Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cnm yazini sonuna kadar okudum haklisin ama hepimiz bi umut bi arayis icerisindwyiz kim ne dese inaniyoruz iste
canım bende sana katılıyorum.elbette umut ve arayışlarımız hiç bitmesin ama gözümüzede perde inmesin.
ben 11 yıllık evliyim .bu süreçte neler yaşadım anlatsam roman olur.ve biz bunca mücadeleyi tek başımıza yaşıyoruz.
kimseye anlatmıyorum.herkes benden kaynaklı sanıyor ve bu beni hiç rahatsız etmiyor.böyle bilsinler.
hayatımda çok saçma şeylerle uğraştım azospermii eşimle iliklerimize kadar işlettik.doktorlar ne ders desin biz umudumuzu yitirmedik.biz eşimle inandık ve inanıyoruzki bizim evladımız olacak.böyle inandırdık.hangi doktor karşımıza sizin çocuğunuz olmaz derlerse desin umursamıyoruz.bütün olumsuzluklara rağmen olacak diyoruz.bunun inan doktorla alakası yok.biz eşime nişanlıyken testisler yerinde değildi.ve 11 yılda olmaz denilen imkansızlıklar yaşadık.o umudu hiç ama hiç yitirmeyin.ama asla bir insana aşırı derecede umut bağlamayın.çünkü bunun yıkımı çok ağır olur.doktorunuza inanın ama asla güvenmeyin.bu hayat menfaat dünyası malesef.bu herkes için geçerli tabiki.

üzülme boşver.geç olsun ama güç olmasın.ne yapacaksın.hayat herkese eşit davranmıyor.hayat pastasındanda bize bu düştü.çocuklu ailelere bakınca onlarda haline sitem ediyor.bunun doğrusu nedir bilmiyorum.inşallah anne olunca anlarız. şimdi kendime iğne vurunca bazen üzülüyorum bazende bunun ayrı bir güzellik olduğunu düşünüyorum.
sperm çıksında razıyım iğne yemeye.bu zorluktan sonra anne olayım eşimde baba olsun bizde evlat kokusunu içimize çekelimde gerisi önemli değil.dileğim bunca çektiklerimizden sonra herşey güzel olsun.

mrb kızlar benim eşimde 30 yaşında inmemiş testis ameliyatı oldu bir testisi alındı diğeride gelişmemiş bizde tedavideyiz çok zor bi durum inşallah bu günlerde gececek
inşallah tedaviniz sonucunda spermlere kavuşursunuz canım.tek testislede sperm bulunyor.

Canim bunlar olmasi normal bunlarin hepsi allahim gosteriyor demekki esinde gormesi diledi arada olur canim benim bende esime satastim bozustuk hemde feci dusun ama sonra toparladik emin ol sende daha iyi olucan hep mutlu ol emi guzel kalpli ark.

hayır daha dün ameliyat oldu şuan patoloji bekliyoruz, o tomogrAfi yapılmadı

Ozeldemi oldunuz bilmiyorum ama biz devlette olduk canim tomografi yapildi hastane cikisinda sonucunu dr gosterdik eger temiz cikarsa tomografi korkmayin bizim oyle oldu canim cok gecmis olsun

inşallah tedaviniz sonucunda spermlere kavuşursunuz canım.tek testislede sperm bulunyor.
inşallah sizdede bulunur eşim artık iğne vurmak istemiyor pskolojisi bozuldu bi kere kaan aydosta tese olduk elonge bulundu ikinci teseye pek cesaretimiz yok 10 yıllık evliyim eşimin ailesi küçükken ihmal etmiş çok geç oldu ameliyatı bilmiyom artık rabbim bizlere sabır versin

