Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım yanlıs hatırlamıyorssm once varıkosel amelıyatı olnanarda sonra normal yolla sperm cıkısı olmustu

canım sana tek tavsıyem kaan aydosu ara

günaydın kızlar.......UMUDUNU KAYBETME ALLAH YARDIMCIN OLSUN....eşinde spematazoa vardı da şuan normal yoldan spermmi çıkıyor anlayamadım....tedavi mi gördünüz....buarada bende tüp bebek için hazırlanmıştım geçen ay felaket kasık ağrısı çektim o yüzden normal tabi benimki boşa gitii allah senin yüzüne baksın....

Mehtapsym canım varikoselin ameliyatla tedavisinin sperm üretimini ve çıkışını kolaylaştırdığını bir çok uzman söylüyor. kk forumlarında bir çok arkadaşın da varikosel ameliyatının faydalı olduğunu söylediklerini hatırlıyorum. Bence eşin bir kaç farklı üroloğa daha görünsün hepsinin görüşlerini kafanızda toparlayarak bir karar verebilirsiniz.

günaydın kızlar opuyorumnanaktan
ya ben bu kaan hocadan ümidi kestim mafoldumben
her sabah bi ümit hemen bilgisatarı açıyorum
8 gün oldu hala haber yok senağlama
normalde 2-3 gün içinde cevap veriyodu adam bizle
uğraşmaktan bıktı heralde bilmiyorumkismile

DEMMı aramıza hoşgeldin sanırım eşlerimizin azosperm olduğunu aynı zamanda öğrendik bende ocak 2010 da öğrendim ve 4 aydır çok kötü günler geçirdik...7 aylık eliyim ama kendimi 70 yıldır bu işle uğraşıyo gibi hissediyorum...siz ne aşamadasınız ne yapıyosunuz bilmiyorum ama acele etmeyin derim arkadaşım hiç bir konuda...biz acele ettik ve tüp bebek tedavisi gördüm eşim işin ehli olmayan birinde tese oldu bunlar geçen ay oldu ve sperm bulunmadı yani acele davrandık arkadaşım.....

ZAMAN ESPOıR VE BELGıN....arkadaşlar eşim donasyon istiyordu ya ben istemiyordum. fakat spematazoa çıkınca patalojide, ikna ettim onu tekrar bir tedaviye...eğer çıkmazsa donasyon yapacağımızı söyledim...emre beyle başladık bize en yakın o sonuçta...ta geçen ay reçete edipte bizim almadığımız ilaçları aldım dün ve eşim bir hevesle başladı..klomen yarım tb.antioksidan formula ve mens angomax diye ilaçlar zaten gnc ürünü vitamin oluyo bunlar bunları başlamıştı bize kısmet bakalım 2 tese arasına 6 ay konuyomuş diye en az 6 ay ilaç tedavisi görcez galiba..sonrada emre bey ne derse o onun dışında hiç bişey yapmayalım diyoruz inşallah emre bey bize hayırlı olur her ilaç bitiminde de doktora kontrole gidicez...içim umutla dolu yolculuk uzun sabır gerekiyo...arkadaşlar bunların yanında kullanmam gereken bişey varmı ...allah hepimizin yardımcısı olsun...

BELGıN...galiba emre beyde mikro tese olacaksınız daha önce onunla bi tedaviye başlamışmıydınız yoksa senin içindemi ilk??belkide karşılaşırız orda randevu alabilirsem yarın akşam bende gidicem emre beye tekrar...senin içinde inşalllah hayırlı olsun...

ZAMAN...siz emre beyle de tadavi oldunuzmu?? çok geçmişi okuyamadım bildiğim kadarıyla kaan hoca da oldunuz ve netice alamadınız şimdi ne durumdasınız arkadaşım??

Hoşbulduk umutsuz1985. Bizim de dünyamız kararmış vaziyette. Ama panikten sıyrılıp hızlı bir şekilde çareler arıyoruz. Aslında yaşımız gereği acele etmemiz gerekiyor çünkü biz 2 senelik evliyiz ve ben 32 eşim 33 yaşında. Eşim benden daha aktif şekilde araştırma, görüşme ve muayene işleriyle ilgileniyor. bende elimden geldiğince çare aramada ona yardımcı olmaya çalışıyorum ama bazen şansımız yaver gitmiyor bazen de kendimde enerji bulamıyorum moralsizlikten.
Aradan geçen sürede düzensiz olarak keçiboynuzu, nohut, çakşır kökü suları içirdim eşime. Gittiğimiz 15-20 doktordan sadece Kaan hoca ve bir kadın doğumcu daha ilaç takviyesi verdi. Onun haricindekiler hemen ameliyatla tüpbebeğe başlamayı tavsiye etti.
Ben çok katılmasam da eşim bu destekleri kullanmaya bir süre daha devam etmek istiyor. bakalım haryırlısı.
Çok uzun yazdım kusura bakma ama o kadar doluyum ki Çok üzgünüm çoook

