Açıkcası biz de emre beye gidicez, biz de azospermiyiz, hemen teseyi önerdiğini bilerek direkt gidicem çünkü eşlerimiz kullanıcağı ilaçların masum olduğunu düşünmüyorum, eşim haftada bikaç defa iğne vurulup kevgire dönücek, tamam sağlık için herşey yapılır ama kocamın sağlığı daha önemli, en azından bi denicem belki sperm çıkıcak tesede o zaman niye o kadar kocamın hormanlarını boZayım bizim durumumuzda, sonra baktık çıkmadı o zaman tedaviyle bir kez daha tese denerim kendimi suçlu hissetmem en azından, ilaçlar faydalı olduğu kadar vücudun dengesini de bozuyo diye düşünüyorum, her 2 türlüyü de denicem yanismoothcriminal merhaba cnm;son yazdığını okuyunca üzüldüm açıkçası benm eşimde azospermi ve biz haftaya emre bey e gidicektik demek ilaç tedavisi uygulamıyo niye direk tese diyo ki yaa anlamıyorum ben offffff
Hakikaten de ani bir değişim olmuş, bildiğim kAdarıyla fsh ın düşmesi vücut sperm üretmeye başladı ki beyin o nedenle daha fazla salgılamıyo bu hormonu, ama bu kadar düşünce de sperm üret diyecek fsh yok ki vücut sperm üretsin, buarada çok kaba hatlarıyla izah ediyorum kusura bakmayın. Bizim de fsh 32, lh 52. O nedenle durumunuz ilgimi çekti. Doktor acaba ne dicek, doktorla konuştuktan sonra düşüncelerini buraya da yazar mısınız, geçmiş olsuniyi günler arkadaşlar. bizim 3 ay oldu tedaviye başlayalı, celalettin hocaya gideceğiz 2 hafta sonra. Eşim Fsh-LH ve testosteron testlerini yaptırdı. Değerler çok değişmiş durumda bunların pek anlamı yok sanırım sperm çıkışı olmadıktan sonra ama fsh'ın bir anda sıfırlanması garip geldi bana.
----- İlk durumda ------------- 3ay sonra
FSH ---------- 24 ----------------- 0.07
LH --------- 4.9 ----------------- 0.07
Testosteron --------- 3.68 (2.49-8,36 referans aralığı) -------- 35 (10,4 - 34,7 referans aralığı)
Testosteronun referans aralıkları farklı üst sınıra çıkmış ama referansı pek geçmemiş. Sizce bu sayılar bir anlam ifade ediyor mu?
Canım bizim fsh değerimiz yüksek,sadece vitamin verdi ve ara ara sperm testi yaptırın dedi.sizin fsh normalse belki tedavi verir .emre hoca çok bilimsel varsa var yoksa ne yaparsan yap yok işe yaramaz mantigindaydi.tabi bu hastadan hastaya değişiyordur mutlaka.aylardır ıstanbul a gidelim bakalım deyip durdum.gittik yine elimiz bos off
Fsh yuksek cnm lh normal testesteronda normaliyi günler arkadaşlar. bizim 3 ay oldu tedaviye başlayalı, celalettin hocaya gideceğiz 2 hafta sonra. Eşim Fsh-LH ve testosteron testlerini yaptırdı. Değerler çok değişmiş durumda bunların pek anlamı yok sanırım sperm çıkışı olmadıktan sonra ama fsh'ın bir anda sıfırlanması garip geldi bana.
Testosteron --------- 3.68 (2.49-8,36 referans aralığı) -------- 35 (10,4 - 34,7 referans aralığı)
Testosteronun referans aralıkları farklı üst sınıra çıkmış ama referansı pek geçmemiş. Sizce bu sayılar bir anlam ifade ediyor mu?
canım tam anlaşılır yazamadım orada ama onlar ilk hali 3 ay sonraki durum fsh 0.07- LH 0.07 - Testosteron 35 ama referans aralığı zaten (10-35) yazılmış. iğne 3 ayda fshı sıfırlamış ama LH da düşüp testosteron artmışFsh yuksek cnm lh normal testesteronda normal
iyi günler arkadaşlar. bizim 3 ay oldu tedaviye başlayalı, celalettin hocaya gideceğiz 2 hafta sonra. Eşim Fsh-LH ve testosteron testlerini yaptırdı. Değerler çok değişmiş durumda bunların pek anlamı yok sanırım sperm çıkışı olmadıktan sonra ama fsh'ın bir anda sıfırlanması garip geldi bana.
Simdi anladim cnm igne kullaniyosaniz fsh ve lh duser testesteron yukselir sizin fsh yuksekmiydi normalde cnm. Bizde pregnyl kullandgmzda fsh ve lh sifirlndi testesteron artti.. biz igneyi biraktik test yaptrcaz bakalim normale donmeye basladimi hormonlrcanım tam anlaşılır yazamadım orada ama onlar ilk hali 3 ay sonraki durum fsh 0.07- LH 0.07 - Testosteron 35 ama referans aralığı zaten (10-35) yazılmış. iğne 3 ayda fshı sıfırlamış ama LH da düşüp testosteron artmış
Yok cnm birakmiyosunuz.biz c.peruda tedaviyi biraktgmz icin igneyi kestik.Yorumlar için sağ olun. FSH 3ay önce 24tü. bu kadar çabuk düşeceğini tahmin etmemiştim. pregnyli bırakmamız mı lazım acaba, 15 gün sonra kontrole gidecek eşim bu arada kullanmaya devam mı edecek bilen var mı?
canım tedaviyi neden bıraktınız?Canim sizin durum iyiymis aslinda. Bizde ilkin hic hucre cikmamisti. Biz biraktik tedaviyi gerci.. Allah hakkimizda hayirlisini versin..
canım sizin hormonlar aynı bizimki gibi olmuş şimdi ne olcak biliyomusun bu düşen fsh normal seviyeye getircekler testesterenoda dışardan takviye yapılcak daha yükselcek.hoca bize aynısını yaptı.sonra tese diyicekler.haploid hücrede cıkmayınca tese olmayın.iyi günler arkadaşlar. bizim 3 ay oldu tedaviye başlayalı, celalettin hocaya gideceğiz 2 hafta sonra. Eşim Fsh-LH ve testosteron testlerini yaptırdı. Değerler çok değişmiş durumda bunların pek anlamı yok sanırım sperm çıkışı olmadıktan sonra ama fsh'ın bir anda sıfırlanması garip geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?