Merhaba benim esimde azospermi biz suan tup bebek tedavisi goruyoruz ve yanlis yerdenmi basladik ilk tedavi yoluna mi gitmeliydik diye icim icimi yiyor. hormonlari ve genetikleri normal degerlerde cift tarafli varikosel ve kolmen tedavisi oldu sonuc yine degismedi normal yolla olmaz denilince iyi bi dr arastirmadan direk tup bebek merkezine gittik hic vitamin takviyesi yapilmadan tese oldu ve 5 tup sperm donduruldugu soylendi o merkezde tedavi olduk ve 1 tup cozuldu sdece 1 embriyomuz oldu o da tutmadi suan spermlerimizi nakil alarak baska bi merkeze getirdik drumdan ve laboratuarindan cok memnunum spermleri cozduklerinde hareketli spermin olmadigini soyledikler ozel bi işlemler hareket saglandi suan bir embriyom var do durulmus kismetse onumuzdeki ay transfer olacak benim kafami karistiransa ilk esim tedavimi olmaliydi tikalilikmi vardi ilac Tedavisiyle Çıkış olurmuydu boyle bi durumda olaniniz varmi cok uzttim hakkinizi helal edin simdiden tesekkurler....

nebileyim canım ya snki çocuğum olsaydı çok daha güçlü olabilrdim gibime geliyor ama yapcak birşey yok dediğin gibi bizede bu düştü bizimde kaderimizde böyle bir hayat varmış,"Allah sabredenlerle beraberdir"inşallah bizde er yada geç sabrımızın mükafatını alırız
Şuan senin yaşadığın duygular çok güzel duygular inşallah sonuda hayırlı olur çektiğiniz sıkıntılar son bulur,kendim için ne istiyorsan buradaki bütün arkadaşlarım içinde diliyorum kimse mahrum kalmasın bu duygudan.

Dediğin gibi yaş ilerledikçe daha da buruluyormuş insanın içi. bende hep çocuğum olsaydı şu yaşa gelmişti vs. diye hesabını yapıyorum. En yakın 2 arkadaşım geçenlerde dogum yaptı, öbürününde 2 haftası kaldı. Durumumuzu bilmedikleri için sürekli hadi sende yap, arkadaş olsunlar, yaş olarak çok fark olmasın diye baskı yapıyorlar. Resimlerini gönderiyorlar :) Halbuki benim içimi bir bilseler. hayat cok anlamsız geliyor. Aldığım, yaptığım biç birşey zevk vermiyor. Dışarı yemeğe gittiğimizde etrafımızdaki aileler çoluk çocukları ile birlikteyken biz edi büdü oturuyoruz öyle. Gerçek bir aile olamıyoruz. hep yarım...Allah hayırlı evlat versin tabiki ama daha ileriki yaşlarımızda bir bayramda kapımızı çalan bile olmayacak, nasılsın anne diye merak edip arayan olmayacak. cümbür cemaat o bayram telaşını, anneler gününü vs. oofffff ben depresyona girdim sanırım yazıpta içinizi daha çok karartmayayım.

aynen canım anlatmaya gerk yok işte hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz,bizi bizden başka kimse anlamaz,en yakın arkadaşlarımızda anlamaz hatta ailelerimiz bile anlamaz
Nedesem seni teselli edemem bilyorum seni çok iyi anlıyorum bende çoğu zamanlar depresyon haline giriyorum ama dayanmalıyız kendimize uğraşlar bulsak iyi olur çalışıyormusun bilmiyorum ama ben çalışmıyorumda evde zaman hiç geçmiyor hergün aynı yat kalk aynı bu beni dahda çok yıpratıyor

Ben eltimin yeni doğacak bebegi için battaniye oruyorum, bu da bana direnç kazandırıyor,ama bunun yanında olumsuzluk yaşamıyor değilim,dün akşam yengem çocuğuna olan sevgisinden bahsediyor ve ekliyor' SEN BILEMEZSIN TABİİ. ..' Evet bilemem ama acısını yaşamak zorundamiyim, sabaha kadar eşime hissettirmeden ağladım...içinde bulunduğum durumu bile bile acitiyor, rabbim ıslah etsin... ama yine de ümitliyim ben anne olucam diyorum kendime...