Umutsuz1985 tedaviniz inşallah olumlu sonuçlanır. Kişisel fikrim donasyona ben kesinlikle karşıyım. Şöyle düşünüyorum. Yüce Allah'ım eğer bizim çabamıza rağmen bir canlı var etmiyorsa elbette bunun bir sebebi vardır. Dünya hayatı için bu derece bir zorlamaya gitmek kainatta her şeyin ama her şeyin bir yaprağın yere düşmesinden uzayın derinliklerindeki bir toz zerresinin başka bir zerreye yapışmasına kadar onun dilemesiyle gerçekleştiğini kabulden uzaklaşmak anlamına gelir bana göre. Benim eşim bir aydır. Kaan hocanın maille verdiği endol-trental, Başka bir kadın doğumcunun yazdığı carnitex isimli erkek kısırlığında bitkisel destek, evicap,zinco,seleno kullanıyor. Bunlardan başka kk forumlarından duyduğumuz sepe naturalden tribulus terrestisi bir haftadır kullanıyor. Bunlardan başka Kaan hoca nın muayeneden sonra yazdığı proxeed plus a da yakında başlayacak çünkü bu ilacın içeriğinin yarısı zaten önceki kullandığı ilaçların ireğine denkmiş. En ağır hastalandığı zamanlarda dahi bu kadar hap yutmadığından yakınıyor adamcağız

umutsuz1985 siz nerede mirotese ameliyatını oldunuz? ameliyat sırasında sperm bulunamadı denip de patalojide spermatazoaya rastlandı denmesi çok ilginç geldi bana. Çünkü bildiğim kadarıyla spermatazoa zaten olgun ve hareketli, dölleme yeteneği olan sperm hücresi demek. Burada embriyoloğun hatası var gibi geliyor bana. Patalojide çıkan spermatazoayı görememiş olduğunu düşündürüyor. Büyük şanssızlık eseri doktorun embriyoloğun önüne getirdiği testis dokularında spermatazoa olmayıp pataloğun önüne getirilen farklı bir dokudada olabilir tabi hemen insanların günahını almayayım ama bu durumu bir sorgula istersen. Patalojide çıkanların dondurulma imkanı yok muydu. Çok çok yazık olmuş. O kadar değerli ki o hücreler tek bir tanesi bir ömür. Belki o tek hücreden bütün dünyanın kaderini değiştirecek bir insan dünyaya gelecek. Hiç bir şeyle ölçü kabul etmeyecek bir işlem bu tüp bebek olayı. çok ama çok titiz olmak gerekiyor

günaydın kılzra nasılsınız eryasu senin durumundamı bizim gibi yan klinifelterli demmi sende hoş geldin umudunu kaybetme kan hocayla konuştunmu teseye girebilecekmi offfffffffff bizimde girmeme ihtimeli var

DEMMı....mrb.bende donasyona olumsuz bakıyorum zaten eşim istedi fakat şimdilik onu çok çok feri plana attık biz..eşim istanbul tüp bebekte osman ceylan adında bir ürologta tese oldu aret kamar(kadın doğumcu da) beni hazırladı tüp bebeğe ve hepsi boşa giiti...emre beye göre telde konuştuk spermatazoa sperm demekmiş çıkmış işte dedi bana...yani tesede bulamadılar yani göremediler fakat patalog çok inceleme yaptığı için görmüş olabilir tabi günler sonra bulunduğundan cansızdı kesinlikle...yani işin ehli birinde olsaydık belkide problem bitmişti nasip işte bilemiyorum...şimdi en başa döndük ve emre beyle başladık ne zaman derse o zaman bir tese daha olacağız şimdi ilaçlara başladık...yani öğreneli 4 ay oldu ama bu işleri yaptık alel acele yanlış yola saptık ama şimdi doğru yoldayız inanıyorum sabırlı süreç başladı arkadaşım allah yardımcımız olsun

DEMMı...benim eşim çok ilgilenmiyor aslında çok anlamıyor ben koşturuyorum fakat dediklerime harfiyen uyuyor sanırım hemşireyim diye bana bırakmış durumda bende çaresizliğini görüyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum...eşim klinomel ve vitaminler alıyor.bunlar antioksidan formula ve mens argımax emre bey yazdı..acaba bunların yanına prooxeed de alayımmı çünkü ZAMAN DA al başla demişti bi arkadaşında işe yaramış ama sorun olurmu bilemedim....siz bu arada kaan hocayla mı başladınız kesin tedaviye ??

espoir esin kaan hocanin yazdigi ilaclar disinda ne gibi takviye urunler kullandi bana yazabilirmisin,eger uygunsa esimde kullansin.
benim esime kaan hoca 2 ilac yazdi sabah aksam onlari iciyo,ek olarak bal polen arisutu,findik fistik,keciboynuzu tozu,isirgan otu tozu,havuc suyu.
bu kadar baska bisey kullanmiyor.

