mikroskop aldık bela oldu geçen baktık bir heyecanla uzun zamandır bakmiyorduk ne bilim kendimi çok kötü hissettim çünkü hep aynı görüntü sanki hic ilerleme yok
Ben de bu aralar çok sabirsizim belki bunu soylemeye hakkım yok burda yıllardır uğraşanlar var ama artık anne olmak istiyorum ve çabuk olsun istiyorum cevrem hep hamile hep cocuklu her konu çocuğa geliyor o kadar imreniyorum ki anne deyislerine hep Allahım bana benim gibi olanlara da nasip et diyorum içimden.... offf ya bi gün ben de bu mutluluğu tadabilecek miyim umitsizim kızlar bu günlerde
Canım teşekkür ederim haklısın aslında sabırlı biriyimdir ama işte bazen böyle gel gitler yaşıyorum özellikle okul açıldığı zsman çocukları anneleri ile arkadadlarimi hamile ya da çocuklarıyla görünce ne bilim yaa Allah sabır versin bizlereCanim ayni durum bndede var insan hemen olsun istiyoumitsiz olma lutfen hz.alinin bir sozu var ''şuphesiz sikinti ve musibetlerin sona ermesinin bir müddeti vardir. Oyle ise akilli kimse basina bir bela gelince müddeti gecinceye kadar sabretmelidir.cunku muddeti sona ermeden once onu ortadan kaldirmaya calismak sikintinin artmasina sebep olur''
Evet canm hormonlara baktrcaz ins güzel olurferaheymen .!.:Canimm rabbim isterse olmaz diye birsey yokk insallah rabbim hepimizin tedavilerini guzel sonuclanmasini nasip eder
Bende iyiym cok sukur cnm.hormonlar icinmi yaptrcksnz.. insallah iyi olur hersey
Cokk haklisinn canimm bnde cogu zmn ayni seyleri hissediorum hamile dolu heryer kafami nereye cevirsem herkesin bebegi var.. insallah allah bizede nasip eder.. mikroskop aldik dedin nasil bakiosun cnmCanım teşekkür ederim haklısın aslında sabırlı biriyimdir ama işte bazen böyle gel gitler yaşıyorum özellikle okul açıldığı zsman çocukları anneleri ile arkadadlarimi hamile ya da çocuklarıyla görünce ne bilim yaa Allah sabır versin bizlere
Canım biraz zahmetli aslında burda bir arkadaşın tavsiyesi ile aldık ama pek iyi bir model değilmiş keske biraz daha para verip daha üst model alsaydikCokk haklisinn canimm bnde cogu zmn ayni seyleri hissediorum hamile dolu heryer kafami nereye cevirsem herkesin bebegi var.. insallah allah bizede nasip eder.. mikroskop aldik dedin nasil bakiosun cnm
Hucreleri goruyomusunuz pekiCanım biraz zahmetli aslında burda bir arkadaşın tavsiyesi ile aldık ama pek iyi bir model değilmiş keske biraz daha para verip daha üst model alsaydikbildiğin lam lamel ile fen dersinde yapıldığı gibi pipet diye bişey var ya da damlalik tabi ikisini de bulmak zor o yüzden enjektör ile meninin koyu kısmından alıp bakiyoruz tabi hucrelerin hangisi spermatid ayırt edemiyoruz ama sperm olsa direk tanırız şimdiye kadar göremedik inşallah en kısa zamanda görürüz
Görüyoruz canım ama küçük tabiHucreleri goruyomusunuz peki
Anladimm canimm insallah o kucuk seyler sperme donusurlerGörüyoruz canım ama küçük tabi
İnşallah canım hepimiz o günleri görürüz yakindaAnladimm canimm insallah o kucuk seyler sperme donusurler
Canım biraz zahmetli aslında burda bir arkadaşın tavsiyesi ile aldık ama pek iyi bir model değilmiş keske biraz daha para verip daha üst model alsaydikbildiğin lam lamel ile fen dersinde yapıldığı gibi pipet diye bişey var ya da damlalik tabi ikisini de bulmak zor o yüzden enjektör ile meninin koyu kısmından alıp bakiyoruz tabi hucrelerin hangisi spermatid ayırt edemiyoruz ama sperm olsa direk tanırız şimdiye kadar göremedik inşallah en kısa zamanda görürüz
canım benim eşimde 47xxyli eşim ameliyat oldu ameliyattan başka çaresi yok sormak istediğin birşey olursa cevaplayabilirimarkadaslar 2 gun once tahlil sonuclari cikmisti yine yazmistimesim xxy li sizin eslerinizde xxyli olan varmiydi. nasil tedavi goruyosunuz. yokmu yardimci olabilecek olan
Iyi geceler kızlar ya biz mikroskop aldık bela oldu geçen baktık bir heyecanla uzun zamandır bakmiyorduk ne bilim kendimi çok kötü hissettim çünkü hep aynı görüntü sanki hic ilerleme yok
Ben de bu aralar çok sabirsizim belki bunu soylemeye hakkım yok burda yıllardır uğraşanlar var ama artık anne olmak istiyorum ve çabuk olsun istiyorum cevrem hep hamile hep cocuklu her konu çocuğa geliyor o kadar imreniyorum ki anne deyislerine hep Allahım bana benim gibi olanlara da nasip et diyorum içimden.... offf ya bi gün ben de bu mutluluğu tadabilecek miyim umitsizim kızlar bu günlerde
Canım artık başka almayız ama gereksiz oldu bence çünkü birsürü derdi var bir de tek gözle bakmak çok zorCanım biz şimdide gidip paraya kıyıp, Arif beyin mikroskobumunun aynısını aldık. 2 mikroskop arasında çok bir fark yok, sadece 1000 x de biraz daha büyük gözüküyor . Boya, spermleri ayrıştırıcı aparat, yağ ve farklı ek malzemelerde gerekiyormuş. Tabi bunların özel isimleri varda, aklımda kalmıyor.Eşim onlarıda temin etmeye çalışıyor. Keşke o kadar para verip almasaymışız. bizdeki ucuz olan mikroskoba diğer ek malzemleri alsak aynısı olurmuş. Gerçi onlarında 1 tane olmazsa olmazı bile 400-500 gibi bir rakam. Biz girdik bu yola ama siz elinizdeki ile yetinin ve hiç bulaşmayın :) sayı çokluğu, yada hücrelerin içindeki şekil ve sayılara göre az çok tahmin etmeye çalışın. Biz öyle yapmıştık, doğruda çıktı :)
Canım hersey tabi duayla Allaha siginmasak zaten katlanamayiz ama işte bazen hic olmayacak diye düşününce hissedince katlanamiyorumGülüm hiç ümitsiz olma bu durumlar hepimizde var geçici ALLAHIN İZN. İNŞ. BİZLERDE ANNE OLACAĞIZ ama sadece sabır gülüm sabır başka çaremiz yok ve ALLAHA sığınmak akşam ve yatsı namazı arasında 41. kere fatiha süresini oku canım çok etkiliymiş başka bir ablamda söylemişti ama ALLAH TEALA isteyerek dua etmemide demişti :):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?