yani 2 yıl boyunca testist toparlanmadı mı

mrb kızlar benim eşimde 30 yaşında inmemiş testis ameliyatı oldu bir testisi alındı diğeride gelişmemiş bizde tedavideyiz çok zor bi durum inşallah bu günlerde gececek

Ya ben anlamıyorum diğer testist neden alınıyor

Sizin yine indirme ameliyatı olmuş
Eşimi hiç dr a götüren olmamış ki
Rezil perişan içinde büyümüşler
Ameliyat geç olsa dahi yine ileride kötü hastalığın olmasını engeller
Yani sağlık için indirilmeli

merhaba
eşinin testis indirme ameliyatını nerede ve hangi doktor yaptı yazarsan sevinirim

Yazipta sizlerinde üzmek istemiyorum ama aksam dan bu yana gözüme uyku girmedi
Bizim yasadigimizi peygamber yasamis onun gibi sabir veriyor ama ne yazik ki çevre mahvediyor insani aksam gorumcemin bbüyük oğlunun doğum günü vardi.çok güzel ikinci oğlu 3 aylik kayinvalidesine laf söyliyeyim derken kadin bize esime oyle bir laf etti resmen o an oldum dirildim kalabalık onca insan arasında sessiz kaldim her iki tarafında soyunu sen devam ettiriyorsun dedi.yazarken bile agliyorum rabbim bu nasil bir laf insana soylenirmi hiç bir şey diyemedim
Caresizim çünkü. Vericek cevabim yoktu.
Ben devam ettireceğim bizim soyumuzu diyemedim.çok zor çok bizim kimse bilmiyor sebebini anne baba ve kardeşlerden başka çevreye soylesem ki söylemeden neler diyorlar
Uff ne diyeyim kizlar içimde kocaman bir yangin varr eşimin yaninda agliyamadim bir şey diyemezdim ona soylesem o zaten benden daha cok üzülüyor.o kadar duygusallasti ki artik hemen oda agliyor.
Rabbim ne olur dindir bu hasretimizi gozyaslarimizi bizde bir aile olalim.
Evimin hayatimizin tek eksigisin sen evladim gel de bitsin bu ozlemimiz.
Babanda annende cok hasretiz sana koluna sesine gulusune

Benzerini yaşadım canım akşam,yazım hatta yukari,sabredelim, hamdedelim, hayırlısı Allahtan,diyorum ki evladı olan ama aile huzuru olmayan çok insan var,esimi okadar çok seviyorum ki nefesini dinliyorum gece, aklım çıkıyor ona bisey olursa diye,rabbim daim etsin..mesele çocuk sayısında değil takvada üstün olmak,ödüller hep bu tarafta değil,kimi varlıkla kimi de yoklukla imtihan oluyor,rabbim bu dünyada da öbür dunyada da guldursun inşallah,dualarimiz devam ediyor,ümitsiz olmayın...

Doğadan deva canim geçmiş olsun.rabbim pataloji sonucu ile beraber çifte mutluluk yasatsin.
Hemserim serap canim inşallah güzel sonuçlar verirsin bu gün bu bize

Ferah canim aksama okuyorum yasinlerini rabbim yüzünüzü guldurecek test sonuclari versin.

Umut allahtan ümitsizlik şeytandan böyle durumlarda güçlü olmak için kan ağlarken mutlu görünmek o eksikliği çevreye hissettirmek te en zoru biz gucluyuz güçlü olmak zorundayız.
Enerjimi böyle durumlarda bitirmek istemiyorum ama çok zor laniyorum
Kendine diyorum bu enerjisi ni evlatlarına birak sakin uzulmeee

Dua ve sabir ile 15 yil evladim olda boyunca olucakti ama olsun rabbim boyle nasip etmiş orta yaslarda umudumuz eglencemiz olucaklar bizim ne diyelim rabbim boyle uygun görmüş.

rabbim bizlere yapılan bu acıları görüyor içimizin kanamasını acısını biliyor inşlh o sözlerin o lafların acısı yüreğimizde sadece hatıra olarak kalır evladını kucağına alırsın inşlh inşlh cnm benim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…