Allah yardımcımız olsun umutsuz1985. klinomel hakkında bilgim yok ama forumlardan duyduğum klomeni daha önce araştırmıştım hormon düzenleyici olarak kullanılıyor galiba.
Aslında kesin tedavi denemez biz duyup ulaşabildiğimiz derdimizin dermanı olabileceğini düşündüğümüz herkesle ve her yerle konuşmaya çalışıyorz. Kaan hoca da bunlardan biri.
Bence diğer ilaçları ve proxeedi Kaan hoca ya maille sor Emre beye de sorabilirsin. onlar seni yönlendirirler. Örneğin eşime Seval hanım Mone tablet isminde bir gıda takviyesi yazmıştı ama Kaan hocanın yazdığı Endolün prospektüsünde Mone nin içindeki ginsengle ters tepki doğuruyormuş. Ben bunu Kaan hoca ya sorduğumda mone alma dedi ben de almadım.
yani bu gibi konularda birden fazla uzmanın görüşünü almak faydalı. Ne yazık ki oldukça detaycı olmamız gerekiyor derdimiz %1-2 insanda görülen bir sorun olduğu için. özel olarak çalışılması gerekiyor.

umutsuz1985 canım biz ilk mteseden sonra sperm çıkmayınca araştırmaya başladık ve gördükkki çok yanlış bi dr şeçmişiz kadın infertiletisi konusunda ii olan bi yarde erkek infertilitesine çare aradık ozamanlar şimdiki kadar bilgili değildik bizi mtese yapan drda zaten yeni mezun biriydi neyse ilk mteseden sonra yaklaşık 2 ay sonra emre beye gittik ve muayene olduk oda bize çıkmaması çok ilğinç dedi genel olarak normal dedi ve bizi gönderdi 2 mtese arası en az 6 ay olması lazım onun için bu aradada biz kaan hocayı ögrendik ve hemen gittik eşim onda 1 yıl kadar ilaç tedavisi oldu sonra kaan hoca mteseye hazır dedi ve mtese yapalım dedi ilk önce ankarada yapıcaktık ama oranın tüp bölümünü görünce vazgeçtik ve emre beye gittik tedavimizi anlattık ve mtese için beni hazırlamaya başladılar sonuçta olgun sperm bulunamadı emre bey mteseden sonra yanımıza geldi ve spermin evreleri var ama olgun sperm bulamadık dedi fakat patolojide daha detaylı bakılıyor şimdi umutlanmayın ama belki buluna bilir dedi patolojiden de sonuç yaklaşık 2 saat kadar sonra cevap geldi bulunamadı spermin evreleri var ama olgun sperm yok ikinci bir yıkım öndük evimize eşim 2.mteseden sonra yaklış 2 ay kadar sonra gene kaan hocaya gitti fakat kaan hoca artık yapabilecek bişey kalmadığını kök hücreyi beklememizi yada donasyonu önerdi ve dosyayı kapattı biz kaan hocadan da sonra gene bi dr gittik ve o drda artık fazla ugraşmamamızı yoksa elde olan tek testiside kaybedebilecegimizi söyledi zira eşim o bölgede 2mtese olmak üzere birde 12 yaşında 3 kere inmemiş testis ameliyatı oldu toplamda 5 ameliyat eder artık bizim için drlardan yapacak bişey yok sebebler dairesinde drlardanda care yok bizim durum bu eger eşim 12 yaşında değilde daha erken bi yaşta ameliyat olsaydı şimdi bunları yaşamıcaktık çünki seminifertübüller 12 yıl boyunca sıcaga maruz kaldı ve bu yüzden işlevselliğini kaybetti emre beyde aynısı söylesi sperm kanalları çok erimiş dedi o yüzdende spermler gelişemiyor işte ana babasının hatasının biz ödüyoruz anlıcan bizim için kök hücreden başka bi yol kalmadı

canım belgincim ben inanıyorum ki bu sefer sen sevineceksin eşinde sperm bulunucak
inşallah canım sagol...
allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah bu sefer yüzün güler...
kolay gelsin canım olsun tatlı telaşlar bunlar.sagol canım gidiyoruz bakalım umut dünyası işte...
kızlar sonuclar su anda ii ama kaan beyin teseye girmeme ihtimali var ne olur dua edin
allah yardımcın olsun...
tabiki yazarım canım benim yazmazmıyım, hepimizin derdi aynı bu yolda mücadelemiz aynı, inşallah hayırlı haberler alırız :Saruboceq:
inşallah canım...
hoşgeldin arkadaşım allahım tez zamanda bu dertten kurtarsın..

canım bazen ben gönderincede oluyor tekrar yaz belki gözünden kaçmıştır pes etme neolur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…